Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (2967. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: A350-900 , Savisvasa Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
66.268
Cevap
434
Favori
3.659.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
78. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 29652966296729682969
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tamam kablonet çalışanı güzel arkadaşlarım. headend in ne olduğunu bilmesen buraya headend yazmamherhalde değil mi? burada söyleyeceğiniz hiç bir söz durduk yere 4 gün interneti bağlayamamanın açıklaması değil. cevap yazıp durmayın. çalışanlara sözüm yok sözüm kuruma... ellerinde yedek parça da olacak, gerekirse yedek cihaz da olacak. bizim market değil burası İSS işletiyorsun sen, 10binlerce abonesi olan bir şehir burası. başarıymış. 3 ayda bir 2-3 gün internet gidiyor ne başarısı yahu?!? ondan kapa gaganı işine bak. dediğim gibi sana değil kurumuna lafım. senin türksat çalışanı olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam. böyle bir rezilliği başka şekilde savunmazsın. engelledim seni, yazma boşuna. uzayda kaybolup gidecek sçamalıkların.

doğal afet falan yok şu an ortada, std bir gün. 4 gün internet yok. 10 saatte bir değiştirilen kesinti sebebi var vs vs. kime ne anlatıyorsun allasen.

• Hiçbir durum ve mazeret,olay, bahane vs. koca bir ISS nin hizmet verememesini ve sizin mahduriyet yaşamanızı haklı kılmaz. Siz hakkınızı aramakta sonuna kadar haklısınız. Burada her yerde olduğu gibi fanatik arkadaşlar çok maalesef. Tavsiyem onlara pek aldırış etmeyin ve hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin. Bilinçli tüketici olmak bunu gerektirir. Fan boyluk ve kurum penceresinden bakıp yorum yapmak buradaki kullanıcıların hiçbirine fayda sağlamaz. Kurumun teknik sıkıntıları vs. burdaki hiçbir son kullanıcıyı alakadar etmez,ancak kurumu ve çalışanlarını alakadar eder.

Kablonet kullanıcısıyım ben de ama sizin yaşadığınız gibi bir mahduriyetime sebep olsalar dakika durmam, taahhütümü de basar parayı bozarım. Siz bir hizmete para veriyorsunuz, tamamen realist ve pragmatist olmanızı öneririm. Kimsenin gözünün yaşına bakmayın. İmkanınız ve alternatifiniz varsa başka bir ISSye geçiş yapın. Saygılar.@camelon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 19 Mayıs 2022; 1:5:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler desteğiniz için. Maalesef bu tarz fanatizim ancak bizde oluyor. Ay sonuna kadar dayanıp gerekirse daha fazla vermeyi göz önüne alarak başka bir sağlayıcıya geçeceğim. iyi akşamlar, saygılar.

Burada fiyatlar yazıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Gaara34 kullanıcısına yanıt

100 20 kullanıyorum 180 ödüyorum. Modemde kiralıyorum. Kiralık modemin wifi açık olunca saçmalıyor routerla kullanınca biraz daha stabil oldu,

Bende de bu sekilde cikiyor bu docsis altyapisi zaten gponda 1000 mbite kadar destekliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet hocam bende tam bunu yazacaktım. Altyapısının olduğu her yere "fiber" yazıyormuş kablonet. Gerçek fiber mi değil mi onu arayıp özellikle sormak lazım.

