Şimdi Ara

Japonya Maceram [EŞZAMANLI] [SS'Lİ] (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
368
Favori
83.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
262 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hey Jude.

    sözlükte görüp geldim başlığı, daha önce forumda gözüme çarpmamıştı.


    japonya hakkında zerre bilgisi olmayan, medyada saçma sapan haberler aracılığıyla gaza gelenler doluşmuş başlığa. anlayamadığım şekilde bir japon pohpohlaması var sürekli medyada, insanlar da japonları mükemmel bir millet sanıyorlar. geçtiğimiz yaz avrupa'da o kadar japon turiste denk geldim ki, adamlara bırakın laf açmayı, hello diyince bile irkilip kaçıyorlar. aşırı izole yaşantının sonuçları bence bu. buna ırkçılık ya da türkleri sevmeme diyemeyiz, farklı bir durum var bunlarda. japonya hakkında detaylı toplum araştırması yapınca çok daha iyi anlıyorsunuz böyle olmalarını. mesela kendini oralardan kurtarmış, başka ülkede yaşayan japonlara bakın, ordakilerle alakaları yok.

    Japonlar 1800 lü yıllara kadar adada tıkılı kalmış çin ile münasebeti çok olan bir ırak devlet. 1.dünya savaşına doğru bazı sanayi hamleleri yaparak kabuğunu kırmaya çalışmış nihayetinde abd ye bile savaş açmış homojen imparatorluk devleti. Japonların suskun olması bence nükleeri yemesi ile alakalı. Adamlar almanlar gibi kendini sanayiye adadı o gün bu bugündür. Almanlardan farkı ise dindaş olmadığı için Abd den kafalarına nükleer atılmış olması. Asla heterojen toplum olamayacak olmaları da cabası. Bence millet sevicilik yerine değer seviciliği daha önemli. 25 yıldır oraya gidip gelen komşum neden orada kalmıyorsun dediğimde sıkıcı toplum olduğunu söyledi. Klasik gurbetçi söylemi gibi olacak ama yurtdışında kalmak kolay iş değil. En güzeli yeterince para kazanıp dönmek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son durumunuz hakkinda bilgi verir misiniz merak ettim
  • Gece okumaya bir başladım. Soluksuz bitirdim. Hayat nelere kâdir. Okurken o azminize hayran kaldım. Elinizden gelen her şeyi yapmışsınız. Siz hayatı öğrenmişsiniz. Bu kadar azimli ve kararlı birisi kısa sürede çok güzel yerlere gelir hiç merak etmeyin. Şimdi sorması ayıptır yaş kaç oldu hocam?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt

    bende merak ettim yaşı kaç acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke silinmeseydi dropbox vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zurnaci Z kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi en son 2020de girmiş foruma, Bende var fotolar ama arkadaşın özeline girer diye kaldırdım, adam japonyada rüya gibi gitmiş gelmis hayat tecrübesi edinmek için güzel fırsat olmuş helede japonja öğrenmek için japonya güzel ülke, istek olurda pm atin link atayım fotoları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenfiz -- 2 Haziran 2021; 13:9:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Japonya Gidip de o kadar azmedip tr simülasyonuna geri dönmek de ne bileyim abi. Yok muydu şöyle güzel ve kariyer sahibi bir japon hatun evlenseydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Selam,


    Bazılarınız şu an ne yaptığımı sormuş, özet geçeyim.


    Türkiye'ye döndükten sonra YTÜ-İşletme'den kaydımı silip üniversite sınavına hazırlandım. Gerek aile evinde internet altyapısının olmaması, gerek motivasyonsuzluktan istediğim gibi hazırlanamadım ve Yeditepe Üni.-Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne tam burslu yerleştim. İlk senemde güzel bir ortalama yapıp dil yeterliliği için TOEFL da alarak Boğaziçi YBS'nin yatay geçiş sınavlarına girdim, başarılı oldum. Şu anda Boğaziçi YBS son sınıf öğrencisiyim, mezuniyetime 8 dersim kaldı. Okurken farklı iş tecrübelerim oldu. 2. sınıftayken bölümde 6 ay kadar öğrenci asistanlığı yaptım. Sonrasında 1 yıl 3 ay part time Coca-Cola İçecek'te çalıştım. Temmuz ayında ise Amazon'da uzun dönem staja başladım. Onun dışında kısa bir dönem freelance Japonca altyazarlık yapıp harçlığımı çıkardım. Yaşımı soran bir arkadaş olmuş, iki ay sonra 25 olacak.


    Mezuniyetten sonra yurtdışında çalışmak veya master yapmak öncelikli hedefim. Bakarsınız "X Maceram" şeklinde farklı bir ülke için yeni bir seri gelir :)





  • Makunouchi İppo M kullanıcısına yanıt

    hortlatayım konuyu var mı yeni gelişme? anime izlerken aklıma geldi konu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 26 Şubat 2022; 21:15:13 >

  • Üstteki videoyu izlerken bu konu aklıma gelmişti.

    Japonya sever arkadaşlara Japonyaya turist vizesi ile girip kaçak kalmayı ve amelelik yapmayı tavsiye ediyorum videodaki çocuk gibi.
    Yoksa hayal japonya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 26 Şubat 2022; 21:33:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylardır haber yok sanırım iş hayatına atıldı güzel insan

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar,


    Ufak bir güncelleme vereyim. Mezuniyetime bir ay kala Avusturya'da iş buldum. Bir yazılım şirketinde teknik ürün uzmanı olarak çalışacağım. Eylül'de Viyana yolcusuyum. :)

  • Makunouchi İppo M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kardeşim, bize sopiler yollamayı unutma 🤗

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Makunouchi İppo M kullanıcısına yanıt

    Naptın hojjam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm yazıyı okudum dropbox silinmiş ss yok. Başarısız geçse de epey tecrübe edinmişsin. Çok heyecanlıydı yazını okumak. Hayatında başarılar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun açıldığı zamandan beri takipteyim
    Gerçekten muhteşem tecrübeler ve bizle paylaştığın için teşekkürler hocam :))

    Konuyu da hortlatmış olayım😂
    Japoncan şuan ne durumda?
    En son Viyana yolcusuydun.Nasıl geçiyor, oralardan memnun musun?
    Ve daha da önemlisi, tekrardan Japonya düşünüyor musun?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tebrik ederim ilk zamanlardan beridir konuyu takip edenlerdenim en son japonya zamanlarından sonra merak ettim bakayım dedim nasıl devam etmiş diye şimdi de viyanadasın ne güzel.

  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.