Şimdi Ara

Jantları boyadım ama olmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Jantlarımda çok çizik vardı ben de boyamaya karar verdim. Yaptigim işlemler sirasiyla;

120 ve 200 kum zimpara ile iyice zimparaladim yıkadım kuruladım. Tüm çizikleri kaybettim.
    1 kat motip marka sprey astar attım 1 gün kurudu.
    hafifce 800 kum zimpara yaptım ve pürüzsüz bir yüzey oluşturdum.
    Akcalı 702 jant boyasi ile 1 kat attim.
    1 saat sonra bir kat daha attim.

Sorun şu ki boya tutunmamis gibi kristallesmis gibi bir toz tabakasi varmis gibi oldu. Jantların üzerine sanki kiragi yagmis gibi oldu ve 4-5 saat kurumasina ragmen parmagimi surunce toz gibi dökülüyor. Üfleyince bile tozlar uçuşuyor.

Nerde yanlis yaptim anlamadım emeklerim boşa gitti kaç gün uğraşmıştım. Deneme amaclı metal bir boruyu direkt boyadım 10 numara oldu. Jantlarda neden böyle oldu anlamadım. Moralim sıfır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İlk tecrübeydi sanırım, ben bu tarz işlerde direk gmg gibi terlere bırakıyorum aracı ama cesaretim olsa herşeyini kendim yaparım cesaretin için tebrik ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akçalı yerine keşke plasti diple yapsaydın yanlış boya kullanımından ötürü böyle olmuş gibi

• Benim de bu tür şeylerde el yeteneğim yoktur ama boyamak yerine ben de plasti dip olayına katılıyorum. En güzeli bir kez deneyimli birine yaptıracaksın izleyeceksin sonra kendin yaparsın ileride yoksa daha çok masraf çıkıyor bir de geri ddönüşü zor bir olaysa daha da zarar büyüyor.
  • Boya işinden anlamam ama astarın üstüne niye zımpara yaptınız ki? Zaten astarın amacı boyanın tutunması, siz zımpara yapıp yüzeyi boyanın tutunamayacağı bir hale getirmiş olabilir misiniz?
  • Daha önce teneke jant boyadim siyah renge, ayna kapagi gibi bazi pa4calar da boyadim ama bu sefer boyle oldu.

• Cok ince zımpara ile o boyayi hafifce zımparala sonra basıncli hava ile tozunu temizleyip tekrar bir kat daha at. Muhtemelen alttaki astar ile son kat boya bagdaşmamistir. Tavsiyem jantin az bi yerinde soyledigim islemi uygula olumlu sonuç alırsan tamamini tekrar boya.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Astarı ince bir kat atmama ragmen biraz puturlu bir yuzey olustu o yuzden 800 kumla zimparaladim.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Plastidip ile daha önce ayna kapagi boyamayi denemistim ama cok hava kabarcigi kaldi o yüzden cesaret edemedim bir de daha masrafli 4 kutu alsam 150 200 lira tutuyor. Sprey boya daha ucuz.

• Araç neredeydi? En iyi sonuç için kapalı, rüzgar ve toz görmeyen bir yerde boyamak gerekir. Yoksa boya kururken havada uçuşan bütün tozlar, polenler yapışıp kalır.
    Ayrıca sprey boyayı da mümkün olduğunca ince atmalı, aynı noktada yoğunlaşmamalısınız. Yoksa portakal kabuğu gibi bir görüntü oluşur. Çok ince tabakalar halinde birden fazla kat atmak daha iyi sonuç verir.

Astar yüzeyini düzlerken mümkün olan en ince zımparalardan kullanmanız gerek. Bu işlerden çok anlamam ama 800 kum fazla gelmiş olabilir.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    hocam jantlari söktüm zaten kapali depoda boyadim. dediklerinize dikkat ettim. sorun bence boyanin astara yapismamasiydi. Hic astar aadan boyasam eminim cok guzel iscilik cikaracaktim. Boya atmasin uzun omurlu olsun diye astar attim ama yanlis yaptim birseyleri.

