Şimdi Ara

Kablolara elveda: 8.6 kilometre uzağa kablosuz enerji gönderildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kablolara elveda: 8.6 kilometre uzağa kablosuz enerji gönderildi



    Uzaktan enerji aktarımı konusunda çığır açan bir gelişmeye imza atan DARPA, kablosuz güç iletimi alanında yeni bir dönemin kapısını araladı. ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı, POWER (Persistent Optical Wireless Energy Relay) adını verdiği program kapsamında, 15 Haziran 2025’te gerçekleştirdiği testte, 800 watt gücündeki enerjiyi 8,6 kilometrelik mesafeye başarıyla iletti. Bu tarihi test, bugüne kadarki en uzun menzilli yüksek güçlü kablosuz enerji aktarımı olarak kayıtlara geçti.



    Testin temelinde, Teravec Technologies tarafından yalnızca üç ayda geliştirilen bir yer istasyonu yer alıyor. Kızılötesi lazer ışını, atmosfere rağmen hedefe net şekilde odaklanarak, özel tasarlanmış fotovoltaik hücreler aracılığıyla elektriğe dönüştürüldü. Parabolik bir ayna yardımıyla odaklanan ışın sayesinde, enerji dönüşüm oranı yaklaşık yüzde 20 seviyelerine ulaştı. Sadece 30 saniyelik bu kısa sürede, 1 megajulün üzerinde enerji başarıyla transfer edildi. Hatta sistemin performansını göstermek için deney sırasında bir miktar mısır bile patlatıldı.



    Ayrıca Bkz.Huawei, 4 yıl aradan sonra akıllı telefon pazarının zirvesine geri döndü



    Bu başarıyı diğer denemelerden ayıran en kritik unsur, iletimin yalnızca yüksek güçte değil, aynı zamanda uzun mesafede gerçekleştirilmesi oldu. Lazer demetinin atmosferdeki dalgalanmalardan etkilenmesini önlemek için sistemde adaptif optikler ve hassas yönlendirme mekanizmaları kullanıldı. Daha önce 400 watt gücünde bir lazer, 1 kilometrelik menzilde 12 saat boyunca çalıştırılmıştı. DARPA ise bu kez önceliği süreden ziyade menzile verdi.



    Projenin ilk aşaması White Sands Füze Test Sahası'nda tamamlandı. Şimdi gözler ikinci fazda. 2027 yılına kadar, 10 kilowatt'lık enerjinin 200 kilometrelik mesafeye iletilmesi hedefleniyor. Üstelik bu defa havadan havaya enerji aktarımı da gündemde. Böylece uzak üslere, insansız hava araçlarına ya da izole veri merkezlerine enerji göndermek mümkün hale gelebilir.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/07/22/wireless-power-transmission-sets-new-record-8-6-kilometers/







  • Nikola Tesla döneminin çok çok ötesinde bir insandı.

  • rahmetli yaşasaydı gurur duyardı

  • kabloları hemen çöpe atıyorum

  • Sen yinede çöpe atma bir süre

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Bize gelirse uzağa çok para yazar, ayrıca kotalı olur. Devlet birde havadan elektrik vergisi alır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 22 Temmuz 2025; 14:15:1 >
    _____________________________
  • Tesla'yı gömen, otellere hapsedip süründüren federal Amerika şimdi gölgesinde geziniyor.

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Işınlanma yolda

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Nintendo Switch SW-2938-0450-6118
  • 100 yıllık haber Nikola Tesla 1917 de icat etti ve elektriği bedava yapacaktı hiçbir kapitalistin işine gelmediği gibi birde otel odasında öldürdüler adamı parayla satmak varken bedava elektrik dağıtılır mı?

  • Ya şundan da bahsedilmesi lazım bu gibi durumlarda yüzde kaç kayıpla bu enerji kablosu yada enerji iletim hattı fiber kablo diye tahmin ediyorum ne kadar süre bu akışı düzgün bir şekilde iletecek ki elektrik dağıtım hatları bile sürekli yenilenmek zorunda manyetik kablosuz enerji cm2 cinsinden kayıp yaşarken ışık şiddeti de yansırken yaşayacak bu kayıpları o kayıplarda fiber yada havai hatlarda hava kalitesi kablo kalitesi ile logaritmik orantılı olarak azalacaktır mümkün ama ne kadar verimli ?

  • CKKKKK C kullanıcısına yanıt
    Kemikleri sızlıyordur...

  • İngiliz maliye bakanımız, bunun vergilendirilmesini düzenlemediği için, bir süre buralara gelmez

    _____________________________
  • 78Mami 7 kullanıcısına yanıt

    Gözüm, %20 diyor ya verim için. Ki zaten başlarda her zaman verim düşük olur, zamanla optime edilir, ilk bilgisayarın bir oda kadar olup şu an cebe sığacak kadar küçülmesi gibi. Bu da zamanla gelişir mutlaka


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • DHUye D kullanıcısına yanıt

    Elektrik bedavaya mı üretiliyor !


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Çakallar Nikola Tesla'nın projelerini torunlarına vermeyip,zorla alikoyuyorlar. Sonra bunlardan çalarak sistemi yapıyorlar övünuyorlar...

  • Birçok sektör yok olacak biran önce uyum sağlanmalı uydu aracılığı ile birçok data kablosuz aktarılırken çok geri kaldık bence şimşek yıldırım aküleri projem de çok önemli

  • Ya 8km gerek yok evin içinde kullanabilelim yeterli

  • kablolu elektriğe göre daha verimsiz vs vs yorumları kes ! :) bu gibi teknolojiler evinde kullanman için değil askeri teknoloji veya uzay alanında kullanmak için geliştiriliyor

  • döneminde tesla bunu yaptı yaptı ama zengin Amerikalıların adamlar daha çok para kazansın diye teslanin bu icadına destek olunmadı teslada bir otelde sefalet içinde öldü

  • Nicola Tesla 60 km ye gönderdi kendisi hemde yoklukta projelerini aldılar Adam öldükten sonra 8km ye mi yollamışlar bu teknolojide adamın bütün projeleri Kabalın eline düşmüş Haarp da Teslanın projesi onu iklim silahı yaptılar şimdi kullanıyorlar Kabala Dünya bunlardan bıktı artık

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.