Şimdi Ara

JetDroid Projesi - Ana Konu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.038
Cevap
1
Favori
80.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 DK YA ANROİD SİSTEM GEREKSİNİMLERİ VAR 1 GHZ OLMASI LAZIM TELEFONUN NASIL OLACAK O
  • berke bu bilgi içinde saol :D
    --
    wade53 @
    valla 1ghz falan alakası yok yanlış duymuşsun veya yanlış biliyorsun biz yükledik akrdeş beta bile olmamsına rağmen fazla ağır değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: wade53

1 DK YA ANROİD SİSTEM GEREKSİNİMLERİ VAR 1 GHZ OLMASI LAZIM TELEFONUN NASIL OLACAK O

Ahahahaaahaa gece gece güldürdün beni

Edit: Baktım, 200 Mhz işlemci, 32 Mb ram gerektiriyor.
    Jet'de 800 Mhz işlemci, 256 Mb ram var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berke001 -- 20 Aralık 2010; 23:51:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Berke001

quote:

Orijinalden alıntı: wade53

1 DK YA ANROİD SİSTEM GEREKSİNİMLERİ VAR 1 GHZ OLMASI LAZIM TELEFONUN NASIL OLACAK O

Ahahahaaahaa gece gece güldürdün beni

Edit: Baktım, 200 Mhz işlemci, 32 Mb ram gerektiriyor.
    Jet'de 800 Mhz işlemci, 256 Mb ram var

YA ARKADAŞ BAKMANA NE GEREK VAR??? DAHA BEN JET ÇIKANA KADAR 800 MHZ BİLE DUYMAMIŞTIM MOBİLE. TAMAM BELKİ EKSİK BİLİYOR OLABİLİRİM. VARDIR BELKİ. AMA ÇOK NADİR.

SANKİ HTC NİN ANDROİD VE WİN MOBİLE ÇALIŞTIRAN MODELLERİ KAÇ MHZ İŞLEMCİYE SAHİP?? ARAŞTIRMADIM AMA 800 DEN AZ OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUM. :) ÇÜNKÜ BEN SAMSUNG BİR TELEFON GÖRMÜŞTÜM WİN MOBİLE ÇALIŞTIRIYODU VE İŞLETİM SİSTEMİ E250 NİN ORJİNAL FİRMWARE HIZINDAYDI :):):):)

YANİ NERDEEE ÖYLE 1 GHZ İŞLEMCİ. VARSA BİLE YAPTILARSA BİLE YENİDİR YANİ. AMA ANDROİD O KADAR YENİ Bİ SİSTEM DEĞİL DİYE BİLİYORUM!

• quote:

@eleanor67
    Bende teto_sefa arkadaşa katılıyorum. Garanti bitmeden yollayın derim.
    Not: S8003 firmware yazılımı yükleyin, öyle gönderin. Bu sayede hem Jetdroid silinir hemde S8000 firmware kullandığınızı anlamamış olurlar. Ben bu şekilde sorunsuz tamir ettirdim

Şu an Jetdroid tabi ki Touchwiz'den yavaş çalışıyor. Daha proje tamamlanmadı, birçok bug var. Bitince daha hızlı olacağına eminim.

Android bugün en iyi mobil işletim sistemi... Çünkü açık kaynak kodlu,
    Uygulamalar sistemin alt yapısına bile müdahale edebiliyor. Bu sayede telefona yeni özellikler filan eklenebilir.
    Örneğin: qwerty klavye sizi memnun etmiyorsa bir uygulama indirip tuşların daha geniş olmasını sağlayabilirsiniz.
    İşte Iphone'da bu yapılamaz, apple hiçbir şeye izin vermiyor bu nedenle de uygulamalar çok yüzeysel...
    Bence Android > iOS

Bu arada önceki mesajımdaki Applanet uygulamasını herkesin denemesinin altını çiziyorum.
    İnternette bulamadığınız her uygulama var.
    Telefon elimden düşmüyor artık

