Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (3312. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66.271
Cevap
434
Favori
3.660.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
54. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 33103311331233133314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öyle bir şey yok ben fibere geçtim, binada docsis kullanım devam ediyor. Genel dönüşüm gelince hepsini yapacaklar. Ben il müdürlüğünü aramıştım öyle yapmışlardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hocam türkiyede ikinci el sitelerinde çok uyguna satışı var bu modemlerin. ben dolap uygulamasından 1 sene kadar önce 180tl gibi komik bi fiyata almıştım.

• Arkadaşlar akşam saat 18:00 den sonra pinglerde 20-30ms artış oluyor sabah yine normal bu bende ilk defa olmaya başladı. Sizlerde yaşayan var mı sorunu İstanbul' da ?

Türksat Dns kullanan var mı ? Diğer Dns leri de denedim farketmiyor hep aynı ping yükselişi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İsteğinize göre verdiklerini sanmıyorum. Ayrıca iki kötü arasında hangisini seçeyim diyorsunuz. İkiside çin malı ucuz cihazlar.internette olumsuz yorumlar var niye bilgi bulamadınız ?

sfp veya ont cihazı ile çözümler var ama para harcayacaksınız.. Araştırın Recep Baltaş yapmış videosuda var..

Orijinalden alıntı: kurttan

Arkadaşlar akşam saat 18:00 den sonra pinglerde 20-30ms artış oluyor sabah yine normal bu bende ilk defa olmaya başladı. Sizlerde yaşayan var mı sorunu İstanbul' da ?

Türksat Dns kullanan var mı ? Diğer Dns leri de denedim farketmiyor hep aynı ping yükselişi..

Kimse dikkat etmedi mi ? Sadece istanbul da mı var bu sorun ?

KABLONET [ANA KONU]

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu doccis sistem fttb binaya kadar fiber daireye anten kablosu 100mbps bazı yerlerde docciste 200mbps de veriyor türksat ancak bizim binada var senelerdir boş boş duruyor kimse almaz çünkü turknet gigafiber var ve türktelekom gpon var 1000mbps bunlar varken kimse yüzüne bakmaz kablonet doccisin yani 2019 da getirilen türksat fiber altyapı boşuna masraf çekilen fibere yazık

isim kablo net modemle aynı ama türkcell modem olarak yazıyor.

bu modem i alıp kablonet e taksak çalışır mı?

Orijinalden alıntı: aksu01

internette gezerken "Netmaster infinity 401" modem buldum. türkcell in modemi olarak görünüyor.

isim kablo net modemle aynı ama türkcell modem olarak yazıyor.

bu modem i alıp kablonet e taksak çalışır mı?

donanım veya yazılım olarak bir farkları yok,

muhtemelen modemlerin diğer operatörlere devredilmesindeki ticari anlaşmadan dolayı mac id turksat tarafından sisteme tanımlanmıyor, yani bir müşteri turkcell modemi bırakırsa, o modem tekrar ancak turkcell müşterisi olursa sisteme dahil olabilsin diye böyle birşey yapıyorlar.

peki uydunet de kullanabilir miyim bu modemi ?

Hocam yüksek ihtimalle kullanamazsınız. Uydunet kendi modemleri dışındaki modemlerin CMMAC'lerini tanımlamamış. Aynı modemin vodafone için olanı da mevcut. Ben denediğimde bu modem bize ait değil tanımlayamıyoruz demişlerdi.

docsis 100/20 kullaniyorum. Modem motorola, wifi olmayan eski bir sey. evde interneti hanim da aktif kullaniyor. pingim ayni anda cs2 da 45-65 arasi oluyor. bufferbloat testim C cikiyor. alternatif baglantilarin cs2 performanslari konusunda bir bilginiz var mi?

Not: kablotv altyapim cok eski. 95 yapimi bina. daire girisimde 2008 model bir splitter var, ust kat ve alt kata 4 hat koaksiyel ayri ayri dagiliyor. modem ise ust katta. yani daireye giren ana hatta modem direk bagli degil, splitter ile ayrimdan sonraki kollardan birine bagli. modem bridge modda, dhcp falan wifi6 asus router her isi hallediyor. evin kalanina internet cat6 ile dagitilmis durumda ama o bufferbloatuma etki etmez, cunku kendi asil bilgisayarim direk ana router dan ethernet ile internet aliyor, o da direk modemden bridge modda aliyor. eve dagilan networkten bagli degilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namessar -- 17 Ekim 2025; 16:30:41 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

alamazsınız.

O Adresinizdeki komşularınıza soracaksınız bize değil .. En iyi onlar bağlantı kalitesini bilirler. Ücret konusunda diğerlerine göre ekonomik olduğu için tercih ediliyor zaten.Fps oynamıyacaksnız işinizi görecektir.

cs2 oynamıyorum sunucunun ülkesine göre yorum yapabilirim. Warface oynuyorum arada sunucusu Amsterdam da ping 60 ms civarı. COD oynayan Frankfurt sunucusuna Türknet gigafiberle 28 ms ile oynuyor. Aradaki farka bakarsanız kötü hizmete para ödüyoruz.Şikayet etsen şikayete bakan donuk beyinli çalışanlar ezberlemişler 60ms normaldir diyorlar.Bende bıktım laf anlamadıkları gibi çözümde üretmiyor seni krize sokuyorlar.Oyun oynayanlar kesinlikle Türknet gigafiber alsın bence.. Size tavsiyem Asus router diyorsunuz onun yazılımında Qos ayarı var mı ? Yoksa Merlin yazılımı kuruluyor mu ? Bunlara bakın Bufferbloat ancak o yoldan düzeltmeye çalışabilirsiniz.

KABLONET [ANA KONU]

28ms çok gerçekçi gelmedi bana. benim izlediğim iki yayıncı (biri londra, diğeri danimarkada yaşıyor) var ve ikisi de apex legends - frankurt sunucusuna 35-40 ms ile bağlanıyor. ben izmirden 60-70ms alıyorum aynı sunucudan ve altyapım fiber değil.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.