Şimdi Ara

JetDroid Projesi - Ana Konu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.038
Cevap
1
Favori
80.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben jetdroid den umudumu kestim bu telefondan çok sonra çıkan tlefonlarda bile biten projeler jetdorid de daha yarılanmadı bile...
  • -Isınma Sorunu- @eleanor67
    JetDroid kullanırken telefonun ısınması sorunu eminim düzeltilecek. Nasıl mı;
    Touchwiz işlemci frekansını otomatik ayarlamaktadır. Yani sistem boştayken işlemci frekansını 66 Mhz seviyelerine düşürür, müzik dinlerseniz 400 Mhz seviyelerine getirir, aynı anda çok fazla program açarsanız 800 Mhz ile tam kapasite çalıştırır.
    Pil ömründen daha iyi faydalanmak için bunu geliştirmişler. İşlemci boşuna güç harcamıyor. "Dinamik işlemci frekansı modu" deniyor.
    Bu dinamik mod henüz Jetdroid'e uyarlanmadı. Yani işlemci sürekli 800 Mhz'de çalışıyor, bu da telefonun ısınmasına neden oluyor... Sonuç olarak eğer Jetdroid tam olarak biterse ısınma sorunu olmayacak.

Ek bilgi: Touchwiz üzerinden dinamik modu devre dışı bırakıp Jetdroid'deki gibi sürekli 800 Mhz'de çalışmasını sağlayabilirsiniz.
    *#197328640# yazın. 2 kere 8'e basın. Şimdi 1'e basın. Artık 800 Mhz moduna geçti. Genel olarak performans artacaktır. (Not: Telefonu yeniden başlattığınızda geri kendi kendine dinamik moda döner.)

O videoları örnek projeler olarak gösterdim. Hiçbiri tam olarak bitmiş değil!

Samsung Jetdroid'e hiçbir şekilde destek vermez. Telefonuna yükleyenlerin garantisini iptal ediyor....

-Android vs. Bada-
    Birkaç araştırma yaptım. Bada platformu da Linux tabanlıymış. Android'in kardeşi diyebiliriz, aynı altyapıya sahipler.
    Bada ile Android'deki gibi her şeyle oynamak, değiştirmek mümkünse gayet güzel diyebilirim... Ama görmeden bilemeyeceğim.

-Uygulama saysı: Android 200.000, Bada 1000
    -Uygulama geliştirme: Android çok daha iyi, kodlama bilgisi olmayanlar program yapabilsin diye grafik arayüzüne sahip özel bir sistem geliştirmişler.

Bence bugün Android daha iyi... İyice Android hayranı oldum bu arada

• ben şunu anlamıyorum i8320 android projesinde şu an jet gibi yarım iken 600mhz işlemciyle 3d oyunları açıyor.jette 800mhz işlemci var 3d oyun açmıyor.yoksa bu 800mhz yalan mı diye şüphe düştü içime
  • quote:

Orijinalden alıntı: sultan22

ben şunu anlamıyorum i8320 android projesinde şu an jet gibi yarım iken 600mhz işlemciyle 3d oyunları açıyor.jette 800mhz işlemci var 3d oyun açmıyor.yoksa bu 800mhz yalan mı diye şüphe düştü içime

Öncelikle 3D oyunların 800 Mhz'lik işlemciyle ilgisi yok. Grafik işlemcisiyle ilgili...

Yavaş çalışmasının sebebi ise henüz 2D/3D Framebuffer geliştirilmemiş olması. (Türkçesi: 2D/3D Grafik Hızlandırıcı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: teto_sefa

ben jetdroid den umudumu kestim bu telefondan çok sonra çıkan tlefonlarda bile biten projeler jetdorid de daha yarılanmadı bile...

