Şimdi Ara

K.Yamauchi: Yarış Oyunlarının Kalitesini Beğenmiyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
3.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kazu zaten Next Gen döneminin en çok konuşan ama nerdeyse hiçbirşey sunmayan tek adamı diyebiliriz pardon hakkını yemiyelim demo sürümü oyunculara satmak gibi müthiş bir başarı sağladı.

Yarış dünyasının Duke Nukem Forever'ı, Kazu sayesinde Gran Turismo 5 oldu yakında Gran Turismo 5 haberleri ile bir nesil büyüyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidEye -- 16 Şubat 2010; 13:48:58 >
  • ha geot, ha kazu....
  • dırt 2 demosu bile beni gt5 pro dan daha fazla tatmin etti,ne diyim başka..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55

@Burak827
    Bu oyun simulasyondur.Belli ki sana göre değil.Time trialdeki fizikler tam bir simulasyon kıvamındadır.Eğer beceremiyorsan sürüş fiziğini arcade olarak ayarlasın oynarsın.Kazunori sizin gibi bu oyunun sürüş fiziği saçma araba gitmiyor,dönmüyor,kayıyor,hız hissi yok gibi düşünenleri de düşünmüş olacak ki arcade seçeneğinide sunmuş.Time trial demo bu tek pist tek araç.Sadece oyunun hard mod da sürüş fiziği ve araç fiziğinin nasıl olduğunu gösteriyor.Bize iki türlü seçenek sunmuş.Dönmüyor,gitmiyor diyenler için ayrı bir fizik,bir arabanın gerçekte nasılsa sanal ortamda da aynı şekilde kullanmak isteyenler için de ayrı bir fizik üzerinde çalışılmış.Bu son söylediğim fizik zaten oyunun gecikmesine neden olan en büyük etmenlerden bir tanesidir.Hele bu g.t kadar demodan oyunun tamamının kötü olduğuna inanmak saçmalıktan başka hiçbir şey değildir.Kimseye inandıramazsın.
    Bi de halan daha kıskançlık kelimesi ile kurulan cümleler var ki çok daynaksız ve mesnetsiz.Kıskanaya değer olsaydı belki kıskanırdı.Ama psp gt versiyonu bile yani el konsolunda bile forza 3 ile aynı satmış.Gt5 prologue gibi yarım oyun bile olmayan içeriği az bir oyunu bile 4.5 milyon satmış.Şimdi bu adam finansal anlamda daha iyi olduğu halde niye kendinden başarısız bir oyunu kıskansın.Mantık hatası burda zaten.Ben şimdi imzamda yazdığı gibi bir oyunun sahibi olsam hiçbir yarış oyununu kıskanmam kıskanılırım.Çünkü bu özelliklerenin hepsinini bir arada olduğu bir yarış oyunu yok.
    ARAÇ BAŞI 500.000 POLİGON,1920X1080P,60 FPS,AYNI ANDA 20 ARAÇ,70 PİST,1000 TANE ARAÇ,WRC,NASCAR,DAMAGE,GECE YARIŞI,DEĞİŞKEN HAVA KOŞULLARI,YENİ FİZİK MOTORU VE DAHA BİR ÇOK ÖZELLİKLERİ İLE RAKİPSİZ VE KISKANILMAYA DEĞER...

Yorumumda inşallah full sürümü fikrilerimi değiştirir dedim zaten. Fizik konusuna gelince bi 3D grafiker olarak fizik motorunun, polygonun az çok ne olduğunu bilirim:) zaten gerçek bi fizik yapmaya çalışacaklarsa hiç çıkmasın oyun asla gerçek fizikler kadar gerçek olamaz . Bu durumda kendilerini bi sınır koymaları gerekir şu seviyeye gelince fizik motorunu bırakalım artıkoyunu çıkaralım diye. Olay Fizik motoru falan değil burada. Arcade modu falan da değil. Sen bu oyunu direksiyonla havyan gibi ekran LCD'de oynamıyorsan bi b.ka yaramaz. Tek pist isterse, 15 pist olsun grafikler kötüydü ben demoya bunu der bunu bilirim. GT5 prologue 4.5 milyon satmış diyorsun da oyunları satış rakamına göre değerlendiriyorsan zaten bi saçmalık vardır. en fazla 3 tane dandik demosunu bir tane sahte oyununu oynayabildğiniz bir yapım için böyle fanatik yorum yapıyorsunuz anlamıyorum.

