Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (2966. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66.270
Cevap
434
Favori
3.659.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 29642965296629672968
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar bütün issler evimde sorguladığımda adsl gösteriyor. Aktif olarak da türknet 16mb kullanıyorum. Bugün şans eseri instada reklamı görüp kablonetten sorgulama yaptım. Vdsl destekledeğine dair uyarı çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUNCH -- 13 Mayıs 2022; 19:18:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hocam bu bildirime inanmayın bana da fiber yazdılar aradım adsl verebiliriz dediler. arayıp öğren en iyisi burası yanlış bilgi veriyor.

16 mb vdsl miş bak bak yok yaa 😂 safi cahillik akıyor

16 mbit adsl max hızıda bizim ülkede vdsl alt yapısıda iyi olmadığı için 16 olan yerler var. vdls felan kullanılacaksa bence vdsl hizmeti veren firmalar tercih edilmeli

Konu burada vdsl altyapısı olup olmaması değil hocam 16mb vdsl olduğunu iddaa etmeleri en az 35 den başlıyor diyorum hala 16 diyor. Teknolojiden bi haber insanları çalıştırıyorlar insanlara bilerek yada bilmeyerek yanlış bilgi veriyorlar. Hiç mi akıllarına gelmiyor. Ya biz bu insanlara 1 saat bi konferans verelim hiç olmazsa profesyonel olmasa da minimum seviye de bir şeyler öğretelim. İnsanlara yararları dokunsun şirketimizi daha güzel temsil etsinler. Yok işlerine gelmiyor.

saçma sapan işler hocam, bilgi eksikliği çeken insan çalıştırıyorlar maalesef fakat bu her firmada mevcut. Amazon.tr de bile buna rastladım.

• Bu *ismilazımdeğil* firma Cuma öğle saatlerinden beri İzmir gibi bir şehirde hizmet veremiyor. Pazar saat oldu 17:00 hala internet yok. Arıyorsun çağrı merkezini, müşteriyi şeyine takan yok. Her 10 saatte bir arıza yeniliyorlar. Sanki çözmüşler gibi mevcut sorunu kapatıp yeni arıza kaydı açıyorlar. Bu konuda yasal yükümlülük, cezadan kaçma nedeniyle mi bunu yapıyorlar bilemiyorum ama durum bu.

İzmir de altyapı işini Bafen Enerji isimli zotturuktan bi firmaya taşare etmişler Firmanın bir Ankara telefonu var, arayınca (Cuma çalışma saatleri dahil) 1inci sıradasınız diyor fakat 20 dakika da gelmiyor o birinci sıra. Sanırsam birbirlerine fantezilerini anlatıyorlar.

Yine bu ne idüğü belirsiz firmanın 5-6 tane farklı izmir merkez adresi görünüyor google da araştırdığınızda, ama belirtilen adreslerde ikamet etmeleri mümkün değil keza kuş uçmaz kervan geçmez izbe terk edilmiş yerler gibi görünüyor tümü. İzmir için telefon numarası da mevcut değil heriflerin. Çalışanlar linkedin den bile kısıtlamışlar ulaşılırlıklarını.

Merak etmeyin siz ulaşmayalım diye yırtınıyorsunuz ama ben her saniye kulaklarınızı çınlatıyorum.

Bir hakaret olarak değil , hem işimden hemde akademik eğitimimden, araştırmamdan, ödevimden geri kalmama sebep olduğunuz için bir temenni olarak; ALLAH BELANIZI VERSİN!

O headend var ya arızalı olan... anladınız siz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camelon -- 16 Mayıs 2022; 1:28:15 >

• Umarım ödeviniz ve işinizi en kısa zamanda hale dersiniz bende bir ara öyle sitres içinde kalmıştım zor durum gergin geçiyor o zaman, İşine mi odaklanacaksın yoksa bunlarla mı uğraşacaksın. Neyse en son tüketiçi hakem heyetine dilekçeyi oluşturdum. o sıra sonra tamamlarım dedim iş geldi sonra bir daha internet bozulmadı o günden sonra bir daha cidi bir sıkıntı yaşamdım. Bende çok çektim umarım sizinki de düzelir.

