selam millet.. ben ikinci yabancı dil için uğraşmaya başlıcam karar veremiyorum. ben makina 4. sınıf öğrencisiyim bu piyasada japonca bilene ihtiyaç çok. japonca zor heralde bi kere alfabe değişik kaç yılda öğrenirim sizce bu dili... yada bunun yanına alternatif olarak almanca yada italyanca hangisi diyosunuz siz sağolun şimdiden
Japoncayı kolay öğrenirsin, çünkü dilllerimizin anası aynı onlarla, ağız falan da aynı ama onlar tek heceli alfabeyi kullanırlar, sonuçta bilirsin bizim de kökenimiz Asya.
Almanca daha geçerli bir dil bence ama senin tercih edeceğin mesleğe bağlı tabi ki bu.
Not : Japonca tabi ki kolay bir dil değil, ama bir rustan daha kolay öğrenirsin, bizim dil kökenimiz aynı.
Benim eşim şu an japonca özel dersleri alıyor,yaklaşık 2 hafta oldu ve kolay olduğunu söyliyor. Gayet basitmiş, dcocuk dediği gibi dilimize yakın. Ama japoncayı ne yapıcan,biliyorsun pratik çok önemli. Yani o dilli kullanabilicekmisin unutmamak için. Ben sana almanca ve ya fransızca öneririm. Ben örnek almanca,ingilizce biliyorum ve yunancaya başladım.Ama şürekli pratik yapıyorum iş gereği yoksa unuturum.Yani demek istediğim pratik çok onemli.
Hocam japonca öğrenmen ezberin kuvvetliyse 3 ay ya sürer ya sürmez ama japonca kurslarına gidersen orda para kazanmak için işi uzatıyolar bir kur 4 ay.Japoncanın grameri türkçeye çok benzer hatta türkçenin basitleştirilmiş hali diyebilirim.Yalnız japonca öğrenirken yazı kısmı seni zorlıycaktır.3 ayrı yazı sistemleri var Hiragana,Katagana,Kanji bunlardan hiragana ve katagana 52şer harf bunları öğrenmen çok zor olmaz ama kanji işi zorlaştırıyo.Aşağı yukarı 1500 kadar kanji öğrenmen lazım.Ama yazı beni ilgilendirmez ben konuşup anlaşıyım yeter dersen dediğim gibi 3-4 aylık bi süre sana yeter.Eyer japoncayı öğrenirsen yanına bide hobi için Korecede öğren bari ama nerden öğrenirsin onu bilemem.Korece dilimize çok yakın hele bide Japoncayı öğrenmişsen çok fazla zorlanmassın.Japonca-Korece ve Moğolcanın 200 civarı ortak kelimesi var.
korece öğren derim ben. hem alfabesindeki karakterler çok güzel lego gibi :D
ya beyler bu tur dil olaylarina ilginiz varsa skype den pratik yapsak ya ne dersiniz?
Arkadaşlar bu bu kadar basitmi yahu ben tokino tabibitoyu ezberleyene kadar canım çıktı... Ozaman bilgileri bir noktada paylaşım hem biz kendi aramızda çoğunluk alıştırma yapmış oluruz hemde daha çok kişi kazanır... Peki nereden başlanmalı...
arkadaşlar sağolun yorumlar için. dediğiniz gibi skype kullanarak pratik yapabiliriz güzel fikir bu. ing alm fra ita bilenler kendi aralarında kursunlar gruplarını takılalım
benim skype "screen name" i greenflash eklemek isteyen arkadaslar icin.Biraz cince biraz ispanyolca biraz da polonya dili ogrendim sadece birkac kelime
usta nasıl öğreneyim kendi çabamla nerde o yetenek kursa filan gitmek lazım. bu nalet dilin kursuda yoktur piyasada fazla
quote:
Orjinalden alıntı: gülümse
usta nasıl öğreneyim kendi çabamla nerde o yetenek kursa filan gitmek lazım. bu nalet dilin kursuda yoktur piyasada fazla
hangi üni.??ayrıca makinacılar için şuan Almanca en gecerli dil
forumda ne kadar çok makine okuyan veya mezunu var yaa..
baba ben gazideyim makina bölümü kalıpçılık anabilim dalındayım. ing en çok tercih edilen dil şuan. almancada 2. sırada ancak almancayıda ingilzceyide bilen insanlar çok sayıda piyasada. japonca bilen ise çok az ve ihtiyaç gerçekten var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme