Şimdi Ara

JetDroid Projesi - Ana Konu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.038
Cevap
1
Favori
80.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

evet ya ben de uğraşayım dedim. baktım içinden çıkılacak gibi değil.
    buradan ilk kompile hakkında yazdığım mesaj zamanında uğraşıyordum, ama beni aşıyor sanırım. programlama bilgim yok denecek kadar az çünkü. hele linux, 0
  • cok tesekkurler arkadaslar bi kısmı atlamısım suan onu da hallettim ve telefon android olarak acıldı sizi takip etmeye devam edicem
  • @eleanor67
    Bu "compile" işlemi için "cross compiler" gerekiyormuş. Kurabilirsem halledeceğim. Ubuntu forumundan cevap bekliyorum.

@gkbrkylmz
    Tebrikler... Adınızı listeye ekliyorum.
  • cok yoruyorum sizi ama ben bu .apk uzantılı dosyaları atmak için gereken system/app klasorunu bulamıyorum pcme hafıza kartını taktıgım zaman 5.6 gb lık kısım gozukuyor(hafıza kartım 8gb) yardımcı olursanız sevinirim simdiden tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkbrkylmz

cok yoruyorum sizi ama ben bu .apk uzantılı dosyaları atmak için gereken system/app klasorunu bulamıyorum pcme hafıza kartını taktıgım zaman 5.6 gb lık kısım gozukuyor(hafıza kartım 8gb) yardımcı olursanız sevinirim simdiden tesekkurler

Ubuntu üzerinden Ex3 formatlı bölümü açıyorsunuz öyle değil mi?
  • evet atma işlemini ubuntudan yapacasın windows exe3 formatını görmez .. berke halledebildin mi ?
  • evet ubuntudan oldu yine tesekkurler
  • İşlem için "Cross Compiler" diye bir şey gerekiyor.
    Kurmak için ek konu açtım.

Çok uzun bir işmiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berke001 -- 1 Ocak 2011; 17:45:52 >
  • ya ben tam olarak analmadım yapacağın ney ?
  • Source(kaynak) adı verilen dosyalar var. Jetdroid'i geliştirmekte kullanılıyor. Telefona atınca çalışmıyor
    Bu dosyalar derlenerek(compile) telefona yüklenebilecek hale geliyor.

En son yapılan değişiklikler kaynak dosyası halinde... compile işlemi yapmamışlar.
    Bende onların yapmasını bekleyemediğim için "compile" yapmaya çalışıyorum.

Ubuntu forumundan bütün gün yanıt alamadım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berke001

Source(kaynak) adı verilen dosyalar var. Jetdroid'i geliştirmekte kullanılıyor. Telefona atınca çalışmıyor
    Bu dosyalar derlenerek(compile) telefona yüklenebilecek hale geliyor.

En son yapılan değişiklikler kaynak dosyası halinde... compile işlemi yapmamışlar.
    Bende onların yapmasını bekleyemediğim için "compile" yapmaya çalışıyorum.

Ubuntu forumundan bütün gün yanıt alamadım :(

Evet ben öyle olduğunu çözmüştüm ta ilk android yüklediğimde. çünkü o google sayfasındaki yerde bir sürü .tar uzantılı paket var ve jetdroid olarak bi anlam ifade etmiyorlar. çünkü muhtemelen yazılım kodları halinde dosyalar içeriyor. bunları "compile" etmek ise, mikroişlemcilerin arayüzüne uygun, çalıştırılabilir bir formata paketlemek olarak özetlenebilir.
    ----------------------------------------------------------
    mesela Pic Basic Pro ile bir işlemciye "basic" yazılı diliyle bir program yazıyorsunuz,
    ve Pic Basic programına bir derleyici paketi gösterilir. "ayarlar kısmından". bu derleyici paket dediğim şey ise, Pic Basic kodlarının, Assembly (yani makina dili) karşılıklarını barındıran dll dosyalarından ibaret. her microişlemci için, ayrı bir dosya mevcut.
    ve siz programa "bunu derle" dediğimizde (program ingilizce olduğundan o işlem "compile" ismiyle geçer.) Pic Basic programı, programda belirttiğiniz işlemci ismine göre o derleme kaynağından gerekli dosyaları kullanarak, sizin yazdığınız Pic Basic kodlarını, Assembly ye yani makina diline (bu dil hexadecimal dir) çevirir. ve bu çevrilen dosya bir işlemci programı olduğu için, uzantısı .hex olur. bunu da hangi işlemci için yazdıysak örneğin 16F628 entegresi,
    ona yüklüyoruz bu hex dosyasını. o kadar.