Ya cok merak ediyorum bu firmalar sizce size gıcıklık olsun diye mi kesinti yapıyor, dediğiniz tip bölgede kesintiler ya önceden bildirilen planlı kesintiler oluyor haberi veriliyor ve cok ölü saatleri seçiyor yada bir başka üçüncü şahıs yada diğer altyapı firması altyapıya zarar veriyor böyle olunca haliyle konu kontrolden çıkıyor sorunun durumuna göre tamiri uzuyor, geçen bayraklıda hasarlı bina yıkımda fiberin olduğu kutunun üstüne binanın parçaları düşmüş kutu pert oldu uzun süreli kesinti yaşandı buna firmanın ne yapmasını beklemeyim, ayrıca bu tip durumlara karşı sözleşmede zaten kendilerini koruyorlar…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ben turknette 16 mbit vdsl kullaniyordum. Hiz olarak da 20 civarinda aliyordum. Ilk basta hat adsl olarak acilmisti 13-14 falan aliyodum dedim vdsl gecmek istiyorum cok israr edince vdsl gecirdiler

KabloNet çalışanı mısınız?

Daha once bu konuda dogal afetler sirasinda veya baska firmalarca yapilan calismada kablonun zarar gormesiyle vs interneti kesilmesini kabul edemeyen kisiler oldu onlara itafen yazdigini dusunuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

ya bu tür y. kürek firmaların ilanlarına aldırış etmeyin. devlet kurumu bu, hiçbir yere reklam vermez. kablonet, fiberkablonet, kablonetburada, superkablonet, turksatinternet vs. vs. google aramasıyla ya da reklamlarla falan çıkan bu sitelerin alayı taşeronların sahibi olduğu domainler, yani arayıp telekom d-smart digiturk vs. satmaya çalışan tiplerden farksız. ha aramıyorlar, o da belli ki kurum politikası gereği bokunu çıkaran derecede agresif bir pazarlama istenmiyor, onun dışında her yerde ilanlar reklamlar vs. gırla yani.

haliyle boşuna avlanmayın, millet adam avlayıp komisyonuna bakma peşinde. ikamet ettiğiniz binanın içinde türksat kutusu yoksa kablonet de yoktur, bu kadar basit. hiç bunlarla kasıp uzun süreli taahhüt falan vermeyin vdsl için.

headend dedikleri cihaz dti server, yani asıl bağlantıyı sağlayan, yayını datayı vs ayırıp çoğaltıcıya sokmadan önce işleyen cmts içerisindeki en önemli donanımlardan biri. çakılırsa komple her şey gider, izmir gibi bir şehir olmasıyla alakası yok. ellerinde parça kalmamış olabilir, yedek cihaz olmayabilir. bu tür şeylerde ya da barındırma işlerinde %99.5 üzeri uptime değeri olan hizmet sağlayıcı başarılı sayılır. donanım yani bu, güç kaynağı arızalanır, board üzerindeki regülatörlerden biri yanar. teknik ekip dediğiniz adamların çoğu basit çapta bakım onarım işleri için eğitilen insanlar. 2 gün internet veremediler diye tribe girmenin bir anlamı yok maalesef.

ha sormadan söyleyeyim peşin peşin, türksat çalışanı değilim. ingiliz bir firma için çalışıyorum, senior bilgisayar mühendisiyim. bizim de zaman zaman patladığımız oluyor, müşteri de maalesef eşek gibi bekliyor. bizden kaynaklanıyorsa bir şekilde gerekirse diğerlerine bırakmadan kendim uyumayıp hallediyorum, ama ingiliz kafası belli. mesai bitti mi defolup gidiyor adamlar, bizden kaynaklanmayan bir sorun ise ve 3. şahıslar dahil oluyorsa böyle haftasonu geldi mi ölme eşeğim ölme. bazen türksat'ın da devlet kurumu ve aynı bu ingiliz kafasındaki bir yer olduğunu unutuyorsunuz galiba :)

