Şimdi Ara

JetDroid Projesi - Ana Konu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.038
Cevap
1
Favori
80.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Berke001

Az önce touchwiz'i bozdum. "İnternet" simgesine basınca boş diyor ve bir süre sonra kendi kendine reset atıyor...
    Hafıza ve sim kartını çıkardım. Bataryayı çıkarıp taktım. Olmuyor...
    Opera mini ile wifi üzerinden internete giriliyor.

Böyle bir sorun olacağı hiç aklıma gelmezdi.

Yeniden firmware yükleyeceğim...

Bildiğim kadarıyla, temel bir işletim sistemi kayıt yeri var burası "ROM" (read only memory) sadece okunabilir bellek. ROM entegreler sadece özel devrelerle birkaç bacaktan elektrik verilerek yazılabilir konuma geçerler.
    buraya firmware ve fabrika ayarları yükleniyor sanırım.

Ancak telefonun; yüklenen firmware i kullandığı hafıza burası değil. yani ROM hafıza üzerinde bir işletim sistemi yürütülemez. burası sadece kaynak olarak kullanılır.

telefonda; işletim sisteminin açık şeklinin yüklendiği ve buradan çalıştırıldığı, sizin yaptığınız ayarlamaların da burada kaydedildiği; okuma yazma hızının çok çok yüksek olduğu bir hafıza birimi daha var. işte bu birim de bir editlenebilir, yani okuma ve yazma yapılabilir hafıza olduğuna göre, kısmi çökmeler her işletim sisteminde olduğu gibi bunda da görülmesi mümkün.

bir ihtimal, fabrika ayarlarına dönmek sorunu çözebilir. ancak söylediğine göre problem daha çok bir işletim sistemi dosyasının okunamaması veya zarar görmüş olmasına bağlı gibi duruyor. bu yüzden fabrika ayarları sadece ayar hatasını düzeltir. dosya hatasını düzeltmez.

galiba yine uzun oldu. kusura bakma.
    kolay gelsin.

• quote:

Az önce touchwiz'i bozdum. "İnternet" simgesine basınca boş diyor ve bir süre sonra kendi kendine reset atıyor...
    Hafıza ve sim kartını çıkardım. Bataryayı çıkarıp taktım. Olmuyor...
    Opera mini ile wifi üzerinden internete giriliyor.

Böyle bir sorun olacağı hiç aklıma gelmezdi.

Yeniden firmware yükleyeceğim...

Gerek yok firmware atmaya.
    Telefonu kapatın yukarı ses tuşu açma kapama tuşu ve home tuşuna aynı anda basılı tutarak telin açılmasını bekleyin.
    karşınıza gelen menüden wipe data factory reset'i ses açma/kapama tuşuyla seçin ve home tuşuyla onaylayın.
    cihazdaki tüm ayarlar zaten sıfırlanacaktır.
    firmware yüklemi daha büyük sorunlar için kullanılır genellikle.

• @eleanor67
    @Quattro_tr

İkinize de teşekkür ederim...

Ben sabredemedim firmware yükledim... Neyse..
  • quote:

@eleanor67
    @Quattro_tr

İkinize de teşekkür ederim...

Ben sabredemedim firmware yükledim... Neyse..

ben teşekkür ederim.
    Hiç önemli değil. senin yaptığın katkıların yanında, benim yaptığım sadece fikir paylaşımı.

Final dönemi geldi arkadaşlar. muhtemelen 2 hafta uğrayamam. görüşmek üzere. herkes sağlıcakla kalsın.
  • @eleanor67

İyi şanslar...
  • quote:

@eleanor67

İyi şanslar...

:) yine geldim. lafın gerçeği, ve de çok samimi olanı arkadaşlar. bu konudaki ambiyansı, üslubu ve tabiki sizleri benimsedim diyebilirim. yani, içtenlikle söylüyorum bunu.

Jet'imi Samsung teknik merkeze (Ankara veya Adana var Kayseriye en yakın) yollayacaklarını düşünürken, TELPA teknik servisine yollamışlar. TELPA da samsungun yetkili teknik destek servislerinden birisi biliyorum, anlaşmaları var. ama buna canım sıkıldı yani. Samsung çağrı merkezindeki görevli, direk kendim paketleyip, anlaşmalı kargo şirketiyle Adana veya Ankara merkeze yollamamın daha uygun olacağını söylemişti. keşke öyle yapsaydım yaaaaa.!!

neyse; TELPA ya ulaşmış. msj geldi ki ürününüzün durumunu telpa sitesinden takip edebilirsiniz diye. baktım:
    "Garanti kapsamında" ve "tamir ve onarımı sürüyor" şeklinde görünüyor.
    ---------------------------
    Dikkatimi çekti de Dopi den epeydir ses çıkmaz oldu. ya bunun sonunda bir bomba patlatır. ya aman şu projeyi bitirmeden başına bir iş gelmesin de. :):)
    Dopi bi ortaya çıkıyormuş: "Jetdroid RTM :) tamamlandı!" diye.
    buna gülmek isteyenler gülebilirler. benimkisi işte HAYAL :):)

