Şimdi Ara

JetDroid Projesi - Ana Konu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.038
Cevap
1
Favori
80.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • berke001 bu ara mesajlardaki bahsettiginiz kesfettiginiz gelismeleri ilk sayfaya aktariyormusun ? cnku sonradan yuklemek isteyenler icin zorluk olusabilir bkz. (ben) :)

bu arada ugrasan aciklayan herkeze kolay gelsin ve saolsun konu guzel ilerliyor takipteyim :)
  • ya ben şimdi droid için 250 mb ayırsa myetermi zaten şuan bi işime yaramıyor
  • @aykutb
    Evet her aşamada güncelliyorum

@teto_sefa
    -İndirdiğin oyunları yine system/app içine at. (Not: Her oyun çalışmıyor, 3D oyunlar çok kasıyor.)
    -250 Mb yeterli olacaktır. Çok fazla uygulama yüklersen yetmeyebilir.
  • yok ya sadece ara girip bakmak için yapacam 250 yeter o zman ama peki şimdi hata verme olasılığı varmı acaba hafıza kartının çünkü bilgiler giderse kötü olur
  • ama en iyisi jetdroid için yeni bi hafıza kartı almak :D
  • 250 Mb yeterli... Yanlış bir şey yapmazsan hata vereceğini sanmıyorum.

Tabii ki başka hafıza kartı kullanırsan rahat olur.
  • evet ya alırım 1 tane 1 gb lik 2 tane 500 aayarlırım biri ex3 ibiri fat olur :D hiç kafa rahat :D
  • Hafıza kartı SDHC olsun yeter ki...

Bende de kullanmadığım 1 tane micro sd var. Ama sdhc olmadığı için kullanamıyorum :(
  • bu bilgi iyi oldu :D yoksa yanlış falan alırdım :D
  • Google Apps'i tam olarak olmasa da yükledim.
    Sonuçta;
    1. Mail adresimi ve şifremi yazınca tarihi kendi kendine ayarladı.
    2. Takvim açılıyor.
    3. Google Maps çok güzel çalışıyor. Konumu filan buluyor.
    4. Haberlere hava durumuna filan bakılabiliyor.

Ne yazık ki en çok istediğim şey yani Android Market çalışmıyor, hata veriyor.
    Daha birçok özellik varmış ama kamera, mikrofon filan çalışmadığı için kullanamıyoruz.

Yüklemek istiyorsanız.
    1.http://cyanogenmod-mirror.local.host.name/gapps/gapps-passion-EPE54B-signed.zip Bu zip arşivini indirin.
    2. root (sudo nautilus)
    3. arşivi root içerisine taşıyın ve çıkartın
    4. içerisindeki system dosyasını kopyalayın
    5. ex3 formatlı bölümün içine yapıştırın
    6. çıkan uyarılara "birleştir" diyin.
    7. sudo chmod -R 777 /media/"ex3 formatlı bölümün adı"

Not: Bir Gmail adresine sahip olmanız gerekiyor.

JetDroid Projesi - Ana Konu

JetDroid Projesi - Ana Konu

@teto_sefa
    Mümkünse yüksek class'a sahip bir kart al. Bu sayede Jetdroid'den daha fazla performans alabilirsin !
    Örneğin:http://images.hepsiburada.com/assets/Camera/500/bd53107.jpg
    Yukarıdaki kartın üstünde küçük bir 6 var. Bu class 6 bir kart olduğunu gösteriyor. Yani en az 6 Mb/sn yazma-okuma değerlerine sahip...

• alırım bugun yarın bitane önerin için sağol :D
  • Süper bir şey oldu.
    Android Market'i çalıştıramadım. Ama Applanet diye bir uygulamayı çalıştırdım.
    Android Market alternatifi diyebiliriz. Ücretli uygulamaları da bedavaya indirebilirsiniz

Buradan indirin:http://plunder.com/ae31504f1f

1. Hafıza kartınızın fat32 bölümüne dosyayı atın.
    2. Jetdroid'i açın.
    3. Ayarlar/uygulamalar kısmında bilinmeyen kaynaklar kutucuğunu işaretleyin.
    4. Astro File Manager'ı açın
    5. Fat32'nin içerisindeki dosyayı yükleyin.

