Şimdi Ara

Japon Bakımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Bir heves 2 tane japon + akvaryum ile balık bakma dünyasına adım atmış bulunuyorum.
    Size soracağım sorular nasıl bakmam, neler yapmam gerektiği yönünde.
    Dediğim gibi ilk defa balık besleyeceğim ve bu konu hakkında en ufak bir bilgim bile yok.

Şimdi balıkların suyunu ne sıklıkta değiştirmeliyim?
    Hava motoru gerekli midir?
    Aksesuar olarak ekleyebileceğim birşeyler var mıdır ve kaça patlar?
    Arıtma su ile değiştirsem suyu olabilir mi?
    Şimdilik aklımdaki sorular bunlardan ibaret. Sizin önerilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Akvaryumun resimleri de ektedir.

Japon Bakımı

Japon Bakımı

• akvaryuma bi o kadar daha su ekleyerek başla bence :)

suyu 2-3 günde bir değiştirirsen iyi olur heralde
    Hava motoru faydalı olur. küçük akvaryum zaten...
    Filtre alman lazım. Akvaryum küçük olduğundan şelale filtre iyi olabilir, su hacmini azaltmamış olursun.
    Ben musluk suyunu bekletipte koyuyorum. Arıtma su çok saf olduğundan sorun olurmu bilemiycem.

Birde akvaryum japon için küçük galiba. Japonlar suyu çabuk pisletir, fazla hacim isterler. Sazan cinsi bi balık sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzg -- 10 Mart 2010; 22:37:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzg

akvaryuma bi o kadar daha su ekleyerek başla bence :)

suyu 2-3 günde bir değiştirirsen iyi olur heralde
    Hava motoru faydalı olur. küçük akvaryum zaten...
    Filtre alman lazım. Akvaryum küçük olduğundan şelale filtre iyi olabilir, su hacmini azaltmamış olursun.
    Ben musluk suyunu bekletipte koyuyorum. Arıtma su çok saf olduğundan sorun olurmu bilemiycem.

Birde akvaryum japon için küçük galiba. Japonlar suyu çabuk pisletir, fazla hacim isterler. Sazan cinsi bi balık sonuçta.

Su ekliycem şuan beklemede yarın temizleyip ekliycem suyu.
    Hava motoru olmasa da olur mu?
    Filtre nedir ne işer yarar?
    Şimdilik elimdeki akvaryum bu. Bir süre bununla idare edip ilerde büyütebilirim. Yaşamlarına bir zararı yoksa bu akvaryumda devam edebilir miyim?
    Bir de şu suyu bekletmeyi suyun oda sıcaklığına alışması için mi yapıyoruz amacı nedir?

• Bu arada yemleri hep büyük olan yiyor küçük bir türlü yiyemedi. O kadar da uğraştım yesin diye. Ne yapmam gerek? Böyle giderse küçük olan ölecek salak.
  • Up Yok mu yardımcı olacak?
  • Şuan bende 20 lt'lik bir akvaryuma 3 adet japon+vatoz(camcı) besliyorum.Şöyle söyleyeyim,muhtemelen ilk aldığın balıklar ölecektir.Ne yazık ki büyük ihtimalle...Biz ne kadar anlatsak ta sen tecrübe etmeden bunu tam öğrenemezsin.Bende 4 japon vardı,2 si öldü(beyaz benekten).Diğerlerinde de aynı hastalık belirdi.Araştırdım,ilaçlı tedavi ve suyun ısıtılması öneriliyordu.İlacı sordum,20 tl civarıydı.Zaten akvaryum 15,balıklar 10 tl tutmuştu...Moralim bozuk eve geldim,bir tanıdığıma sordum(uzman bu işlerde),akvaryum yeni ondan olur dedi.Balıkları aldım,başka akvaryuma attım.Bendeki akvaryumu iyice yıkadım(kimyasal kullanmadan),sonrasında içine bolca tuz attım.Çoğu kişi tuzun mikrop kırmadığını söyledi fakat ben yine de tuz kullandım.

1 gece akvaryumu tuzlu suda beklettim,sonra iyice durulayıp 7-8 saat duru suda beklettim,sonra yine aynı şekilde durulayıp 1 saat kadar beklettim.Sonuç,mükemmel...Balıklarda hastalık var fakat ilerlemiyor.Gidip ısıtıcı+vatoz aldım,şuan çok sağlıklılar(nazar değmesin)...Isıtıcı 26 derecede şuan,bir de teleskop attım içine...3-4 gün önce de sert yapraklı kalabalık yapmayan bitki koydum(büyümüş bitki,yaprakları su yüzeyinde genelde).Şuan sorun yok.