• İstersen dünyanın en iyi grafikeri ol araç fiziğinin nasıl olduğunu nerden bileceksin.Bir pilot veya yarış dünyasına ilgili olmadığın müddetçe ne anlayabilirsin ki başka.Dünyanın en iyi grafikli yarış oyununa kötü grafikli demek art niyettir.Neyleyecem araç grafiğini demişsin.Bir yarış oyununda grafik olarak en önemli şey araç grafiğidir.Sonra diğerleri gelir.Diğerleride kötü değil ya işte şaşırıp ne diyeceğini bilememişsin.Burda olay aynen fizik motoru ve arcade modudur.Hız hissi yok deyip kafadan zaten bu işlerden zerre anlamdığını belli etmişsin.Geniş yollarda hız hissini gerçek haytda alamazsın.200 km sürat ile de gitsen 50 gibi gelir.Ama dar yolarda çevrenin sana yakın olduğu yerlerde 50 km hız bile çok fazlaymış gibi gelir.Örnek olarak ağaçların bize yakın olduğu dar yolları olan Nürburgring pistini verebilriz.50 km sürat ile bile gitsen bu pistte çok hızlı gittiğini düşünürsün.
    Bu oyunu neden lcd ekranda g25 ile oynuyamıyormuşsun.Onuda anlamadım.
    Gt5 pro'nun satış rakamını kıskanıyorlar falan diyorlar ya o yüzden dedim.Yoksa ben satış rakamı ile oyun kalitesini bir tutan zihniyetin olduğu grupda değilim.Benim fanatikliğim gt1'den beri vardır.Önceki oyunların kalitesini bildiğim için şimdiki oyununda çok kaliteli çıkacağını adımdan daha iyi biliyorum.Dandik dediğiniz demolar bile benim aylarca aynı oyunu oynamama sebep olmuştur.Ayrıca prolguede şimdiki çoğu oyundan daha fazla araç vardır.Bence gt5 pro gt5 ile ilgili hiçbir şey çıkmamasından çok daha iyidir.Hiçbir şey çıkmasaydı fanlarını daha fazla üzecekti.Siz bunlan idare edin bende size oyununuzu en kaliteli bir şekilde size yapıp vereyim diye düşünmüş olabilir.Olabilir de değilde öyle zaten.Gt5 pro gt5 çıkana kadar fanalrının oyalanacağı hata ve kusurlarını göreceği bir oyundur.Sen istediğin kadar dandik de.Özelliklede yarış oyunlarından zerre anlamayan sen deyince çok önemsiz oluyor dandik kelimesi.
    Bence sen grafiker olmaya devam et bu yarış simulasyonlarını hiç bulaşma.Çünkü bulaştıkça batırıyorsun kendini...Yazık etme kendine..

İşte rezalet ve dandik çevre ve de hız hissi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 16 Şubat 2010; 15:24:15 >

• quote:

İstersen dünyanın en iyi grafikeri ol araç fiziğinin nasıl olduğunu nerden bileceksin.Bir pilot veya yarış dünyasına ilgili olmadığın müddetçe ne anlayabilirsin ki başka.Dünyanın en iyi grafikli yarış oyununa kötü grafikli demek art niyettir.Neyleyecem araç grafiğini demişsin.Bir yarış oyununda grafik olarak en önemli şey araç grafiğidir.Sonra diğerleri gelir.Diğerleride kötü değil ya işte şaşırıp ne diyeceğini bilememişsin.Burda olay aynen fizik motoru ve arcade modudur.Hız hissi yok deyip kafadan zaten bu işlerden zerre anlamdığını belli etmişsin.Geniş yollarda hız hissini gerçek haytda alamazsın.200 km sürat ile de gitsen 50 gibi gelir.Ama dar yolarda çevrenin sana yakın olduğu yerlerde 50 km hız bile çok fazlaymış gibi gelir.Örnek olarak ağaçların bize yakın olduğu dar yolları olan Nürburgring pistini verebilriz.50 km sürat ile bile gitsen bu pistte çok hızlı gittiğini düşünürsün.
    Bu oyunu neden lcd ekranda g25 ile oynuyamıyormuşsun.Onuda anlamadım.
    Gt5 pro'nun satış rakamını kıskanıyorlar falan diyorlar ya o yüzden dedim.Yoksa ben satış rakamı ile oyun kalitesini bir tutan zihniyetin olduğu grupda değilim.Benim fanatikliğim gt1'den beri vardır.Önceki oyunların kalitesini bildiğim için şimdiki oyununda çok kaliteli çıkacağını adımdan daha iyi biliyorum.Dandik dediğiniz demolar bile benim aylarca aynı oyunu oynamama sebep olmuştur.Ayrıca prolguede şimdiki çoğu oyundan daha fazla araç vardır.Bence gt5 pro gt5 ile ilgili hiçbir şey çıkmamasından çok daha iyidir.Hiçbir şey çıkmasaydı fanlarını daha fazla üzecekti.Siz bunlan idare edin bende size oyununuzu en kaliteli bir şekilde size yapıp vereyim diye düşünmüş olabilir.Olabilir de değilde öyle zaten.Gt5 pro gt5 çıkana kadar fanalrının oyalanacağı hata ve kusurlarını göreceği bir oyundur.Sen istediğin kadar dandik de.Özelliklede yarış oyunlarından zerre anlamayan sen deyince çok önemsiz oluyor dandik kelimesi.
    Bence sen grafiker olmaya devam et bu yarış simulasyonlarını hiç bulaşma.Çünkü bulaştıkça batırıyorsun kendini...Yazık etme kendine..

