Şimdi Ara

Jeneratör mü Güneş paneli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Alanya'da merkezden 15 km uzakta yaşamaktayım. burda yaşayanlar bilir iki damla yağmur yağsa elektrikler gider.bu durum çok can sıkıcı ve dağıtım şirketi de yıllardır çözmedi bu sorunu. elektrik kesintisinde en azından bir lamba,tv ve modemi çalıştırmak istiyorum bunun için jeneratör mü almalıyım yoksa güneş paneli mi ?? fazla para harcayamam en düşük maliyet ne olur ? anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

• Jeneratöre Ne Gerek Var Hocam Al Bi 100w güneş Paneli Bide 2.el çıkma akü al bide 300w inverter tamamdır

Jeneratöre yakıt dayanmaz benim onerim bu sekilde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Jeneratöre Ne Gerek Var Hocam Al Bi 100w güneş Paneli Bide 2.el çıkma akü al bide 300w inverter tamamdır

Hocam maliyet tahmini ne olur bunların hepsi için ve kaç saat idare eder sistemi..tşkler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunes paneli daha mantikli bencede..ama tv ledmi..lcd mi crt mi? yani kac w enerji cekecek vede kac saat kullanacaksin bunlar onemli..aku en az 120a olmali..inverterde 300w dusuk kalabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cimbomly

quote:

Jeneratöre Ne Gerek Var Hocam Al Bi 100w güneş Paneli Bide 2.el çıkma akü al bide 300w inverter tamamdır

Hocam maliyet tahmini ne olur bunların hepsi için ve kaç saat idare eder sistemi..tşkler

Hocam İlk Önce Şunu Söyleyeyim Bu Sistem Jeneratöre Gore Sizin İçin Daha Karlı Olacaktır.

Çünkü Çok Bisey Calistirmayacaksiniz.
    Soyle Kaba Bi Hesap Yapalım

100w Güneş Paneli : 400 lira
    Şarj Kontrol Kartı : 100 lira
    Akü : iyisinden olursa 90 lira
    İnverter : 100 lira (150w yeter )
    Toplam Yuvarlama Olarak 800'e patlar.

Zaten Jeneratöre Vereceğiniz Para Bu kadar Bide Bunun Benzini Var.

Ne Kadar İdare Eder ?

Kaba Olarak Tam Güçte (150w) 6 saat gider

• quote:

Orijinalden alıntı: ay_tech

gunes paneli daha mantikli bencede..ama tv ledmi..lcd mi crt mi? yani kac w enerji cekecek vede kac saat kullanacaksin bunlar onemli..aku en az 120a olmali..inverterde 300w dusuk kalabilir.

150w bile yeter hocam 300w niye yetmesin

100w TV çekse 20 Watt'a modem çekse tasarruflu ampulde 30w çekse 150 w yapar

• ay_tech kullanıcısına yanıt
    42 inclik led tv var 65 watt olması lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    jeneratör düşünsek kaç kva lık gerekir..ucuza 0,75 kvalar var onlar iş görür mü
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    yetmez demedim zaten yetersiz kalabilir dedim cunku neler calistiracak bilmiyoruz..arkadas tv modem yeter demis ama buzdolabi evin en onemli esyasi bence onunda calistirmak isticek oyuzden dedim..dusuk alip pisman olacagina tam tani yapip harekete gecmek lazim.

• quote:

Hocam Çamaşır Makinesi Buz Dolabı Süpürge falan Calistiracaksaniz jeneratör alın 200w enerji için jeneratör çok gelir :)

• cimbomly kullanıcısına yanıt
    siz sadece tv modem lamba demissiniz ama evinizde en onemli esya buzdolabi bunuda baglamak isteyeceksiniz oyuzden tam bir dokuman hazirlayip isleme baslayin.

• quote:

quote:

Hocam Çamaşır Makinesi Buz Dolabı Süpürge falan Calistiracaksaniz jeneratör alın 200w enerji için jeneratör çok gelir :)

0,75 kvalık jeneratör 200 w enerji mi üretiyor ??
  • quote:

quote:

quote:

0,75 kvalık jeneratör 200 w enerji mi üretiyor ??

Kardesim Sana Gerekli Olan Enerji 200w demek istedim
    Jeneratörler 1000w tan başlar boşuna masraf yanı

• güneş paneli daha mantıklı o zaman..tşkler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.