Valla açıklamaların çok iyi oldu arkadaşım. zira ben bi dönem iyice iphone almayı kafaya takmıştım. çünkü dediğin sınırlamalardan haberim yok ya, uygulama sayısı (oyun sayısı) fazla diye baya almayı düşünüyodum.
    sonradan bi baktım ki, aslında bi arkadaş kilidini kır diye bi 3GS getirdi bana. bi araştırdım jailbreak filan bir sürü tantanası var. dedim bu telefonun hiçbişeyi açık şifresiz değil, bi de sattık mı diyolar buna dedim. ben müdahele edemediğim ürünü niye emanet almış gibi olacaksam para vereyim o kadar değil mi ama?___????

saçmalık. tamam kendi çerçevesinde birtakım özellikleri var. ama aynen sana katılıyorum, özgür bir sistem her zaman daha iyidir. ama böyle olmasına hep hayret ederim:

yani Samsung hep Nokia yanında gariban bir konumdadır. Android Win mobile ve iOS yanında gariban durumdadır. BÖYLE DEĞİLDİR ASLINDA. AMA BU "REKLAM"IN ETKİSİ YOK MUUU_?? HEP BÖYLE LANSE EDİLİYOR DA ONDAN. YOKSA TEKNOLOJİDE SAMSUNG HİÇBİRİNDEN GERİ FİLAN DEĞİLDİR VE TASARIMDA DA FARK ATIYOR HATTA.

ama bayram olacak gün şu ki: Android JET de orjinal android çalıştıran telefonlardan daha hızlı olursa :) işte bayram olur. yani Touchwiz gerçekten şu anda çok hızlı ve başarılı. belki onun kadar hızlı olmaz. olabilir mi bilemiyorum. hele touchwiz kadar hızlı olursa, mükemmel olur ya
    ama olamaz heralde o kadar hıza ulaşamaz sanırım.

benim asıl merak ettiğim; bu Samsung şu projeden bihaber mi?? ya neden destek vermez gerçekten anlamak mümkün değil. alsın bu adamları kendi bünyesine, para versin, geliştirtsin bu sistemi, gereksinimleri uygun olan her modele yüklenebilir hale getirsin. yeminle millet komple samsunga geçmezse ben de hiçbirşey bilmiyorum. ama neden en ufak bi destek vermiyorlar hiç anlayamıyorum. yani adamların, samsung firması kadar prestiji oldu ya neredeyse.

• ŞİMDİ AKLIMA GELDİ ARKADAŞLAR. HERKESE ÇOK ÖNEMLİ BİR SORUM OLACAK:
    BU EKRAN ALGILAMA BOZUKLUĞU OLUYOR DEMİŞTİM YA, SİLİNCE GEÇİYOR ONA EMİNİM DE.

MERAK ETTİĞİM, JETDROİD DEKİ (KAPATMAYA TEK BASINCA ÇAKILMA) OLAYINDA EKRAN ÇİZGİ ÇİZGİ OLUYOR YA HANİ, BU DURUM TELEFONA HERHANGİ BİR ZARAR VERİR Mİ SİZCE??? YANİ SIRF BUNLA SINIRLI DA DEĞİL;
    SİZCE BU KADAR FAZLA "BUG" OLAN BİR SİSTEM, NE DE OLSA DENEME VE GELİŞTİRME AŞAMASINDA, KULLANMAK, VEYA FAZLA KULLANMAK ZARAR VERİCİ OLABİLİR Mİ?? BİR SAKINCASI VAR MIDIR?? YANİ KULLANIYORUZ TAMAM AMA, İNSAN ŞÜPHELENMEDEN DURAMIYOR.