YANİ "COMPİLE" DEDİĞİMİZ PROSEDÜRE ÖRNEK VERMEK İSTEDİM. TABİ BİR MİKROİŞLEMCİ COMPİLE OLAYI İLE BİR BİLGİSAYAR PROGRAMININ VEYA İŞLETİM SİSTEMİNİN COMPİLE OLAYI ÇOK ÇOK FARKLIDIR.

FAKAT AMAÇ AYNIDIR. DAHA KOLAY PROGRAMLAMA YAPABİLMEK.

"COMPİLE" HAKKINDA BİLGİSİ OLMAYAN ARKADAŞLAR İÇİN UMARIM FAYDALI VE AÇIKLAYICI OLMUŞTUR.

SAYGILAR.

• Ya arkadaşlar moral bozmak gibi olmasında jetdroidle ilgili ilerlemelere ve atılan mesajlara bakıyorumda bu iş hikayeye döndü gibi, 2009 dan beri elde edilen tek ilerleme wifi okadar, işlemci timing hataları, ekran donma hataları, aşırı yavaş çalışma, camera, bluetooth, gsm , 3g, gps çalışmaması bu ilerleme hızıyla bunlar 5 seneye çözülecek gibi değil ben sırf android kurarım diye jet almıştım görünen oki omnia2 ye zorunlu geçiş yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stealth_ -- 3 Ocak 2011; 0:33:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stealth_

Ya arkadaşlar moral bozmak gibi olmasında jetdroidle ilgili ilerlemelere ve atılan mesajlara bakıyorumda bu iş hikayeye döndü gibi, 2009 dan beri elde edilen tek ilerleme wifi okadar, işlemci timing hataları, ekran donma hataları, aşırı yavaş çalışma, camera, bluetooth, gsm , 3g, gps çalışmaması bu ilerleme hızıyla bunlar 5 seneye çözülecek gibi değil ben sırf android kurarım diye jet almıştım görünen oki omnia2 ye zorunlu geçiş yapacağım.

Hiç durma :)
    Jet birgün, android çalıştıran bir classic telefon olacak sanırım. o zaman çok paraya satarla heralde :):)

ama ben bi telefon alacak olsam S8500 Wave alırım. işletim sistemi herşey değil. bence işletim sistemi şart değil diyosan en iyisi Wave.

tabi bu benim fikrim. senin tercihin senin özgür iradene bağlı elbette.

byss

• @eleanor67
    "compile" ile ilgili verdiğiniz yararlı bilgiler için teşekkürler...

Jetdroid, diğer projelerle karşılaştırdığımızda çok yavaş ilerliyor.
    Örneğin HTC HD2 için Android geliştirmişler, her şey çalışıyor... Bunu gördüğümde kendimi kötü hissettim. Jetdroid için daha çok iş var.
    Şu an yeni telefon almak gibi bir şansım olmadığı için Jetdroid'in hızlı gelişmesini umut ediyorum...

Jet almakla hata yapmışım. Sadece donanıma önem vermemek lazım. Bundan sonra alacağım telefon %100 Android işletim sistemli olacak...
    Bugün telefon alacak olsam HTC Desire HD yada Samsung Galaxy S alırım.
  • İlginç bir şey...http://www.youtube.com/watch?v=jFra9Me9_ZA&feature=player_embedded

Adamın biri GSM driver'ını yüklemiş. "Adamın biri" dedim çünkü Jetdroid üyesi değil.
  • @Berke001
    ben teşekkür ederim.
    -------------------------
    ya ben hiç şaşırmadım, bu japon yazısı mı çin yazısı mı yani o videodaki bilmiyorum ama, hiç şaşırmadım bunu onların yaptığına.!!

Sebep: çok iyi hatırlıyorum, Win 7 RTM build 7600 ilk çıktığında, koca internette bir tek i.l.a.ç. yokken, ben bi 2 saat araştırdım heralde bulamadım,

sonunda bir çince mi japonca mı bilmiyorum bir site buldum. ama site gibi de değil. sadece tek bir sayfadan ibaret. link filan da yok ne menü var ne buton sitede. sadece win 7 yi nasıl kıracağını anlatmıştı birkaç adımda.

bir de rar paketi yayınlamış içerisinden 3 tane dosya çıkıyordu. onları ilgili yerlerdekiyle değiştiriyosun filan. aklım durmuştu hayretten. daha kimse haberdar değildi böyle bişeyden. site kolay çıkmıyo ki arama motorlarından. nereden rastladım hatırlamıyorum. ben siteyi google çevir ile ingilizce olarak açıp okumuştum ve uyguladım çalışıyordu. çok işime yaramıştı o zamanlar.

yani o alfabe kiminse bilmiyorum artık, çin veya japon bilemicem. o adamlar bu işleri gerçekten iyi biliyorlar. ben bi tek bunu biliyorum yani.

görüyoruz ki yine bir ilke imza atmışlar.