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • Kablonet pişmanlıktır kesinlikle tavsiye etmiyorum. Yeni abone olacak arkadaşlara tavsiyemdir. FIFA serverlarında ping-lag yüzünden oyun oynayamıyorum. Online oyun oynamayı düşünüyorsanız sakın almayın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yani ülke hakikaten öyle bir gerzeklik sürecinden geçiyor ki ciddi ciddi üzülüyorum artık. siyaset söz konusu olunca işine gelmeyen şey söylendi mi hemen karşı partinin trollü olunur, sporda rakip takımın taraftarı olunur, ekonomide provokatör olunur, burada türksat çalışanı olunur. yani anlıyorum, düşük zekalısınız da bunu bu kadar göğsünüzü gere gere ilan etmeyin artık. yukarıda söylediğim şey gayet içinde bulunduğumuz süreçle alakalı bir durum. döviz almış başını gidiyor, tedarik süreçleri hala rezalet derecede seyrediyor. cihaz sıkıntısı olabilir, tedarik edilememiş olabilir. 2-3 sene önce olsa koca devlet ulan yedek parça mı bulunduramıyor dersin ama o eski "koca devlet" kavramı artık yok. belli başlı stratejik alanlar hariç eskisi gibi değil işleyiş. burada bela okuyarak çözülüyorsa iş topluca okuyalım, ne halta yarayacak? bunları söylemek fanatizm mi oluyor şimdi?

kimse kimsenin kafasına silah dayayıp kablonet kullanacaksınız ulan demiyor. beğenmiyorsanız gayet tabii olarak bir hizmeti almaya devam etmezsiniz, bu "fastfood beğenmiyorsan yemezsin" gibi düz basit bir mantık yani. hizmet sunamıyorlar mı? aç bir kep hesabı, ihtar çek. kaç para yani 3-5 kuruş vermekten aciz misiniz öyle parayı basar taahhütü bozarım derken. varsa böyle bir süreklilik elinde yasal belge sıfatında bir şey var işte uygun fiyatlı. versinler icraya, itirazını et, ama sen hizmet veremediğini ispatlamış ol. çok akıllısınız ya, oturun bir okuyun abonelik sözleşmesini, bakın ne diyor :

Ürün veya hizmetin ayıplı olması durumunda abonenin söz konusu ayıbı TÜRKSAT’a derhâl bildirmesi gerekmektedir. Bildirim üzerine, TÜRKSAT ayıbı teknik imkanları dâhilinde gidermekle yükümlü olacaktır. TÜRKSAT’ın ayıbın giderilmesinin mümkün olmadığını aboneye bildirmesi durumunda ise abone, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 11. ve 15. maddelerinde yer alan seçimlik haklarını, bu bildirimin kendisine yapılması üzerine kullanabilecektir. Abone’nin herhangi bir bildirimde bulunmaması durumunda, TÜRKSAT abonenin sözleşmesini tahakkuk etmiş olan bedel ve ücretlerden ayıp oranında indirim yaparak, fesih hükümleri doğrultusunda sonlandırabilecektir.

adamlar sözleşmenin sonuna yazmış turksatuydu@hs01.kep.tr adresine yaz gönder derdini dönüş yapalım, gerekirse yazılı olarak yanıtlayalım diye. yeterince açık mı? evet. yazıp gönderen var mı? yok, ama öten var mı? çok. buraya gelip rezilsat yazarak, millete türksat çalışanı bilmem ne diye saçmalayarak elalemi yaftalayınca mental mastürbasyonun ötesinde derdiniz çözülüyor mu?

• şimdi senin sıkıntını muhtemelen anlamış durumdayım da, onun çözümü tam olarak düşündüğün gibi kablo ıvır zıvır falan değil :) eğer burada akıllı sınırsız kullanan biri varsa burada o da dediğimi teyit edebilir, zamanında bir arkadaş akşamları hızının düşmediğini iddia ettiğinde bakmıştım, denediğim zaman speedtest.net üzerinde 19 sonrası da tam 100mbps hız vermesine rağmen 4k filmler falan takıldığı için dslreports.com ve fast.com gibi sitelerde düşük verdiğini farketmiştim. yani hadi ona aboneliği gereği bir throttling uygulanıyor da, o durum bölgesel olarak upload tarafı sıkıntı olmasın diye sana da uygulanıyor mu onu bilemeyeceğim. düzgün bir vpn ile kontrol etmekte fayda olabilir, zira paket hızı olarak yine 100/20 yazar modem üzerinde, 100/15 değil. eğer benzer şekilde speedtest üzerinde 100/20 tam alıyor da iş gerçeğe dönünce 100/15 anca çıkarıyorsan mevzu farklı dediğim gibi.

