Şimdi Ara

Joystick ile Direksiyon seti. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
7
Favori
9.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler aklıma geldi şimdi mesela gaz fren debriyaj ve direksiyon tamam gamepade ayarladın analogla çözdün ancak adam videoda bilgiğin kamyon konsolu yapmış ve o kadar tuş game padde yok. Bir yerden eski bir klavye falan bulsak onun tuşları ile istediğimiz zımbırtıyı ayarlayabiliriz. ?
  • Giovannii kullanıcısına yanıt
    Joystiklerde 4 adet pot var 3 tanesi pedal 1 tanesi direksiyon için. Üst tuşlar sağda 4 solda 4 olmak üzere 8 tuş var bunlara vites atasak 7 ileri 1 geri burası da tamam. Ön tarafın 2-2 olmak üzere 4 tuşu var bunlara araba çalıştırma korna far gibi tuşları atasak bunlar da tamam. Kaldı geriye analog-select-start tuşları buradaki analog tuşunu sistemin çalışması için kullanacağımızdan bunu da ayırdık geriye kaldı select-start bunlara da farklı tuş atayabiliriz. Şimdi joystik 4 pot, üst taraf 8 tuş vites, geriye de kalan 6 tuş (select-start, ön tuşlar) farklı fonksiyonlar için.

Burada eksik fazla bir şey yok tam tamına biz bunu üretiyoruz direksiyon yapın dercesine konulmuş bir sistem ve tuş sayısı.
  • İstanbul'da oturan arkadaşlar varsa birebir yüz yüze çalışarak bir set yapabiliriz.
  • Beyler bu adam usb control kartı kullanmış gamepad değil anladigim kadariyla. Bu kontrol kartını nereden temin edebiliriz. Ebaye baktım kartlardan mevcut ancak analog kısmına 5pin koymuşlar yani uygun değil. Nasıl ve nereden bulabiliriz bu kartları. ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Giovannii

Beyler bu adam usb control kartı kullanmış gamepad değil anladigim kadariyla. Bu kontrol kartını nereden temin edebiliriz. Ebaye baktım kartlardan mevcut ancak analog kısmına 5pin koymuşlar yani uygun değil. Nasıl ve nereden bulabiliriz bu kartları. ?

eBay'deki linki atar mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Beyler bu adam usb control kartı kullanmış gamepad değil anladigim kadariyla. Bu kontrol kartını nereden temin edebiliriz. Ebaye baktım kartlardan mevcut ancak analog kısmına 5pin koymuşlar yani uygun değil. Nasıl ve nereden bulabiliriz bu kartları. ?

http://m.ebay.com/sch/i.html?_nkw=arcade+usb+encoder+board++joystick+for+3+pin&isNewKw=1&_sop=12&_pgn=1&epp=24&itemId=&fads=1&mfs=GOCLK&acimp=0&sqp=arcade+usb+encoder+board++joystick+for+3+pin&trksid=p2053742.m2428.l1313.TR0.TRC0.Xarcade+usb+encoder+board++joystick+for+3+pin

Sen çok değişik işlere girmişsin. Bilgidiğin joystick ile yapılıyor joystickdeki tuşları kartın üstü tutmaktansa kablo ile uzağa bağlıyoruz olay bu. Potlarıda aynı şekilde karta takılı değilde kablo ile bağlı olmuş oluyor ve aynı şekilde joystick gibi çalışıyor ama biz fiziksel olarak direksiyon setine döndürmüş oluyoruz. Ayrıca link bozuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Sen çok değişik işlere girmişsin. Bilgidiğin joystick ile yapılıyor joystickdeki tuşları kartın üstü tutmaktansa kablo ile uzağa bağlıyoruz olay bu. Potlarıda aynı şekilde karta takılı değilde kablo ile bağlı olmuş oluyor ve aynı şekilde joystick gibi çalışıyor ama biz fiziksel olarak direksiyon setine döndürmüş oluyoruz. Ayrıca link bozuk.

Tamam joystick ile yapılıyor ama o video daki herif direksiyonun potunu joystick de denediğinde direksiyon sorunlu bir şekilde calisiyor. Ama sonra o boarda bağladı potu hassas bir şekilde calismaya başladı. Simdi ben bunun mekaniğini yaparım joystick de sorun cikarir o zaman çok değişik şeyler olur

Haklısınız ama niye önce mekanik kısmı ile başlıyorsunuz ? Önce joystick kartındaki trimpotu söküp onun yerine bir pot bağlayıp deneseniz ? Potu 5k-50k-100k olarak deneyin hassaslık hala ayarlanmıyorsa 470K-500K-1M gibi değerlerde bakın mutlaka bir dengi vardır. Önce üstündeki trimpotun değerinde takın sonra farklı değerde takın kafanıza uygun olanı seçin.
  • quote:

quote:

quote:

http://m.ebay.com/sch/i.html?_nkw=arcade+usb+encoder+board++joystick+for+3+pin&isNewKw=1&_sop=12&_pgn=1&epp=24&itemId=&fads=1&mfs=GOCLK&acimp=0&sqp=arcade+usb+encoder+board++joystick+for+3+pin&trksid=p2053742.m2428.l1313.TR0.TRC0.Xarcade+usb+encoder+board++joystick+for+3+pin

