Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (3436. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68.740
Cevap
462
Favori
3.852.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
66 oy
Giriş

Teşekkürler bu şekilde daha sağlıklı olarak kullanabileceğim sanırım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mustafa Erpek kullanıcısına yanıt

Farkındayım hocam, ben de biraz daha detaylandırayım dedim.  

• Kablonet kendi altyapısındaki kullanıcılara ONT girişi bulunan bir modem veriyor, yani hem ONT hem HGW görevini tek bir cihaz üstlendiği için dediğinizi yapmak pek mümkün değil sanırım. Türk Telekom altyapısında işler nasıl yürüyor bilmiyorum tabii ki

Şimdi 410 lira ödüyorum,öylesine aradım da 24 ay daha devam ederseniz aynı şekilde

İlk sene 560
    İkinci sene 660 ödersiniz dediler.

Hızım 50 mbps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutkulu420 -- 2 Eylül 2026; 14:55:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

35 megabit için yüksek fiyat değil mi?

200 megabite kadar altyapım destekliyormuş konuştum ama türktelekom üzerinden fiber veriyoruz dedi.

Türktelekom altyapısı ile kullanıp sıkıntı yaşar mıyım?

sitesinde adresimi girince

Seçmiş olduğunuz adreste FTTH altyapısı ile 1000 Mbps'ye kadar destekleyen Kablonet hizmeti sunulmaktadır. Size uygun kampanyalarımız için kampanyalar sayfamızı inceleyebilirsiniz.

diyor neden farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfDarkness -- 2 Eylül 2026; 15:14:27 >

Size gönderdiğim kampanyalar Türk Telekom altyapısına özel kampanyalar. Sorgu sonucunda altyapınız Türk Telekom olarak göründüğü için bu kampanyaları önerdim. Eğer Kablonet'in kendi altyapısı olsaydı, daha uygun fiyatlı kampanyalar da mevcut olabiliyor.

• Türk Telekom'da ise genelde ONT + HGW veriliyor. Türk Telekom genellikle PPPoE kullanıcı adı ve şifresini verdiği için, gerekli ayarları yaptığınız sürece istediğiniz router'ı kullanabiliyorsunuz. Ancak bazı bölgelerde MAC adresi klonlama gerekebiliyor veya VLAN ID gibi farklı ayarlar uygulanabiliyor.

Ben o şekil kullanıyorum.... F6600 modemler dolap veya sahibinden üzerinden 700-1000 arası değişiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Türksat/Kablonet'in halen 2 alt yapısı var. İlki DOCSIS 3.0 altyapı ve Türkiye'de başka kimsede yok. Bunu fiber altyapı ile karıştırmayınız. Burada zaten ONT hiç yok ve de aboneye ulaşan herhangi bir fiber kablo yok.

Diğer altyapı ise T.Telekom, Turnet, Superonline, Atlantisnet'inkine benzer FTTH/GPON (=Eve Kadar Fiber) altyapı ve şimdilik sınırlı alanlarda kullanımda. Türksat başlarda dahili ONT'li Routerlar veriyordu abonelere. O zaman bu cihazlara "Fiber Modem" demek de daha doğru oluyordu. Bu uygulama halen devam ediyor mu, yoksa Türksat da harici ONT'li sisteme döndü mü, bilemiyorum. Dahili ONT'li yapıda verilen cihazı değiştirebilmeniz mümkün değil. En çok bu cihazın LAN çıkışından ikinci bir Wi-Fi Router'a çıkış alarak (ve tabi ki Türksat'ın verdiği cihazın kablosuz yayını da kapatarak) mekanınızda muhtemelen daha verimli bir kablosuz Wi-Fi yayını elde edebilirsiniz.

Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• kablotv kanallar güncellemeden sonra çökmüş , yükleme gerekiyor. kanal yerleri değişmeden nasıl bir kurulum yapabilirim bilen var mı ? televizyon vestel ve conax modül kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeViLsGuNs -- 3 Eylül 2026; 18:43:7 >

Ürünün mac adresini sisteme tanıtıyorlar, arayıp benim kendi modemim var onun bilgilerini sisteme girdirmelisiniz.

200 mbps için ödüyorum bu fiyatı, 1 ay oldu taahhüt yeniledim. Modemim görece çok eski bir modem netmaster czn3834, kablo ile archer c64 router ile tüm hızı alıyorum

Bu fiyatı derken 560 liraya 200 mbps mi alıyorsunuz hocam?nasıl bu kadar fark oluyor da bana 50 hızı veriyorlar?bulunduğum yer ne kadar destekliyor onu bilmiyorum da merkezde ikamet ediyorum yani.

Bir de akşam 7den sonra hız düşüyor yani paketin özelliği şu an için.

Vestel gizli menü diye arayın Google da mevcut kanal listesinin kopyası alınıyor alinan kopya yükleniyor. Bu şekilde USB ye aldığınız kopya üzerinde ayarlama yapabilir misiniz bakmanız lazım

fiber 1000mb+tvüstpaket:679tl ocak 2026 taahhüt başlangıcı.(fiber modem+tvheryerde kutu bana ait)

• Ttnet yüksekten uçuyor artık. Kablo netin kabloları evimin içine kadar çekili. Kablonete geçersem evde çokmu tadilat olur.. Ttnet den farklı bir tarafı var mı fiyat performans olarak fiyatlar nedir onu da bilmiyorum gerçi.. Hız olarak kaç mbit tercih etmeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h_k_yavuz -- 4 Eylül 2026; 18:38:24 >

TTNet in fiberi evinizde var ise kablonet ayrı hat çekmiyor diye biliyorum

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.