Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (3435. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68.740
Cevap
462
Favori
3.852.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
66 oy
Giriş

CGNAT arkasında olmak, evden ağdaki cihazlara bağlanmaya etki etmiyor, bu konuda sizinle aynı fikirdeyim. Eğer ev dışında veya mobil veri ile bağlantı sağlanacak ise, cgnat arkasından çıkılmış olması gerekiyor.

Ev ağına wifi veya kablo ile bağlananlar, ağdaki diğer cihazlara, normal koşullarda bağlantı sağlamakta sorun yaşamamalı.

< Bu mesajın sahibi NetMark iken NetMark tarafına aktarılmıştır -- Sep 11 2026 10:34AM >

Arkadaşlar cevap yazmışlar, hala destek lazımsa paylaşabilirsiniz. Önce www.turksatkablo.com.tr adresinden alt yapı sorgulamanızı tavsiye ederim.

Turksat Kablo'nun resmi sitesi sadece www.turksatkablo.com.tr adresidir.

< Bu mesajın sahibi NetMark iken NetMark tarafına aktarılmıştır -- Sep 11 2026 10:34AM >
  • Cumartesi sabahından beri evimde internet yok. Son dönemde kentsel dönüşüm kaynaklı yıkımlardan bir kaç saatlik kesintiler oluyordu. O yüzden ilk başta umursamadım ama akşama kadar gelmeyince müşteri hizmetlerini aradığımda "Bölgenizde genel bir arıza var" mesajıyla karşılaştım. Pazartesi günü sabah internet gelmeyince müşteri hizmetlerini aradım yine aynı genel arıza mesajıyla karşılaştım ama bu sefer tatmin olmayıp müşteri hizmetleri temsilcisine bağlandım. Oradan aldığım cevap ta "Sistemlerde bir sorun var müşteri bilgilizerinize ulaşamıyoruz, sonra arayın" oldu. Dün gün için de defalarca aradım ama aynı mesajla karşılaştım. Bu sabata yine sistem sorunu olduğu ve bilgilerime ulaşılamadığı söylendi.

Dün Twitter üzerinden müşteri hizmetlerinden ve online işlemlerden bölgemde bir arıza olmadığını öğrendim.

Can sıkıcı bir durum, telefonla bilgi alamıyorum, bir taraf bölgenizde sorun var diyor diğer taraf bölgenizde sorun yok diyor.

• celikprensi C kullanıcısına yanıt
    Bana böyle dönüş oldu size nasıl dönüş yaptılar? KABLONET [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darknight5700 -- 1 Eylül 2026; 11:31:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Darknight5700 D kullanıcısına yanıt

aynı mail geldi bana da.

16 temmuzda ben mail atmıştım,

16 ağustosta cevap gelmiş.

cevaptan 1 hafta 10 gün sonra da binada sesler duyup kapıyı açtım, kutuda işlem yapıyolardı. elemana sordum, dönüşüm yapılıyor dedi.

elemanı en son gördüğüm günden bu yana bir hafta geçmiştir. ama hala turksatkablo sitesinde 200mbit docsis görünüyor. az önce müşteri hizmetlerini arayıp sordum, "zaten mail atmışsınız, proje birimine iletilmiş, proje kapsamına alınmış" diye cevap verdi.

sanırım mail işe yaramış. ama hala bekliyıruz tabi :)

size de bu mail geldiyse belki yakın zamanda gelip işlemleri yapabilirler (ne işlem yapılıyor bilmiyorum, ben iki farklı günde elemanı gördüm, kutunun içinde cihazı değiştiriyoruz abi dedi)

• Ek bir kutu takıyorlar sadece, üst kutuya gelen fiber kabloyu alt kutuya da götürüyorlar. Ben dışardayken gelmişlerdi 10-11 gibi, halledip gitmişler peder söylemişti. Cumartesi taktılar Pazartesi siteden baktığımda 1000Mbps yazısını gördüm, daha ben arayamadan onlar aradı gelip kurulum yapalım mı diye.

|| AMD Ryzen 5600 || MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi ||MSI RX 6900 XT GAMING Z TRIO || Corsair Vengeance RGB Pro 4x8GB 3200Mhz Cl32 White || Arctic Freezer Duo 34 White || Cooler Master TD500M White || Corsair RM1000X || 512GB NVMe + 4TB HDD || LG 27GL83A-B ||
  • Herkese selam.

Gpon fiber tarifesine geçmek istiyorum

Sahibindenden ZTE ZXHN F6600 modem satın alsam kablonet e tanımlatıp modemi kullanabiliyor muyum?

Orijinalden alıntı: TinyAngel

Herkese selam.

Gpon fiber tarifesine geçmek istiyorum

Sahibindenden ZTE ZXHN F6600 modem satın alsam kablonet e tanımlatıp modemi kullanabiliyor muyum?

Daha önce Kablonet çağrı merkezi aracılığıyla teknik ekibe bu konuyu sormuştum. Bana verilen bilgiye göre GPON altyapısında modem kiralamak zorunlu ve müşterinin kendi cihazını kullanması mümkün değil. Modem kaydı/tanımlaması yalnızca DOCSIS altyapısında bulunan modemler için yapılabiliyor. GPON tarafında ise cihaz tanımlama işlemi farklı olduğu için modem kiralama zorunlu tutuluyor.

