Şimdi Ara

JEEP RENEGADE ANA KONU (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.724
Cevap
56
Favori
371.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bayiiden alıp hemen kendi galerinde satmak kârlı mı ki?!?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 bin iyi fiyatmış.
    Bu arada ben de çarşamba veya perşembe aracımı teslim alıyorum. Araçtan yana olan memnuniyetiniz hala baki mi acaba merak ettim ya da sizi rahatsız eden bir sorun var mı?

@eflatoon
  • 90 bin configratör fiyatı zaten bu araç daha düşük fiyatlara alınabilmeli bence keza euro konfig... de 2.85 olarak hesaplanırken bugünki kur 2.77 2.74 arası insanlara indirim yapılmıyosa bile kur farkından dolayıda kandırılmamalı bence
  • ken_618 kullanıcısına yanıt
    şükür ben çok memnunum.2000 km geride kaldı. 6.8 - 7 lt/100km yakıt harcaması var. Önden çekiş güzel. Kâğıthane yokuşlarında hill holder gayet yararlıydı. Deri koltuklara temizlik sonrası bakım kremi uygulamayı alışkanlık kazanmam lâzım.

• speaker S kullanıcısına yanıt
    Araç alma kriterleriniz arasında triger seti değişim periyodu mu var??

• kahraman202 kullanıcısına yanıt
    Sadece triger seti değişim periyotu değil, bakım periyotu ve maliyetleri de var.

İsterseniz bakım fiyatları konusunda da kısa bilgi vereyim:

Bakımı 15.000 km de (veya bir yılda) bir yapılıyor: yaklaşık 600-650 TL.
    60.000 km bakımında V kayışı değişiyor: yaklaşık 1250 TL
    120.000 km de (veya beş yılda) bir triger seti ve V kayışı birlikte değişiyor: yaklaşık 2500 TL

Bence sadece yakıt maliyetlerine bakmak değil, yılda ortalama yapacağınız kilometreye göre ve kullanmayı düşündüğünüz süreye göre bakım maliyetlerini hesaplayıp, toplam maliyete bunları da eklemek gerekir.

Kolay gelsin...
  • speaker S kullanıcısına yanıt
    Bence oradan net bir yere gidilmiyor. Astra hb sport bakım 350 tl, ama tek kış lastiği 650 tl. Yeni kangoo benim eski aracım standart 800tl idi. Ama debriyaj fren ve daha bir sürü balatası arka diskleri hep tanesi 800tl değişim fiyatına gelmişti. Mercedes konusunu hiç açmayalım. O sebeple bu bakım bahsi yumurtadan çıkan matruşka gibi...

• Bakım fiyatları normal de V kayışı ve triger korkunç. Biraz marka farkından kaynaklanıyor sanırım. V kayışı denilen şey aynı motorlı Fiat Bravo için 70-80 TL bir şey . işçilikle en fazla 200 TL olmalı. Triger de aynı şekilde.Onun da ederi 700 TL falan olmalı en fazla.

Bu arada bu arabaya en çok yakışan renk siyah bence.
  • Selamlar;
    9 yıllık nissan almera mı satarak renegade aldım. Teslimatı bekliyorum. (alp beyazı-limited)
    Kullananların yorumlarını bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

Bayiiden alıp hemen kendi galerinde satmak kârlı mı ki?!?

Bana göre değil fakat bu aracı almak için bayide sıra beklemek yerine burdan almayı tercih edebilirler.
  • eflatoon kullanıcısına yanıt
    Buradan bir yere varılır. Nereye varılır derseniz, her şey normal gittiğini, kullanıma bağlı sarf malzemeleri dikkate alınmadan, standart bakımlarla bir aracın toplam ömür maliyeti çıkartılır. Buna göre de aracın Size toplam ömürde kaça geleceğini hesap edebilirsiniz. Burada elbette bazı kısıtlamalar kullanmak gerekmektedir. Kısıtlama yapmazsanız hesap yapamazsınız. Burada yapılan kesin hesap çıkartma değil, yaklaşık maliyet hesaplamaktır. Ben yaklaşık bir hesap yaptım. Ben ortalama yılda 20.000 Km. araç kullanıyorum. 10 yıl aynı aracı kullanmayı planlıyorum. Buna göre aracın yakıt,bakım ve sigorta giderleri dikkate alındığında Jeep Renegade 1.6 Dizel aracta;

36.000 TL yakıt,
    11.000 TL bakım,

masrafı tutmaktadır. Buna Sizin dediğiniz gibi, vergiler, sigortalar, balatalar, diskler, lastikler ve diğer olabilecek sarf malzemelerini ekleyecek olursak, on yıl sonunda toplam maliyeti yaklaşık bir hesapla 65.000 TL gibi bir tutara gelmektedir. (Maliyetlerin kalem kalem analizlerini yaparak, diğer markalar ile karşılaştırmaları yapılabilir.) Bu hesaba göre on sene boyunca bu araca her sene ortalama 6.500 TL , (her ay yaklaşık 550 TL) harcama yapılacağını dikkate almak gerekir.