HERKESE SAYGILAR.
  • telefona bi zarar kesinlikle vermez merak etme zaten işletim sistemi hafza karına yüklü ve o sorunların hepsi hafıza kartında gerçekleşiyor .. merak etme korkmadan kullan :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: teto_sefa

telefona bi zarar kesinlikle vermez merak etme zaten işletim sistemi hafza karına yüklü ve o sorunların hepsi hafıza kartında gerçekleşiyor .. merak etme korkmadan kullan :D

evet haklısın ama, donanım olarak telefonu kullanıyo sonuçta, BUG lar işlemciyi yanlış bir komutla kitliyor mesela yani bu açıdan bence risk var.

çünkü dokunmatik paneldeki çizgiler, (çakıldığı andaki) GPU yu crash olayına düşürmüş gibi geliyo bana. benim dokunmatik panel de gerçekten arızalı. kesinlikle tespit ettim bunu. çünkü silince değil, ekranın belli yerlerine bastırınca düzeliyor. tesadüfen tespit ettim. moralim çok bozuldu.

Samsung merkezi aradım, dedim böyle böyle. firmware olayını sordum, "yükledim filan de-me-dim de" neden biz yükleyemiyoruz dedim, teknik servis uzmanıyla konuştum. o da böyle işlemler telefonu garanti dışı =>BI-RA-KA BİLİR dedi <= bırakır demedi buraya dikkat. neden bırakır demedi o da merak konusu. sanırım fw yüklerken telefon yarıda kalıp zarar görmediyse, garantiden mahrum etmiyorlar. ben öyle yorumladım yani.

Artık garantiye yollamak şart oldu arkadaşlar.

garantiye yollamadan önce şu linkteki:http://samsungflash.webs.com/apps/wiki/s8000-jet

MIDDLE EASTERN
    S8003JVIF1

adlı sürümü yüklemem gerekiyor değil mi?? JV türkiye ve S8003 firmware i diye biliyorum. zaten ilk orjinal fw im de JVIH di galiba.

bu uygun olur değil mi?

• ya şöyle düşün senin pc nin özellikleri iyi ama iyi kodlanmamış bi işletim sistemi yükledin pc nin donar veya vürük girerse ama sen yeni bi ve iyi işletim sistemi yüklersen ortada sorun kalmaz bide bu açıdan bak donanımsal hata verceğini sanmıyorum..
  • @eleanor67
    Jetdroid'in donanıma zarar vereceğini sanmıyorum, çünkü adamlar ciddi ciddi uğraşıyorlar. Yine de her zaman risk var.
    Örneğin: İleri ki zamanlarda JetDroid için otomatik işlemci frekansı değiştirme ayarı eklenecek. Eğer yanlış kodlarlarsa işlemci yanabilir.

Ben bu gibi durumlara karşı Youtube'dan çalıştığına dair videoları izleyip sonra yüklüyorum.

Bende bahsettiğiniz firmware yazılımını yükleyip servise verdim. Hiçbir sorun çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berke001 -- 21 Aralık 2010; 18:34:15 >
  • quote:

@eleanor67
    Jetdroid'in donanıma zarar vereceğini sanmıyorum, çünkü adamlar ciddi ciddi uğraşıyorlar. Yine de her zaman risk var.
    Örneğin: İleri ki zamanlarda JetDroid için otomatik işlemci frekansı değiştirme ayarı eklenecek. Eğer yanlış kodlarlarsa işlemci yanabilir.

Ben bu gibi durumlara karşı Youtube'dan çalıştığına dair videoları izleyip sonra yüklüyorum.

Bende bahsettiğiniz firmware yazılımını yükleyip servise verdim. Hiçbir sorun çıkmadı.