• Astar olarak akçalinın astar boyası yokmu baktınız mı?

• notocord kullanıcısına yanıt
    Üstüne tekrar boya yapma şansın yok mu? Biraz daha dikkat ve titiz yaklaşma ile tamamdır gibi görünüyor

• Senin sorunun cok basit simdi netten motip denen astara baktim uzerinde akrilik yazıyor akcalı selilozik. Motipin akrilik jant boyasıda var o astarin üzerine akrilik atman lazim. Şimdi yapman gereken attigin akçalıyı zımpara ile astara indirip akrilik o astarın üzerine akrilik atman lazim.

• Sprey boyalarla olacak is degil yani olur ama boyle sagliksiz olur

Benim kompresorum var boya tabancam var herseyi onunla boyuyorum

2016 Transporter tampon boyama

• astar boya ve üst katman boyanın aynı kimyasal kökenli olması lazım. uyumlu boyaları sorarak alabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam plastidiple nasıl boya kabarcığı yaptınız yahu. Kapalı bir alanda mı yapmadınızda altına toz taş mı kaçtı acaba. Bundan önce 3 takım jant boyadım plasti diple. Hem öyle jant kollarını değil içini falan komple boyamıştım. En ufak sorun olmadı. 5 kat falan atacaksınız. 4 janta içleri için 3 kutu sarı kolları içinde 1 kutu siyah kullanmıştım. Taş gibi olmuştu. Fiyatlarına gelirsekte 4 tanesine kargo dahil 108 lira para verdim. Şuan baktım hala aynı fiyat.

Elimde tek bi fotosu kalmış onu yüklüyorum hiç gözkmüyor gerçi ama içini falan boyadığım gözüküyor birazcık.

• Hocam ilkkati attigimda köpük köpük oldu yüzey. Marka olarak plastidip olmayabilir ürün bilmiyorum. Kutuda kuruyunca hava kabarciklari gecer yaziyordu ama tam gecmedi. Yani puruzlu bir yuzey olustu. Bir de plastidip kaplama ne kadar dayanikli ogrenmek istiyorum. Mesela lastik degisiminde filan balans yaptirirken jantin kenarlarini sıyırıyorlar genelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

Sprey boyalarla olacak is degil yani olur ama boyle sagliksiz olur

Benim kompresorum var boya tabancam var herseyi onunla boyuyorum

2016 Transporter tampon boyama

seninde herşeyin var.galericimisin nalburmusun mütayitmisin jet fadılmısın anlamadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sarı olan katı dediğim gibi 5 kat attık ve dediğim gibi taş gibi oldu. O jantlar pek çok kez lastik değişimi gördü en ufak bir sarı olanlarda soyulma atma gibi bir sorun olmadı. Pek çok kez içi balata tozu olduğu için basınçlı suyla cok yakın olarakta tuttum. Hiç özenmedim plastidip varmış nazik olayım falan diye. Dediğim gibi nokta kadar atma olmadı.

Ancak öncedende yazmıştım. içlerine 4 janta 3 kutu sıktık. Ancak jant kollarına 1 kutu siyah boya kaldı ve yetmesi için anca 2 kat atabildik. Bijonları atarken ufak atmalar oldu iç tarafta . Sonraki haftalarda köşelerden ufak ufak soyulmaya başladı. Tazikli makine ile birazcık daha açıldı ucu . En son elimle soydum attım. Bol kullanırsanız sorun olmayacaktır. Ayrıca dediğim gibi belki bendede baloncuk vardı ancak 5 kat atınca altta kaldı belki pürüzsüzdü.

plasti dip türkiye
    4 adet Plasti Dip Sprey Kampanyası
    http://www.plastidip.com.tr/plasti-dip-4-sprey-kampanya
    burdan bu şekilde set olarak almıştım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.