Şimdi Ara

Kablolu fare mi ? Kablosuz fare mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet hanımlar beyler bence kablosuz çünkü kablolu olunca hem masada kalabalık yapıyor hemde görüntü kirliliği ayrıca kendimi kısıtlanmış hissediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyun için kablolu. Diğer faaliyetler için kablosuz olabilir.

• Stabilite istiyorsanız kesinlikle kablolu fare.

• kablolu, eline göre yeterince büyük, hafif, tuşları ÇAT diye ses çıkarsa bile basmak için neredeyse hiç güç gerektirmemeli.

şuan kullandığım, OEM HP lazer mouse, bu özelliklerin biri hariç diğerlerine uyuyor. uymayan özelliği tuşların sert olması nedeniyle basmak için güç gerektirmesi.

optik mouselar ilk çıktığında, microsoft'un gri ve beyaz 2 renk olarak çıkardığı kablolu, hacı şakir sabun büyüklüğünde bir mouse vardı. saydığım özelliklerin tümünü taşıyordu. çok büyük diye dalga geçmiştim. bilememişim kıymetini
  • tabiki kablosuz kısıtlanmaya gerek yok
  • çok şey yazılmış. bende şunları söylemek isterim. kablosuz gaming mouse bulmak kolay logitechin çok iyi modelleri var ve çoğunu kullandım. problem şu ki bana çok ağır geliyorlar. gerçekten çok ağırlar. kablolular ise cs oynarken tam nişan alıcakken takılma gibi sorunları olabiliyor.
  • Bence Kablolu Tam Maçın Ortasında Kablosuz Mouseumun Pili Bitmişti Pil Aramakla Maç Bitti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence kablolu ...
    kablosuz alınacaksa bile hp olmasın logitech olsun ... nedeni burada ... http://forum.donanimhaber.com/m_94251096//tm.htm#94251096
  • Merhaba.

Ofis, ev sinema sistemi, laptop ile beraber kullanım vb. yerlerde elbette kablosuz mouse daha fonksiyonel ve estetik olacaktır. Ancak söz konusu masaüstü oyun ortamı ise kablolu mouse kullanmak daha iyidir. Kablolu mouse'un kablosuz mouselara göre ne gibi avantajları olduğunu ufak bir liste ile sıralayayım :

1) Kablolu mouselar hafiftir. Böylece özellikle FPS gibi sürekli bilek hareketi isteyen oyunlarda hem daha iyi nişan alırsınız hem de uzun süreli kullanımda bileğiniz yorulmaz. Kablosuz mouselar ise içerisine pil yerleştirildiğinden ötürü genelde ağırlardır.

2) Kablolu mouselarda gecikme süresi minimumdur. Ayrıca donma, takılma vb. gibi aksiliklerle karşılaşmanız da normal şartlarda pek mümkün değildir. Ancak bir kablosuz mouse, anlık olarak takılma, yüksek gecikme vb. problemler gösterebilir, pili bittiğinde sizi yarı yolda bırakabilir. Bunlar, kablosuz mouseların yapısı ve ortam şartları gereği çok normaldir.

3) Gaming mouselar için konuşacak olursak, genellikle kablolu mouselar, aynı veya muadili olan kablosuz modelinden daha ucuzdur.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Gelelim görüntü kirliliği, kablo karmaşası vb. durumlara. Bu tarz problemler için aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "mouse bungee" denilen aparatlar mevcut. Ülkemizde görebildiğim kadarıyla sadece Razer Mouse Bungee, Thermaltake TTesports Galeru ve Everest Rampage R-H1 olmak üzere 3 farklı model satılmakta. Everest hariç diğer 2 modele sahibim.

Bu aletler iyi hoş ancak iki kusuru var, hem pahalılar (25-35 dolar arası) hem de her mouse kablosuyla uyumlu değiller. Mesela aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi Razer Mouse Bungee'nin kabloyu tutan dişleri o kadar dar ve sert ki, yine Razer'in kendi mouse'u olan Deathadder Chroma'nın kablosuna çok rahat bir şekilde zarar verebiliyor. Thermaltake'de kablo tutma kısmı sıkıntılı değil, kauçuk benzeri yumuşak bir maddeden yapılmış ama onda da mesela şöyle bir sorun var, Razer Mouse Bungee gibi esnek bir yapıya sahip değil.

Benim size tavsiyem, yaklaşık 10 TL değerinde bir DIY Mouse Bungee yapmanız. Aşağıda nasıl yapabileceğinizi detaylı bir şekilde resimlerle açıklayacağım. İnanın bana 2 farklı mouse bungee'ye toplamda yaklaşık 150-160 TL veren birisi olarak uzun zamandır bu DIY zamazingoyu kullanıyorum, çok daha ucuz, çok daha esnek, çok daha sağlam ve çok daha modüler. Tavsiyem budur. Bu şekilde hem mouse'unuzu kolayca kablo karmaşasından kurtarabilirsiniz, hem de oyun esnasında kablo takılması, sürtmesi vb. olumsuz etkileri de yok etmiş olursunuz, zaten çoğu oyuncu da gerek turnuvalarda gerekse kişisel masaüstü ortamlarında bu tarz aletleri kullanmaktalar.

Öncelikle masamın görüntüsü şu şekilde, kablom hem istediğim uzunlukta yani karışmıyor, hem de görünmüyor.

Masanın arka tarafına geçtiğimizde düzeneği görebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi çok basit bir şey. Gelelim malzemelerin teminine ve nasıl yapılacağına.

- 1 adet delgeç (Kırtasiyeden 5 TL'ye aldım mavi olanı.)
    - 1 adet mum silikon veyahut sıcak silikon tabancasına takılan silindirik yapıda elastik çubuk. (Hırdavatçıdan 1 TL'ye aldım, incelerden almayın, kalın olanlardan olacak.)
    - 1 adet çift taraflı bant (Delgeci masaya sabitleyebilmek için, eğer yeterince ağır bir delgeciniz varsa buna ihtiyacınız olmaz 3 TL'ye hırdavatçıdan aldım yine bunu da.)
    - 1 adet kağıt kıskacı (Kırtasiyeden 1 TL'ye aldım yine bunu. Çok küçüklerinden almayın ben 41 mm'lik olanlardan aldım.)
    - 1 adet selobant (Her evde vardır zaten fiyat yazma ihtiyacı duymadım.)

Malzemeler bu kadar. Mum silikon makas yardımıyla 15-20 santimetre uzunluğunda kesin. Aşağıdaki resimlerde gösterildiği gibi kağıt kıskacı yardımıyla mum silikonu delgecin hareketli kısmına ortalayarak sıkıştırın.

Düzeneğimizin ana iskeleti hazır. Bundan sonra tek yapmanız gereken, mouse'unuzu aktif kullanacağınız alanın ortalama bir uzunluk hesabını yapıp ona göre kablodan biraz pay bırakmak suretiyle, mouse'un kablosunu bir kere mum silikonun ucundan, bir defa da orta kısmından selobant ile 1-2 kat yapıştırmak. Mouse Bungee'niz hazır ! Tamamlandığında aşağıdaki gibi görünecektir.

• arkadaşlar bende yeni klavye ve fare seti aldım everest km-8000 klavyede herhangi bir tuşa bastığmda ikinciye basamıyorum mesela yanlış bir harf yazdım 2 3 tane onlar silmek için en sağdakini siliyor daha sonra öndeki harfi silmem için ctrl'ye basıp siliyorum yani aynı tuşa ikinciye bastırmıyor bunun nedeni nedir yardımcı olursanız sevinirim
  • gerçek bir oyuncu kablosuz klavye fare kulanmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.