Şimdi Ara

Kablonet Netmaster infinity 401 Anlık Kopma Sorunu - BIKTIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
14.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çıldırıcam 25 dakikada bir anlık kopma yaşayıp oyundan düşüyorum. Arkadaşlar yeni kablonet abonesiyim, Netmaster infinity 401 modeminden verdiler, yarım saatte bir anlık kopma yaşıyorum, kablolu olarak kullanıyorum. Servis geldi modeme reset attı gitti, sorun hala devam ediyor. Müşteri hizmetlerinin sorun ile alakalı mantıklı bir fikri yok anca servis gönderiyorlar eve, oda modeme res atıp, fişi çekip takıp gidiyor. Anlık kopuyor ve geri geliyor bu oluncada oyundan düşmüş oluyorum, yok mu bu saçma olayın bir çözümü? Aksi halde aboneliğimi iptal ettireceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheTeknolojist -- 5 Mart 2018; 23:6:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Kablolu olarak kullandığınızı yazmışsınız, bu sebep ile sorun diğer modemlerin kanalları ile alakalı olamaz.Bana göre sorun modem de değil ama yine de kopmaların devam ettiğini söyleyip değişim talep edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidoff26 -- 5 Mart 2018; 22:22:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: davidoff26

    Kablolu olarak kullandığınızı yazmışsınız, bu sebep ile sorun diğer modemlerin kanalları ile alakalı olamaz.Bana göre sorun modem de değil ama yine de kopmaların devam ettiğini söyleyip değişim talep edebilirsiniz.

    Aynen kanal olayı sadece wireless'ta varmış, o zaman onu eledik.https://forum.donanimhaber.com/netmaster-infinity-401-yeni-modem--121785404-15 bu konuya baktığımda bir çok arkadaşta kopma sorununun olduğunu gördüm, sanırım bu modelde kronik bir sıkıntı. Yarın servisten gelip test modemi takacaklar. Biraz önce bağlantım yine koptu ve oyunun ortasında düştüm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ben ZN ile biten modemi kullanıyorum hiç kopma yaşamadım ama ping anlık 200 lere çıkıyor telefonda online oyun oynarken.



    Belki telefonla alakalidir bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kablonet servisi bugün gelerek yeni modem taktılar, taktıkları modem UBEE EVW32C-0V, bakalım sorun devam edecek mi. Bilgilendirmeyi buradan yapacağım, teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheTeknolojist

    Arkadaşlar kablonet servisi bugün gelerek yeni modem taktılar, taktıkları modem UBEE EVW32C-0V, bakalım sorun devam edecek mi. Bilgilendirmeyi buradan yapacağım, teşekkürler.
    Sorununuz geçtimi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wodanhal

    Sorununuz geçtimi?

    Alıntıları Göster
    Sabit IP'ye geçince düzeldi hocam.
  • Modemi değiştirdiğimden beri aynı sorunları bende yaşıyorum. Youtube da videoların resimlerinin bir çoğu yüklenmiyor. Telefondan video izlerken video belli bir yerden sonra yüklenmiyor ve donuyor. Bu durum oluştuğu zaman hiçbir şekil de google bile açılmıyor.

    Telefonun Wifi özelliğini kapatıp açınca yada bir müddet bekledikten sonra normale dönüyor. Modem de bağlı gözüküyorum ama sürekli anlık kopmalar yaşıyorum.

    Önceki modemim netmaster cbw-700v idi hiç böyle sorunlar yaşamıyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BigCLawRex B kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

    Konu ile ilgili olarak modem ayarlarınızı yapılandırılması ve genel kontrolü için Destek Hattımız ile iletişime geçerseniz arkadaşlarımız sorun ile ilgili yardımcı olacaklardır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    En kısa zaman da arayacağım.

    İlginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de kopma sorunu vardı çözümü teledünya alıcının elektrik adaptörü ile modemin adaptörünü değiştirince buldum 

    Bende ki sorun modemi başka bir odaya taşıdığımda başladı, ana hattan gelen kablo çok uzun olduğu için kesip kısaltmıştım. Evde üç tane cep telefonu, bir tane kabloses telefonu ve bir bilgisayar bu modemi kullanıyordu. kısaltma işlemi yapıp modemi çalıştırdığımda hatta kopmalar başladı. İlk başta kabloyu düzgün bir şekilde takamadığımı düşündüm ve 3-4 tane farklı kablo ucu değiştirerek ve farklı metodlarla takarak denedim( kablodaki folyo ile, folyosuz, folyonun üstündeki ince telli olarak ve telsiz) ama her seferinde hat kopuyordu.


    Kabloses telefonu da kullanamıyordum. Dışarıdan aranıldığında ''telefona ulaşılamıyor'' mesajı geliyor, dışarıyı aramaya çalıştığımda ise hat kopuyordu. On gün içinde 5 -6 defa şikayet kaydı oluşturdum, her aradığımda hat değerleriniz normal gözüküyor dendi bende çağrı merkezini aradığımda kabloses telefonunu da açarak hattın kopmasını sağladım ve teknik servisin ev ziyareti yapmasını özellikle istedim ama kimse gelmedi   . Sinirden delirmek üzereydim.

