Şimdi Ara

Japon Rapidus, 2nm sürecinde önemli ABD'li müşterilerle görüşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Japon Rapidus, 2nm sürecinde önemli ABD'li müşterilerle görüşüyor
    Japon çip üreticisi Rapidus, 2nm üretim teknolojisinde önemli bir adım atarak büyük Amerikan şirketlerinden destek aldığını duyurdu. Şirketin, başka müşterilerle de görüştiği bildiriliyor.

IBM ve Tenstorrent ilk müşteriler olacak

Rapidus, geçen yıl geliştirdiğini açıkladığı “2HP” üretim süreciyle TSMC, Samsung ve Intel gibi devlere rakip olmayı hedefliyor. Japon basınında çıkan habere göre, Rapidus CEO’su Atsuyoshi Koike, ABD’li firmaların yeni nesil süreçlere büyük ilgi gösterdiğini açıkladı. Koike, gelecek yıl müşteri ürünlerinin prototip çalışmalarına başlanacağını ve ilk sırada IBM ile çip tasarım şirketi Tenstorrent’in yer aldığını söyledi. Ayrıca başka şirketlerle de anlaşmalar yapılabileceğini belirtti.

Ayrıca Bkz.TSMC'de 2nm kuyruğu: AMD ve Intel sıraya girdi

ABD’li şirketler arasında özellikle IBM öne çıkıyor, zira firma uzun süredir Rapidus ile iş birliği yapıyor, paketleme teknolojisi ve Ar-Ge desteği sağlıyor. Dolayısıyla 2nm sürecinin ilk kullanıcılarından biri olması bekleniyor. Ancak Tenstorrent’in katılması şirket adına önemli bir gelişme. Tenstorrent, RISC-V mimarisine dayalı yapay zeka çözümleri ile biliniyor ve CEO’su Jim Keller, geçmişte Intel ve AMD’de üst düzey görevler almış önemli bir isim. Keller’ın Rapidus ile iş birliği yapması, sektörde dikkat çekici bir hamle olarak değerlendiriliyor. Ayrıca NVIDIA’nın da Rapidus’u tedarik zincirine dahil etmeyi düşündüğüne dair söylentiler var, ancak şimdilik kesinleşmiş değil.

Rapidus, 2nm geliştirme sürecinde en hızlı ilerleyen firmalardan biri konumunda. Şirketin ilk PDK’leri (Process Design Kit) 2026’nın ilk çeyreğinde müşterilere sunması planlanıyor. Bu takvime göre, seri üretim 2026 sonu ya da 2027 başında başlayabilir

Kaynak:https://wccftech.com/japan-rapidus-secures-major-american-customers-for-its-2nm-process/
    Kaynak:https://www.hokkaido-np.co.jp/article/1218568/

• japonlarin tekrar ortaya çıkma vakti geldi. Yıllardır ortaklığı çinlilere bırakmışlardi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bu ara çok japonların haberlerini duyuyorum uyuyan dev uyanıyor galiba

• Bu yakuzaların piyasalara tekrar dönmesi, biz son kullanıcılar için iyi birşey, adamlarda en azın Japon felsefesi ve kültürü var, ne iş yaptılar mı hakkını veriyorlar, zati hakkını da veremeseler, canlarını... = harakiri!

• bugün tavyan'ı bu aşamalara getiren de eski japon-tayvan (çin cumhuriyeti) ortak ticaret anlaşması. bileşen üreticilerinin neredeyse tamamı tavyan merkezli, abd 'li üreticilerin (nvidia, kingston vb) de kurucuları da çin (tayvan) kökenli kişilerden oluşuyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.