Bu modüllerin 2 joyistick girişli olanlarından yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Haklısınız ama niye önce mekanik kısmı ile başlıyorsunuz ? Önce joystick kartındaki trimpotu söküp onun yerine bir pot bağlayıp deneseniz ? Potu 5k-50k-100k olarak deneyin hassaslık hala ayarlanmıyorsa 470K-500K-1M gibi değerlerde bakın mutlaka bir dengi vardır. Önce üstündeki trimpotun değerinde takın sonra farklı değerde takın kafanıza uygun olanı seçin.

Doğru söylüyorsun. Anakart garantiden gelsin hemen denicem. Gerçi dun bi game pad aldım en dandiklerinden sokerken kablosuyla beraber elime geldi board in bakırı falan koptu yoksa lehimlerdim. Az önce ben tane daha aldım buna baglicam potlari bakalım iyi sonuç alirsak çok iyi işler çıkabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu modüllerin 2 joyistick girişli olanlarından yok mu?

Bilmiyorum dostum iyice bakmak lazım o joystick girişleri 3 pinli olaydi on Numara olurdu ama Ebayde yok. O video daki herifin kullandığı boardin aynısını buldum ancak fiyatı 70 dolar civarında

• Ben konuyu hep unuttum.
    Gerçi USB Joystick elime her geçtiğinde aklıma gelmiyor da değil.
    Şimdi kullandığımız olduğu için açmıyorum ucuza markette bulursa ondan alabilirim.
  • 55electronicdesign kullanıcısına yanıt
    Ben de kullanıyorum şimdi eğer trimpotlarını söküp pot takarsam elimdeki parayı harcayıp sistemi 1 ay içinde bitirmem gerek yoksa boşu boşuna denemek için aleti bozup sonra bir daha ki yaza kadar kullanamamak istemiyorum. Kırık olsa bir şey olsa elimden çıkarırım ama kullanıyoruz işte. Sırf bunu yapacağım diye bu konuyu açtığınız gün gittigidiyordan sipariş ettim 12 tl ye aldım ve bu haliyle kullanmaya başladım
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Trimpotları söktükten sonra potansları taktım fakat önceki mesajımda da belirtmiş olabilirim potansı ayarlarken örnek olarak direksiyon mesela devamlı titriyor sabit değil yani.
    Başka ucuz bir şey alıp denemek istiyorum.
    Benim joystick orijinal hali ile takildigida da titriyor. Oyun içi özellikle sabitleyebiliyorum direksiyonu.

• linyit43 kullanıcısına yanıt
    Besleme kablolarını söküp dışarıdan beslemeyi dener misin?
    Maalesef dağıtamam konsolu. Geçen konularımda gördünüz mü bilmem ama havyam bozuldu benim. Eğer havyam sağlam olsaydı söker takardım istediğinizi.
  • ya beyler ben gamepadi soktum dağıttım elimde 10 15 tane pot var 1 k dan 1m k y kadar ama hassasiyetlik hep aynı yani 1 k da aynı 1m k da hiç bir şey farketmiyor. birde direksiyon titremesini bendede yapıyor sbit değil direksiyon yani ve daha başka az bir şey direksiyon potunu çevirdiğimde direksiyon sürekli dönüyor yani az bir şey dönüp durmuyor yani gamepad ile direksiyon pek sıhhatli değil gaz fren debriyaj onlar halledilirde direksiyon sıkıntı. bakalım eğer kafayı çok bozarsak brezilyadan usb interface boardı sipariş edebilirim, adamlara mail attım ortalama teslimat süres, 45 gün dediler.
  • quote:

ya beyler ben gamepadi soktum dağıttım elimde 10 15 tane pot var 1 k dan 1m k y kadar ama hassasiyetlik hep aynı yani 1 k da aynı 1m k da hiç bir şey farketmiyor. birde direksiyon titremesini bendede yapıyor sbit değil direksiyon yani ve daha başka az bir şey direksiyon potunu çevirdiğimde direksiyon sürekli dönüyor yani az bir şey dönüp durmuyor yani gamepad ile direksiyon pek sıhhatli değil gaz fren debriyaj onlar halledilirde direksiyon sıkıntı. bakalım eğer kafayı çok bozarsak brezilyadan usb interface boardı sipariş edebilirim, adamlara mail attım ortalama teslimat süres, 45 gün dediler.

Alacağın zaman haber verirsin.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.