Şimdi Ara

Kablo Bulucu (Cable Tracker) Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
14.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Buradaki bilgiler bilgilenme amaçlı olup bir firmanın kullanım kılavuzundan faydalanılmıştır.

Karmaşık hale gelmiş kablolama sistemlerinde, kabloların eşlerini, devamını veya uzak uçtaki bilinmeyen kablonun diğer eşini bulmak için üretilmiş cihaza kablo bulucu denir.

Çalışmakta olan Ethernet switch/Router/PC terminaline bağlı tüm kablo tiplerini bulur.

Ağ Bulma Fonksiyonu

1. RJ45 plug’ı ile ağ kablosunu direkt olarak kablo bulucusu vericisinin RJ45 soketine takınız.
    2. Vericinin DIP anahtarını SCAN konumuna getirmek için açınız, kablo bulucu göstergesi “STATUS” yanıp sönerek vericinin normal çalıştığını gösterir.
    3. Hassas kontrol tuşuna basınız, öteki uçta hedef teli bulmak için alıcının probunu kullanınız.
    4. Test yaparken, dual-tonu değiştirmek için fonksiyon değiştirme tuşuna basılabilir.

Telefon Kablosu Bulma Fonksiyonu
    1. RJ11 plug’ı ile telefon kablosunu direkt olarak kablo bulucusu vericisinin RJ11 soketine takınız.
    2. Vericinin DIP anahtarını SCAN konumuna getirmek için açınız, kablo bulucu göstergesi “STATUS” yanıp sönerek vericinin normal çalıştığını gösterir.
    3. Hassas kontrol tuşuna basınız, öteki uçta hedef teli bulmak için alıcının probunu kullanınız.
    4. Test yaparken, dual-tonu değiştirmek için fonksiyon değiştirme tuşuna basılabilir.

Elektrik Kablosu Bulma Fonksiyonu

ÖNEMLİ NOT:Yüksek akımlı tellerde bu cihazın kullanılması kesinlikle yasaktır.

1. Timsah ağızlı klamp ile telefon kablosunu direkt olarak takınız ve RJ11 plug ’ını kablo bulucusu vericisinin RJ11 soketine takınız.

• Bu bili bili değil mi bi firmadan yetkili gelmişti bu alete lolo diyolarmış onlarda
  • e2emre kullanıcısına yanıt
    Bendede var bitane çok güzel iş görüyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dehhani.

Bu bili bili değil mi bi firmadan yetkili gelmişti bu alete lolo diyolarmış onlarda

bili bili mi

Valla bende de var kullanmasını bilmeyen arkadaşlara yararlı olur diye hazırladım rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e2emre -- 27 Eylül 2013; 13:07:09 >
  • Bu cihaz bildiğimiz sinyal enjektör değil mi
    Matkaba ihtiyaç yok ne demek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloko

Bu cihaz bildiğimiz sinyal enjektör değil mi
    Matkaba ihtiyaç yok ne demek?

yani matkapla duvar delip kablo aramayacaksınız diyorlar herhalde
  • Bizdede tester olarak geçiyor bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • e2emre kullanıcısına yanıt
    Ben yazınızı sevdim. Tamda bu ne diye arıyordum. Çok işime yaradı. Bilgilendim. teşekkürler.
  • Hala daha alacağım kendime bunu. Her seferinde unutuyorum. Sağolsun arkadaşlar var onlardan otlanıyorum şimdilik.
  • Bu cihazı hali hazırda telefon hattının geldiği kabloyu bulmak için kullanabilirmiyiz?

Şuanda bir telefon hattı olan hattın geldiği buatı bulup oradan başka yere vermem gerekiyor ama diğer telefon hatlarını 1 dakika bile boş bırakamıyorum.

Bu yüzden tek seferde telefon hattını hiçbir hattı sökmeden bulmam lazım. Binada yaklaşık 100 civarı telefon hattı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -ForeverY- kullanıcısına yanıt

onu bilmiyorum ama şunu hatta bağlarsan hatta diğer taraftan sesli uyarı geliyor hattı kolaylıkla bulursun telekomcular kullanıyor ankastrelerde

https://www.n11.com/yapi-market-ve-bahce/olcum-cihazlari-ve-test-araclari/kablo-bulucu-test-cihazi

• babus0606 B kullanıcısına yanıt

Bu cihaz ile hattı sökmeden üzerinde hala hat varken kabloyu izleyebiliyormuyuz ?

Teşekkürler

hattı bulmak cihaz bir frekans yolluyor

İşte hocam. Sıkıntı orada. Bu cihaz hali hazırdaki hatta bağlı santral vb cihazlara veya paralel telefonlara zarar verebilir mi?

hayır vermiyor çok kullandım diğerine göre biraz pahalı olsada ideal ürün o

Peki diğer ucuz cihazlar ? Konu sahibinin yazdığı ürünler vs ?

ondada sesli ton varsa olur yoksa cihaza alışmak lazım

Anladım hocam çok teşekkür ederim

buda güzelmiş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.