• Mustafa Erpek kullanıcısına yanıt

Bunu yapmanın bir yolu var evet ama ne kadar yasal olduğu tartışılır. Modemin MAC adresini kabul etmeyedebilir sistemde tanımlı olmadığı için.

• Yasallık ile alakasını çözemedim açıkçası. Dışarıdan hiçbir müdahale yapmadan modemin kendi özelliğinden bu bilgileri alıyorsunuz zaten. Ekstra bir şey yapmadan alınabilen bir şey tabi ki sıkıntı yaratmayacak.

• imate kullanıcısına yanıt

FTTH (=Eve Kadar Fiber)/GPON abonesine bir ONT cihazı ile bir de HGW (=Home Gateway) cihazı verilir. HGW'ye tamamen yanlış bir tanımlama olarak "Fiber Modem" denilmektedir. Teknik olarak HGW yerine kendi Wi-Fi Router cihazınızı (fibere uyumlu olması halinde) ve üzerinde basit birkaç ayar yaparak da kullanabilirsiniz. Bu ayarlar için T.Telekom gerekli bilgileri verirken bir diğer servis sağlayıcı olan Turkcell Superonline (SOL) bilhassa vermez. Türksat'ın bu konudaki prensiplerini bilmiyorum. Ancak T.Telekom kendi routerınızı kullansanız da verdiği HGW'yi (bazı istisnalar hariç) geri almaz ve aylık kirasını tahakkuk ettirir.

Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.
  • Seçmiş olduğunuz adreste FTTH altyapısı ile 1000 Mbps'ye kadar destekleyen Kablonet hizmeti sunulmaktadır. Altyapım uygun galiba hangi paketi tavsiye edersiniz?

selamlar,

o zaman ONT cihazı aslında "fiber modem", HGW cihazı da "router".

ONT cihazına mecburuz ama HGW istenilen şekilde değiştirilebilir doğru mu? bende gl.inet flint2 router var sanırım ONT cihazına bağlayabilirim.

Orijinalden alıntı: mafaky

FTTH (=Eve Kadar Fiber)/GPON abonesine bir ONT cihazı ile bir de HGW (=Home Gateway) cihazı verilir. HGW'ye tamamen yanlış bir tanımlama olarak "Fiber Modem" denilmektedir. Teknik olarak HGW yerine kendi Wi-Fi Router cihazınızı (fibere uyumlu olması halinde) ve üzerinde basit birkaç ayar yaparak da kullanabilirsiniz. Bu ayarlar için T.Telekom gerekli bilgileri verirken bir diğer servis sağlayıcı olan Turkcell Superonline (SOL) bilhassa vermez. Türksat'ın bu konudaki prensiplerini bilmiyorum. Ancak T.Telekom kendi routerınızı kullansanız da verdiği HGW'yi (bazı istisnalar hariç) geri almaz ve aylık kirasını tahakkuk ettirir.

Açıklamanız için teşekkür ederim. Benim bahsettiğim konu HGW/router kullanımı değil, ONT tarafındaki kısıtlamayla ilgiliydi. Kablonet'in verdiği dahili ONT'li cihaz, Kablonet uygulaması veya Online İşlemler üzerinden bridge moduna alındığında, router kullanımı için gerekli kullanıcı adı ve şifre alınabiliyor. Ancak ONT sistemde kalmak zorunda; yani cihazı komple devreden çıkarıp ONT'yi değiştiremiyorsunuz.

Mesajı paylaşan arkadaşımızın belirtmek istediği ise kendi ONT'sini kullanmak. Kablonet, ONT'nin sisteme tanımlanmasını zorunlu tuttuğu için buna izin vermiyor. Bu nedenle kendi modemini kullanma imkânı DOCSIS altyapısıyla sınırlı kalıyor. Harici ONT kullanılan diğer operatörlerde ise router kullanımı için gerekli kullanıcı adı ve şifrenin sağlanması operatörden operatöre değişebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imate -- 2 Eylül 2026; 12:50:32 >

• ShadowOfDarkness kullanıcısına yanıt

• Mustafa Erpek kullanıcısına yanıt

Arkadaşımızın dediği gibi, konuyu biraz daha detaylandırmak gerekirse; Kablonet'in ONT'si Online İşlemler Merkezi üzerinden bridge moduna alındığında, kullanmak istediğiniz router'ı ONT'nin LAN 1 portuna bağlayıp Kablonet'in verdiği PPPoE kullanıcı adı ve şifresiyle kendi router'ınızı kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imate -- 2 Eylül 2026; 13:16:58 >

Selamlar, genel olarak doğru anlamışsınız. ONT ile HGW birbirinden farklı cihazlar. ONT, fiber hattı Ethernet bağlantısına dönüştüren cihaz; HGW ise router/modem işlevlerini üstlenen cihazdır.

Ancak HGW tarafındaki uygulama operatöre göre değişebiliyor. Kablonet'te ONT'nin LAN 1 portuna kendi router'ınızı bağlayıp, verilen PPPoE kullanıcı adı ve şifresiyle kullanabiliyorsunuz. Sizin GL.iNet Flint 2 cihazınız da bu şekilde kullanılabilir. ONT tarafında ise cihaz değişikliği mümkün değil.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.