Şimdi Ara

Kablonet İçin Yeni Docsis 3.0 Kablosuz VoIP Modem: Ubee - EVW32C (Konu Dışı Yazmayınız) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
14
Favori
85.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kablonet 'in sahibi Türksat'tır, Türksat ise bir devlet kurumudur. O yüzden ne yaparsan yap devlet kendi tarafını seçecektir. Boşuna uğraşma.

İlk olarak şunu söyleyeyim, yeni modemi 10 yıl daha kullanacağını sanmam, artık teknoloji çok daha hızlı değişiyor, 2-3 sene içinde binana Fiber gelirse o modem yeniden değişecek ve sana Fiber modem verecekler. Ayrıca Kablo Modemler'in dünya genelinde satış fiyatları yüksektir, o cihaz sıfır satılıyor olsa 1500 liradan daha pahalı satılır.

Senin yerinde olsam 40 lira verip kiralardım.

Ya da piyasadan ikinci el MAC girilebilen bir cihaz alacaksın ve eski modeminin MAC adresini yeni aldığına kopyalayıp internete gireceksin, fakat onların olmayan bir cihaz kullandığın zaman destek hizmeti de sunmuyorlar, bir daha arıza kaydı açmakta sorun yaşama ihtimalin var, adap gelip bu cihaz ne derse çeker gider.

• giyotyn G kullanıcısına yanıt
    Fiberde de bu şekilde hocam. Hatta fiberde kendi modeminizi kullanma imkanınız yok (sadece kiralayarak hizmet alabiliyorsunuz.) Kiralama ücretleri de superonline 41 tl, türk telekom 60-75 tl (cihaza göre değişiyor.) Kablonet'in de bazı bölgelerde gpon fiber hizmeti var, orada da kendi cihazınızı kullanamıyorsunuz. Hizmeti almak için 40 tl verip cihaz kiralamanız gerekiyor. Fiberde 2010'lardan beri durum bu şekilde yanlış hatırlamıyorsam. Kablonet ise docsis'te 2018-2019 gibi cihaz satmayı bıraktı. Sadece kiralama yapıyor. Eskiden cihaz satın almış olanlar ya da ikinci el-yurtdışı temin edebilenler kira vermeden kendi cihazlarını kullanmaya devam edebiliyorlar.

2-3 ay önce n11'de netmaster resmi satıcısı sıfır infinity 401 modemi 1800-2100 tl gibi bir fiyata satıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Şu an muhtemelen stok bittiğinden gözükmüyor. Bir daha ne zaman satışa sunulur bilmiyorum. Onun dışında ikinci el temin etmeyi deneyebilirsiniz (Satıcıdan cihazın mac adresini alıp çağrı merkezini arayıp modemin kaydedilebilir olup olmadığını teyit etmeniz gerekiyor. Üzerinde borç bulunan/başkasına kayıtlı modemi kaydetmiyorlar. Cihazın boşta olması gerekiyor.) Sonuçta kiralama ücreti de sabit değil. 10 tl gibi bir şeydi sanırım 40 tl'ye çıktı. İleride daha da artabilir. Yaklaşık 1 senelik kira fiyatına ikinci el modem bulmak mümkün gibi duruyor. Şanslıysanız ilk bir sene içerisinde bozulmazsa fiyatını çıkartır, gittiği yere kadar kira bedeli ödemeden kullanırsınız

Gelen elemanlar modem eskiyse, size aitse genelde yenisini kiralayın deyip geçiyorlar. Modem adaptörünü değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bende de 383z4 var. 4-5 sene önce kendi kendine reset atmaya başlamıştı, adaptörü değiştirdim o zamandan beri sorunsuz kullanıyorum. (3-4 günde bir ping uçuyor paket kaybı oluyor, modemi kapatıp açıp devam ediyorum. Forumda bu sorunu çok yaşayan kişi vardı, çözümü yok maalesef.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.