Şimdi Ara

japonya dan alısveris

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
29.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yakın bir arkadasım kısa sureligine is icin japonya ya gidiyor. daha once japonyadan alıs veris yapan var mı? ne gibi seyler alınabilir, fiyatlar karsılastırılınca nasıldır? bir singapur ya da hong kong kadar uygun olmasını beklemiyorum ancak kaliteli kablo vs aldırmaya deger mi acaba diye dusunuyorum

• Bu konuda ufak çaplı da olsa bilgim var. İki ay kadar Japonyada kaldım. Gelirken bir akrabamızın siparişi olan "ses kayıt cihazı" getirdik. Fiyatı türkiyeye göre cazipti fakat oranını bilemiyorum. Amcam vardı Japonyada. 6 yıl kaldı. Gelirken sipariş üzerine elektronik eşya getiriyordu. Ağırlık olarak fotoğraf makinesi...

Tercih sebebi olarak; ciddi rakamlarda fiyat farkı yoktu fakat yine de Türkiyeye kıyasla daha uygundu. Bunun yanısıra kalite çok önemli bir etkendi. Özellikle sony ürünlerinde, kendi ülkesi olduğu için oldukça avantajlı idi Japonyadan alışveriş...

4 sene oluyor gideli. O zamanlar "henüz çocuktum" diyebileceğim bir yaştaydım ve bu yüzden daha fazla yok...
  • tesekkur ederim ilginiz ve cevabınız icin..

peki birkac web sitesi biliyor musunuz? en azından birkac bilinen urun yakalayabilirsem kıyaslama olanagım olabilir. bir arkadas gidecegi icin buyuk bir cihaz isteyemem ancak kablo tarzı seyler uygun olursa siparis verebilirim diye dusunuyorum.
  • Web sitesi olarak malesef bilmiyorum fakat sizin için oradan getirdiğim katologlara bakacağım. "Elektronik alışveriş mağazası" ismi bulabilirim belki...
  • gercekten cok guzel olur. dediginiz gib en azından magaza adı ile aratıp birkac fiyat alabilirim. hatırı sayılır uzunlukta hdmi ve component kabloya ihtiyacım var. uygun fiyatlara ixos lardan bulabilirsem getirtmeyi dusunuyorum
  • Katologların tümüne baktım fakat ağırlıklı olarak "mağaza" değilde "marka" katologları getirmişim. Toshiba, aiwa, sony... Sadece bir tane mağaza bulabildim. İsmi "Best". Fakat katologda site adresi görünmüyor. Daha doğrusu vardır muhakkak fakat kanji ile yazdıkları için okuyamıyorum Japon sitelerini gezerken b bakımdan zorluk çekebilirsiniz. Latin alfabesini pek kullanmıyorlar çünkü. İngilizce opsiyonu olursa iyi olur sizin açınızdan...

Başka bir mağaza gelirse aklıma yine sizinle paylaşırım burada... Kolay gelsin...
  • ben birkac site buldum.. fiyatlar gercektende uygun.

oradan buraya getirme nasıl oluyor, hic denediniz mi? bir cd player ya da dvd player tarzı seylerin turkiye ye girisi nasıldır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yurtdışı/Amerika'dan Ürün
    4 yıl önce açıldı
    Alibaba.com'dan bireysel ithalat
    6 yıl önce açıldı
    Amerika'dan alışveriş
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Denedik tabii. Bir problem ile karşılaşmadık. Amcam gelirken Mikrodalga fırın, müzik seti, dvd player, bilgisayar,fotoğraf makinesi... vb bir kaç kalem elektronik eşya getirmişti. Hiç bir problem olmadı bu konuda...

Sadece aktarmalı geldiği için, aktarma sırasında bavuldan iki tane fotoğraf makinesi çalınmıştı o kadar...
  • 2 sene önce japonya'ya gittim. Ne tür şeyler almak istiyorsunuz. Normalde Japonya ve özellikle Tokyo Dünyanın en pahalı şehirlerinden biri. Elektronik üretim merkezi olmasında rağmen uzakdoğuya göre çok pahalı sayılır. Yine de bazı uygun ürünler bulunabilir. Gittiğimde hiçbişi almamıştım. Sonra Japonya'dan fotoğraf makinesi getirttim Panasonic FX8 o bayağı uygun bir fiyattı buraya göre çünkü yeni çıkan bir üründü. Fiyatlara bakmanız için bir iki web sitesi biliyorum
  • www.yodobashi.com
    www.kitamura.co.jp