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

çok lüzumsuz harcamalar yapıyorsun :) yani cat8 değil cat5e kablo dahi yeter kısa mesafe ev kullanımı için. bak mesela binaya ups alsan ne değişecek? yani sorun topraklama ise zaten binadaki toprak tesisatı da sıkıntılıdır, nötre falan çekmişlerdir ki o zaman gürültü ya da statik birikmesi olabilir. ama bunlar sadece kablonet için değil binadaki tüm cihazlar için tehlikeli şeyler, onu genel olarak çözmek gerekir. kaçak akım rölesi varsa onu kontrol etmek, toprak hattının direncini gerilimini falan ölçmek lazım. onun dışında dsl gibi eğer internet kesilmesin diyorsan ups ile senin binadaki bağlantı gitmesin, peki saha dolabını ne yapacağız :) koaksiyelin sinyali kayıpsız taşıyabileceği mesafe belli, ethernetten daha uzun olabilir ama aynı ethernet gibi belli mesafede sinyal yine kablo direncinden dolayı patlar gider. bu yüzden ethernet ile uzun mesafe veri taşıyacaksan her 75-80m aralıkta bir tekrar sinyal değerini koruyabilecek bir extender ya da kimi durumlarda poe injector ile mesafeyi uzatırsın. aynı mantık saha dolaplarındaki yükselticilerde var. senin kutuya gelen sinyal eğer yükseltilmezse paket kayıpları başlar, çünkü o saha dolabına gelene kadar da bir mesafe kat ediyor. haliyle bozuk sinyali tek başına kendi binandaki yükseltici ile toparlayamazsın. o yüzden bu tarz fantezilere gerek yok. ha doğrudan fiber gelir, gpon ya da rfog farketmez o zaman takarsın çok istiyorsan, adamlara sormana gerek yok yani elektrik tesisatı apartmana ait nasılsa.

manyetik alan falan da işin palavrası, başlarından savmak için demişler :) yani şöyle düşün, elinde android telefon varsa genelde manyetik alan sensörü bulunur, var mı görmek için sensör test uygulamalarından biriyle bakınca listede magnetometer olarak geçer adı. bu şekilde kablonun geçtiği yerde yakınlarda dolaştırıp test ederek kendin de görebilirsin, ama sinyali bozacak kadar enferans yaratması için çok sağlam güç çeken ya da güçlü sinyal yayan bir cihaz olması lazım. kaldı ki zaten bu şekilde bir durum olsa bozulmuş data paketlerinin sayısı modemdeki durum ekranında da hızla artmaya başlar. başka mesajlarda sorunu çift kanal kullanıyor olmaktan dolayı diye yazmışsın ama onun da alakası yok. her şeyden önce sana özel config dosyası yazmazlar, onu sadece yurtdışı modem alana yapıyorlar ki o da yine aynı bağlantı standartlarında oluyor. şu an mevcut altyapıda verebilecekleri genel kullanıma açık max upload anca 45mbps civarı olur, docsis 3 daha yükseğini destekler ancak fazlası bunların altyapıda sıkıntı yaratır, tabii bunu dahi vermezler. ama endüstri standartlarına bakarsan tek kanal çalışan docsis 2.0 25mbps civarı bir upload verebilir, daha geniş spektrumda çift kanalda 20mbps verilememesi gibi bir durum olmaz yani. elbette 4 kanal olsa daha verimli olur, yine de altyapıyı kendileri kadar iyi tanıyamayacağımız için bir bildikleri vardır diyoruz, sonuçta bizim konuştuğumuz şeyler de network bilgisi kapsamında standart olması gereken şeyler, özel durumlara çok hakim değiliz sonuçta.

yalnız bir şey var, akşamları dediğim gibi ara sıra biz de oyun oynuyoruz xbox ile. bir arkadaşın 383zn modemi sıkıntı yarattığı için kiralamaya geçti, 401 verdiler. çocuğun ip değişmedi ama pingler genel olarak 8-10ms civarı azaldı, benzer bir şeyi sen de gözlemleyebildin mi? yani 383 grubu cihazların iic tuner komponentinden ben de şüpheliyim açıkçası bir iki farklı mevzudan dolayı, ama diğerleri gibi sök tak dene olayı olmadığı için kıyas yapacak bir ortam yok maalesef.

bu arada bir ara ciddi ciddi modemi bridge olarak dene, genel olarak daha iyi performans alırsın. o frame dropların sebebi modemin kendi dahili router da olabilir.

