Şimdi Ara

Japon üretimi makina yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CANON,NİKON hemen hemen hepsi Çin,Malezya,Endonezya üretimi.
    Hiçmi orjinal Japon üretimi makina yok.Yada varda Türkiye'yemi getirmiyorlar.Bize sattıklarımı Çin,Malezya.

Amerikadan makine getirenler bi bakıversinler onların CANON'ları,NİKON'larıdamı Çin,Malezya falan..

• sony kamera gelmişti bana almanyadan şu minidv olanlardan..made in japan yazıyordu...ankarada bi kaç yere bakmıştım fiyat farkı varmı diye dikkatimi çekmişti tam hatırlamasamda japan yazmıyordu...
  • bendeki fz5 cappon
  • çin-japon ne farkeder?
    bundan 20 sene öncede japon üretimi mallara, şuan çin üretimi mallara yaptığımız muameleyi yapıyorduk.
    Made in Germany, USA, England falan yazacaktı illakine

Çin de işçiyi ayda 50 dolara çalıştırırsam bende olsam ben de çin'e fabrika kurarım.

Kapıyı süpüren işçi 50 dolar almış, 5000 dolar almış kime ne?

Japon malları tamamen japon mu acaba?

ürünün tamamını çinde üretip japonya da vidalarını sıkıpta made in japan da yazabilir!
  • Ama ne yapıyorlar,
    aynı malın japon üretimini Avrupa'ya Amerika'ya yolluyorlar.
    2.sınıf işçilik olan Çin,Malezya;Endonezya üretimi malları Türkiye'de pazarlıyorlar.Hem de Avrupadan Amerikadan daha pahallıya.
    Ne farkeder diyenlere sorarım.O zaman ne farkeder bizimkilerde aynı fiyata Japon üretimini getirsinler.Avrupada Amerikada aynı malın Japon üretimi bize göre daha da ucuz değilmi?Niye 2. sınıf malları daha pahallıya bize satıyorlar?
    Bu işe dur demek lazım.Türkiye teknoloji çöplüğü değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MrKutlu

çin-japon ne farkeder?
    bundan 20 sene öncede japon üretimi mallara, şuan çin üretimi mallara yaptığımız muameleyi yapıyorduk.
    Made in Germany, USA, England falan yazacaktı illakine

Çin de işçiyi ayda 50 dolara çalıştırırsam bende olsam ben de çin'e fabrika kurarım.

Kapıyı süpüren işçi 50 dolar almış, 5000 dolar almış kime ne?

Japon malları tamamen japon mu acaba?

ürünün tamamını çinde üretip japonya da vidalarını sıkıpta made in japan da yazabilir!

Öncelikle büyük firmalarin hiç biri çinde üretipde,basit bir kısmını japonyada üreterek made in japan yazmaz..Benim notebook malezya üretimli,kutu ve kitapçık çinde üretilmiş.adam kutu ve kitapçığa ayrica made in china yazmiş :)

Ayrica made in japon ile made in china bence farkeder..Mesela Canonun ucuz makinalarinin %99 made in chinadir.halbuki eos 350d ve onun üstündeki makinalarin hepsi made in japandır..(biz şu ana kadar 7-8 tane eos 350d sattik.hepsi made in japandi).Canon S2ler ise bazen made in china ,bazense made in japan geldi..

• Yaniliyorsun dostum avrupadada ayni sey gecerli simdi bir magzaya girip mallarin uzerindeki uretim etiketlerine bakarsan Cin,Malezya,Endonezya gorursun cunki birseyleri sabilmesi icin ucuza mal edip ona gore satis pazarini edinmesi gerekiyor mesela konuyla ilgili olarak benim Canon 300D var ilk ciktigi zaman almistim hollandadan benimkisi Uretim yeri olarak canada gozukuyor yani benden sonra arkadasim aldi ayni firmadan onunkisi Malezya yani bunun herhangibi bir +si yada- si yok bence kalite ayni kalite Onemli olan satis sonrasi verdikleri servis hizmeti
    quote:

Orjinalden alıntı: kartal

Ama ne yapıyorlar,
    2.sınıf işçilik olan Çin,Malezya;Endonezya üretimi malları Türkiye'de pazarlıyorlar.Hem de Avrupadan Amerikadan daha pahallıya.
    Ne farkeder diyenlere sorarım.O zaman ne farkeder bizimkilerde aynı fiyata Japon üretimini getirsinler.Avrupada Amerikada aynı malın Japon üretimi bize göre daha da ucuz değilmi?Niye 2. sınıf malları daha pahallıya bize satıyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kane -- 30 Temmuz 2006; 18:44:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