Su değişimi nasıl olmalı dersen,suyu değiştirme!Suda belli bir denge var ve sen suyu her yenilediğinde denge bozuluyor.Balıkların uyum sağlayamıyor genelde ve ölüyor.Peki ne yapacaksın?Öncelikle balıkları başka bir kaba yada poşete koy.Ben buzdolabı poşeti dedikleri sert poşetlerden kullanıyorum(akvaryumcularda olandan).Sonra akvaryumdaki suyu iyice boşalt,eğer evinizde hazır su kullanıyorsanız(damacana) bu suyla akvaryumu doldur.Eğer su düzenleyicin varsa içine söylenen miktarda at.30 dk sonra da balıkları poşetle suya koy.3-5 dk sonra da balıkları poşetlerinden çıkar.Mümkünse ısıtıcı al,yanına iç filtre al,alırken dikkat et sana hava üfleyenlerinden versinler hava taşına ihtiyacın kalmaz.Bunun yanı sıra 2-3 hafta içinde camların yosunlanacaktır,bu yüzden vatoz almanı tavsiye ederim.Japonlarla arası iyi,ama mümkünse en küçüklerinden al,büyükleri japonları rahatsız edebiliyor.Çöpçü alma,çöpçüler balık pisliği yemez,artık balık yemi yer.Japonlar çok iştahlıdırlar ve içeriye atacağın fazla yemi de midelerine(mideleri yok aslında) indireceklerdir.Bu nedenle çöpçüler aç kalabilirler.Vatozun aynı bir yemi olacaktır,onu gece karanlığında atarsan japonların yemez.

Gelelim su değişimine,yukarıda değiştirme dedim,şimdi açıklıyorum.Akvaryumcularda dip temizleyici bulunur.Ondan edin bir adet.Akvaryumun küçük,bu nedenle su sürekli buharlaşacaktır ve yeni su eklemen gerekecektir.Ekleyeceğin su akvaryumdakiyle aynı olmalı,su düzenleyici kullanmalısın mutlaka akvaryuma koymadan.Akvaryumun tabanında zamanla kirlenme olur,pis su aşağıda kalır,taşların arasında da pislikler olur.Bu yüzden dip temizleyiciyi en geç 2 haftada bir kullanmalısın.Akvaryumun tabanından su çek,çektiğin miktar fazla olmasın,balıkların zorlanabilir.

Ekleme:Bir forumda okuduğuma göre,çeşme suyu fazlaca oksijen içeriyor diyordu.Düşündüm,çeşme suyu neticede basınçlı,mantıklı dedim kendime.Sonra da ekliyordu yazan arkadaş,balıklar fazla oksijenden sebep rahat nefes alamaz ve ölür.Bunun yanı sıra çeşme suyu çok fazla klor içerir...

Uzun oldu ama bu bilgiler tamamen tecrübelerimle yazıldı,copy-paste değil.Okursan yararına olur,istediğin soruyu sorabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 15 Mart 2010; 19:35:26 >

• Sadece şunu söyleyebilirim, suyu dinlendirirken ağzını kesinlikle açık bırakın. Hafif sarımsı bir renk demek iyi demektir. Musluk suyu kullandığımda oldu normal suda. Düzce depremine kadar akvaryumum vardı (çatladı depremde tahliye ettim) lepistes ve japon besledim. Lepisteslere dinlendirilmiş musluk suyu kullandım banamısın dememişlerdi, en az 4 gün dinlendiriyodum, salyangoz + vatoz vardı. Japonlar pek sevmemişti musluk suyunu onlara içme suyunu dinlendirip verirdim. Suyu dışarda dinlendirirdim ağzı açık şekilde sonra içine derece koyup ısıtırdım. Akvaryum yaz kış 20-25 derece arası takılırdı.

İlk başta ölecekler tabii ki. Balık almadan biraz akvaryumun durması iyi olur. 2 hafta ben boş bekletmiştim, süresini bilmem fakat içinde balık olmadan bekletmenin iyi olduğu kanaatindeyim. Tamamen yaşadıklarıma göre yazdım, ciddiye alıp almamak size ait :D

Su bekletme olayıda bilmiyorum ama benim mantığım şudur. Japon balıkları bildiğiniz üzere tatlı su balığı. Nasıl onların yaşadığı suda bir düzen var bizde o düzeni yaratıyoruz. Mesela bunların yaşadığı bir akarsu gölet neresiyse artık orda su musluktan çıktığı gibi veya damacanadan çıktığı gibi değil. Bitkiler var, hava ile temas var, suda bakteriler vs vs var. Bu düzeni oluşturmaya çalışıyoruz teoride.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayki

Sadece şunu söyleyebilirim, suyu dinlendirirken ağzını kesinlikle açık bırakın. Hafif sarımsı bir renk demek iyi demektir. Musluk suyu kullandığımda oldu normal suda. Düzce depremine kadar akvaryumum vardı (çatladı depremde tahliye ettim) lepistes ve japon besledim. Lepisteslere dinlendirilmiş musluk suyu kullandım banamısın dememişlerdi, en az 4 gün dinlendiriyodum, salyangoz + vatoz vardı. Japonlar pek sevmemişti musluk suyunu onlara içme suyunu dinlendirip verirdim. Suyu dışarda dinlendirirdim ağzı açık şekilde sonra içine derece koyup ısıtırdım. Akvaryum yaz kış 20-25 derece arası takılırdı.

