|
Merhaba arkadaslar benim 5 yıllık dc motorum var düşük devirde,az yükte , kısa süreli periyotlarda çalıştı hep , kömürler neredeyse yeni gibi, motor milini yağlarken yanlışlıkla motor içine yağ boşaldı,galiba kömür ile kollektör üzerinede bulaştı motor yavas dönmeye başladı, galiba yağ 5 yıllık kiri katran gibi yapmış benzin ile temizledim içinden kapkara kir aktı sonra hızı baya arttı ama yüksek akım verince devri yükselirken sanki sıkışıyor gibi iyice yavaşladı kısa devre gibi aşırı akım çekti, motorun altından baktım kömürler pek aşınmamış yüksek akım verince kömürlerden ark (şerare)yapıyordu,koku çıktı,ısınıyordu kömür yaylarını kasarak tornavida ile milden(kollektör)den uzaklaştırdım ark yapmayı kesti, hızı çok arttı az akım çekmeye,akım normale döndü ,yüksek devirde ısınma var aşırı değil acaba kömür yayları aşırımı temas etmiş kömür yaylarını geriye çektim geriye çekmek bir zarar verirmi inşallah yayların baskısını eşit yapmışımdır,kollektörde aşınma olmaz,sorunsuz çalışıyor çok olmasa bile ısınma var , galiba kollektör ile kömürün yağdan kirden temizlenmesi lazım yarın içine basınçlı hava uygulayacam ; Sizin öneriniz nedir, sakat bir durum olurmu, teşekkürler iyi forumlar Motor 12volt fırçalı dc motor 10000 rpm veya üzeri olmasi lazım üzerinde yazmıyor ,yuksek devirli torklu motor Boşta ki akımı 1 amper Maksimum yükte 10 ampere kadar çıkıyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknomasters -- 29 Ekim 2020; 5:35:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
Hızlı