< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
Kablonet ping değerleri normal, Wifi de benim de biraz artığı oluyor mesafe artıkça, Buraya not düşeyim, geçen wifi den yayın yaptım. 20 mbit upload 10.000 bitrate kadar drop olmadı, wifisizde 16 mbit dropsuz oldu, 17,18,19,20 ara ara drop giriyor, Ek Router kullanıyorum, Ben seni başka arkadaş sandım onda asus vardı o yüzden öyle yazdım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 9 Mayıs 2022; 17:31:2 > |
|
|
Fakirle dengeliyorlar. 16 mbit sınırsız alınacağına zaten akıllı sınırsız almak daha mantıklı, Gpon getirip hızları acsalardı. Yüksek hız demek daha çok kazanacaklar, Artı daha çok kitle çekerdi, Sürümden de kazanabilirdi. Maliyet kurtarmıyordur artık dolar kurundan dolayı, cihazlar pahalılaştı önceden yapacaklardı diye düşünüyorum. Ben hız artsa da aynı indireceğim artmasa da aynı indireceğim. Hatta önceden stoc etmek yerine ihtiyacım olduğunda indireceğim bazı şeyleri kotam düşe de bilir. En pahalı iss olmayı nasıl beceriyorlar anlamıyorum. Kablo nete yaşadığım sorunları da çözüldü ekleyim. Biliyorsunuz upload 2 kanaldı. O hala 2 kanal olarak kaldı artmadı. Şuanda upload kanalı fazla verdikleri bir kullanıcıya da denk gelmedim. Ama btk dan 100 mbit için 20 kanal veriyorsanız sorun yaşamıyorsam 20 mbit için 2 kanal upload veriyorsanız. Sorun yaşıyorsam bu sorun bundan kaynaklanıyor diye tepki verdim. En az 5 kanal vermeniz lazım dedim. 2 kanal varken max 10 mbit upload veriyorken 4 kanal olacak ki 20 mbit tam karşılasın. O yüzden tepki koydum. Nasıl yaptılar bilmiyorum. 16.000 bitrate drop girmeden yayın yapabildim. 17 18 19 20 kadar verdim ama arada hafif hafif drop oluşuyordu. Kablonetin 20 mbit upload kullananlar yayın yapanlar 15.000 verebiliyorlar, 17 18 19 20 denemelerinde bendeki sorunlarla benzer karşılaşıyorlar. Bunun nedeni ise upload 2 kanal olması olabilir. Download 20 kanal veriyor dalgalanma olmuyor. Upload dolar kuru gibi maşallah. Benim upload diğer kullanıcıları üzüyordur diye düşünüyorum. Çünkü zamanında docsis 2.0 kullananlar için böyle demişlerdi diğer kullanıcıları yavaşlatıyorsunuz diye, Aklımda öyle bir şey kalmış. Bu bizim sorunumuz değil türksatın sorunu, Herkes parasını ödüyor. Hepimiz olması gereken kalitede hizmet almamız lazım. Neyse artık sorunlarım bitti benim. Bu arada iki haftadır mükemmel çalışıyor. Onu belirtmek isterim. Tüketici hakem heyetine başvuruyordum. Oluşturdum kaydı. Geç saati sonra metni ekledim dedim bıraktım. Bayramdı şuydu derken düzeldi, |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 10 Mayıs 2022; 13:17:34 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Biz de de asus router var. Ama ona verilen para çöp benim gözümde çünkü pek bir şey değişmedi direk moderm'den interneti almakla. Kendim almış olsam iade ederdim direk ama abim çok oyalandı ve iade edemedi. Hatta modemin kendi 2.4 ghz frekansıyla benim odamdan nete bağlandığımda testlerde 85 ile 98 mbps hızları alırken asus model router sonrası 2.4 ghz da hız testi yaptığımda odam da aldığım hız %60 azaldı. Bunun üzerine ben de masraf yapıp bilgisayarıma 5 ghz frekansına bağlanabilen alıcı almak zorunda kaldım çünkü bilgisayarımın alıcısı 5 ghz desteklemiyordu. |
