Şimdi Ara

JavaScript testlerine göre iPhone 5 bile en iyi Android cihazlarından daha hızlı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • JavaScript web tarayıcılarında kullanılmakta olan dinamik bir programlama dili. Yani tarayıcının kullanıcıyla etkileşimde bulunması, tarayıcının kontrol edilmesi, asenkron bir şekilde sunucu ile iletişime geçilmesi ve web sayfası içeriğinin değiştirilmesi gibi işlevler sağlanır.

Şimdi bu javaScript'in tanımı. Kısacası web browser'ın yapımında kullanılan bir dil. İlk önce bunun Android işletim sistemi ile alakalı olmadığı konusunda anlaşalım. Bu web browserla alakalı.

Eğer akıl edip IOS cihazlar üzerinde iki Web Browser üzerin (Safari, Chrome) deneseydiniz bunun işletim sisteminden değil web browserdan kaynaklandığını görürdünüz.

IOS cihazı olan arkadaşlar SunSpider testini Chrome üzerinden çalıştırdıklarında android telefonlarının aldığı gibi yüksek "ms" aldıklarını görecekler.

Bir de saçma saçma bunun tek çekirdek performansında kaynaklandığını yazmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeroWin -- 14 Ekim 2015; 21:10:43 >

• nasıl bir kin birikmiş bu android kullanıcılarında. bir öldürmedikleri kalmış haberi yapan elemanı. ezikliğin bu kadarı

• iPhone 6 lansmanına gidemeyen editörler geçen sene ne ağlamıştı şimdi de yalakalık yapmaya başlamış, üstelik forumdaki bütün editörler yapıyor galiba (Erdi revize laf yok şuan en iyisi o bence)

Şimdi Microsoft'a ağlamaya başladılar galiba, Lumia 950XL'in fiyatına laf atmalar falan yapmışlar. Telefonda sıvı soğutucu var abi!? Daha ne olsun ya!

180° derece dönen,haber başlıklarını posta gazetesine benzemekler.

Sizin gibi yancı insanlar olmaz olsun. Sizde zerre insanlıkla ilgili bir şey yok mu?
    Lafınızın arkasında durmanız gerekirken niye gidip komik durumlara düşüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu haberi yapan Ahmet Gözütok'un gözü tok değil. :)

• evet Ahmet, sayende Android e bakış açım değişti, Hemen Note 3 ümü satıp kurtulacağım. :)

• ortada bir yanılgı olduğu apaçık belli. kişinin kendini haber yapma zorunda hissetmesi ve yönetimden gelen baskı ne yazdığını dahi farkına varamayan haber editörleri ortaya çıkarıyor. copy paste haberciliğinde bile bu kadar tartışmalı bir haber yazılamazdı herhalde. konu hakkındaki yetersiz bilgi bir miktar yanlış bilgi ile birleşince ortaya böyle yazılar çıkması işten bile değil. sorun DH yönetiminin huyguladığı baskıda osa gerek. bırakın insanlar bildiği konularda yazsınlar. sonra kişi değil siteniz komik duruma düşüyor.

• Arkadas editor olmak bu kadar kolaymı :) Birinci tüm telefonlarda aynı browser üzerindenmi test edilmiş Muhtemelen cevap hayır :) İkincisi Samsungun 500 Ms denilmiş, Kendi browser'i ile olabilir, Chrome ile kaç ? Tabii böyle bilgi yok, Kahvedeki mehmet abi 400ms ayfon 200ms abi demek gibi birşey, Sadece rakamlar değil Screenshot ve Aynı browser lazım, Yoksa sık sıkabildiğin kadar

• 4GHz i7 işlemcilerden daha iyi sonuç almış. Ne diyek, daha mı iyi diyek? Daha programlama dilleri hakkında bilginiz yok, her şeyi karıştırmışsınız. Ciddiye bile alınacak bir haber değil bana kalırsa. Bir kere sonuçlar kat kat güçlü cihazlardan daha iyi çıkıyor ama kullanımda tersi olduğunu biliyoruz.

• 2012 yılında aldığım iphone 5'in samsung s6 ve diğer androidli muadillerini tokatlamasına hiç şaşırmadım,editöre kızmaktansa çevrenizde iphone 5 kullanan arkadaşlarınızla telefonlarınızın performasını karşılaştırabilirsiniz,forum.donanimhaber.com 'da yediğiniz tokadın bir de reel hayatta tadına bakmış olursunuz.

• dandroidcilere konu agır gelmiş

• Bir iPhone 5 kullanıcısı olarak gurur pointimi aldım gidiyorum.

• Yaw konu Android-IOS meselesi değil. Konu Safari-Chrome meselesi.

Windows 10 bilgisayarı olan arkadaşlar bir Chrome'da SunSpider testi yapın, birde Edge'de testin yapın. Arada bariz farklar göreceksiniz.