Bu kadar lafı neden yaptık: Markayı kötülemek gibi bir niyetim asla yok. Aksine bu rakamların diğer markalar yanında ucuz bile kalacağını söyleyebilirim. Üstelik jeep markası benim gençlik yıllarımdaki idolümdü. Alınacak rakamlarda olmadığı için bugüne kadar alamamıştım. İlk kez ulaşılacak rakamlarda bir Jeep modeli görmek beni heyecanlandırdı. Burada konumuz Jeep Renegade olduğun için hesabı Jeep Renegade için yaptım. Başka markalar ve modeller şu anda ilgi alanımda olmadığı için onların maliyet hesabını ilgilenen arkadaşlar yapabilir.

Sevgiyle, kazasız günler diliyorum...

• Herkese merhabalar aracı test eden inceleyen biri olarak diyebilirim ki tek kusuru manuel olması onun haricinde sürüş keyfi aracın verdiği güven marjinal yapısı donanım zenginliği ve jeep premium markasının hazzı ile mükemmel bir araç kesinlikle araç ta 5 kişi çok çok rahat seyahat edebilir. Ben de limited 1.6 Diesel sunroof ve deri paket siparişini verdim haftaya çarşamba teslim edecekler inşallah.

• Selamlar;
    Araç özelliklerinde alarm ve 2 melodili korna diyor. Bu özellikleri kullanan veya bilen birisi açıklayabilir mi?
    (alarm hangi durumda devreye giriyor ve devreden nasıl çıkıyor. çünkü araç anahtarsız. 2 melodi aynı anda kullanılabiliyor mu yoksa birisi devredeyken birisi çalışmıyor mu?) Bursa için teslimat Aralık ortası dediler ama 2 hafta daha bekleyip 430 tl. mtv avantajı olabilir.
    Teşekkürler...
  • İş arkadaşımda va 1.6 dizeli. 95Bine almış. Full donanım sunroof, koltuk ısıtma, kör nokta vs vs. Akşamları iş çıkışı beraber dönüyoruz. Araba güzel, konforlu ama 95bin tl etmez kesinlikle.
    Sakin kullanım genel ortalama 7.3litre. 1000Km olmadı henüz.

• tbarist T kullanıcısına yanıt
    camlar açıkken kilitleyip uzaklaşırsanız. anahtarsız ve istenmeyen birisi camdan içeri elini uzatmaya kalkarsa alarm devreye giriyor.
  • ferah.park F kullanıcısına yanıt
    manuel olmasını kusur görüyorsanız, mayıs 2015 bekleyip otomatik sürüm alabilirdiniz.
  • eflatoon kullanıcısına yanıt
    teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tbarist

Selamlar;
    Araç özelliklerinde alarm ve 2 melodili korna diyor. Bu özellikleri kullanan veya bilen birisi açıklayabilir mi?
    (alarm hangi durumda devreye giriyor ve devreden nasıl çıkıyor. çünkü araç anahtarsız. 2 melodi aynı anda kullanılabiliyor mu yoksa birisi devredeyken birisi çalışmıyor mu?) Bursa için teslimat Aralık ortası dediler ama 2 hafta daha bekleyip 430 tl. mtv avantajı olabilir.
    Teşekkürler...

Yeni araclarin cogu cift kornalidir. Aslinda cift melodi denmez ona. Bir ince bir kalin ayni anda calar kornaya basinca. eski araclarda veya cok cok ucuz araclarda hala tek korna bulunabilir. Benim anladigim durum bundan ibaret yani oyle sesini degistireyim farkli calsin durumu degil.
  • Haklısınız o bir kusur değil tercih meselesi. Ben hep otomatik vites istemiştim ondan kusur diye yazmışım ancak aracın vites geçişleri oldukça rahat. Mayıs ı beklememe sebebimse ocak ayı itibariyle devletin tüm araçlara yapacağı zam ayrıca bu otomobile firmanın kendi zam yapma ihtimali de yüksek. İnanıyorum ki çok satacak bir araç

• quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

teşekkürler... o fiyatlar pahalı çünkü jeep hemen suv olarak kabul ediliyor ve ona göre işlem yapılıyor.

1- farlar gece çok güzel. uzun otomatik far modu daha da güzel. uzuna alıyorsunuz karşıda kimse yoksa uzunlar devrede kalıyor.
    2- bir sürü sensör var, otomatik uzun fardan şerit takibine; lastik iç basınç sensörlerinden arka yolcu emniyet kemeri sensörlerine kadar hepsinden memnunum.
    3- var elbette. ama bu eksikler konforu artırıcı yoksa kullanım problemi oluşturmuyor. hem olsaydı fiyat artardı.
    a.ön park yaklaşma sensörü ve arka kamera
    b.colormatik, otomatik kararan ön cam ve sunroof
    c.otomatik park asistanı
    d.tümleşik navi
    e.otomatik kapı vakumları
    f.otomatik açılan bagaj kapağı
    g.koltuk ısıtmalarına ek olarak koltuk soğutmaları,
    peki o zaman bu araç fiyatı ne olur ?

4-deri koltuklu aldım.
    5-seçenek düğmesi yok. o seçenek düğmesi 4 çeker katsayılarını değiştirmek için. 4 çeker özelliği ek donanım demek: bu da tüm marka ve modellerde ağırlığı artıran, ataklığı ve hızı düşüren bir getiri. öte yandan her türlü araziye karşı avantaj sağlıyor.

HOCAM BUNLARIN HEPSİ SPORTAGE + + VAR FİATTA 75000 TL OTOMATİK EN FULL AZ FULL DE 65,000 TL BAŞLIYOR

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.