• Benim şahsi görüşüm bu cracker mracker reverse engineering meseleleri felan tamamen kandırmaca bunlar ticari meseleler Samsung gibi bir firma kendi alt ürün gamındaki bir cihazı 3rd yazılımlarla veya romla en üst ürün gamındaki cihazlara rakip edecek ortamı hazırlar mı? hiç sanmıyorum!

Ancak iki üründe güncelliğini kaybettiten sonra belki alt gruptaki ürün için bi rom çıkarır yada gerekli kodları el altından dağıtır felan yıllar sonra iki ürün artık aynı kabiliyetlere sahip bulunsada samsung için bi ticari kayıp değildir

Bu arada , arada kandırılan biziz, sözüm ona az bir ücret, kıvrak zeka ve biraz da internet araştırmacılığıyla ucuza aldığımız cihazımızla 1000 dolarlık telefonlara duman yutturacağız çok akıllıyız ya diğer saf halalkımız iyi amaldan alışverişten anlamaz biz farklıyız, işte piyasaya böyle bir iki olta atıyolar bizde gidip takılıyoruz, tamamen farklılık damarımızı istismar ediyorlar,

Ayrıca bu crack işleri felanda büyük firmaların piyasada bilinmesini istedikleri kadarını el altından sızdırmaktan başka birşey değil, bunu yaparkende kendilerinin haberi yokmuş gibi davranıyorlar (Amerikan Hükümeti, wikileaks olayı gibi) neyse yani kimsenin bişey kırdığı felan yok zamanı geldiği zaman onlar piayasaya bişeyler sızdırıyor o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stealth_ -- 4 Ocak 2011; 0:48:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: stealth_

Benim şahsi görüşüm bu cracker mracker reverse engineering meseleleri felan tamamen kandırmaca bunlar ticari meseleler Samsung gibi bir firma kendi alt ürün gamındaki bir cihazı 3rd yazılımlarla veya romla en üst ürün gamındaki cihazlara rakip edecek ortamı hazırlar mı? hiç sanmıyorum!

Ancak iki üründe güncelliğini kaybettiten sonra belki alt gruptaki ürün için bi rom çıkarır yada gerekli kodları el altından dağıtır felan yıllar sonra iki ürün artık aynı kabiliyetlere sahip bulunsada samsung için bi ticari kayıp değildir

Bu arada , arada kandırılan biziz, sözüm ona az bir ücret, kıvrak zeka ve biraz da internet araştırmacılığıyla ucuza aldığımız cihazımızla 1000 dolarlık telefonlara duman yutturacağız çok akıllıyız ya diğer saf halalkımız iyi amaldan alışverişten anlamaz biz farklıyız, işte piyasaya böyle bir iki olta atıyolar bizde gidip takılıyoruz, tamamen farklılık damarımızı istismar ediyorlar,

Ayrıca bu crack işleri felanda büyük firmaların piyasada bilinmesini istedikleri kadarını el altından sızdırmaktan başka birşey değil, bunu yaparkende kendilerinin haberi yokmuş gibi davranıyorlar (Amerikan Hükümeti, wikileaks olayı gibi) neyse yani kimsenin bişey kırdığı felan yok zamanı geldiği zaman onlar piayasaya bişeyler sızdırıyor o kadar

Sanki Microsoft Corporation 'un başındaki isim gibi konuşmuşsun. neden bu söylediklerine inanalım ki?? şu sorularıma cevap ver (ama mantıklı olsun) ben de kabul edeyim senin fikrini:

* Dünyada ünlü firmalar dışında "yazılım"dan çok çok çok iyi anlayanlar yok mudur_? hiçbir ünlü dev şirkete mensup olmayan yani.
    * Tek programlama ve yazılım dili uzmanlarını Microsoft gibi dev şirketler mi yetiştirmektedir???
    * Sonuçta biz bilmesek de, "ben bir ucundan tutundum yazılım işine gerçi de" yazılım kodları farklı değildir. yazılımda senin yazdığı kodla bil gates in yazdığı kod aynı koddur. mesele; onu yazmayı akıl etmektir. haksız mıyım?
    * İnsanları fazla küçümsemiyor musun?? Berke001 kardeşimizin "cros compile" işindeki uğraşı, hepimizi aşıp kendini geliştirmesi anlamına gelmez mi??? bu durumda onun yazdığı kodları biz alıp kullanıyoruz, yani senin deyiminle,
    bizi yönlendirmiş mi oluyor??? yani şunu demek istiyorum, crack işini sızdıranların bilgisi de bizden fazla şu an Berke arkadaşımızın da, değil mi?
    senin dediğin gibi olsa, bu iş sadece 1 tekelde olsa, berkenin de o yüksek şirketlerden birinin elemanı olması gerekirdi, ama görüyorsun değil, ve cracker olmak kadar zor bir işle uğraşmakta.

