Şimdi Ara

JEEP RENEGADE ANA KONU (77. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.724
Cevap
56
Favori
372.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kasa değiştireceği söyleniyor.
    bilgisi olan varmı, yeni kasa ne zaman çıkıyor?
    araç rengi beyaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Sacredfort

26 yaş, 2016 Ocak trafik çıkış, sigorta 2000 kasko anadolu 2400. Güzel araç güle güle kullanın.

Anladım, minimum 4 bin civarı bir ödemesi olacak gibi ; teşekkürler
  • Selamlar, Bu hafta Birmot'tan Jeep Renegade Limited 1.4 4x4 versiyonunu satın aldım. Henüz 200 km İstanbul şehiriçi yol yaptım. Yakıt tüketimi ort. 14lt civarında seyrediyor. Bu versiyonunu 5.000 km ve üstü kullananlarda yakıt tüketimi hangi aralıklarda seyrediyor? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mountainexplorer -- 22 Ocak 2017; 21:33:24 >
    Ben de 1.6 Dizel Manuel Limited versiyon aracımı 2 gün sonra teslim alacağım.
    Listelerde 5.5 LT yakıt tüketimi yazıyor, umarım en kötüsü 7 LT civarında olur.

Ek olarak almayı düşünen arkadaşlara bilgi olması açısından 2016 ikinci seri üretim araçlardan (ön park sensörü mevcut) 105.000 TL'ye 1.6 Dizel Multijet Limited versiyon aldım. (Sunroof opsiyonlu olarak)

Araç gerçekten bu fiyatlara piyasada olmayan donanıma ve kaliteye sahip.

Kişiye özel çıkıyor kasko ve trafik ama benim kaskom 1850 TL ve trafiğim 925 TL çıktı.
    Sıfır araçların vergisi ise standart yıllık 1-3 yaş aralığında 1050 TL fln gibi birşeydi.

Yakıt tüketimi de üzmez ise çok mükemmel bir ürün gibi görünüyor.
  • Şimdiden hayırlı olsun. İlk haftayı tamamladım ve sürüş deneyimim gerçekten çok keyifliydi. 2.depoyu aldım ve bugün ort. 9.2Lt'ydi. Sanırım zamanla şehir için 1.4 T 4x4 otomatik için 8,5 -10 lt arası gibi seyredecek ki bu ağırlıkta ve 4x4 benzinli bir araç için gerçekten iyi bir performans olur. 1.6 dizel manuel aracınız eminim 5-6 lt arası olacaktır.

Belirttiğiniz gibi aracın Limited donanımı üst seviyede. Kasko 1.890 TL trafik sigortası ise 539 TL ödedim. Bir önceki aracım (Bmw 1 ) 6 yaşını doldurmasına ve kazasızlık indirimi olmasına rağmen kasko fiyatı aynıydı.

1999-2003 yılları arası 95 model Cherokee Sport 4.0 190 beygir kullanmıştım. Jeep'in kendi özgü asarımını yeniden yaşatıyor olması da benim gibi eski Cherokee'leri sevenler için ayrı bir mutluluk sebebi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mountainexplorer -- 25 Ocak 2017; 19:56:51 >
  • Size de hayırlı olsun.
    Kesinlikle verdiğiniz ortalamalara bakılırsa 4x4 için gayet iyi bir tüketim ortalaması olacaktır.

Ben yaklaşık 100 km kullandım henüz aracı, 1.6 Dizel Manuel için ortalamam 9 LT'ye kadar indi.
    Umarım söylediğin gibi olur ve en azından 6 LT'ye kadar geriler :)

Trafik çok uygun çıkmış sizde, sanırım geçmişteki hasarlarla alaklı.
    Trafik sigortam 925 TL oldu.
    Benim hasarsızlık indirimim kasko için %30 idi ve 1229 TL ödedim, ERGO'dan.
    Sizin 4x4 olması nedeniyle muhtelemen bu fark oldu, çünkü risk grubuna sokuyor sigorta firmaları direkt olarak.