Kardeş dur bi, içimizi karartma ya. şurda herşeyden önce hayal kuruyoruz!! gerçekleşme ihtimali yüksek bir hayal :):) ama bazan senin gibi düşünmüyor da değilim yani.
  • @Berke001
    =>ısınma konusu:
    Vaayy! çok iyi düşünmüşler o zaman touchwiz gözüme girdi valla. ama demekki bu otomatik frekans ayarlaması olmasa, şarj yarım gün dahi gitmicek desene demek kullanınca şarj o yüzden fazla hızlı tükeniyormuş.
    bunun yanı sıra, şu sözlerinizi duyduktan sonra çok çok umutlandım jetdroid adına. çünkü ben androidin yapısından dolayı Jet e ağır geldiğini düşünmüştüm ve bu yüzden geliştirilse bile ısınır sanmıştım. verdiğin bilgiler için teşekkürler.

lakin bir sorun da belirttiğim gibi, çok hızlı bir hafızaya ihtiyaç duyduğu için "android" bu microSD kartın ısınması ne olur acaba? sonuçta bir işletim sisemi ve jet şu anda touchwiz i karttan çalıştırmıyor.
    kart ne kadar hızlı da olsa bir external (harici) hafıza birimi, kullandığı arabirim nedir bilmiyorum ama, hem o arabirib, hem de microSD "android"in ihtiyaç duyduğu hıza performansa erişebilir mi acaba??

çünkü android işletim sistemi, SD kartı bir hdd gibi kullanıyor. bu da ısınmaya sebep oluyor.
    şimdi diceksiniz ki; "sende ısınmaya karşı bir saplantı mı var??" sanırım evet. herkesin böyle haddinden fazla takıntı yaptığı bir husus var mıdır bilemem ama, en azından birçok kişinin var. belki benimki de bu
    ------------------------------------------------------------------------

Diğer projelerin de bitmeyişine sevindim yani, (sanırım biraz hasetlik var :):) ya da Jet'i biraz fazla seviyor olabilirim. )
    -------------------------------------------------------------------------

Samsung'un destek vermeyeceği zaten belli gibi birşey. nedense, "ben samsung'um!! bu ürün benim!!! ben geliştirdim!!! başkaları benden daha fazla geliştiremez!!!" gibi komplexleri nmi vardır nedir???
    bi de böyle şiretler, yeni piyasaya sürecekleri modelleri tiraj yapsın diye, eski ürünlerini hemen gözden düşürüp, piyasada değersiz bir hale getirirler. dikkat edin bu hep böyledir. bir zaman sonra FW bile çıkarmıyorlar yani.
    -------------------------------------------------------------------------

Android ve Bada nın aynı taban olması, bir kat daha Jetdroid umutlarımı canlandırdı.

android gerçekten hayran olunacak kadar var. Hiç görmedim ve bilgim yok ama yanılmıyorsam Iphone OS ye yakın bir geniş yelpazeye sahip. ancak tek kaygım, Touchwiz veya Bada kadar kusursuz uyum sağlayabilecek mi Jet e?
    onların performansına ulaşabilir mi??

ANCAK belki de; bu geniş özgürlüğüne ve yeteneklerine bakarak, Touchwiz performansı beklemek de , belki Android'e haksızlık oluyor. belki de bunu ondan beklme-me-liyiz. bilemiyorum.
    ---------------------------------------------------------------------------

Herşeyden önemlisi de, benim gibi programlama, işletim sistemleri vs. hakkında bilgisi ve genel kültürü ol-ma-yan arkadaşlara, çok çok çok faydalı bilgiler verdiğin için defalarca teşekkür etmek istiyorum. Sağol. çalışmalarının ve başarılarıın sürekli olmasını dilerim. Berke001 arkadaşım.