Haline güleyim mi? Ağlayım mı bilemedim... Madem bilemiyorlar araç fiziğini niye yapıyorlar kardeşim. Sonsuza kadar oyun yapacaklar o zaman. Ben sana kaçtan beri GT oynadığını sormadım. Görüşünü söylemek ayrıdır başkalarını bilgisizlikle suçlamak ayrıdır bu mesajıma kadar da birşey bildiğni sanmıştım harbiden de yanılmışım kardeş. Hız hissi nedir bilirim pist nedir bilirim oyunların yapım sürecini bilirim ordan burdan okuma haberlerle gelmene, açıklama yapmana gerek yok. Simulasyon diyorsun ne olduğunu bildiğinden şüpheliyim. GT5 e iki tane oyun çıkarmak mantığın neresinde vardır söylermisin. Öyle bi kıvamdasın ki cevap yazmaya utandırıyorsun karşındakini. Bi de haddini aşıp grafiker olmaya devam et demişsin sana mı soracam sana ne başkasının neyle uğraşacağından sen böyle bi laf ederken kendinden utanmıyorsan insani değerlerinden şüphe ederim. Sen poligon saymaya devam et arkadaşım.

• İster gülllll,ister ağlaa umrumda değil ki?
    Bilemiyorlar değil sen bilemiyorsun.Bilememene de hız hissinin gerçekde nasıl olduğunu bilmediğinden dolayı söylüyorum.
    Grafiker olmak böyle bir oyun yapımının nasıl olcağını bileceğin anlamına gelmiyor.Oyunda 1000 adet araç olacak.Bu araçların hepsi pistlerde her türlü denenip çıkan sonucu veri ortamına aktarıyorlar.(GT4 MAKING VİDEOLARINI İZLEMEYİ TAVSİYE EDİYORUM.BU İŞLER ÖYLE DIŞARDAN BAKILDIĞI GİBİ KOLAY DEĞİL)Bunların hepsinin fiziğini yapmak kolay olsaydı çokdaann oynuyor olurduk gt5'i..O yüzden oyun yapımı hakkında özellikle de simulasyon oyunu yapımı hakkında bir şey bilmediğini yaptığın yorumlardan anlayabiliyoruz.Niye çıkmadı,niye gelmedi,niye fizikler üzerinde bu kadar çok çalışıyorlar,hız hissi falan filan...Bunlar oyunlaın yapımı hakkında pek bir şey bilmediğini açıkca gösteriyor.Biz sanki kazuya kızmıyoruz.Az küfür etmedik hele bu son zamanlar.Ama gelipde bu oyun için dandik,rezalet kelimeleri kullanırsan her zaman tepki görürsün.Ayrıca sadece gt5'e özel çıkmadı prolgue.GT4'ede çıktı.Demişsin ya simulasyon diyorsun ne olduğunu bildiğinden bile şüpheliyim.Aynısını bende senin için düşünüyorum.Ben simulasyonun gerçektekinin sanal hayata en gerçekci bir şekilde uyarlaması olarak biliyorum.Farklı bir tanımı varsa buyur sende söyle.Madem hız hissini biliyorsun dar yol,geniş yol,gece araç kullanmak daha hızlı gelir vs. gibi örnekleri de bilmen lazımdı.Hız hissi verilen tüm oyunlarda blur efekti kullanılır.Gerçek hayatda blur efekti var mı?Grafiker ol demek kötü bir söz mü.Tebrikler olmuşsun belki de hayatını o meslek ile geçindiriyorsun.Ona kimsenin bir itirazı olamaz ki.Ama bilmediğin konulara ben biliyorum demek asıl utanılacak şeydir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 16 Şubat 2010; 15:52:56 >

• quote:

İster gülllll,ister ağlaa umrumda değil ki?
    Bilemiyorlar değil sen bilemiyorsun.Bilememene de hız hissinin gerçekde nasıl olduğunu bilmediğinden dolayı söylüyorum.
    Grafiker olmak böyle bir oyun yapımının nasıl olcağını bileceğin anlamına gelmiyor.Oyunda 1000 adet araç olacak.Bu araçların hepsi pistlerde her türlü denenip çıkan sonucu veri ortamına aktarıyorlar.(GT4 MAKING VİDEOLARINI İZLEMEYİ TAVSİYE EDİYORUM.BU İŞLER ÖYLE DIŞARDAN BAKILDIĞI GİBİ KOLAY DEĞİL)Bunların hepsinin fiziğini yapmak kolay olsaydı çokdaann oynuyor olurduk gt5'i..O yüzden oyun yapımı hakkında özellikle de simulasyon oyunu yapımı hakkında bir şey bilmediğini yaptığın yorumlardan anlayabiliyoruz.Niye çıkmadı,niye gelmedi,niye fizikler üzerinde bu kadar çok çalışıyorlar,hız hissi falan filan...Bunlar oyunlaın yapımı hakkında pek bir şey bilmediğini açıkca gösteriyor.Biz sanki kazuya kızmıyoruz.Az küfür etmedik hele bu son zamanlar.Ama gelipde bu oyun için dandik,rezalet kelimeleri kullanırsan her zaman tepki görürsün.Ayrıca sadece gt5'e özel çıkmadı prolgue.GT4'ede çıktı.Demişsin ya simulasyon diyorsun ne olduğunu bildiğinden bile şüpheliyim.Aynısını bende senin için düşünüyorum.Ben simulasyonun gerçektekinin sanal hayata en gerçekci bir şekilde uyarlaması olarak biliyorum.Farklı bir tanımı varsa buyur sende söyle.Madem hız hissini biliyorsun dar yol,geniş yol,gece araç kullanmak daha hızlı gelir vs. gibi örnekleri de bilmen lazımdı.Hız hissi verilen tüm oyunlarda blur efekti kullanılır.Gerçek hayatda blur efekti var mı?Grafiker ol demek kötü bir söz mü.Tebrikler olmuşsun belki de hayatını o meslek ile geçindiriyorsun.Ona kimsenin bir itirazı olamaz ki.Ama bilmediğin konulara ben biliyorum demek asıl utanılacak şeydir..

Bu bu konuya son mesajım. Bu tür bi saçmasalak cevap alacağımı ilk mesajımdan tahmin etmiştim sizinle uğraşılmaz. Making videosu izlemiyorum arkadaşım kendi modellediğim araçlarım var istersen özel olarak yollarım benimkinin polygonunu sayarsın. İnsanların birşey bilip bilmedikleri hakkında bu kadar basit yorum yapmak cahilliğinden olsa gerek. Sen makin' of izlersin ben makin' of çekerim farkımız burda olunca niye son mesajım olduğunu da anlarsın. Ben bütün yorumlarımı demoya göre yaptım. Kendini şaşırıp konuyu başka yerlere kaydırdın. Simülasyon hastası arkadaşım benim.

• yahu Burak senin grafiker olduğunu mesajından anlamıştım,bu işi biliyorsun.., sony55 gel kabul et çevrenin detayına araba kadar üzerinde durulmamış.
  • böyle araba insan görünce, ister istemez çıtayı yükseltiyor.çoğu oyun için bile bu çevre fevkaladenin fevkinde olsada gt5 için vasat sayılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smurf1971

yahu Burak senin grafiker olduğunu mesajından anlamıştım,bu işi biliyorsun.., sony55 gel kabul et çevrenin detayına araba kadar üzerinde durulmamış.

Yahu beyler, detay olsa nolur olmasa nolur, tartışmalar gereksiz çıkınca alır oynarız daha oyun çıkmadan birsürü dedikodu ortaya atıldı.