Öncelikle büyük firmalarin hiç biri çinde üretipde,basit bir kısmını japonyada üreterek made in japan yazmaz..Benim notebook malezya üretimli,kutu ve kitapçık çinde üretilmiş.adam kutu ve kitapçığa ayrica made in china yazmiş :)

Ayrica made in japon ile made in china bence farkeder..Mesela Canonun ucuz makinalarinin %99 made in chinadir.halbuki eos 350d ve onun üstündeki makinalarin hepsi made in japandır..(biz şu ana kadar 7-8 tane eos 350d sattik.hepsi made in japandi).Canon S2ler ise bazen made in china ,bazense made in japan geldi..

geçen bozulan cep telefonunu söktüm , içinde 15 tane entegre vardı, 8 farklı ülke saydım. Boardın üzerinde de farklı ülke.

tamamı tek bir ülkede yapılmış elektronik cihaz yoktur herhalde.

benim japonyadan aldığım notebook da made in çin yazıyordu.

Notebook'un içini açsam 20 tane ülke sayarım herhalde.

Boingleri bile 50 farklı ülke yapıyor amerikada monte ediyorlar.

• çin insanının çalışma disipliniyle japonların bence farklıdır.önyargılı olmak istemiyorum ama bir ingilterede amerikada üretilenle çinde üretilen aynı olamaz.
    arkadaşın sorusuna gelince..canonun ucuz makinerei çin yapımı ama pahalı makineleri japon yapımıdır.diğer makinelerin üretim yerleri hakkında bir bilgim yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: senyorarda

çin insanının çalışma disipliniyle japonların bence farklıdır.önyargılı olmak istemiyorum ama bir ingilterede amerikada üretilenle çinde üretilen aynı olamaz.
    arkadaşın sorusuna gelince..canonun ucuz makinerei çin yapımı ama pahalı makineleri japon yapımıdır.diğer makinelerin üretim yerleri hakkında bir bilgim yok..

japon firması, çinde fabrika kurunca fabrikada çalışan kilit adam pozisyonundaki insanlar japon falan oluyor genellikle.

türkiyedeki araba fabrikalarına bakarsanız aynı durum sözkonusu.
  • benim fotoğraf makinesi japon üretimi, konica-minolta a200, made in japan yazıyor altında.
  • bazı ürünlerde de "made in P.R.C." yazar. People's Republic of China
  • bendeki canon ixus 40 da japonya üretimi.
  • Bendeki Olympus da çin malı çıktı, sevemedim birtürlü zaten.

GG den asgarisiz satsam mı ki_
  • Sony H5 aldım made in japon
  • amerikada satılan canonlarda çin malı turkiyeye ozel degil yani..
    a620 a610 a530 ixusların 3-5 modeline bakmıstım cin malıydı ust seviyeleri bilmiyorum ama..
  • demekki japon üretimi makine varmıs
  • merhaba

Samsunda canon anabayiinde inceledim

s2 lerin hepsi japon malıydı (made in japan)

A620, a610 ve diğer modeller hep çin malıydı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellowbulls -- 31 Temmuz 2006; 22:54:18 >
  • quote:

CANON,NİKON hemen hemen hepsi Çin,Malezya,Endonezya üretimi.
    Hiçmi orjinal Japon üretimi makina yok.Yada varda Türkiye'yemi getirmiyorlar.Bize sattıklarımı Çin,Malezya.

Amerikadan makine getirenler bi bakıversinler onların CANON'ları,NİKON'larıdamı Çin,Malezya falan..

Evet bende hep merak etmişimdir. Taivan, Tayland, Çin, Malezya veya Endonezya yazıyor hep.
  • Bunlar maalesef doğru bilgiler değil. Yanlış bilgiler vererek insanları gaza getirmenin alemi yok. Ben Almanya'dan Canon A520 getirttim Singapur yapımı. Mesela DPREVİEW sitesinde tanıtımı yapılan bir Canon makinanın altındaki etikete dikkat ederseniz "Made in CHINA" yazdığını görebilirsiniz. "http://www.dpreview.com/reviews/CanonA95/Images/A95_batts.jpg " Avrupalı da artık Uzakdoğu imali malları kullanıyor. Bugünkü konjonktürün gereği bu. Kabul etmek lazım...
    quote:

Ama ne yapıyorlar,

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.