Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (2969. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66.271
Cevap
434
Favori
3.660.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
40. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 29672968296929702971
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle telefonla aradım mh destek veremedi,
    Şuanda docsis 3 lü eski sistem den 4 ay daha 100 güldüren akıllı sınırsız tarifesine taahhüttüm var, yeni eve gelecek hafta taşınıyorum, sorun şu ki yeni taşınacağım ev gpon altyapıda kablonet var (şanslıyız) fakat mh tarife devam eder mi yeni tarife ne kadar veya gpon toplu paketler hakkında bilgi veremedi benzer durumu yaşayan var mı? Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 5 Haziran 2022; 23:19:6 >

• unununium U kullanıcısına yanıt

benimde en son gördüğüm ping 2014 müş 2015 den sonra göremedim bende,

Bilenler cevaplasın, ama şöyle bir mantık olabilir; docsis 3.0 yüksek hızları destekliyor, Ama vermiyorlar ya bölgedeki kutularla ilgili yükü kaldırmaz diye, yada yüksek hızları şirketlere özel fiyat verdikleri için olabilir, Bina ttnet gbit fiber felan getircekte rekabet artacakta öyle, ttnet bölgemde 8 mbit upload verince 20 mbit tarifeler çıktı bir kaç ayda bu iş böyle, Rekabet olacak öyle

Ben bunu şundan sordum galiba kablonet altyapısı ile süperonline aynıymış. Anlaşmışlar sanırım. Süperonline a geçmek istesem kablo altyapısı iş görüyor normalde ama maks 100 mbit olduğu için ordan bi sıkıntı çıkma durumu olabilir. Bunu süperonline a soracağım bakalım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

telekom gpon varsa neden kablonet geçmeye çalışıyorsun artısı ne, TTnet bana göre kablonet daha kaliteli firma fiyatsa turknet gpon felan olmuyor mu

hocam kablonet gpon olursa turkcell ile ortak olduklarından süperonline a geçebiliyorum. Amacım oraya geçmek.

Süperonline 1 gbit 250 tl ye veriyor. Telekom ise 899 tl ye :)

Türknet 139 tl ye veriyor ama altyapı her yerde yok çok çok sınırlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Himurajutsu -- 6 Haziran 2022; 17:3:5 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sizle kim kavga ediyordu bilmiyorum ama forumda bir konuda uzman olmadan o konu hakkında otorite gibi davranan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlara denk gelince "siz haklısınız" diyerek konuyu kapatıyorum, size de tavsiye ederim.

Sokaktan binaya, binadan daireye gelen kablolar benimki gibi iyiyse ve ayırıcılar da kalitesi ise ping gayette düşük çıkacaktır. Daire içindeki kablolama ne kadar yoğunlaşırsa ve kabloya ne kadar ek yapılırsa ping o kadar olumsuz etkileniyor. Ayrıca hala birçok yerde eski tip pense ile kıstırılan konektörler bulunuyor, bunları sıkmalı konektörle değişince sinyal kalitesi ve seviyesi artıyor doğal olarak da ping süreleri düşüyor.

Madem düşük ping görmek isteyenler var daha da düşüğünü paylaşabilirim. Modemi doğrudan BDK'dan daireye gelen kablonun ucuna bağlayıp daha doğru sonuç verecek bir test yaptım. 2 ms'den aşağı düşmüyor 0 ve 1 göremedim ama 2 ms'de iyidir diye düşünüyorum. KABLONET [ANA KONU] 

Bireysel kullanım için daha temiz çalışan http://turksat.speedtestcustom.com sitesini kullanabilirsiniz.

KABLONET [ANA KONU]

• Turknet için gigafiber altyapı talep formu verebiliyorsunuz artık web sitesinden. Kablonet belasından kurtulmak için çok iyi fırsat arkadaşlar.

Linki bırakıyorum, talep oluşturup beklemelisiniz. Ne kadar çok talep o kadar çok hızlı fiber, tek talep ile gelmesini beklemeyin baştan söylemek isterim.

turknet
    GigaFiber İstiyorum — TurkNet
    https://turk.net/gigafiber-istiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• speedtest custom ile düz speedtest arasında bir fark yok test yaparken. sonuçta bağlanılan server ile arasındaki data transferine göre hız ölçülüyor.

speed test custom'da 3. parti taraf kim ise kendi sayfasını tasarım renk vs. olarak dizayn edebiliyor o kadar.

• Speedtest sitesinde Google Adsense reklamları çıkıyor bu sorguyu ve ping süresini bir miktar olumsuz etkiliyor, bu sebeple bireysel kullanımda da speed test custom ile sorgulama yapmak daha doğru sonuç veriyor.

Speed test custom'u para ödeyerek kurumsal olarak kullanıyorsanız normal bireysel kullanımda seçme imkanınız olmayan sunucuları kullanabiliyor, daha fazla veri alabiliyor ayrıca Speedtest API ile uyumlu kendi sunucunuzu ekleyebiliyorsunuz. Benim paylaştığım sonuçta da gördüğünüz gibi doğrudan ana kaynak ağ üzerinden sorgu yapıyorum.

Konu hakkında fazlasıyla bilgim var çünkü benimde işim bu :)

• Şimdi de bu muhabbet çıktı. Hatta yüksek paket kaybı vardı ve ping süreleri acayip yüksekti. Arıza kaydı açtım, modeminiz çok eski, ondan oluyor, yeni modem alın demeye başladılar. Modemim DOCSIS 3.0 uyumlu Netmaster 383Z4. 383Z4'ün yapamayıp yeni modemlerin yapabildiği ne var ki? Hepsi DOCSIS 3.0 uyumlu çalışmıyor mu sonuçta?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha önce DOCSIS 2.0 modemim vardı. Sürekli paket kayıpları yaşanıyordu alt yapı ile alakalı. Sürekli DOCSIS 3.0 modem alırsanız bu sorunlar çıkmaz diyordu destek ekibi. DOCSIS 3.0 modem (383Z4) aldım, bu defa da modeminiz çok eski. Ondan dolayı bu paket kaybı sorunları çıkıyor diyorlar. Yeni modem alsam bu defa da bu modemde hep sorun çıkıyor diyecekler. Bir tek altyapıda sorun yok, hep modemler sorunlu. Ne kadar kolay topu taça atmak.

Modemi bridge moduna alıp yanına sağlam bir router koyarsanız hiç sorun yaşamazsınız. Bu şekilde kullanıyorum gerek kablolu gerek kablosuz bağlantının hızı da ping değerleri de oldukça iyi.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.