• @eleanor67
    Öncelikle teşekkür ederim

Şu an JetDroid bitmediği için Touchwiz'i bırakamayız. Bu nedenle hem Touchwiz'i hemde Jetdroid'i kullanabilmemiz için dual boot (çift işletim sistemi) olayını geliştirmişler. Bunu yaparken de hafıza kartından yararlandılar.
    Yani proje bittiğinde Touchwiz'i tamamen silip, telefonun hafızasına Jetdroid'i atacağız. Kartın ısınma sorunu da bu şekilde çözülecek

Bence;
    Samsung çok fazla telefon üretiyor. Her telefonu teker teker kusursuzlaştırmak için de zaman harcamıyor... Bu yüzden elimizde Jet gibi mükemmel olmayan telefonlar var, donanım harika olsa da yazılım desteği yok!
    Samsung umarım ilerde de Bada ve Android gibi başarılı işletim sistemlerini kullanmaya devam eder.

Performans konusuna gelecek olursak;
    Iphone 3G'de 400 Mhz'lik bir işlemci bulunuyor. Jette ise iki kat daha yüksek frekanslı bir işlemci var. Yine de tüm kaydırmalar, geçişler... Iphone üzerinde daha hızlı çalışıyor. Demek istediğim daha düşük güçteki donanımla bile bizden daha iyi performans elde edebiliyorlar. Bu da gösteriyor ki Samsung yazılım geliştirmede iyi değil. Donanımın gücünü tamamen kullanamıyor.
    Android yani Linux çok daha gelişmiş bir platform, donanımı daha verimli kullanabiliyor. Örn: boşuna ram tüketmiyor.
    Bundan yola çıkarsak Jetdroid bittiğinde Touchwiz'den hızlı olması kaçınılmaz. Umarım teorim doğrudur

• quote:

Orijinalden alıntı: eleanor67

Gerçi anlayanlara sormuşsun ama; ben kendimce fikrimi söyleyeyim;

sanırım androide uygulama olayı daha kolay. bada androide yelpaze olarak yetişebilir mi??? zor. yani linux. ancak dediğin gibi, android de badanın performansına erişemez gibi duruyor, çünkü bada samsung tarafından özel olarak geliştiriliyor. en azından samsung telefonlarda badanın hızına android pek yetişebileceğini sanmıyorum.

ben "bada" yaygınlaşır ve uygulama geliştiriciler, bada üzerinde uygulama üretmek için uğraşmaya başlarlar diye düşünüyorum. çünkü görünüşe göre, android ne kadar uyumlu hale getirilse de, biraz zorlama gibi kalacak telefonlarda.

Samsung a mail atma konusuna gelince, hiçbirşey çıkmaz diyorum!! sebep:
    ben mail attım. firmware talebinde bulundum, ne olumlu ne de olumsuz, adamlar bir cevap verme zahmetinde bile bulun-ma-dılar ya!!! hayret ettim yani!!

toplu mail i kastetmiştim :) ya samsunga güven olmaz, bugün s8500 sahibi arkadaş bada güncellemesi yaptıktan sonra bayadır uygulama yükleyemediğini söyledi. bada yı samsung geliştiriyor, ama android i kim geliştiriyor? android daha sağlam bence... çünkü bir arkadaş demiş, samsung yerli yersiz çok fazla telefon çıkartıp üzerinde durmuyor.

En azından bu güzelim donanımdan biraz daha faydalanmak adına JetDroid için dualar ediyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper35.5 -- 8 Ocak 2011; 0:51:08 >

• @alper35.5

haklı olabilirsin. aynı duaları ben de ediyorum. sadece şunu biliyorum, jetdroidi geliştirenlerin de Samsung elemanlarından aşağı kalır yanı yok gibi.
    -----------------------------------------------------------------------------
    @Berke001
    arkadaşım, ben Jet'in aktif hafızasına android yüklemenin mümkün olabileceğini hiç ama hiç tahmin etmiyordum, o zaman FW gibi paketleyip de yüklicekler heralde, değil mi??
    neyse bunu duyduğuma çok sevindim çünkü, o zaman gerçekten çok daha performanslı ve tutuk karakterinden eser kalmaz bir hale gelecektir.
    ----------------------------
    Iphone konusunda ise, benim bildiğim kadarıyla hız farkı şurdan kaynaklanıyor;