-yani kimseyi gözünde büyütme. Berke001 kardeşimiz gibi, içimizde niceleri var ve tabiki başka toplumlarda da aynı şekilde, yazılımcılık kimsenin tekelinde değildir olamaz da zaten.
    ha elbette bu konuda çok ileride olan ülkeler ve gruplar var. buna zaten itiraz etmiyorum.

ANCAK "İSTEDİKLERİNİ YEM OLARAK ÖNÜMÜZE ATIP, İSTEDİKLERİ GİBİ YÖNLENDİRMEK İÇİN SIZDIRIYORLAR VE GÖRMEZDEN GELİYORLAR" anlamındaki sözler, bence, kendini yazılımcılık alanında geliştirmiş bireysel ve ekip olarak çalışanlara gerçekten fazla küçümseyici bir yaklaşım olmuyor mu??

• @Berke001

Mrb arkadaşım. telefonumu aldım. FW olarak: S800MJVJB2 yüklemişler. telefon gayet hızlı. şu ana kadar gördüğüm en hızlı türkiye olmayan firmware kadar hızlı yani. Easy Java Yok. bi de ;
    invisible shield skin (full body) yani türkçesi; görünmez zırh kaplama (tüm vücut) sipariş ettim. onu da uygulayabilirsem, telefonumu artık çiziksiz kullanmak niyetindeyim.
    http://urun.gittigidiyor.com/SAMSUNG-S8003-JET-INVISIBLE-KILIF-SHIELD-SKIN_W0QQidZZ34460591

kolay gelsin .
  • Sanırım yazdıklarımdan bu forumdaki veya diğer forumlardaki iyi niyetli gayret sarfeden arkadaşları hedef aldığım anlaşılmış öncelikle bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim "berke001" ve diğer arkadaşlar hepimiz için gayret sarf eden öğrendiklerini paylaşan değerli arkadaşlarımız.

1. Dikkat ederseniz ben microsoft samsung vs. gibi imparatorlukların pazarlama politiklarından duyduğum rahatsızlığı ifade ediyorum aslında; microsoft sözcüsü gibi konuştuğum fikrini hangi cümleden edindiniz anlayamadım.

2. elbette bu yazılım firmaları dışında yazılımdan çok iyi anlayanlar vardır, yazılım dili uzmanları yalnız bu firmalar değildir,

Ancak olay sadece yazılımla bitmemektedir.

Sorun şu, bu firmaların birbirinden farklı yapılarda ürettikleri vendorlar, micro işlemciler vardır sizinde bildiğiniz gibi, (örneğin ikiside TI nin birebir aynı sanılan omap işlemcilerinin bile g3, g4 chipli yapıları farklıdır) zaten sorunda burda ortaya çıkmaktadır yapılan her işletim sistemi o vendora uygun olmak zorundadır bunun içinde çok iyi derecede "c" veya pic programcısı olmak veya işletim sistemiminin kodlarını bilmek yetmez, o vendorun yapısınıda çok iyi bilmek gerekmektedir,

ve firmalar bu yapıları, I/O ve yazmaçları kullandıkları sub level kodları driver ları sır gibi saklamaktadır yani cpu kapalı bir kutuyken ona yüklemeyi düşündüğünüz işletim sisteminin kodlarının açık olması ve yazıldığı dilde uzman olmanız çok bişey ifade etmiyor ne yazık ki;

Şimdi ilk yazımdaki ana fikre dönmek istiyorum bu firmalar bu ürünlerden kazanacaklarını kazandıktan sonra cracker arkadaşların masasına bir kaç pinout map bir kaç bin dosyası felan atıyorlar onlarda kendilerince geliştirme felan yapıyolar böylelikle süresini tamamlamış ürün popülaritesinin uzatmalarını oynuyo;
    mesela zamanında ücretli satılan ve boxlarla kullanılan bir çok program şimdi internette bedava dolaşıyor (örneğin jafbox, bb5, grifinbox yazılımları) çünkü artık ticari getiris kalmamış sadece eski dönem cihazlarına müdahale edebiliyorlar yeni cihazlara müdahale edebilen box lar ve yazılımları hala ücretli, sektördeki ilişkileri ve kıyısından köşesinden sineğin kanadından dahi para kazanmaya çalışılan stratejileri hala görmüyorsanız bişey diyemem artık;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stealth_ -- 5 Ocak 2011; 10:10:02 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.