Gerçekten tasarım ve donanım zenginliği çok güzel hisler ve mutluluk veriyor.
    Aracın yüksekliği bir SUV için çok çok tatmin edici, kaputun yüksekliği ve kaslı yapısı aracı kullanırken Amarok büyüklüğünde bir araç kullanır gibi hissettirdi.

Şu ana kadar eksi olarak belirtebileceğim sadece aşağıdaki 2 nokta var;
    1- Kaput kapağının kaporta malzemesi ince ve esnek, yüklenmemek gerekir.
    2- Ön 7'li mazgallar alüminyum gibi bir madde sanırım, çok şık görünüyor ama metal değil sanırım.

Sonuçta özet olarak gerçekten almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ediyorum.
    Fiyatına göre bu donanım zenginliği çok çok iyi hissettiriyor.

• Selamlar, 1.4 Limited 170HP Benzinli 4x4 aracımla 3. haftayı tamamladım. Henüz 1000km yol yaptım. Sürüş ve konfor anlamıyla çok memnunum. Özellikle şehir içi kullanımı ( park etmek, yoğun trafikte yormaması, direksiyonun kolay ve keyifli kullanımı, şanzıman geçişleri )

Sürüş ve park ile ilgili aklıma takılan soruları bugün Birmot Zincirlikuyu'da servis uzmanlarıyla görüştüm. Benimle aynı soruları olanlar için burada paylaşmak istedim;

-Trafikte start/stop: yoğun trafikte dur kalklarda ilk stop yaptıktan sonra tekrar çok kısa mesafelerde ( hızınız 15-20km/saat'i geçmezse sistem tekrar devreye girmiyor). Farklı araçlarda ( arkadaşlarımın araçlarında denediğim VW Golf 7 ve Peugeot 2008 gibi ) yoğun trafikte her dur kalkta hıza bakmaksızın durduğunuz an stop özelliği vardı. O yüzden hata olabilir mi diye servise sordum. Bu Jeep Renegade için normal bir durum. İstanbul gibi dur kalkları bol olan bir şehir için kısa mesafe ve çok düşük hız dur kalklarda devreye girmemesi eksiklik.

-AVM ve Plaza ofis girişlerinde güvenlik aramalarında araç D konumundayken bagaj dışında eğer kendi kapınızı yada yolcu kapısını açarsanız araç STOP ediyor tekrar P konumuna alıp START etmek gerekli. Bu güvenlik açısından uygulanmış. Benim başıma 2 kez geldi ve sorunun ne olduğunu anlamamıştım.

-Elektronik PARK sistemi: Sistem P'ye alındığı zaman otomatik devreye giriyor. Ve D konumuna alınınca ilerlemeye başlayınca otomatik devre dışı kalıyor YALNIZ emniyet kemeriniz her iki durumdada bağlı olmalı yoksa devreye girmiyor. Devreye girmediği zamanlr olduğu için servise sordum. Emniyet kemerini bağlamadan D konumuna aldığım yada çıkardıktan sonra P konumuna aldığım durumlardan kaynaklı devreye girmemiş. R konumuna alınınca kendiniz devre dışı bırakmanız gerekiyor.

Benzin tüketimi akıcı trafikte 9-10lt yoğun trafikte 12-13lt olarak devam ediyor. Servis bu değerlerin zamanla düşeceğini ortalamanın 10-11lt olacağını belirtti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mountainexplorer -- 10 Şubat 2017; 18:42:32 >

• Slm arkadaslar araclarımızda son durum nedir acaba takıt tuketimi arac içi konfor malzemelerden gelen ses olayı gıbı sıkayetlerınız var mı acaba aracımdan memlun degılım model arastırması yapıyorum fıkırlerınızı sunarsanız sevınırım

• Herkese selamlar, 1.4 Limited 4x4 170HP otomatik aracımı geçtiğimiz hafta İstanbul-Kartalkaya arası kullandım. Gerek performans ve yakıt tüketimi ( aşağıda detaylı bilgi vereceğim) gerekse Bolu ve dağ yolunda yoğun kar ve tipide yol tutuşundan çok memnun kaldım.Kış lastiği ( Nokian SUV 3 ) kullanıyorum.

