Şimdi Ara

KabloNet Vs TürkNet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Şu an Kablonet altyapısı ile kullanmış olduğum 24 Mbps Turkcell Superonline ınternet'imin taahhüdü bitiyor ve yeni bir.
    ISS arıyorum. Türkiye'de hizmet veren neredeyse bütün ISS görüştüm ve en mantıklısı Kablonet ve TurkNet. Altyapımdan bahsedecek olursak oturduğum binada Türk Telekom VDSL2 altyapısı bulunmakta ve ortalama 79 Mbps hızı desteklemekte santral dolabı ile de aramda 120 metre var ve bakır kablo kullanılıyor. Türk Telekom haricinde Kablonet fiber altyapısı bulunmakta ve 100 Mbps hızı desteklemekte koaksiyel kablo kullanıyor.
    Bunlar haricinde bir altyapım yok.

    Kablonet: Kotasız 24 ay taahhütlü ilk 12 ay 110 TL sonraki 12 ay 120 TL olacak şekilde 100 Mbps dowland 4 Mbps upload veriyor fakat bu hız saat 19:00 ve 12:00 arasında 24 Mbps düşüyor. Kablonet buna akıllı sınırsız diyor bana göre yıl olmuş 2021 adamlar AKN akıllı sınırsız diye bir şey uydurmuş devam ediyor.

    TurkNet: Kotasız taahhütsüz 85+10+37 TL yani 132 TL. 85 TL özgür iletişim 35 Mbps tarifesi 10 TL yükseltme 75 Mbps için 37 TL modem ücreti ki bu da en büyük artısı iyi bir modem kullanmış olacağım. 75 Mbps dowland 8 Mbps upload.
    Modem: ZyXEL VMG8623-T50B Modem - Özellikler ve Fiyatı — TurkNet

    Evet arkadaşlar sizce hangisini seçmeliyim? Kesinti kopma yaşamayacağım bir şey olduğunda hızlıca çözülecek ve akşamları oyunlarda ping vs. yamayacağım hangi ISS olur?







  • öncelikle modem konusuna takılma, modem kablolu-ilave routerlı çözülebilen, evin küçükse sorun dahil olmayan, yada kullanım yapılacak yere yakın kurulum yapılarak çözülebilecek bir konu.


    turknette telekom arada, bazıları çok memnun bazıları telekom beceriksizlikler nedeniyle memnun değil, kabloda kendi altyapısı başka muhattap yok, kabloda ise tv ve telefon imkanıda var ve fiyat daha ucuz,


    mevcutta sen zaten kablo internet kullanıyorsun, superonline aradan çıkınca o altyapı yine aynı alt yapı belki 2-3 ms ping azalır, bir fark yaşamyacaksın, yeni kablo tarifesine geçince 7/24 hep 24/2 mbps olan tarifende upload hep 5 mbps, hız ise gündüz 100 akşam 25 mbps olacak. yani en kötü durumda akşam saatleri dahi şuan aldığın hızı alacaksın ilave uploadın artmış olacak,


    bu bilgiler ışığında kendi kullandığı mevcut hizmetine göre kararını kendin verebilirsin sanırım.

  • Bence türknet i dene özellikle yayıncılar için kablonet çok rezil İnternet çıkışları çok kötü önerim türkneti dene beğenmezsen iptal edersin ama kablonet dediğin gibi akşam yavaşlatıyor yıl olmuş 2021 beğenmezsen de tahahüt cezası var.
  • Ha yukardaki arkadaşın dediği gibi bazı kullanıcılar güzel hizmet alıyor bazılar sıkıntı yaşayabiliyor türktelekom kaynaklı.
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorumun için teşşekür ederim.
    Sen olsan hangisini tercih ederdin ve neden?
  • Baran07 kullanıcısına yanıt
    Hocam açık açık yazdım daha nedeni, hangisi mi kalmış..,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.