aslında kanal sayısı ile ping arasında öyle kayda değer bir negatif korelasyon yok. yani zaten senin cihazın belli bir kanala kilitlenirken o kanal yüke göre atanıyor. yani kanal sayısının fazla olması çok yoğun saatlerde sadece anlık yük değişikliklerinde farkettirir, o da zaten türksat tarafında genelde 19-24 arası abonelere verdikleri akıllı sınırsız paket ile ağ verimini arttırmak yoluyla hallediliyor. ancak bizim mevzu biraz farklı, ekipte herkes yurtdışıyla iş yapıyor. o yüzden de ülkelerin saat farkları, evdeki çoluk çocuk eş durumları falan derken genelde herkes olabiliyorsa anca hafta içi gece 12 sonrası bir araya geliyor. o saatten sonra da zaten hatta yük falan kalmıyor malum. o yüzden günün sonunda kanal sayısından bağımsız bir durum var. beni iic tuner dememin sebebi kanal değerlerinin, sinyal aralıklarının falan kendi kendine ufak ufak oynuyor olması, bu süreçte bozuk paket olmamasına rağmen nadir de olsa bazen akabinde modemin reset atması. yoksa dediğim arkadaşın 383zn ile benzer şekilde ara ara spike sorunu olsa da ping durumu genelde daha yüksekti ve bu zamanlarda bozuk paket sorunu yaşıyordu. soc farkı falan pingi tabii ki etkiliyor, ama bu denli fark ettirmesini beklemiyorduk açıkçası. eğer o kadar ciddi bir fark oluyorsa zaten daha docsis 3.1 modem alırım, kiralık da olsa netmaster ile uğraşmam.

o yüzden 24 kanal konusu ilerisi için gerekecek bir olay, 150-200mbps vs işine ama abone sayısı azalarak, ama cmts çıkışlarındaki kapasiteyi arttırarak, bir şekilde eninde sonunda koaksiyel hatlarda da girecekler yani. o yüzden 24 kanal ds modem isteyebilirler iyi güzel de, şu an 100mbps abonesi olanlar 401 istese verebilecek mi hepsine, yoksa 2 yıl önceki ortalıkta modem olmayan döneme geri mi dönülecek :) bir de işin o boyutu var yani. zaten hali hazırda bize verilen castlenet cihazlar cablelabs tarafından kalite kontrol onayını alabilmiş değil, diğer cihazlar gibi firmware tarafında güven duyamıyorsun. normal şartlarda netmaster adam gibi firmware yayınlasa vodafone cihazı ile de kablonet kullanabilirsin mesela, ama adamlar satış için yapmıyor. 383z4 firmware açıktan yayınlanırdı mesela eskiden, sanırım bu akıllı sınırsız dönemiyle birlikte oldu, onlar hep kalktı. o yüzden plansız programsız girdikleri takdirde iş patlar zaten, her ne kadar türknet falan 65-70mbps civarı anca verebilse de gop civarına, çaresiz kaçmak zorunda kalırız.

bu arada şu uygulama ile deneyebilirsin manyetik alan ölçümünü. yalnız her telefonda olmaz, cihazına göre olup olmadığına bakman gerek.

• Dracos D kullanıcısına yanıt
    KABLONET [ANA KONU]

Testi 2 gibi yaptığım için 17 çıktı ama cumartesi bu 15 lerde oluyor hatta daha korkunç düştüğü oluyor. 15 işimi çözdüğü için oturup büyük problem yapmıyorum. Bir yandan da ilerisi için düzelmesini istiyorum. Dediğim gibi download sorun yaşamıyorum. 100 mbit dalgalanmıyor bile, Upload bitcoin borası gibi gkalşgklşakglşaklşgKABLONET [ANA KONU] Orası 20 olsa 18 stabil olurdu. cat 7 den cat8 geçtim saçma olduğunu düşünüyorum ama önceden download 98 çıkarken şimdi 100 çıkıyor tabi router da değiştirdim. Aynı şekildeeskiden ping nadir 4 ms görürken şimdi hemen hemen her teste pingim 5 ms şuanda her teste 6 ms çıkıyor, Eskiden 9 ile 12 arası gidiyor zira çoğu kişinin öyleldir diye düşünüyorum.