    Bu yüzden de taahhütümün bitiminde iptal etme kararı almıştım.(bitmesine iki ay kalmıştı ve o iki ayı mecburen bu şekilde kullanacaktım) Bir gün öğle yemeği molası vermiş olan kablonet çalışanlarını görünce hemen yanlarına gittim ve sorunu onlara anlattım. Çalışanın ilk dediği şey ''adaptörleri karıştırmışsındır, modemin ihtiyacı olan amper kendi adaptöründe var diğerinin değerleri daha düşük bu yüzden modem çoklu yüklenmelerde kapanabiliyor '' oldu ve ''hat değerleri normalse başka bir şeyden olmaz'' dedi.

    İnternette okudum bilgisayar da hattı kesebilirmiş dedim o da eğer ethernet kablosu ile bağlıysa olabilir dedi ama ben kablosuz olarak kullanıyorum dedim ondan olmaz dedi. Teşekkür edip eve döndüğümde dediğini aynen uyguladım,

    adaptörlerin yerini değiştirdim ve ta ta ta internetim düzgün bir şekilde çalışmaya, kopmamaya başladı. İki gün sonunda hiç kopma olmayınca buraya yazıp eğer böyle sorunu olan varsa faydalansın istedim.





  • Sene olmuş 2022. Aynı modemde aynı kopmayı bende yaşıyorum 2-3dk bir anlık internet gidiyor geri geliyor.


    2 kez modem değişti çözüm yok.


    KESİN ÇÖZÜM BULAN VAR MI?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygur -- 24 Mayıs 2022; 7:43:44 >
  • bygur kullanıcısına yanıt

    Kablonet'i sağlıklı şekilde kullanmak için;


    + Bina dağıtım kutusundan daireye gelen kablonun kalitesini mutlaka kontrol edin.

    + Bina dağıtım kutusundan daire içerisindeki modeme gelen kablo tek parça olursa sorunlar azalacaktır.

    + Daire içerisindeki ayırıcılar ve dağıtıcılar mümkün olduğunca az sayıda ve kaliteli olmalı.

    + Daire içindeki tüm kabloların uçlarında sıkmalı f-konektör olmalı.

    + Daire içerisinde kablo uzatımı yapılacaksa f-ara kullanılmalı.

    + Mümkünse Analog Kablo TV yerine Dijital Kablo TV hizmetini kullanmaya çalışın.


    Bunların hepsine uyduktan sonra Kablonet modemi Bridge moduna alıp yanına kaliteli bir Router koyarsanız hem ping hem kablosuz bağlantıdaki kopma sorunlarının önüne geçebilirsiniz.

  • Hocam benim modemde sorun yoktu vodafone burda altyapı olarak kabloneti kullanıyormuş. hız yavaş dedim modemi değiştirdiler kopmalar başladı 1-2 içinde 10larce kez kopuyor geliyor. Hem kablolu hemde kablosuz bağlantı aynı anda gidiyor ayrıca bağlantı gittiğinde modemin hat ışığı yanıyor hatta sorun yok ama 192.168.1.1 yazınca bile modeme ulaşamıyorum koptuğunda. 6 gündür çözemediler iptal edeceğim dedim faturada 100TL indirim yapalım dediler. ama olmazsa iptal ettirecem 2 kez modem değişti 2 modminde arızalı olma iltimali ne olabilir? ama eski modemim canavar gibiydi.

  • bygur kullanıcısına yanıt

    Eski modemin modeli neydi ve değişen modemlerin modeli nedir? Eski modemle değişen modemler aynı ise iş epey bir garip duruyor. Modem değişirken yeni modemin MAC numarası sisteme tanımlanıyor belki orada bir sıkıntı olmuş olabilir.


    192.168.100.1 adresinden modeme giriş yapın ve Bağlantı menüsü altındaki Downstream ve Upstream değerlerinin toplu halde bir ekran görüntüsünü buraya ekleyin. Hat değerlerinde sorun olabilir ona bakıp değerlendirme yapabiliriz.


    Ben sizin yerinizde olsam Türksat Kablo'ya servis kaydı açtırırdım. Gelen ekip hat değerlerini ve kablolamayı kontrol edip sorun varsa tespit edebilirdi. Eğer kablolama ve hat değerlerinde sorun yoksa sorun modem kaynaklı olabilir.

  • bygur kullanıcısına yanıt
    Hsn YzkNyoutube
    Uydunet, Netmaster İnternet Kopması Çözümü (Kablonet)
    https://www.youtube.com/watch?v=QGpYOxMee8U
  • Bu konudan çoğu kullanıcı muzdarip. Ben sanırım buna çözüm buldum. Kablonet adaptörünün amper değeri modeme düşük geliyor. Modem o yüzden sağlıklı çalışamıyor. Dolaptan 12v 3.67 amper değerinde bir adaptör sipariş ettim. Taktım, uzun süredir kullanıyorum. Problem çözüldü diyebilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaplan1222 K kullanıcısına yanıt

    servisin daha merdiveni yok adam benden merdiven istiyor :)


    bende anlık hız düşüyor


    wifi çekimi zayıf


    adaptör olayını bende bir deneyim


    şu an hız 8.1 mbps :) hız düşük yani tutarsızlık var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 7 Aralık 2022; 2:44:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.