Arkadaşlar Solar Sistemim olmasına rağmen aylık ortalama 2 bine yakın fatura gelmeye başladı iş yerime iş yerimin üstünde 5 kw ges sistemi var ama hem on grid hem off grid olarak kullanıyorum 10 kw solinved off grid hybrid inverter aldım elektrik kesintileri için ben zaten aylık 2 bin lira ödeme yapıyorum . 10 15 kw lık bir pil paketi yapıp ortalama 50 100 bin tl arasında tutuyor bu sistemi 3-4 sene de amorti edebiliyorum sonra gerisini kendine çalışabilecek pilin ömrü 10 15 yıl arasında gözüküyor sizce böyle birşey mantıklı mı . |
Solar Panel Güneş Enerji Sistemi Akülü Sistem Öneri Fikir ?

-
-
sitede solar enerji ile ilgili fikri olan yok galiba
-
durum onu gösteriyor
-
Maalesef sadece bu forum değil birçok site/forum bu şekilde, çünkü bu işi yeterli bilgiye sahip yapan kişi sayısı çok az olduğu gibi ciddiye almayan insanlarda çok fazla.
Bi konu açmayı planlıyorum aslında ama zamanım yok, kendi sistemimi kendim kurdum, profesyonel elektrik veya elektronik bilgim de yok.
Hep araştırarak ilerledim, ne alacağıma kendim karar verdim tabi araştırarak, bazen çok önemsiz bilgileri irdeleyip araştırmak zorunda kaldım ama sonuca ulaştım.
Şuan sistemim sorunsuz çalışıyor çok şükür, 3kw inverter, 4*550W panel ve 2*12v 200 AH jel akülü bir sistem bağ evi için.
-
Gel akü yerine lifepo4 akü sistemi öneririm çünkü çok daha uzun ömürlü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben sistemi bu şeklide kurdum zaten, lityum akü ilk maliyeti çok yüksek geldiğinden jel aldım.
Ben de isterdim ama gücümüz buna yetti diyelim, aslında 3kw bile çok fazla ama diğer ürünler birbirine yakın olduğundan onlardan kısmak yerine akü den kıstım.
-
Anladım yani maddiyat tabiki sonuçta
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X