Şimdi Ara

Portatif klima mı vantilatör mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Salonda duvar tipi klimam mevcut ama arka odalara bir faydası yok yatak odasında serinlik sağlayacak uyurken de açık bırakabileceğim 8-10 saat çok gürültü yapmadan makul serinlik sağlayabilecek tipte f/p bir ürün arıyorum. Eski tip pervane vantilatör hem çarpıyor insanı hem de yeterince soğutmuyor çıkardığı uğultuya değmiyor, kule tipi belki uygun olacaktır gibi geliyor. Avm de gezerken portatif klimaları gördüm ama sıcak tahliyesi falan epey uğraşlı ve mobillik önemli farklı odalarda vs kullanım için bana uymayacağını forumda gezdiğimde anladım.

Çok basit düzeyde sıcaklığı kırıp odayı uyunabilir seviyelere getirecek gece çalıştırmayı düşündüğüm için minimum ses çıkaracak f/p serinletici önerisi istediğim aslında özetle, şimdiden teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vantilatör ortamı soğutmuyor böyle kıyaslarsak portatif klima derim. Lakin bunların kocaman en az 10 cm capinda sicak havayi attıkları tahliye borusu var. Bu ilk sorun bunu dışarı vereceksiniz. Ikinci sorun ise gürültüsü. Kompresör sesi en az 50 desibel. Bununla ayni odada uyumaniz mümkün değil. Çok sesli. Kule tipi ile eski tarafından bir fark yok. Vantilatör için ise Kule tipi şık duruyor o kadar. Kule tipi alçak kalıyor bir de bu sorunu var özellikle yatak yuksekse kule tipi sehpa gibi birşeyin üstüne koymanız lazım. Bence tavana takılan (tavan alçıpan degilse) Philips in bliss i daha iyi olacaktır. Bu ürünlerin hepsini kullandım ve kullaniyorum. Tecrube ile sabittir. Klima takilamiyorsa Tavan vantilatörü ozellikle yatak, lambanın altina dogruysa hem en sessizi hem de en iyi serinleteni. Portatif klima bariz daha iyi soğutuyor ama çok sesli. Bunu yatak odasında kullanamazsiniz bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 12 Ağustos 2025; 14:56:25 >

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

Tavan vantilatörü iyi fikir ama çarpmaz mı uyuyan insanı? hiç kullanmadım :) bir de mobil olmaz ama notumu aldım

Şu tip bir şeyler gördüm bunların sesi soğutması falan nasıldır? Bunlarda da tahliye falan var mı yoksa tak çalıştır mı?

• ManuaL kullanıcısına yanıt

Her saat buz değiştirme ameleliğine razıysanız alın hocam böyle cihazlara para vermeyin

Bunlar anca havayı nemlendiriyor

• B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

en makul uğraşsız sessiz nasıl serinleriz hocam  

tahliye işi çok zor duvar tipi için de yer yok vantilatör klima arası bir şey lazım :)

Bi klima daha alın geçin derim çünkü tek garanti yöntem bu

Veyahut saçma gelebilir ama klimanın çalıştığı yere vantilatörü koyup havayı içeri yönlendirebilirsin.

• B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

Bunlar mümkün değil maalesef 3 vantilatör lazım odaya götürmek için klimanın rüzgarını  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektrik Sobası mı ? Klima mı ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pasajda dükkanım vardı, ön caddeyi arka caddeye bağlayan işlek bir pasajdı. Pasaja klima motoru koymak yasaktı, yer yoktu. Ama pasajda alçıpan spot tavan vardı.

Dükkana protatif klima aldım arçelikden.

Geldiler kurdular kimse görmedi ilk kez görüyo açtı kutuyu gitti adam, gider hortumunu benim dükkanın üstüne çıkardım alçıpana, ordanda koridorun alçıpan tavanının üstüne.

12metre kare dükkan, önü full cam. Yazın buz gibiydi, kışın montsuz sıcak. Soğutma performansı çok daha iyi, ısıtma performansı düşük. Kesinlikle imkan böyle ise protatif klima al, pencereye falan gider açtırır ızgaralı filtreli dışardan aparata takar rahat rahat kullanırsın.

• yurdakull kullanıcısına yanıt

Gider kısmı sıkıntı hocam yoksa portatif klima en cazip görünen gözüme. Gidersiz tak çalıştır bas tuşuna çalıştır mantığında kule tipi sıvı barındıran soğutucular mı mantıklı olur?

50 desibelin üstünde ses çıkartan portatif klima ile yatak odasında uyumanız pek mümkün değil. O gönderdiğiniz arçelik in soğtucusu da işe yaramaz. Soğuk su buz vs uğraşılmaz üstelik ortamdaki nemi çok arttıryor o alet.

Yatak odasına klima takamiyorsaniz ve tavan Alçıpan degilse tavan vantilatörü en sessiz ve en iyi seçenek. Portatif klima çok sesli ve büyük bir borusu var, buz ve soğuk su kullanilan soğutucular zahmetli ve nemi çok arttırıyor (uzun vadede ortamdaki elektronik aletlere bile zarar verebilir), kule tipi vantilatör (alçak kaliyor illa birşeyin üstüne koymanız lazım), klasik ayaklı vantilatörler hızlıyken fazla ses çıkartıyor. Tavan vantilatörünun montajini iyi yaparsaniz (2 tane Çelik dübelle) ve iyi bir model seçerseniz, yatağınızda vantilatörün konumuna uzak degilse en iyisi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.