Sppeed testim sonuçuda 99 download upload 19.66 ping 6 ms

Bu arada bende kapatıp gitcektim de banada 680 lira çeza çekmişlerdi, Ben o kablonete niye o parayı kazandırıyım ki durduk yere oluyorsun. hatta 84 lira ödüyordum internet pahalılaşınca oh diyordum bedavaya internet kullanıyorum oh olsun diyordum gkalşgkaşlgfkaşlg

Adamlarlar ne yaptı 20 mbit upload açtı bizde kullandık. 8 ay 84 ödeyebilirdim ama ihtiyacım vardı gözüm kapalı geçtim. Yıllarca yükseltin dedim burada insta da şimdi yaptılar, O da ttnetin bölgemde 8 mbit upload verdiği için bir çok bölgede de verdiği için tam ttnet 8 verdiğini gördüm geçiyordum gözüm kapalı. Bir kaç ay sonra kablonet 20 verdi...

680 liraya evin bir ufak eksiği alınır. Askeri üçret mi alıyor herkes bilmiyorum ama alanlar vardır diye düşünüyorum 4200 mü ne kadar bilmiyorum az para değil, Aslında az para ama kazanca göre az para değil, Şöyle bir dönem elektirği ödeyemen halk vardı. Bence o cezanın kalkması lazım şuanda, Kimisi de olsun istiyor devamlı zamlanıyor diye

Taahhüt cezaları ağır bence tüketici hakem heyeti vs uğraşıyorsun zaman gerekiyor. Bende o zaman yok avukata vekâlet veriyorum öyle işlerimde

Ben o iptal işleri nasıl onuda bilmiyorum. Zahmetli mi değil mi, Neyse iptal etmeyi düşünmüyorum ama işte 8 mbit upload altına düştü mü veya ttnet 20 mbit upload vermeye başladı mı o zaman düşünürüm. Turknet 100 8 için 140 lira istiyor. 40 lira için daha yavaş internete geçmem. gbit internetleri iple çekiyorum valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 21 Mayıs 2022; 2:44:14 >

• Merhabalar bilgi sahibi olan varsa yardimci olabilir mi?

Turknet kullaniyordum üst kata taşındım ve taahhüt olayi yuzunden kablonet kullanmaya başladım 10 gündür.
    100mbit/20mbit olan tarifeye geçtim modemi değistirdiler ama ping sorunu var.
    Test etmek için Alt kattan telefon hattına paralel çektim turknet(100mbit /8mbit) ve kablonet modemleri yan yana bağlıyorum 100mbit /8mbit aynı ethernet kablosu ile ayni konsol ayni oyunda 30 saniye arayla denemeler yapiyorum turknette ping 40-44ms arasinda ama kablonette 70 80 90 aşşağı düşmüyor bi çözümü varmıdır yoksa kablonet daha mi sorunlu bu ping konusunda?
    KABLONET [ANA KONU]
    KABLONET [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuk_erdogan -- 24 Mayıs 2022; 16:30:37 >

• selcuk_erdogan S kullanıcısına yanıt

yayın yapıyor musun, konsolda mı oynuyorsunuz. Konsolda oynayanlarda benzer şikayetler duyorum. Yayın yapıyorsanız bazen benimde öyle oluyor, Hiç bir şey yapmadan böyle ise modemin ara yüzünden güvenlik duranını kapatıp deneyin derim.

Ps5 ile oynuyorum yayın yapmıyorum hatta bütun cihazlari wifi vs kapatip denedim musterihizmetlerinden iip degisikliği talep ettim modemden port atama olayi denedim guvenlik duvarini denedim internette çozum olabilecegini soylenenleri yaptim elimden geldigince ama cozum olmadi

Kablonet modemi Bridge moduna alıp yanına kaliteli bir router alırsanız hiç sıkıntınız kalmaz. Ayrıca modeme gelen kablo bina dağıtım kutusundan tek parça halinde gelecek. Modemin yanında TV + İnternet için kaliteli bir ayırıcı kullanırsanız ve kablo uçlarının tamamı sıkmalı f-konektör olursa birçok sıkıntınız çözülecektir.