Yakıt tüketimi değerleri aşağıdaki gibiydi;

İstanbul Maslak'ta depoyu full doldurdum.
    -İstanbul - Bolu ( Kartalkaya girişine kadar olan bölüm ) mesafe:290.2km yakıt tüketimi: 6.7lt. süre: 3 saat 27 dakika tüm yol boyunca cruise control kullandım. Sabit hızım 90 -100 km arasındaydı. Trafiksiz çok rahat ve keyifli bir yoldu.
    -Bolu ( kartalkaya girişi ) - Kartalkaya varış - mesafe:28km yakıt tüketimi:7.2lt süre:43 dakika dağa tırmanış yolu açık ve trafiksizdi.
    -Kartalkaya (dağdan dönüş yolu) - İstanbul ( Kurtköy Opet ) - mesafe: 273km yakıt tüketimi:6.9lt süre:4 saat 14dakika hem dağ hem de Bolu yolu üzerinde yoğun tipi ve kar vardı. Trafik aralıklı olarak yoğundu.

Gösterge ekranının fotoğraflarını aracı satın almayı düşünenler için paylaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mountainexplorer -- 20 Nisan 2017; 18:4:21 >

• mountainexplorer M kullanıcısına yanıt
    Selam,
    1.4 benzinli 4x2 versiyonu aracım şuan 1200 km de. Şehir içi ortalama 8.6'da sabitlendi diyebilirim. benzinli versiyonlar için şehir içinde (istanbul) 8'in altına düşmesi bence çok mümkün değil.

Ekleme: bu arada yakıtı dışında (ki yüksek değil bence) araçtan çok memnunum herkese de tavsiye ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 44tav -- 23 Şubat 2017; 13:54:34 >
  • Arkadaşlar 2 araba arasında kaldım hangisini alıcam bilemiyorum.

-Renegade'den çekincem fiyat motor kullanması ve 2. el pazarı çok iyi olmaması

-Q2 den çekincem forumlarda arabayı yerden yere vurmuşlar ama ben çok beğendim

sizce hangi arabayı almalıyım ?

• Merhaba arkadaslar 2016 Model Limited Otomatik dizel arac almayi dusunuyorum piyasadi rakiplerine gore fiyat olarak cok daha avantajli bence. Merak ettigim bir konu 2017 model ile 2016 (ikinci seri veya birinci seri ) arasinda ne gibi farkliliklar bulunmakta ? Kasa ayni ufak ayrintilar hakkinda bilgilendirirseniz sevinirim .

Yakıt tüketimi: 7.9 gördüm bu şekilde kullanımda.

3033 TL kasko 468 TL trafik sigortası için ödedim.

Orijinalden alıntı: xpiyoncu

Arkadaşlar 2 araba arasında kaldım hangisini alıcam bilemiyorum.

Q2 dizel güzel seçim olur derim. Bence Jeep ten daha iyi. Ama görünüm de önemli dersen Jeep derim o zaman.

Q2 yi yerden yere vuranlar test sürüşü bile yapmamıştır o araca. Kaldı ki jeep renegade için de herkes kötü yorum yapıyor. Ama fiyatına göre özellikler idüşünülünce güzel araç.

Ben RaceChip sipariş veridm aracın performansını arttıracak.

Orijinalden alıntı: azazel85

quote:

Orijinalden alıntı: xpiyoncu

Arkadaşlar 2 araba arasında kaldım hangisini alıcam bilemiyorum.

Q2 dizel güzel seçim olur derim. Bence Jeep ten daha iyi. Ama görünüm de önemli dersen Jeep derim o zaman.

Q2 yi yerden yere vuranlar test sürüşü bile yapmamıştır o araca. Kaldı ki jeep renegade için de herkes kötü yorum yapıyor. Ama fiyatına göre özellikler idüşünülünce güzel araç.

Ben RaceChip sipariş veridm aracın performansını arttıracak.

teşekkür ederim yorumların için ama jeep renegade karar kıldım ve aldım

• hayırlı olsun. fb grubuna da bekleriz
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.