Kendi şahsım için bu oyunun çıkması açısından bir acelem yok çıktığı zaman alırım, yani o kadarda kasmaya gerek yok çıkmadı yok şu eksik bu eksik gibilerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U_şen -- 16 Şubat 2010; 16:53:11 >

• quote:

sony55 gel kabul et çevrenin detayına araba kadar üzerinde durulmamış.

oyunun çevre grafiğinin gt academy time trial demo nun ki gibi geleceğini düşünüyorsanız bu oyunu hiç beklemeyin derim ben. gt4 ün çevre grafiği bile ondan iyidir, ordaki tek amaç sadece fizik neden anlamıyorsunuz bunu? ya da elinizde gt5 demo diski var da biz mi bilmiyoruz? çevre grafiği kötü derken neye göre kötü? daha çıkmamış bir oyuna göre mi? evet bencede kötü hatta grafik mrafik yok ortada oyun bile yok. te allahım
  • Kazu sen nelere kadirsin. Muhabbet nerelere geldi yine benim babam senin babanı döver anladın mı?
  • Ben bu oyunu almamaya karar verdim sanırım diyorum, GT5 defterini kapatıyorum
  • @Burak827
    Bence de son mesajın olsun.Çünkü konuyu değiştirip kendini aklamakdan başka bir şey yaptığın yok.
    Ben o making videolarını sana tavsiye etmemin sebebi araç nasıl modellenir DEĞİL..Gerçek hayatdaki bir aracın fizikleri dijital ortama nasıl aktarılır,nasıl yapılır diye verdim.Ama sen konuyu hep ben grafikerim herşeyi bilirim yaparım moduna bağladığın için asıl anlatılanı anlamıyorsun.Sonra da aramızdaki fark şudur budur diyorsun.Halan daha poligonda kalmışsın.Biz araç fiziklerinden bahsediyoruz sen grafikden modellemeden.Kimin konuyu değiştirdiği apaçık belli.He madem o kadar iyi araç modelliyorsun görelim bir kaç çalışmanı.Bakalım dediğin kadar varmısın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

sony55 gel kabul et çevrenin detayına araba kadar üzerinde durulmamış.

oyunun çevre grafiğinin gt academy time trial demo nun ki gibi geleceğini düşünüyorsanız bu oyunu hiç beklemeyin derim ben. gt4 ün çevre grafiği bile ondan iyidir, ordaki tek amaç sadece fizik neden anlamıyorsunuz bunu? ya da elinizde gt5 demo diski var da biz mi bilmiyoruz? çevre grafiği kötü derken neye göre kötü? daha çıkmamış bir oyuna göre mi? evet bencede kötü hatta grafik mrafik yok ortada oyun bile yok. te allahım

peki senin elinde gt5 gerçek oyun mu varki böyle konuşuyorsun?varsa lütfen bizimle paylaş yoksa senin savunman geçersiz.ben gerçeklerle fikrimi söylüyorum,elimde gt5 prol. ve gt5 demo var,sanamı inanayım gözümemi, yoksa elindeki gerçek!!!! gt5 oyununamı?

• Orijinalden alıntı: dIsAstEr

Ben bu oyunu almamaya karar verdim sanırım diyorum, GT5 defterini kapatıyorum

çıksın bende almayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

Orijinalden alıntı: dIsAstEr

Ben bu oyunu almamaya karar verdim sanırım diyorum, GT5 defterini kapatıyorum

çıksın bende almayacağım.

he he inan dört gözle bekliyorum
  • quote:

peki senin elinde gt5 gerçek oyun mu varki böyle konuşuyorsun?varsa lütfen bizimle paylaş yoksa senin savunman geçersiz.ben gerçeklerle fikrimi söylüyorum,elimde gt5 prol. ve gt5 demo var,sanamı inanayım gözümemi, yoksa elindeki gerçek!!!! gt5 oyununamı?

arkadaşım bende bişey olmasına gerek var mı? sen çevre grafiği kötü diye çamur atıyorsun daha çıkmamış bi oyuna. bak yukarda nurburgring lap video su var. izle bakalım demo nun çevresine benziyor mu? ağaçlar 2d mi? gt5p grafikleri muhteşem ama anti aliasing özürlü bir demonun demosu, time trial demo da anti aliasing eksiği prologue daki gibi göze batmıyor dikkat edebiliyorsan. bak time trial demo grafiğini gt4 le kıyasladım bir önceki mesajımda dikkat et. tekrar yazıyorum çevre grafiği time trialdaki gibi olmayacak o sadece yeni fizik için yapılmış bir demo
    anlayın artık şunu.

quote:

he he inan dört gözle bekliyorum

kafama dayanmış bi silah göremiyorum. almayacağım şahsen isterse yarın çıksın. sony nin de pd nin de canı cehenneme. çıkış tarihi kendime göre ayarladım ne zaman çıkarsa diğer senenin yazında alıcam. ötesi yok benim için. artık ben beklemiyorum onlar benim almamı bekleyecek

• Arkadaşlar 200 küsür mb lik bir demoya bakarak grafik hakkında yorum yapmak pek mantıklı değil.Oyun o demodaki grafiklerle gelmeyecek.Fiziğini eleştirirsiniz o ayrı,ama grafik konusuna girmeyin..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.