Şimdi Ara

Kablosuz Şarj Cihazının Mantığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün gördüğüm bir haberde 5 yıl sonra kablosuz sarj cihazlarının çıkacağı yazıyor.Enerjinin kablosuz olarak iletilmesi nasıl mümkün oluyor acaba merak ettim? Telefon şarj olurken etrafımızdan elektrik dalgaları mı geçicek şimdi? Garip geldi bir an.



    2014'den Önce Kablosuz Şarj Cihazları Kullanamayacağız

    Kablosuz şarj aletlerinin süper kondansatörleri, kablosuz teknoloji ile bağüdaştırdığı zaman popüler ve ekonomik hale geleceği düşünülüyor. Bunun için öngörülen tarih ise 2014.

    Kablosuz hayat önümüzdeki fırsatları hızla geliştiriyor ve bu konuda önemli bir detay da kablosuz şarj cihazları.

    Strategy Analytics araştırma firmasının yeni yayınladığıbir çalışmaya göre Touchstone adını taşıyan sistem benzeri kablosuz şarj sistemleri günümüzde potansiyellerinin çok altında işlem görüyorlar.

    Uzmanlar kablosuz yüksek hızda şarj sağlanmasının yolunun süper kondansatörlerin kullanımından geçtiğini düşünüyorlar. Bu bileşenler yıllardan beri piyasada mevcut olmalarına karşın cep telefonlarına daha yeni yeni uyarlanmaya başladılar.

    Pazar araştırma firması Strategy Analytics yüksek hızdaki kablosuz şarj cihazlarının süper kondansatörleri kablosuz teknoloji ile bağdaştırarak oldukça popüler hale gelebileceğini ve 2014 yılında cep telefonlarının yüzde 22’sinde hizmete sunulabileceğini düşünüyor. Firma yaptığı açıklamada “2014 yılında bu cihazların fiyatı 15 dolara dek inmiş olacak ve kablosuz hızlı şarj sunumları azımsanamayacak ölçüde artmış olacaktır,” öngörüsünde bulunuyor.

    Touchstone benzeri günümüz kablosuz şarj çözümleri kısa mesafelerde güç transferi için indüksiyon teknolojisini kullanıyor ve bu durum da şarjın neredeyse kablolu şarj cihazları ile aynı hızda olmasını sağlıyor. Qualcomm gibi bazı firmalar da kablosuz şarj cihazlarının prototiplerini yapmış durumdalar ve iki üç yıl içerisinde bu cihazların ticari gerçekliklerine ulaşacağını hesaplıyorlar.


    Kaynak







  • Kablosuslar hayatımıza girerse iyi olur çünkü nekadar teknoloji okadar kablo kelimesinmi hiç sevmem : )
  • Güvenlikçilerin Devriye kontrol (elektronik saat) cihazları kablosuz sarj lı Zaten bu teknoloji var ama çalışma mantığını bilmiyorum Bizim şirketteki bozulursa söküp bakacağım Benim merak ettiğim acaba ne zaman makinelerin haberleşme kabloları ortadan kalkacak bir fabrikada PLC ler ve binlerce iletişim kablosu (input - output)eğer böyle bir sistem icat edilirse tamam daha ötesi yok derim.
  • Transformatörler primer ve sekonder denilen 2 adet sargıdan oluşur, bu sargılar birbirinden bağımsız olarak ferrit nüvelere sarılıp, aynı pakette paketlenirler, primer sargıdan geçen elektrik akımı sargı üzerinde manyetik alan oluşturur ve sekonder sargıya indüklenir, bunun sonucu olarak sekonder sargının ucunda elektrik akımı elde ederiz.

    Şimdi bir stand düşünün standın altında primer sargı, ve standın üzerine konan cep telefonunun içinde de sekonder sargının olduğunu düşünün. Cep telefonunu standa koyduğunuzda ne olur? Bingo! standın içindeki primer sargı tarafından cep telefonunun içindeki sekonder sargı indüklenir ve sonuç olarak cep telefonu şarj olabilir ve arada hiç bir fiziksel bağlantı olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ya hocaya

    Transformatörler primer ve sekonder denilen 2 adet sargıdan oluşur, bu sargılar birbirinden bağımsız olarak ferrit nüvelere sarılıp, aynı pakette paketlenirler, primer sargıdan geçen elektrik akımı sargı üzerinde manyetik alan oluşturur ve sekonder sargıya indüklenir, bunun sonucu olarak sekonder sargının ucunda elektrik akımı elde ederiz.

    Şimdi bir stand düşünün standın altında primer sargı, ve standın üzerine konan cep telefonunun içinde de sekonder sargının olduğunu düşünün. Cep telefonunu standa koyduğunuzda ne olur? Bingo! standın içindeki primer sargı tarafından cep telefonunun içindeki sekonder sargı indüklenir ve sonuç olarak cep telefonu şarj olabilir ve arada hiç bir fiziksel bağlantı olmaz


    mantık güzel ama nüve yok + arada ekstra yalıtım(kapak) olacak yani verimlilik oldukca düşmezmi?
    düşük frekanslı güçlü radyo verici mantıgı ilede calisabilirmi acaba? Extremely low frequency (ELF) ile 50-60 Hz gibi frekanslarda yayın yapmak mümkün diye biliyorum bu sayede bir şarj işlemi gerçekleştirilebilirmi acaba?

    Benim asıl kafama takılan Baz istasyonlarının,Yuksek gerilim hatlarının yaydıkları elektrik ve manyetik alan yüzünden kanser vs. e neden oldukları tartışılırken bu kadar güçlü vericilere(sonucta bir kac watt dan az olmayacak) insanlar nasıl bu kadar sıcak bakıyor, gerçi wireless modem olmayan evde kalmadı o da ayrı bir olay. Benim elimde 500mW çıkış gücüne sahip Wifi Modem var o bile cok yakın durunca insanı etkiliyor bir süre sonra konsantrasyon zorlukları ve baş ağrısı yapıyor.




  • Hort.
    Şimdi naıl çalışıyor hala bilen yokmu?
    Artık kablosuz şarj mevcut tam nasıl oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben bir öğrenciyim.

    quote:

    Orijinalden alıntı: rakimalar

    Hort.
    Şimdi naıl çalışıyor hala bilen yokmu?
    Artık kablosuz şarj mevcut tam nasıl oluyor

    indükleme mantığıyla çalıştığını düşünüyorum.

    Bkz; trafolar.

    ozaman etraftaki metalleride çekmezmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gavur yapıyo ya...
  • Valla bilmişler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Transformatör düşünün primer i cihaz sekonder sarj edilen cihaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.