Şimdi Ara

Kaba inşaatı bitmiş ev alıyoruzi Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Kaba inşaatı bitmiş, Çelik kapısı takılmış, Pimapenleri takılmış, Dış cephe mantolaması ve boyası bitmiş, su,elektrik,uydu,telefon ve kalorifer peteği tesisatları çekilmiş, 3 katlı bitişik nizam ev alıyoruz. Allah kısmet ederse 4Kasım Çarşamba imzayı atacağız tapuda.

    Evin içinde yapılacak işlemler için acele etmeme gerek yok. Bu nedenle yapacağım her şeyi, layıkıyla yapmak ve gerekirse fazla detaylı olmak istiyorum. Bu konuda siz değerli arkadaşlarıma danışmak istediğim konular var.

    Dediğim gibi ev 3 katlı. Çelik kapıdan eve giriş orta kattan yapılıyor.

    Orta kat : Salon, Mutfak, Kombi dolabı yeri, Tuvalet ve Balkondan oluşuyor. Sarmal beton merdiven ile üst kata çıkılıyor veya bodrum kata iniliyor.
    Üst kat : 3 yatak odası, Banyo ve Balkon
    Alt kat : Üst katın aynı ölçülerinde ancak kolonlar arası boş. Yani oda duvarları yok. Mutfak banyo ve en az 2 oda 1 salon çıkarabileceğimiz kadar geniş boş bir alan var.


    Sizlere danışmak istediğim sorular :

    1 - SES YALITIMI HK :

    - Bu ev Asimetrik bitişik nizam, 3 ev'lik bir bloğun ortada kalan evi. Sağ cepheden %80, sol cepheden %40 ortak duvarı var. Bu duvarlara ses yalıtımı amaçlı, köpük panel yapıştırtıp, üzerine file ve sıva yaptırıp sonrasında boyatayım diyorum.. İç alanda 3-5 santimetre kaybım olacak kabul ediyorum ama gerek var mı bilemedim. ?

    2 - ISI YALITIMI HK :

    - Normal kullanımda, kış aylarında alt katın peteklerini açmadan, orta ve üst katı yaşam alanı olarak kullanacağız. Neredeyse tüm komşular bu şekilde kullanıyorlar zaten. Alt katın tavanına ısı yalımında kullanılan straforlardan yapıştırtıp, üzerine file ve sıva işlemi yaptırıp, tavanı sonra boyatsam, alt kattan gelen soğuğu orta kat zemininde daha az hissederim gibi geliyor.. ?

    3 - İÇ CEPHE BOYASI HK :

    - Duvarlarda kaba sıvanın üzerine, özensiz bir biçimde alçı sıva da çekmişler. Ancak bu da yine kaba delikli bir sıva olmuş. Bazı komşular bu kalitesiz alçı sıvayı zımparalatıp, üzerine direk boya yaptırmış olsa da, genellikle bu alçı sıva üzerine, kaliteli bir saten alçı sıva daha çektirip, güzelce zımparalatıp, tertemiz bir yüzey oluşturulup, sonrasında boya yaptırmış çoğu komşumuz. Benim sorum şu olacak, Su bazlı Silinebilir iç cephe boyasının öncesinde duvarlara yalıtım amaçlı bir kimyasal sürmeli miyim? Bu amaçla satılan, nemi ve küfü engelleyen ama aynı zamanda oksijen geçişine müsade eden kimyasallar mevcut. Sizde boya öncesi böyle bir kimyasal kullanmalı mıyım ?

    4 - PARKE HK :

    - Uygun olan tüm zeminlere laminant parke yaptırmak istiyorum. Parkeyi en ucuzundan kesinlikle almayacağım. Parke seçim kriterlerini biliyorum. Ancak benim size danışmak istediğim parke altına serilen şilte yeterli midir, yoksa hem ısı yalıtımı hemde ses yalıtımı sağlayan özel plakalardan veya kalın şiltelerden kullanmalı mıyım? Kalınlığı yüksek bir malzeme kullanırsam, üzerinde yemek masası, büfe, konsol gibi ağır salon mobilyaları durdukça zamanla o bölgedeki malzeme ezilip parkede yamuk bir zemin havası yaratmasından korkuyorum. Bu konuda ki fikirleriniz nedir ?


    5 - KOMBİ VE KALORİFER PETEKLERİ :

    - Kendim de makina mühendisiyim aslında, zamanında ısı kaybı hesabı vs hepsini yapmıştık ancak malesef unuttuk gitti. Riske girmemek adına, daha önce staj yaptığım bir mühendislik proje firmasından destek alarak ve emniyet katsayısını yüksek tutarak, toplam ısı kaybını hesaplayıp, Kcal bazında ihtiyacımın %10-20 fazlası ısı verebilecek bir kombi seçeceğim. Petekleri de mimarinin izin verdiği oranda uzun tutacağım ki, yıllar sonra şartlar ne olursa olsun, keşke zamanında şöyle yaptırsaydım demeyeyim diyorum.. Gerekli peteklere termostatik vana taktırmayı düşünüyorum.

    6 - ELEKTRİK, UYDU, TELEFON, GÜVENLİK SİSTEMİ (ALARMLI) TESİSATLARI :

    - Çift sirenli, kablosuz dedektörlü, kumandalı, telefon sistemine direkt bağlı güvenlik sistemi yaptırmayı düşünüyorum.
    - Elektrik tesisatını odanın gerekli olabilecek tüm duvarlarına çektirmeyi, özellikle banyo mutfak gibi alanlarda fazladan bir veya iki tane daha priz koymayı istiyorum.
    - Uydu hattını, salonda ve oturma odasında TV yi koyma ihtimalim olan her duvara çektirip, odanın şeklini değiştirmek istersek, sorun olmasın istiyorum.
    - Telefon hattı her 3 katta da mevcut. Ev telefonları çok fazla kullanılmadığından, salonda, ve üst katın oturma odasında olsa yeterli görüyorum.


    7 - FAYANS, KALEBODUR, LAVABO, BATARYA, KLOZET VS VS VS...

    - Temel konuları çözdüğümde bu ürünlerin kalite skalasını belirleyip, renk ve tasarım tercihini hanıma bırakacağız :D


    Evet değerli arkadaşlar, buraya kadar zahmet edip okuduysanız, lütfen fikirlerinizi yazmakta da aynı zahmeti gösterip benimle fikirlerinizi paylaşın. Piyasadaki ustaların evin içine girip, herşeyi olması gerekdiği gibi dümdüz yapıp çıkıp gitmelerini istemiyorum. Evimi kullanışlı bir hale getirmek amacım.


    Bu arada, rabbim herkese daha güzellerini nasib etsin inşallah.. İyi günler dilerim.







  • Bende merakla gelecek cevapları bekliyorum. İstanbul da tavsiye edebileceğiniz yerler var mıdır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihanne C kullanıcısına yanıt
    Sanırım bu konu için üye oldunuz

    Uzun zamandır bu işler ile uğraşıyorum. Müsait bir zamanda mesajımı düzenleyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • laminant parke hakkında 5mm şilte ye garanti vermiyorlar yani ağırlık binen yerde ezilme çökme vs yapma riski var

    yalıtım amaçlı 5mm ve 1.2mm laminant parke kullandık zeminde eski seramik vardı su akıntı hafif esnemeler hissedilse de şuan çok kötü değil

    önemli olan talaş neyse de kum taş benzeri pislik kalmamasına dikkat etmek sonradan ses yapar

    şap atılmadıysa sert strafor uygulanabilir sanırım . strafor üzerine şap gelecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.