dijital ürünler için bunları biliyorum. Ancak web sitelerinin tamamı japonca, japonlar biraz ingilizce düşmanıdır. Gerekli olmadıkça kimse konuşmaz, yazmaz. Acayip derecede kültürlerini korumaya çalışıyorlar. Yine de arama ekranından ürünün modelini yazarsanız ilgili fiyat bilgisine japon yeni olarak bulabilirsiniz. web sitelerinden kıtalar arası alışveriş yapabileceğinizi sanmıyorum. Ancak oraya giden biri varsa bakabilir.

Asla bakmamanız gereken malzemeler: bilgisayar parçaları, ram bellek gibi şeyler. Bir de eğer DVD VCD gibi video ile ilgili ürünlere bakarken orda da Amerika gibi NTSC sisteminin kullanıldığını ve NTSC ürünlerinin uyumluluğunu gözönünde bulundurmalısınız. Sırf bu yüzden dijital kamera almamıştım.

• bu sayfadan ingilizce tercume ettirerek birkac urune baktım, burada 600-700 eur olan cd player lar (marantz) orada 300-350 eur civarında. zaten marantz ın kendi japon sitesinde 1000-2000 yen fazla olmak uzere aynı seviyelerde

http://nifty.amikai.com/amiweb/browser.jsp?f_color=CC0033&url=http%3A%2F%2Fwww.kakaku.com%2F&display=3&langpair=JA%2CEN&c_id=nifty

isterseniz bir kontrol edin, yanlısım mı var bilemiyorum ancak fiyatlar gayet uygun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EliasGS -- 10 Kasım 2006; 13:37:06 >

• bu linkten bişey çıkmıyo ürünün model numarası nedir bir de ben arastirayım
  • oradaki linkten cd player vs secerseniz marantz adı altında cıkıyor,

cd5001 veya sa7001 model numaraları
  • Japonya için size birinci elden ve bu işlerin içinden gelen birisi olarak bazı yazacaklarım vardır,geçmişte çalışma hayatımda(Paneller ve diğer Elektronik cihazlar anlamında)

Taiwan/Japan/Korea/Çin defalarca gitti;80 li yılların sonundan başlayarak

Öncelikle ik mesajım şu olacaktır; "caponlar" bile(ama uyanık ve işi bilenler için bu yazdığım) kendi ürünlerini en başta Singapur olmak üzere,HongKong,Manila ve şimdiler de
    ise Çin den almaktadır "kazık yememek" için!!

"Japan Domestic products" hemen hiç kalmadı zaten,aslında uzun zamandır da yoktu,ama caponlar bu konularda aşırı milliyetçi ve hassas oldukları için "Made in JAPAN"
    görmek isterler dolayısıyla 90ların sonundan itibaren ÇİN mallarına Made in Japan basıp içerde satarlar! bu konuda özellikle ülkeye giden yabancıları güzel avlarlar!

Zaten bir mağazaya girdiğiniz zaman alışverişi bir capon bulup ona yaptırmanız gerekiyor

Bütün capon ana üreticilerin zaten fabrikaları Çin e gitti bile(Dalian bunların üssüdür,çoğu capon buradadır!)

Ancak elinizde alacağınız malın spesifik tanıtımı varsa veya siz o ürünü direk biliyorsanız ve fiyat farkı da TR ye göre ucuz ise yine de alınabilir ama Çin malımı yoksa
    capon malımı diye sakın takılmayın(zaten çok büyük ihtimalle de Çin malıdır o ürün) ve TR ye göre fiyat farkıda sizi kesiyorsa alın gitsin!

Not;yabancıları çok güzel yiyor capon satıcılar helede merkezde iseniz ki genelde herkes Ginza ve çevresinden alıyor malları!