işlemci kıyaslanacak gibi aynı türden değil, yani kalite olarak değil çalışma prensibi olarak, iphone işlemcisi nedir bilmiyorum ancak, eğer Macintosh işlemcisi, 4 lü kodları işlemek üzere tasarlanmıştır. (çok yüzeysel bilgim o yüzden daha detaylı bilmiyorum ancak ben de bilgisayardan iyi anlayan birisi konuşurken kulak misafiri olmuştum oradan biliyorum.)
    İntel ve AMD işlemciler ve Macintosh olmayan diğer çoğu işlemci ise 4lü, 5li ve 6lı kodları işleyebiliyormuş.

işte iki işlemcinin performans farkı, birisi işleyeceği kodu denetleyip, onu tespit ettikten sonra ona göre bir işlem yapıyor ve bu da perfomansta gecikmeye sebep oluyor, diğerinin yazılım temeli ve, işlemciye gönderilen kodlar, hep 4lü (yani aynı tabanlı) olduğu için, bir irdeleme yapmadan direk işleme geçiyor. bu da onu daha hızlı yapıyor.

yani Mac işlemci aslında kabiliyet olarak daha vasat, ancak kendi dalında işlem yaptığı için, çok daha performanslı oluyor. bu bilgilerim ne anlama geliyor ben de bilmiyorum ve araştırmadım da. belki de yanlış anlamışımdır. emin değilim. eğer yanlış bilgi vermişsem mesajı kaldırırım arkadaşlar.

yani sonuçta, bu iphone işlemcisi de mac gibi kendi içerisinde çalışmak üzere tasarlandıysa yani kendine özel kodlarla, işte bu hız farkı da Mhz den değil bu gecikmeden kaynaklanıyordur. bence Mhz den değil yani. çünkü donanımdan o kadar fazla bir % kayıpla faydalanıyor olamaz. zannetmiyorum.

benim araştırmaya vaktim pek olmuyor, kesin bilmediğim birşeyi buraya araştırmadan yazdığım için kusura bakmayın, herkese kolay gelsin.

• quote:

@alper35.5

haklı olabilirsin. aynı duaları ben de ediyorum. sadece şunu biliyorum, jetdroidi geliştirenlerin de Samsung elemanlarından aşağı kalır yanı yok gibi.

vallahi varmış ki tamamlayamadılar projeyi, kimler neler yaptı bu sürede.
  • Valla ne diyim, ben samsung merkeze mail attım,

"bizim firmware talebinde bulunmamız mümkün mü, ürüne ait firmware ı edinemezmiyiz diye??"

herifler olumlu ya da olumsuz bir cevap bile ver-me-diler. güyyaa büyük firma!!
  • daha resmi son firmware yi bile güncelleyemiyoruz sanırım pc den. anca servise vermek lazım. bu şekildeyken Iphone a rakip olmayı falan nasıl hayal ediyorlar? gerçekten apple ın politikasını takdir ediyorum, yılda bir tane telefon çıkartıyorlar, oldu mu "neredeyse" tam oluyor piyasadaki tüm özellikleri barındırıyor.
  • Apple'ın sorunu da çok kısıtlayıcı olması... İşletim sistemine müdahale etmeye izin vermiyor. "Sadece ben geliştirebilirim, benim istediğim özellikler olacak" düşüncesi... Bu yüzden bütün Iphone'lar aynı şekilde görünüyor, çalışıyor.
    @eleanor67 dediğiniz gibi kendi dalında şeyler yüklendiği için kasmıyor, Android'deki gibi herkesin istediği şeyi yapabileceği hale getirseler performans çok düşer herhalde... Bundan korkuyorlar.