| _____________________________ |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bir defa asus modeli gecen yıl abim almış oldu ve şuanda ülke şartlarında yeni bir tane almak zor bizim için. Gecen sene bilgisayar masamı değiştirmiştim iyi ki değiştirmişim o bile 945 TL zamlanmış şimdi olsa değiştiremezdim. |
| _____________________________ |
|
bende asus ax5400 var. 380 metre karelik evde iki adet kullanıyorum biri alt kat biri üst kat. Her yerde 100 mbit görüyorum. Gecen alt katta yayın testi yaptım 10.000 bitrate drop olmadı wifi de kablolu gibi çalıştı 15.000 de drop oldu. 14, 13, 12, 11 Test etmedim. Ping normalde kendi modeminde güvenlik duvarı açıkken 12 ms ken Asusun güvenlik duvarı hepsi acıkken game mode da 4 ms alıyorum. Kablosuzda 6 ms, Ben çok giriş modeli router almadım. Ax5400 seçmemin ne deni ise metal tabakası çok fazla soğutmada, Isınmasıyla uğraşmak istemem, Birde tüm yazılımını kullanıyorum üstündeki, Bendeki cihazların hemen hemen hepsi 5 ghz destekliyor. Akıllı ev gibi saçma cihazlarım 2.4 ghz onu da 2.4 ghz destekleyen başka bir modeme bağlılar, 2.4 ghz başka cihaz çalışıyor. 2.4 ghz çekim güçü daha fazla oluyor. 5 ghz hızın. Ama ilk başta 2.4 ghz de ben 100 mbit alıyordum evin içindeki testlerde, Belki abin senin internetinin hızını azaltıyor olabilir. Asus iyi demiyorum. Ama ben memnunum. Usb deki videoları ağdan güzel oynatıyor 4k içerikler bunlar yüksek bitrate li üstesinden kalkıyor şimdilik. Not: Sıkıntın iss den de kaynaklı olabilir. Mesela bende netmaster resetleniyordu. Asusu router iptal edince tek başına çalışmıyor güçü yetmiyor. Router geçtim resetleme gitti. Anlık kesilme diye bir şey olabilir. Video izlerken başıma geldi. Özellikle facebook videolarda denk geldim. Video izlerken 100 mbit download varken loading simgesi geliyordu. 1080p 2 gb video du, Sonra kavga dövüş düzeldi. Speed test yaparken anlık kesilmede olabilir. Bu dediğim şeyler Asusa güveniyorsan. Lokalde aynı video da sorun yaşamıyordum. İkiside benim içeriğimdi. Sendeki asus giriş seviyesi olabilir. Ben en tepe ve şimdi ortanın üstünü kullanıyorum. |
|
Huawei iyidir. Ama asusda iyi valla, Bu iş için Tplink tek geçerim diyeceğim. Tplink modem arayüzü ve fanlı olmasını sevmedim. Asus da şöyle oldu. Mesala ben en üst netflix paketi var. Eski modeminde 4k hdr filmler 15 bitrate izlerken modemi aldıktan sonra media moda alınca bazı filmlerde 17 bitrate çıktığı gördüm. Daha önce görmemiştim bunu. Oyun modunda ping daha stabil düşük kalıyor. Bu geçişleri her seferinde modem ara yüzüne gir yap zor. Akıllı eve bağlıyorsun tek kelime ile geçiş yapıyor. Turn on overclock diyorum. Ekran kartı overclock oluyor işlemci overclock oluyor. Güç yönetiminden dengeliden yüksek performansa geçiyor. Gereksiz arka plan uyguulamaları ve güncelemeleri kapatıyor VE router game mode geçiyor. Tek tek elle yapmak var birde her şeyi tek kelime ile yapmak var. |
|
|
Bu arada bana bir fikir verdi bu iş, Şimdi ben komple evi 5 ghz yaptım. 2.4 ghz bağlı akıllı ev cihazlarımın bir tanesi bazen kopuyor. Ben eski netmaster modemi 2.4 ghz kullanıyorum. lan internet verip wifi den gönderiyorum. Uçuz yollu bu akıllı ev cihazlarını bağlayacağım bir 2.4 ghz de çalışan acsses point almak istiyorum. Lan dan internet gelecek. wifi den 2.4 ghz çevirecek. 15 cihaza kadar kopma sorunu yaşatmıycak. Bunlar interneti kb kullanan ama wifiden kopmaması gereken cihazlar. Aklınızda bir ürün var mı? |
|