Bir örnek daha vereyim;biz ilk olarak Tokyo ya 1986 da gitmiştik(Müzik setleri/Oto teybi işleri için)ve bana gitmeden önce Eniştem,fotoğraçı olduğu için iki tane makine
    siparişi vermişti birisi Minolta idi diğeri de Nikon idi ve tam spesifik bilgilerini v.s de vermişti ben fot.mak.işinde hiç anlamam çünkü!parasınıda peşin olarak bir miktarını da vermişti
    ben ertesi gün ilk gördüğüm mazağaya daldım makineleri anında aldım capon bile şaşırmıştı fiyatlarını geçmiş gün unuttum tabiki ama sonra işimiz bitti ve HongKong a geçtik
    orada bir kaç gün sonra bir araştırdım ve aldığım makinelerin fiyatlarını görünce bayılacak gibi olmuştum en az %40/50 fark vardı yani daha ucuz idi! üstelik o zaman ÇİN malı da
    değil ve harbi capon malları idi bu makineler! bu arada özellikle Elektronik mallar satan yerleri girince içerisinin tıka-basa capon olduğunu görünce olayı çakmıştık ama kazık
    yiyerek öğrendik

Bugün de durum tamamen aynıdır,bu dediğim şehirlerin en iyi ve tatlı müşterileri hep caponlar oluyor ve hiç pazarlık bile yapmadan malları kapıyorlar!

Caponlar acaip İçki içip sürekli yabancı marka Konyakları tercih ederler ve acaip süslü şişelerde Fransız malı konyakları bir tek buralarda bulunur ve caponlar limit dahilinde
    bunları alırlar!

Tokyo çok pahalı ama Nagoya/Osaka gibi yerler biraz daha insaflıdır ama daha ufak şehirler v.s yerlere gidince fiyatlar yine şişiyor hatta Tokyo dan bile pahalı yerler vardır!

Bu işler en güzel ve tatlı rakamların olduğu zamanlar,70/80 ler idi 90 milad oldu ve 19901/2 den itibaren her yerde fiyatlar arttı!! 2000 den sonra ise farklar ciddi azalmıştır!

Singapur özellikle bazı ürünlerde inanılmaz cazip idi ama bugün değil,HongKong esprisi çoktan bitti! genelde hiç kimsenin bilmediği eski Portekiz Sömürgesi MAKAO ise inanılmaz cazip idi
    (biz burayada defalarca gitmiştik)ama Çin e geçtikden sonra hongKong gibi burası da bitti,çünkü en ucuz yer burası idi ve alt tarafı 2/3 saatlik bir Ferryboat ile buraya geçilip
    Elektronik ürünler kısıtlama olmadan alınırdı ama burasını kimseler bilmezdi,biz gide-gele ve ilk Tokyo kazığını yiyince ciddi manada uyanmıştık
    MAKAO aslında bir L.Vegas/M.Carlo gibi Kumar merkezidir ve Uzakdoğuda tekti burası!şimdi Çine geçtikden sonra ne oldu bilmiyorum(1998 den sonra devredildi burası)
    Mağazalar genelde boş olur ve sinek avlarlardı!pazarlık ile inanılmaz cazip fiyatlara mal alınıyordu ama insanlar orada paso kumar derdinde olduğu için mazağalar boş tabiki

++

TR ile Japonya fiyat farkını bence iyi değerlendirin,gerçi TR çok pahalıdır ama yine de iyi inceleyin bazı ürünleri!

Dubai de cazibesini tamamen kaybetti artık!80/90 larda burası tam Cennet idi yaw

• quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

www.yodobashi.com
    www.kitamura.co.jp

dijital ürünler için bunları biliyorum. Ancak web sitelerinin tamamı japonca, japonlar biraz ingilizce düşmanıdır. Gerekli olmadıkça kimse konuşmaz, yazmaz. Acayip derecede kültürlerini korumaya çalışıyorlar. Yine de arama ekranından ürünün modelini yazarsanız ilgili fiyat bilgisine japon yeni olarak bulabilirsiniz. web sitelerinden kıtalar arası alışveriş yapabileceğinizi sanmıyorum. Ancak oraya giden biri varsa bakabilir.

Asla bakmamanız gereken malzemeler: bilgisayar parçaları, ram bellek gibi şeyler. Bir de eğer DVD VCD gibi video ile ilgili ürünlere bakarken orda da Amerika gibi NTSC sisteminin kullanıldığını ve NTSC ürünlerinin uyumluluğunu gözönünde bulundurmalısınız. Sırf bu yüzden dijital kamera almamıştım.

Bende Bu sitelerden Sharp Aquos Crystal Telefon almak istiyorum sizzce güvenlimi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.