Jetdroid hızlı gelişmemesi belki de yeterince çok geliştirici olmadığındandır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berke001

Apple'ın sorunu da çok kısıtlayıcı olması... İşletim sistemine müdahale etmeye izin vermiyor. "Sadece ben geliştirebilirim, benim istediğim özellikler olacak" düşüncesi... Bu yüzden bütün Iphone'lar aynı şekilde görünüyor, çalışıyor.
    @eleanor67 dediğiniz gibi kendi dalında şeyler yüklendiği için kasmıyor, Android'deki gibi herkesin istediği şeyi yapabileceği hale getirseler performans çok düşer herhalde... Bundan korkuyorlar.

Jetdroid hızlı gelişmemesi belki de yeterince çok geliştirici olmadığındandır...

bir bir haklısın.ama herhalde en çok jetdroid bekleniyordur diğer projelerdense. kullanıcısı çok bu telefonun ve yetersiz geliyor haliyle çoğu kişiye...

bir şey sormak istiyorum alakasız şu an ama :) bu jet in titreşimi çok zayıf geliyor bana ve dozajı arttıracak yer bulamadım. geri bildirim titreşimi bile daha yüksek, nasıl olacak bu iş? hiç hissetmiyorum telefon arandığında... nereden ayarlıyoruz?

• Ayarlar/telefon ayarları/titreşim geribildirim kısmından ayarlayabilirsiniz.

Sanırım başka ayarlayacak bir yer yok. Ama titreşimi özelleştirebilirsiniz.
    Ayarlar/telefon profilleri/kullanmakta olduğunuz profilin sağındaki ok işareti/Arama uyarısı titreşimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berke001 -- 8 Ocak 2011; 13:26:08 >
  • geribildirimi ayarlamaktan bahsetmiyorum, arandığımdaki titreşim çok yetersiz, onu ayarlayamıyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berke001

Apple'ın sorunu da çok kısıtlayıcı olması... İşletim sistemine müdahale etmeye izin vermiyor. "Sadece ben geliştirebilirim, benim istediğim özellikler olacak" düşüncesi... Bu yüzden bütün Iphone'lar aynı şekilde görünüyor, çalışıyor.

Ya işte ben bunu bilmiyordum eskiden, bir ara Jeti almadan öce, kafaya takmıştım Iphone 3G alacaktım çok niyetlenmiştim yani, gözümü karartmıştım.
    benim yaptığım en büyük yanlış, sadece özellik araştırması yapıyorum o da yüzeysel, yani hiç forum yorumlarına bakmıyorum bişey alacağım zaman.

her neyse, bi arkadaşım almış benden önce, kampanyadan, bana getirdi telefonu, dedi ki; "bu başka bir simkart ile çalışmıyor bunu çözebilir misin?"
    internetten bi araştırmaya daldım ama içinde kaybolacak kadar..., bi de ne göreyim: yok efendim "Jailbreak" mi dersiniz, yeni sürüm jailbreak kabul etmiyormuş, upgrade yapanlar tekrar downgrade mi yapmalıymış, sonra telefon upgrade den sonra downgrade 'e de izin vermez mi oluyormuş..........

tam hatırlamıyorum ama; dedim ki "lan böyle bi telefonu kim niye tercih etsin arkadaş yha, telefon mahkum restmen, baksanıza "jailbreak" yazıktır ya verilen paraya,

restmen diyolar ki, -al sen bunu biz bu telefonu sana çok fazla bir fiyata sattık, ama bizim istediğimiz gibi kullanacaksın, ipler bizim elimizde olacak, sadece itunes den yükleme yapacaksın vs... vs.... vs...-"

ya böyle bir saçmalık görmedim. restmen Amerika'nın, kontrolü elinde tutma hastalığının bir oyunu yani, BAŞKA HİÇBİRŞEY DEĞİL bence!