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler arkadaşım ve sana da teşekkürler @teto_sefa

Çünkü piyasada başka JV li fw yok. altını üstüne getirdim yok arkadaş bulamadım. telefonda samsung yetkilisiyle de inatlaştım fw paylaşımı yapamayız İllallah diyor da başka bişey demiyor. sinirlendim. ya bu avrupa fw leri nasıl nete düşmüş ve düşüyor??? ben bu mevzuyu yemin billah akıl sır erdiremiyorum yani.

avrupa en güncel fw a türkçe fw deki dili entegre edecek bir "babayiğit" çıkmamış mı acep. olsa ne güzel olurdu yaaa

Bİ DE ÖNEMLİ BİR SORU DAHA: NE TÜRKİYEDEN NE BAŞKA YERDEN HİÇKİMSE, TELEFONDAKİ YÜKLÜ FW İ KOMPLE KOPYASINI ALAMAMIŞ MI?? BU İMKANSIZ MIDIR YANİ? TELEFON FW YÜKLERKEN "DOWNLOAD MODE" KONUMUNA GEÇİYOR, BUNU YAPMAK İÇİN İSE "UPLOAD MODE" MU LAZIMDIR YOKSA??

HADİ HEPSİNİ GEÇTİM; REHBER, NOTLAR; MESAJLAR; UYGULAMALAR; AJANDA; TAKVİM GİBİ BAZI TELEFONLAR BUNLARIN HEPSİNİ BİRDEN YEDEKLEME SEÇENEĞİNE SAHİP. BU TELEFONDA NASIL BÖYLE BİR ÖZELLİK OLMAZ HAYRET KONUSU YANİ. TAMAM TELDE BÖYLE Bİ ÖZELLİK YOK DA, BİR BAŞKA PROGRAMLA ZORAKİ YOLDAN DA YEDEK ALMAK MÜMKÜN OLMAZ MI ACABA? TK EXPLORER İLE DOSYA BAZINDA YEDEKLEMEK MÜMKÜN OLABİLİR SANIRIM DEĞİL Mİ?

• @eleanor67
    Anladığım kadarıyla firmware backup yapılamıyor. Bu konuda yabancı forumlarda filan da konuları okudum, ne yazık ki kimse bilmiyor.

Samsung PC Studio ile yedekleme yapabilirsiniz. Hatta ben rehberimi bu sayede kurtardım
    Aynı zamanda telefonu modem olarak kullanıp internete de girebilirsiniz. Ben bir kere denemiştim. 2 siteye girdim 3 Tl gitti
  • quote:

@eleanor67
    Anladığım kadarıyla firmware backup yapılamıyor. Bu konuda yabancı forumlarda filan da konuları okudum, ne yazık ki kimse bilmiyor.

Samsung PC Studio ile yedekleme yapabilirsiniz. Hatta ben rehberimi bu sayede kurtardım
    Aynı zamanda telefonu modem olarak kullanıp internete de girebilirsiniz. Ben bir kere denemiştim. 2 siteye girdim 3 Tl gitti

Evet ya fw backup olayını kimsenin bilmemesi gerçekten büyük fiyasko.
    Rehberin filan yedeklendiğini biliyordum zaten. ayrı ayrı yedeklenir elbet bi şekilde. benim bahsettiğim, tek hamlede komple bilgileri yedekleme ve tek hamlede geri tele aktarma gibi bi işlemdi. hani fw değiştirince kullanabilirdik olsaydı böyle bi kolaylık.

modem olarak bağlanma olayını da yaklaşık 2 aydır kullanıyordum. vodafone 7.99TL aylık limitsiz internet paketi veriyor ya. ondan aldım. VPN modem oluşturuyorum windows üzerinden . hiç PC srudio yu da karıştırmıyorum işe.
    bi bağlantı için koskoca PC Studio yu işin içine katmak hiç mantıklı değil.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Samsung S8000 / 8003 Modem Sürücüleri:
    http://www.4shared.com/file/yHljDDSq/S8003_Vodem_Driver.html
    Site İçin Download Şifresi (benim Nick Name): eleanor67
    yüklemek için teli PC STUDIO modunda PC ye bağlayınız.