İlk başta ölecekler tabii ki. Balık almadan biraz akvaryumun durması iyi olur. 2 hafta ben boş bekletmiştim, süresini bilmem fakat içinde balık olmadan bekletmenin iyi olduğu kanaatindeyim. Tamamen yaşadıklarıma göre yazdım, ciddiye alıp almamak size ait :D

Su bekletme olayıda bilmiyorum ama benim mantığım şudur. Japon balıkları bildiğiniz üzere tatlı su balığı. Nasıl onların yaşadığı suda bir düzen var bizde o düzeni yaratıyoruz. Mesela bunların yaşadığı bir akarsu gölet neresiyse artık orda su musluktan çıktığı gibi veya damacanadan çıktığı gibi değil. Bitkiler var, hava ile temas var, suda bakteriler vs vs var. Bu düzeni oluşturmaya çalışıyoruz teoride.

İşte küçük akvaryumda da temel sorun bu.Düzen hemen bozuluyor,su buharlaştığından hemen azalıyor,su eklemeniz gerekiyor vs...

Bu güne kadar hep kuru yem verdim(sera).Fakat bir japonda kabızlık vardı,diğerlerinde de bazen oluyordu.Dün gece uzun zamandır düşündüğüm şeyi yaptım.Evde haşlanmış bezelye vardı,soğuttum,kabuğunu soydum,biraz ezip akvaryuma attım.Afiyetle yediler,su felaket kirlendi fakat 2 saatte hem bezelye zerresi kalmadı,hem de toz bulutu...Eğer kabızlık sorunu olan balığınız varsa tavsiye ederim

• @AssistForte ; sağolasın hocam verdiğin bilgiler gerçekten çok değerli uğaşmışsın yazmışsın üşenmeden çok teşekkürler Yalnız ben işi fazla büyütmek istemiyorum aslında. Hediye olarak geldi bu akvaryum ve balık ve bu şekilde olabildiğince fazla yaşatmaya çalışacağım balıkları. Yani hava motoru, filtresi, ısıtıcı vs. şeyler illa gerekli olan şeyler midir? Böyle de yaşayabilirler mi?

@Ayki ; sanırım suyun içindeki klorun uçması için yapılan bir eylemmiş bu bekletme olayı. Yani filtreden geçmiş suda klor yok dolayısıyla suyu bekletmemize de gerek yok diye tahmin ediyorum. Yalnız su sıcak veya soğuk olabiliryor ve balıklar doğal olarak afallayabiliyor. Bunun için bir ısıtıcı şart sanırım.
  • Bildiğim kadarıyla Japon balıkları dayanıklı bir balık türüdür. Sadece Japon balığı türü bakacaksanız, ısıtıcı almanızı gerektirmez ancak bunun harivindeki vatoz, çöpçü,... v.s türler de olacağından ısıtıcı yine akvaryumun olmazsa olmazı...

www.Akvaryum.com

ve benzeri diğer siteleri de incelemenizi tavsiye ederim. Bu sitelerdeki bilgi ve forumlardan faydalanarak, akvaryumla hiç uğraşmadan neredeyse kırk yıllık akvaryumcu gibi olabilirsiniz. Google de akvaryum bakımı diye yazdın mı bir sürü site bulmak mümkün.

Lütfen fanus gibi geometrisi canlı yaşamasına uygun olmayan kaplarda balık bakmayın, bakarsanız da şunu bilin: bir süre sonra balığınız ölecektir.

Sağlıklı balıklar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: guaygu

Bildiğim kadarıyla Japon balıkları dayanıklı bir balık türüdür. Sadece Japon balığı türü bakacaksanız, ısıtıcı almanızı gerektirmez ancak bunun harivindeki vatoz, çöpçü,... v.s türler de olacağından ısıtıcı yine akvaryumun olmazsa olmazı...

www.Akvaryum.com

ve benzeri diğer siteleri de incelemenizi tavsiye ederim. Bu sitelerdeki bilgi ve forumlardan faydalanarak, akvaryumla hiç uğraşmadan neredeyse kırk yıllık akvaryumcu gibi olabilirsiniz. Google de akvaryum bakımı diye yazdın mı bir sürü site bulmak mümkün.

Lütfen fanus gibi geometrisi canlı yaşamasına uygun olmayan kaplarda balık bakmayın, bakarsanız da şunu bilin: bir süre sonra balığınız ölecektir.

Sağlıklı balıklar dilerim.

Bir çok yerde böyle diyorlar,akvaryumcu da böyle diyordu.Vatoz almam icap ettiğinde başka bir akvaryumcuya gittim.Vatoz ve ısıtıcı aldım,adam bu bilginin yanlış olduğunu söyledi.Biraz düşününce bende mantıklı buldum.Doğrudur,japon balıkları dayanıklıdırlar fakat onlar da canlı,sıcak suyu severler.Isının sabit olmasını da isterler.Isıtıcının size yararlarından biri de ısıyı sabit tutmaktır.Ne kadar fark etmeseniz de ısı sürekli değişebilir.Gün içinde 2 derece artıp-azalabilir.Bu da balıklara zarar verir.Ayrıca ben akvaryuma ısıtıcı taktığımdan beri balıklar daha sağlıklı,büyümeye başladılar,renkleri açıldı,hareketlendiler.Isı 26 derecede sabit

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.