• Dracos D kullanıcısına yanıt

bir ay geçti de bu, Saçma olduğunu bende biliyorum, banada teknik eleman ne diyorsa yüzüne vurmak için yaptım itraz edemesin diye

sorun olduğu da kesin değiştirdim, Cat 5 100mbit bağlanıyorum cat 7 ve cat 8 1gbit destekliyor zn modemi bile,

Manyetik alan sensörü nasıl oluyor programı vs biliyorsan paylaşırsan çok sevinirim. denemek isterim.

zn den infinity 401 geçince ping düzelmiş demişsin nedeni zn 8 kanal olması 401 24 kanal desteklemesi olmasından kaynaklı olmasın,

Turksat resmi sitesinde acıklamış 75 mbit üstü hızlar için 401 olması gerekiyor demiş. Bunu sizce neden demiş olabilir. Kanal sayısı olmasın,

75 üstü için infinitiy 401 24 kanal üstü gerekiyorsa 20 mbit upload için en az 3 4 kanal olması gerekiyor bu gerçek,

Kanal sayısı az olunca zaten 100 çıkıyordu speed teste ama kaç sn 100 mbit sabit kalıyordu.

Bir şeyi download ederken tam 100 mbit son kb kadar alırken 20 mbit upload da ben niye 15 mbit tam kullanabiliyorum. Sizce 5 mbit bu kayıp neden kaynaklanıyordur. sonuçta 100 mbit tam alıyorum 20 mbit verirken mi zorlanıyor.

Benden daha düşük ping alan var mı ? dediğim gibi benim 5 ms ping çıkıyor şuanda. Kağıt üstünde büyük farklar yaratmıyor ama ufak düzelmeler gözle görünüyor.

zn modemim günde 3 kez net koparken infinity 401 wifi bağlıyken bir reset atardı kendine gelmsi 3 saat sürerdi böyle saçma şeyler oluyordu.

Ha şuanda sorun olarak görmüyorum bu değerlerimi 100 mbit tam alıyorum 20 mbit 15 mbit upload tam stabil alıyorum. 100 dwonload 21 kanalda tam stabil alıyorsam 20 mbit stabil alamıyorsam bunun bir nedeni olması lazım. nedeni de görünen şu ki kanal sayısı olabilir. çünkü donwload kanalı 21 destekliyor upload kanalı 2, 5 mbit uppload kullanırken de 4.7 stabil alıyordum 4.3 stabil alıyordum son yılarda 3.9 kadar düştüğünü biliyorum.

Ben dediğim gibi çözüm arıyorum bahanelerine para harcayarak cevap verdim şimdi onlarda sıra modeme suç atsınlar atabiliyorlarsa kendi modemleri, kabloya suc atsınlar atabiliyorlar mı benim yapma amacım buydu..... ilk 20 mbit bağlatıktan bir kaç gün sonra speed teste 20 mbit çıkarken uupload 2 mbit stabil kullanabildim. Böyle şeyler yaşadım. Yaptıklarımdan pişman değilim çünkü şuanda 15 mbit upload stabil alıyorum. Çünkü bahaneleri kalmadı,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 18 Mayıs 2022; 18:36:43 >

• dün oturduğum binada kablonet fiber altyapısı olduğunu öğrendim. sitesinden de adres bilgilerini girince bu şekilde çıkıyor.

bilgilerimi girip beni arayın dedim ve aradıklarında 100 mbps için fiyatları sordum.

100/20 internet için ilk 12 ay 195 TL ikinci 12 ay 210 TL

100/5 internet için ilk 12 ay 165 TL ikinci 12 ay 180 TL fiyat verdiler. 100/10 yokmuş kablonette.

bu fiyatları sitesinde bulamadım. var mı fiber fiyatlarının olduğu bir sayfa? Kablonet fiber 100Mbps fiber kullananlar ne kadar ödüyorsunuz?

ayrıca konuşurken aklıma gelmedi. bilen cevap verirse sevinirim. modem veriyorlar mı bu fiyat içinde? fiberde hangi modem kullanıyorlar?

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.

• Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Site başka bir site müsteri hizmetleri numarası bile farklı

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyaları
    burdan takip edebilirsin

• RAMPOLDI kullanıcısına yanıt

diğer adreste de bu şekilde çıkıyor, fiber altyapı var yani

Hatta buradan sorguladığımda linkini attığınız yere yönlendiriyor. Fiyatları bulamadım ama çok karışık, anlaşılır değil.

EDIT: Sadece fiber internet ücretlerinin olduğu bir sayfa yok sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 18 Mayıs 2022; 19:25:46 >

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • 
Sayfa: önceki 29642965296629672968
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.