Şimdi Ara

JBL LX600 Sürücülerinin Onarımı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır kullandığım JBL LX600 set hoparlörlerimin tekinin sürücüsünün bobini dağıldığı için kullanılamaz hale geldi. Onarırım ya da muadili bir hoparlör ile değiştiririm derken diğer kabindeki sürücünün de bazı bas tonlarda bobinin bulunduğu yuvaya sürttüğünü farkettim. Kısacası diğer hoparlör de gitmek üzere. Sürücülerin modeli A610, 25 cm büyüklüğünde ve beni tatmin eden güçlü sesleri var. Şimdi kafamdaki soru bu sürücüleri tamir ettirip kullanmalı mıyım? Ya da muadil bir hoparlör çifti bulup onları mı kullanmalıyım? Çünkü daha öncesinde adam akıllı bir ses sistemine sahip olmadığım için belki de kullandığım set çok kaliteli olmayabilir ya da olabilir bunun cevabını pek bilmiyorum ama bu set ile subwoofera ihtiyaç duymuyorum. 2.el 25 cm hoparlör arayışına girdim fakat 25 cm hoparlör bulmanın ne kadar zor bişey olduğunu anladım çünkü piyasada çok az varlar sürekli 20 ya da 30 cm hoparlörler revaçta. Kimseyi sıkmamak için kısa kesiyorum. Aşağıda belirttiğim noktalarda yardıma ihtiyacım var,

1.Hoparlörler tamir edilmeye değer mi? Değerse maliyet sizce ne olur?(çifti için, bobin sarımı, koni vs herşey dahil). İstanbul Pendik'te yaşıyorum onarımı nerede yaptırabilirim?
    2.Eğer ki tamir edilmeye değmeyecek hoparlörler ise bu tip hoparlörleri nereden temin edebilirim? Çünkü ortalık oto ses sistemleri ile dolu adam akıllı bir şey bulamadım.
    3.Elinde bir çift düşük frekanslı 25 cm hoparlörü olup da satacak olan var mı?

Belirttiğim konular hakkında yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum, iyi forumlar.

Not: Hoparlörlerin fotoğraflarını ekledim, bakabilirsiniz. JBL LX600 Sürücülerinin Onarımı Hakkında JBL LX600 Sürücülerinin Onarımı Hakkında JBL LX600 Sürücülerinin Onarımı Hakkında
     JBL LX600 Sürücülerinin Onarımı Hakkında JBL LX600 Sürücülerinin Onarımı Hakkında JBL LX600 Sürücülerinin Onarımı Hakkında

• Güvendiğim saygı duyduğum Küçükyalı minibüs caddesi üzerinde Bolero Müzik behzat beyle iletişime geçin .
    kendisi dürüst ve bilgilidir . yardımcı olacak veya çöp e atın diyecektir .

Bugün Behzat Bey ile konuyu uzun uzun görüştük. Sağ olsun bayağı bir ilgilendi. Fakat onarım için bobin ve spyder bulamayacağını ama koni konusunda sıkıntı olmayacağını söyledi. 25 cm hoparlörünüz var mı elinizde diye sorduğumda yine olumsuz cevap aldım. Yani malesef yardım alamadım kendisinden. İlginiz için teşekkür ederim, iyi forumlar.

TV: Sony 55W815B / AVR: Pio VSX-921 / Media Player: Pioneer BDP-150K / Front: NS-555 / Center: NS-444 / Surround: NS-333 / Subwoofer: YST-SW315 / Sattelite: Dsmart HD ---- PC: Zalman Z11 Plus, CPU:3570K, GPU: Asus 7870DirectCU II T , Corsair. 16GB Ram, Macho HR02
  • Karaköy Selanik Pasajına elinizdeki Jbl sürücünün kalanını da alarak gidin . Mutlaka bir çift woofer bulursunuz....Westa marka oldukça fazla ürün vardı halen duruyorsa onu tercih edin ... Yoksa çin malı olacaktır....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.