• @Berke001

kernel 0.2 konusundaki cevabın için teşekkürler. zaten wifi nin 0.2 de çalışacağını ben de pek ümit etmemiştim. ki bundan dolayı deneme gereği bile duymazdım zaten.
    çünkü olacak olsaydı 0.3 ü çıkarmak için bu kadar acele etmezlerdi.

bu pre release 0.3 kernel zaten ben gördüğümde DFG de daha wifi çalışması hayal bile değildi. yani en önce kerneli güncellediler. bunu yapmalarındaki temel sebep de görülüyor ki; pre 0.3 kernel çalışırken telefon 0.2 deki kadar ısınmıyor. bu da işlemci uyumu açısından çok çok önemli ve kayda değer bir gelişme diye düşünüyorum.

0.2 ve öncesinde telefon çok aşırı ısınıyordu. hani korkmadım desem yalan olur.

LAKİN ÖNEMLİ BİR SORUM OLACAK: JETDROİD LE İLGİLİ DEĞİL.
    TELEFON DOKUNMATİK PANLE BAZEN KALİBRASYON HATASI YAPIYOR VE HATTA BAZEN HİÇ TEPKİ VERMİYOR YAKLAŞIK 1 DAKİKA BOYUNCA. BU NEDEN OLUR? GARANTİ BİTMEDEN PANEL ŞİKAYETİYLE GİDİP DEĞİŞTİRTİYİM Mİ PANELİ? NE DERSİNİZ??

KALİBRASYON HATASI DA ŞU ŞEKİLDE: EN BASİT ÖRNK VERECEK OLURSAM, BEN BEKLEME EKRANINDA "MENU" YE TIKLIYORUM TELEFON "TUŞLAR, VEYA REHBER" TIKLANMIŞ ALGILIYOR. YANİ HİÇ ALAKASI OLMAYACAK YER.
    BENİ BU KONUDA BİLGİLERİNİZLE YÖNLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM. ÇÜNKÜ ŞAŞIRMIŞ DURUMDAYIM.

Arkadaşlar ilginize hayran oldum. bu proje herkesi sardı ya. :)

bence biraz zaman tanımak lazım bu projeye. çünkü henüz ilk tanıtılan driverlar olduğu için, wifi felan pek tat vermedi bana. çok hantal yani. bu android i hiç orjinal bi telefonda görmedim. acaba android olarak üretilen telefonlardaki performansı nasıl bu işletim sisteminin??

onlardaki hızı, Touchwizard ın S8003 deki performansı gibi hızlı mı acaba???

Herkese kolay gelsin.

• tuochwiz kadar hızlı değil ben kullandım ama yinede güzel dokunmatiği dahada iyi o derce düşün artık. ve bence teli hemne yolla o tür sorunlar firmwrae le ilgisi yok telefonun dokunmatik paneli bozulmuş granti bitemdfen yolla :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: teto_sefa

tuochwiz kadar hızlı değil ben kullandım ama yinede güzel dokunmatiği dahada iyi o derce düşün artık. ve bence teli hemne yolla o tür sorunlar firmwrae le ilgisi yok telefonun dokunmatik paneli bozulmuş granti bitemdfen yolla :d

Hocam çok sağol tavsiyen için. telefonun garantisi daha 1 yıl olmadı alalı. yollayacam. ama ben şöyle bi tespitte bulundum;

benim yüzüm ve cildim çok yağlı ve ekranda kalan bu yağ ve lekeler sanırım yanılmasına sebep oluyor. çünkü öyle olunca ekranı hemen basitçe sildim ve sorun ortadan kalkıyor. ama silmezsem dakikalarca uğraşsam da düzelmiyor ya alakasız yere temas algılıyor dokununca ya da tepkisiz kalıyor. ama dediğim gibi, ekranı üzerimdeki penye kıyafete bi kez sildiğimde düzeliyor. benim tahminim doğru olabilir değil mi???

ama yine de riske atmam. götürürüm garantiye. hem ekran değişir. bi de hiç dokunmadan sticker yapıştırırım. çiziksiz kullanırım. sağol görüşlerin için.