• "Tamir tamamlandı, teslimat bölümünde " diyor hayret. bu kadar çabuk tamir ediyorlar mı ya??
  • sıkıştırırsan 2 güne yollarlar teli bende pc nin hdd si bozulmuştu ilkinde yolladım 1 ay kaldı tamir etmişlerdi yeniden bozuldu bu sefer aradım ağzıma geleni saydım yeni hdd yolladılar :D
  • Projeyi daha da yakından takip etmek için:https://github.com/Dopi
    Gördüğünüz gibi sürekli bir şeyler yapıyorlar.
    En son Omnia2'nin görüntü sürücüsü yüklenmiş. Bu sayede ekranda çıkan çizgi sorununu çözmüşler...

Bize ulaşması için biraz daha vakit gerekebilir.
  • BERKE ARKADAŞIM BEN BU PROJEYİ TAKİP EDİYORUM SİZİN YÜKLEMİŞ OLDUĞUNU 0.3 SÜRÜMÜNDE İSTEDİĞİMİZ ANDROİD OYUNU OYNAYABİLİRMİYİZ SİSTEM TAM SÜRÜM OLMADIĞI İÇİN KASMA YAPABİLİR Mİ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sultan22

BERKE ARKADAŞIM BEN BU PROJEYİ TAKİP EDİYORUM SİZİN YÜKLEMİŞ OLDUĞUNU 0.3 SÜRÜMÜNDE İSTEDİĞİMİZ ANDROİD OYUNU OYNAYABİLİRMİYİZ SİSTEM TAM SÜRÜM OLMADIĞI İÇİN KASMA YAPABİLİR Mİ?

3D oyunlar oynanamayacak kadar kasıyor.
    2D oyunların bazıları sorunuz olsa da bazıları yavaş çalışıyor.

Yani oyunların %85'i doğru düzgün çalışmıyor diyebilirim.

2D/3D Framebuffer ile düzeltilecek. Üzerinde çalışılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teto_sefa

sıkıştırırsan 2 güne yollarlar teli bende pc nin hdd si bozulmuştu ilkinde yolladım 1 ay kaldı tamir etmişlerdi yeniden bozuldu bu sefer aradım ağzıma geleni saydım yeni hdd yolladılar :D

evet haklısın. böyle davrandıklarını biliyorum. ben de PC yi yolladığımda yaşadım.
  • quote:

Projeyi daha da yakından takip etmek için:https://github.com/Dopi
    Gördüğünüz gibi sürekli bir şeyler yapıyorlar.
    En son Omnia2'nin görüntü sürücüsü yüklenmiş. Bu sayede ekranda çıkan çizgi sorununu çözmüşler...

Bize ulaşması için biraz daha vakit gerekebilir.

ya bu ne arkadaşlar. hayret ve süper ötesi bir azim ve idealistlik. omnia2 sürücüsü filan. ben artık %100 bu projenin gün gelip tam Jet 'e adapte edileceğine inandım arkadaşlar ya.

adamlar aştılar artık yani bu kadar olur. pes.

• ya ben bişey anlamadım bu siteden :D
  • Şu anda son kernel versiyonunu compile yapmaya çalışıyorum.
  • sen başarırsın :D
  • yaptıklarını takip ediorum birsuredır bugunde uygulama fırsatı buldum oncelikle cok tesekkurler.ben bu dediklerinizi yaptım firmware surumu olarak s8000XPJG1 yukledim sonra telefone JETQ attım all files copied dedikten sonra kabloyu cıkardım telfn otomatk acıldı sonra ubuntudaki gerekli seyleri yaptım taktım kartı 2 tusa basarak actım jetdroidin yazısı cıkıyo ve diger yazılar cıkmaya baslıyo ve anladıgım kadarıyla bazı dosyaları acamıyo oyuzden bir gelişme olmuyo yardımcı olursanız sevinirim saygılar..
  • berkee nin en son paylaştığı dosylarla dene hafıza kartını yeniden biçimlendir ve özellikle son bölümde ubuntudaki kopyala yapıştırdan sonraki bölümü iyi yaptığından emin ol çalışacaktır..
  • @gkbrkylmz
    Bootloader yüklemeyi yani en riskli işlemi yapmışsınız. Gerisi kolay... teto_sefa'nın dediklerini uygulayın.

Bu "compile" işlemi çok zormuş. Ubuntu forumuna konu açtım, uğraşıyorum...
    http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,24507.0.html
  • baktım verdiğin siteye çözülür inşallah sorun ..
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.