KABLONET [ANA KONU]
  • Kablo da bina içerisinde ek var ama yeni hat çekmem cok mumkun değil tv ve modem icin ayirici standart gelip taktiklari uçları sıkma f konnektör takmişlar ek yeri için başka bi tavsiyeniz var mı ve tavsiye edebileceğiniz bir ayırici var mi?

Tavsiye ettiğim var N11, GG gibi sitelerde satıyorlar.

Öncelikle iyi bir bağlantı için bina dağıtım kutusundan modeme kadar kablonun tek parça gelmesi ve kablonun hem iç hem dış kısımlarının bakır olması oldukça önemli. Konektörler sıkmalı ise bu kısım yeterli olur. İyi bir bağlantı için aynı hat üzerinde Analog Kablo TV kullanmayın, Dijital Kablo TV sorun olmaz. Kabloyu modemin yanında bölüp oradan televizyona dağıtın.

Bu dediklerimi yapmazsanız yüksek ping almanız çok normal. Benim ping değerlerim mükemmel durumda, bina dağıtım kutusundan daireye kadar olan kabloyu kendim çektim, Erse RG 6/U-6 Cu/Cu TRISHIELD kablo kullanıyorum.

Kaliteli ayırıcı ve sıkmalı konektör kullanırsanız ping değerleriniz düşer ama kablonun tek parça olması ve kaliteli kablo olması ping değerlerini olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca sokaktaki dağıtım kutusundan bina dağıtım kutusuna gelen hatta kaliteli olmalı, mahallemde bir çalışma olacağı zaman gidip başlarında duruyorum, mahallemdeki tüm kablolar turuncu fiber kablo ile değiştirildi.

KABLONET [ANA KONU]

Ben

• Teşekkürler yardimlariniz için..

Bu ayiriciyi kullanip deneyeceğim kablolar sifir çekildi ama evi tadilat yapan arkadaş kabloyu gömmüş kapinin girişine kadar çıkarıp bırakmış kurulum icin gelen arkadaşlarda kutudan hat çekip orda birleştirdi bu birleşim yeri ne yapabileceğim ek yeri için sinyal kaybini önleyecek bişey var mi?

Daire içerisinde ki kabloyu değiştirmem mümkün değil telefon ve tvyi ayni borudan geçirdiği için sıkışmış değiştiremiyorum görünen yerden kablo çekmemde çok imkani yok şimdilik..

Tv dijitla i-kutu ve modem ile arasi 0.5m bile degil hepsi yan yana .

Bir sorum daha olacak bridge mod yaptigim zaman kablolu bağlantilari mi sadece modemden kullanip wifi yi diğer routerdan kullanmiş oluyorum.

Rica ederim.

Ek yeri için yapılabilecek bir şey ne yazık ki yok. Kablo uzatılacak ise uzatılacak kablonun iki ucuna sıkmalı f-konektör bağlanır ve araya f-ara denen aparat takılır. Bu aparat ne kadar kaliteli olursa olsun sinyal seviyesinde bir miktar düşmeye sebep olacaktır.

Kablonet modemi Bridge moduna aldığınızda Kablonet modemle artık işiniz kalmıyor. Kablonet modemin LAN1 yazan portundan Router'ın genelde turuncu renkli olan WAN portuna ethernet kablosu ile bağlantı yapacaksınız ve Kablonet modemle işiniz bitecek.

Kablonet modemi Bridge moda aldıktan sonra Kablonet modemin 192.168.100.1 adresine giriş yaparak Kablosuz özelliğini devre dışını bırakınız. Bu işlemden sonra gerek kablolu gerekse kablosuz bağlantıları Router üzerinden kullanacaksınız.

KABLONET [ANA KONU]

• 
Sayfa: önceki 29652966296729682969
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.