---------------------------------------------------------------------

Android de tahmin ettiğim gibi, uygulama yeteneği neredeyse iphone işletim sistemine yakın olacak dercede geniş ve güçlü uygulamalar çalıştırabilen bir sistem. bir de piyasada Jet den güçlü işlemciye sahip olan telefon çok az sayıda mevcut. yani bilmiyorum bilgim yok ama; eğer android çalıştıran o telefonların işlemcisi de Jetinki kadar hızlı değilse hatta eşit bile olsa bu uygulama desteğine nazaran yavaş olması gayet mantıklı.

ben zaten jeti almamdaki temel sebep, işlemcisini beğenmiştim. telefonun başka hiçbir özelliğini araştırmadan aldım ve pişman da olmadım. çünkü tek kamera 5 Megapixel bunu biliyordum bir de 800Mhz CPU olduğunu, ama gücünü tahmin ettim ve aldım.

sonuçta gördüm ki telefonun medya yeteneği (ses video oynatma yeteneği) benim hayal ettiğimden de mükemmel. bu telefonu 5800 ile kıyaslayanlar utanmalı bence. tamam onda da sensörle oyun oynanılıyor ama, dokunmatiği rezalet olduğundan heralde öyle yapmışlar. :) yoksa o telefonda oyun filan oynanmazdı. e zaen video kabiliyeti de yerlerde. :):):)

Samsung Jet; 720x480 30fps 2800 Kbps H264/AVC codlanmış videoyu hiç teklemeden oynatabiliyor. bu da mobil sistemler arasında önemli bir yere sahip oluyor demek.

saygılar. kolay gelsin

• evvet jet gerçekten donanımsal olarak mükemmel ama tek eksik işletim sistemi işte oda herşey iberbat ediyor :D:D ama androidle oda olcak inş... tespitlerin doğru olabilir yağdan falan ama benim cildimde yağlı tel yağlanıyor arada donma yaşadım ama menuye basarken başka yerler falan açılmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: teto_sefa

evvet jet gerçekten donanımsal olarak mükemmel ama tek eksik işletim sistemi işte oda herşey iberbat ediyor :D:D ama androidle oda olcak inş... tespitlerin doğru olabilir yağdan falan ama benim cildimde yağlı tel yağlanıyor arada donma yaşadım ama menuye basarken başka yerler falan açılmadı

:) ustam öyle böyle değil ama. ben yağlı beslenenlere bile dayanamayan, yağdan gıcık alan biriyim besin olarak. ve ona rağmen, saçlarım ve yüzüm, çok aşırı yağlı. söylemeye çekiniyorum yani o derece.

yani öyle ki; hiç jöle vs kullanmadığım halde, saçlar yağdan öyle parlıyor ki, herkes jöle veya briyantin sürdüğümü sanıyor ve o kadar emin oluyolar ki böyle sorma gereği bile duymuyor birçoğu. :)

yani görüntü o kadar emin kılıyor görenleri. buna berberim dahil :) neyse sizi meşgul ettim.

ilginize teşekkür ederim.

• @eleanor67
    Bende teto_sefa arkadaşa katılıyorum. Garanti bitmeden yollayın derim.
    Not: S8003 firmware yazılımı yükleyin, öyle gönderin. Bu sayede hem Jetdroid silinir hemde S8000 firmware kullandığınızı anlamamış olurlar. Ben bu şekilde sorunsuz tamir ettirdim

Şu an Jetdroid tabi ki Touchwiz'den yavaş çalışıyor. Daha proje tamamlanmadı, birçok bug var. Bitince daha hızlı olacağına eminim.

Android bugün en iyi mobil işletim sistemi... Çünkü açık kaynak kodlu,
    Uygulamalar sistemin alt yapısına bile müdahale edebiliyor. Bu sayede telefona yeni özellikler filan eklenebilir.
    Örneğin: qwerty klavye sizi memnun etmiyorsa bir uygulama indirip tuşların daha geniş olmasını sağlayabilirsiniz.
    İşte Iphone'da bu yapılamaz, apple hiçbir şeye izin vermiyor bu nedenle de uygulamalar çok yüzeysel...
    Bence Android > iOS

Bu arada önceki mesajımdaki Applanet uygulamasını herkesin denemesinin altını çiziyorum.
    İnternette bulamadığınız her uygulama var.
    Telefon elimden düşmüyor artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berke001 -- 20 Aralık 2010; 18:37:16 >

• ben sildim hafıza kartını biçimlendirdim normal kullanıyorum 2 güne kadar 1 gb lik yteni kart alcam o zaman yüklücem :D :D ya video falan izliyebiliyormyuz ?
  • @teto_sefa
    Biraz araştırdım. Sanırım 1 ve 2 gb'lık kartların hiçbiri sdhc değil...
    sdhc olmazsa performans çok düşebilir. Yine de sen bilirsin.

Videolar izlenmiyor, sadece resimlere bakabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.