VPN BAĞLANTI KUR DİYORSUNUZ AĞ BAĞLANTILARI KISMINDAN. O KISMI BULDUKTAN SONRA AYARLAR:

APN ADI: internet
    Tel NO: *99**1*1#
    kullanıcı kimliği: vodafone
    parola: vodafone

bu kadar basit. xp "numarayı çevir" diyorsunuz. win 7 de sağ alt köşedeki ağ simgesine tıklayıp, bağlantıya "VPN bağlantısına" verdiğiniz isim görünecek, bağlan diyosunuz olup bitiyor.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada, sabahtan beri uğraşıp çözdüğüm (çözümünü bulduğum) bi bilgiyi de aktarayım belki bu konuda yeri yok ama. kusura bakmayın.

XPJA1 sürümünde ne yaptıysam java oyunlardaki ekran klavyesini gizleyemedim. ve bu fw in anladığı kodlar farklıymış. belki biliyorsunuzdur ama ben yine de paylaşayım da;

********Nokia-MIDLET on screen keypad : no komutu çalışmıyor.********

Çalışan Komut Seti Şu Şekilde:

kullanım talimatları:

1) jar dosyasını winrar ile aç
    2) meta-inf klasörüne gir
    3) MENIFEST.MF dosyasını aç "not defteri ile ile"
    4) son satırdan itibaren aşağıdaki kodları yapıştırın:

LGE-MIDlet-TargetLCD-Height: 400
    LGE-MIDlet-TargetLCD-Width: 240
    LGE-MIDlet-Height: 400
    LGE-MIDlet-Width: 240
    MIDlet-Touch-Support: true
    Navi-Key-Hidden: true

5) kaydedin ve winrarın sorusuna "evet" deyin

------------------------------------------------------------------------------------

umarım canınızı sıkmamışımdır. herkese kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eleanor67 -- 22 Aralık 2010; 2:23:08 >

• peki aynı şeyi wifi ilede yapabiliyormuyuz telfonun pc ye bağlayıp telin wifisyle pcde nete bğlanma gibi
  • arkadaşlar yeni bi gelişme ben bildiriyim :)) artık android market ve motion sensor çalışıyorrr

youtube bu video eklenmiş :) jetdroid kullananlar yükleyip denerseniz seviniriz markete giriliyor muymuş bakalım?? :)

http://www.youtube.com/watch?v=bH3Cxa5K5l4

bide bu var

http://www.youtube.com/watch?v=3MJusRtjhNk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imfisher -- 22 Aralık 2010; 18:02:38 >
  • @eleanor67
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

@teto_sefa
    Ne demek istediğinizi anlamadım ama telefonu wireless modeme dönüştürüp internet yayını yapabileceğiniz programlar var.

@aykutb
    Teşekkürler... Bende şimdi yüklemeyi deniyorum.
    http://www.jetdroid.org/forum/viewtopic.php?f=19&t=73&p=2654#p2654
  • kolay gelsin izlenimlerini bekliyoruz
  • Android Market ile ilgili herhangi bir şey bulamadım. Zaten Applanet ile paralı uygulamaları da indirebiliyoruz

Hareket sensörünü çalıştırdım.
    -Ubuntu'yu açın
    -Bu dosyayı indirin:http://uppit.com/srvtxdedwypl/another_sensor_patch.tar.gz "KB_JetDroid"'den alıntıdır...
    -sudo nautilus (root)
    -Dosyayı root klasörüne taşıyın ve çıkartın
    -İçerisinde system, init ve zImage dosyaları olacaktır. Onları kopyalayın.
    -Jetdroidin olduğu yere yapıştırın, uyarılara birleştir, değiştir diyin.

Hareket sensörü gayet güzel çalışıyor. Ama daha 2D/3D framebuffer olmadığı için oyunlardan zevk alamıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berke001 -- 22 Aralık 2010; 20:04:12 >

• berkee sen bitanesin ya :D hafta sonu yeni hafıza kartı ile tüm yenilikleri denicem sabırsızlanıyorum :D
  • Sağol

Şimdi hazırladığım 0.3 pre1 paketine applanet, google maps ve hareket sensörünü ekleyeceğim
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.