Iphone elli kere hızlı olsun, elli kere eşsiz olsun, bin kere kabiliyetli, yetenekli, hiçbir cihazın yapamadığı şeyleri yapsın, isterse IŞINLAMA bile yapabilsin seni istediğin yere götürüp getirir desinler,

yok arkadaş. ben hasta ruhlu bir adamım, ben duvarmış, kısıtlamaymış, hiç ama hiç gelemem böyle şeylere. o yüzden almam!!!! tabi bunlar benim kendi görüşlerim. herkes tercihine saygı duyarım yani elbette.
    reklamla satıyolar ya. samsung nokia kadar veya Iphone kadar reklam yapsa, onlar telefon satacak müşteri bulamazlar.
    --------------------------------------------------------------------
    şimdi benim tek hayalim; Android 'in Jet'e internal hafızaya yüklenip, tıkır tıkır çalıştığını görmek. başka bişey değil.
    ama dün bir arkadaş almış, Wave yakından inceledim, gerçekten samsung bir "ekran" dahisi arkadaşlar. daha kaliteli bir ekran yoktur bence yani. telefon restmen hayran bırakıyor. o kadar göz alıcı ki, insan bakmaya doyamıyor yanii, telefon da hayli ince zarif, tam bir tasarım harikası. mükemmel.

NOLUR JETDROİD ÇABUK TAMAMLANSINNNN!

• quote:

Orijinalden alıntı: alper35.5

geribildirimi ayarlamaktan bahsetmiyorum, arandığımdaki titreşim çok yetersiz, onu ayarlayamıyor muyuz?

Bu benimd de dikkatimi çekti ancak, hiçbir fikrim yok titreşim mototrunun kapasitesi o kadardır ya da,
    hassa olduğu için, zarar vermesin diye önlem amaçlı yavaş yapmışlardır, hani uzun süre titreşimlere karşı, bazı telefonlar var, kayıp masadan düşüyor titreşirken yani.

ya da pil ömründen tasarruf için düşük güç tüketsin diye yavaş titreşiyordur.

sonuçta standy konumunda işlemciyi taaaa 66MHz e düşüren adamlar, bunu da yapalar yani.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alper35.5

geribildirimi ayarlamaktan bahsetmiyorum, arandığımdaki titreşim çok yetersiz, onu ayarlayamıyor muyuz?

Bu benimd de dikkatimi çekti ancak, hiçbir fikrim yok titreşim mototrunun kapasitesi o kadardır ya da,
    hassa olduğu için, zarar vermesin diye önlem amaçlı yavaş yapmışlardır, hani uzun süre titreşimlere karşı, bazı telefonlar var, kayıp masadan düşüyor titreşirken yani.

ya da pil ömründen tasarruf için düşük güç tüketsin diye yavaş titreşiyordur.

sonuçta standy konumunda işlemciyi taaaa 66MHz e düşüren adamlar, bunu da yapalar yani.

iyi hoş da yani telefonda gezinirken titreşimli geribildirim o kadar kuvvetli ki şaşırıyorum ya niye bu telefon arandığında titreme özürlü diye :)

• quote:

şimdi benim tek hayalim; Android 'in Jet'e internal hafızaya yüklenip, tıkır tıkır çalıştığını görmek. başka bişey değil.
    ama dün bir arkadaş almış, Wave yakından inceledim, gerçekten samsung bir "ekran" dahisi arkadaşlar. daha kaliteli bir ekran yoktur bence yani. telefon restmen hayran bırakıyor. o kadar göz alıcı ki, insan bakmaya doyamıyor yanii, telefon da hayli ince zarif, tam bir tasarım harikası. mükemmel.

NOLUR JETDROİD ÇABUK TAMAMLANSINNNN!

bu hepimizin hayali ama bir arkadaş söyledi bana, artık süper amoled ekran üretmeyecekmiş samsung. saçma geldi ama altından kalkamıyorlarmış henüz. kapasiteleri yetmiyormuş. daha sonraki safalarda başlarlar yine ama. zaten diğer bir çok firmaya ekran temin eden firma samsungtur, samsungtan şaşılmaz yahu ancak resmen aşık oldum I9000 GalaxyS'e arkadaş kral telefon!!! biraz daha sabredip JetDroid in ilerlemesine bakacağım sonra bir bakmışsınız GalaxyS

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.