Buda aynı mesele. Birinde iPhone'da Safari üzerinde yapılmış Android'de Chrome üzerinde yapılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: NeroWin

JavaScript web tarayıcılarında kullanılmakta olan dinamik bir programlama dili. Yani tarayıcının kullanıcıyla etkileşimde bulunması, tarayıcının kontrol edilmesi, asenkron bir şekilde sunucu ile iletişime geçilmesi ve web sayfası içeriğinin değiştirilmesi gibi işlevler sağlanır.

Şimdi bu javaScript'in tanımı. Kısacası web browser'ın yapımında kullanılan bir dil. İlk önce bunun Android işletim sistemi ile alakalı olmadığı konusunda anlaşalım. Bu web browserla alakalı.

Eğer akıl edip IOS cihazlar üzerinde iki Web Browser üzerin (Safari, Chrome) deneseydiniz bunun işletim sisteminden değil web browserdan kaynaklandığını görürdünüz.

IOS cihazı olan arkadaşlar SunSpider testini Chrome üzerinden çalıştırdıklarında android telefonlarının aldığı gibi yüksek "ms" aldıklarını görecekler.

Bir de saçma saçma bunun tek çekirdek performansında kaynaklandığını yazmışsınız.

Evde kalan bir baltaya sap olamamış insanları yazar yaparlarsa böyle kalitesiz haberler okumaya mecbur kalırız. Haberi yok daha javascriptten. Önüne gelen her haberi çevir haber yap. Yazarlık anlayışı bunların bu kadar işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 14 Ekim 2015; 23:06:35 >

• ios kapalı kutu ama android koca bir evren,ios kullanıcıları kazık fiyatlarla alıp sadece fotoğraf çekip internete girdikleri telefonlarıyla kendi ütopyalarında mutlu olmaya devam etsinler burda laf yetiştireceklerine

• Çok saçma yorumlar ve gözükmemesi bile gereken insanlarla dolu bir konu olmuş burası. Tek çekirdek veriminin yüksek olduğunu biliyoruz da sonuç oalrak tek çekirdeğin dışında kaç tane çekirdeimiz ver ve bunları kaç uygulamamız destekliyor? Ben elimde tek çekirdek verimi yüksek olan orta düzeyde bir telefon kullanıyorum. Bu telefonla aldığım verim 4s ile aldığım verimle aynı. Arada 150 lira fark verdı ve ben karlı çıktım. Bu kadar basit bir olay. Hadi dağılın.
  • Beyler Puffin Web Browser iphonelar kadar hızlı oluyonuz.

Ya bırakın bu tatavayı anlaşılmayacak farklar artık bunları şurada küçük farkları konuşmayalım telefonlar hakkında büyük farklar lazım bize mesela bize daha iyi deneyim sunacak bir şeyler fark yaratacak şeyler.

Örnek:Htc nin yaptığı önde stereo hoparlör veya Samsungun nabız ölçeri veya Lg nin lazer odaklaması, Apple touch ıd, Lg knock code diye uzar gider bunlar artık daha önemli. İşlemciler falan artık ortaya büyük farklar koymuyor bunu anlamamız gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

ios kapalı kutu ama android koca bir evren,ios kullanıcıları kazık fiyatlarla alıp sadece fotoğraf çekip internete girdikleri telefonlarıyla kendi ütopyalarında mutlu olmaya devam etsinler burda laf yetiştireceklerine

2012 yılında aldığım iphone 4s'te ses klipsini aşağı çekerdim ve telefonun hiçbir şartta gıkı çıkmazdı.
    2015 yılında aldığım z1 (lolipoplu) sessize alınca kafasına göre takılıyor. Neymiş. Ayrı ayrı kısmak lazımmış.

Androidin yeni yeni standartlaştığı şeyleri biz iphone kullanıcıları 4 sene öncesinde standart olarak kullanıyorduk.
    Sizin dünyadan haberiniz yoktu.
    Kaç yıl oldu, siri ios 5 ile geldi, daha androidin doğru dürüst sesli asistanı yok.
    Bu dediklerimi biz 2011 de görüyorduk.

Şu an android kullanıcısıyım.
    Eski 3 yıllık iphone deneyimimden sonra bu sistem okadar çiğ, okadar yavan geliyor ki...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun androidde değil, programları ve yazılımları 3 den fazla çekirdeğe optimize etmeyen yazılım mühendislerinde. 2 çekirdeğin yaptığını 6 çekirdek ile daha hızlı ve daha az güç tüketerek yapacağını bildikleri halde pazarın dengesini bozmamak için uğraşmayan geekler.

• Bu android kullanıcılarının gerçekten dünyadan haberi yok.
    Bluetoothtan mp3 gönderince seviniyorlar.
    Len 2011 yılında adam icloud'u getirdi.
    Öyle yarım yamalak da değil.
    Tam teferruatlı koca bir sistem.
    Şuan (2015)te kullandığım lolipoplu cihazımda doğru düzgün cloud altyapısı yok.

İphone kullanmadığınız için gerçeklerden haberdar değilsiniz.
    Size de hak veriyorum.
    Bu farkı ancak iphone'dan androide geçince anlayabilirsiniz.

• Benim iPhone 5 uygulama performansinda en kral android den daha seri. Ispati da var.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.