Şimdi Ara

James Hetfield'ın Sesi? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
4
Favori
14.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: I can

quote:

Orijinalden alıntı: guitarist999

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

James Hetfieldın sesini eleştiren kasıntıdır. James Hetfieldın sesi sayılı seslerdendir harikadır ve tam olarak Metallicaya giden bir sestir. Daha yisini düşünemiyorum o grup için.

James Hetfield'in sesi sayılı seslerdense sen ses duymamışsın. Gece gece güldüm cidden. Metallica'ya uygun evet ama kesinlikle sıradan bir vokalist.

Sıradan bi vokalmi ? Sen yürü git linkin park dinlemeye devam et. Şuana kadar Hetfield'ın sesinden daha iyi bi' ses duymadım ben bu metal camiasında. Şu eklediğim videodaki sesle karşılaştırılabilecek bitane vokal söylermisin lütfen ?

"Thuesday's gone", "All within my hands" veya "For Whom The Bell Tolls"dan bahsetmiyorum bile.

çok uzağa gitmeye gerek yok. madem linkin park dinlediğim için ben müzikten anlamıyorum ve linkin park saçma bi grup, bizde linkin park'tan bir video koyalım.

sonuna kadar dinlemeniz tavsiye olunur.

Hahha hiç güleceğim yoktu güzel mi yani bu?????

ok bye

hadi bye

• quote:

Orijinalden alıntı: Mjollnir

quote:

quote:

James Hetfieldın sesini eleştiren kasıntıdır. James Hetfieldın sesi sayılı seslerdendir harikadır ve tam olarak Metallicaya giden bir sestir. Daha yisini düşünemiyorum o grup için.

James Hetfield'in sesi sayılı seslerdense sen ses duymamışsın. Gece gece güldüm cidden. Metallica'ya uygun evet ama kesinlikle sıradan bir vokalist.

Kaça kadar saymayı biliyorsunuz acaba ?

Metallicayı sevmem ve pek dinlemem ancak jeymzin sesi grupta sağlam olan tek şeydir. Asıl yakışmayan lars

Take a look to the sky just before you die, it's the last time you will!

• quote:

Orijinalden alıntı: Lars Ulrich

quote:

Orijinalden alıntı: Mjollnir

quote:

quote:

Kaça kadar saymayı biliyorsunuz acaba ?

Metallicayı sevmem ve pek dinlemem ancak jeymzin sesi grupta sağlam olan tek şeydir. Asıl yakışmayan lars

kendiside burda.

• James Hetfield'ın sesi 90'ların başında şuanki halinden kat kat daha iyiydi. Şu anda bence de sönük kalıyor ancak o zamanlar fazlasıyla uygun bir sesti. En basitinden Unforgiven'a, Fade to Black'e, Creeping Death'e, My Friend of Misery'ye bakın.

Geçen sene Sonisphere'de canlı dinleme fırsatım oldu, hatta t-shirt'ünü kapan 3-4 kişiden birisiydim; sesi fazlasıyla iyidi konserde.

University of Illinois at Urbana-Champaign (Computer Science)
  • ergen linkin park çı seni, metal konusu bu. defol git rap konularına dadan

[size=1
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

quote:

Orijinalden alıntı: Albert Zweistein

quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

James Hetfield zaten sesiyle değil daha çok yaptıklarıyla ön plana çıkıyor. Ona bakarsan pek çok metalci solistlerin sesi bir boka yaramaz. Sadece bağırıp, çığlık atan, müziği gürültüden ibaret olan gruplar var.

Katılıyorum. Ve aslında bir çok dinleyici de sesi ve sözleri çok da önemsediklerini sanmıyorum. Zaten Türkiye'de metal müzik dinleyenlerin kaçı dinlediklerini anlayabilecek kadar yabancı dile sahipler? Yahut kaçı merak edip araştırıyor? Bence iyi ihtimalle en az 1/5'i bu şekilde.

şakacı komik çocuk seni.

Gayet ciddiydim. Iron Maiden konserine daha Fear of the Dark'ın sözlerini tam bilemeden giden çocuk tanıyorum. Sadece başındaki yavaş kısmı biliyor.

• konu dışı

bende lemmy reyizin sesini seviyorum

quote:

quote:

quote:

James Hetfield zaten sesiyle değil daha çok yaptıklarıyla ön plana çıkıyor. Ona bakarsan pek çok metalci solistlerin sesi bir boka yaramaz. Sadece bağırıp, çığlık atan, müziği gürültüden ibaret olan gruplar var.

Katılıyorum. Ve aslında bir çok dinleyici de sesi ve sözleri çok da önemsediklerini sanmıyorum. Zaten Türkiye'de metal müzik dinleyenlerin kaçı dinlediklerini anlayabilecek kadar yabancı dile sahipler? Yahut kaçı merak edip araştırıyor? Bence iyi ihtimalle en az 1/5'i bu şekilde.

şakacı komik çocuk seni.

Gayet ciddiydim. Iron Maiden konserine daha Fear of the Dark'ın sözlerini tam bilemeden giden çocuk tanıyorum. Sadece başındaki yavaş kısmı biliyor.

Adam doğru söylüyor. Ben de o 4/5'in içindeyim. İngilizcem var ama sözler umrumda değil. Ben şarkının müziğine, vokalin notalarına bakarım. Notalarla bana anlatmak istediği duyguyu veremiyorsa zaten sözlere de pek gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ScStyle

konu dışı

bende lemmy reyizin sesini seviyorum

Acıyorum bu adamlara

Orijinalden alıntı: 0RK

quote:

quote:

quote:

quote:

şakacı komik çocuk seni.

Adam doğru söylüyor. Ben de o 4/5'in içindeyim. İngilizcem var ama sözler umrumda değil. Ben şarkının müziğine, vokalin notalarına bakarım. Notalarla bana anlatmak istediği duyguyu veremiyorsa zaten sözlere de pek gerek yok.

Thrash metal dinliyorsanız harika bir riff'in yanında muhteşem lyricslerin olması gerektiğini biliyorsunuzdur.Açıkçası sırf müziği güzel diye de dinlemem.
    Iron Maiden'in sözlerinin ne kadar dandirik olduğunu biliyorsunuz.Bu yüzden onlar Heavy Metal/Power Metal yapıyorlar.Müzik önemli yani.
    En basit bir şarkı söyliyeyim;
    Megadeth'den Sweating Bullets şarkı sözlerini açın okuyun.Şarkı sözü nasıl olurmuş görün

• bi Axl değil
  • Gençler sakin olun. Ben de eskiden foreva Metallica derdim. Hell yeah diye etrafta zıplar, headbangcikler atardım. Akp gençlik kolları başkanı gibiydim. Hani nerde başbakan hakkında kötü bişey söylense orada biten tipler varya onun Metallica versiyonuydum. Sonra metal dünyasının derinliklerine inince ne kadar yanıldığımı gördüm. James baba adam. Sesi normaldir öyle kötü falan da değildir. Ama bir hint kumaşı misali zor bulunabilir bişey de değildir. Şimdi bırakın bu işleri dağılın haydi başka konulara.

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe

quote:

quote:

Sıradan bi vokalmi ? Sen yürü git linkin park dinlemeye devam et. Şuana kadar Hetfield'ın sesinden daha iyi bi' ses duymadım ben bu metal camiasında. Şu eklediğim videodaki sesle karşılaştırılabilecek bitane vokal söylermisin lütfen ?

millete akıl verceğine git 1 2 grup dinle kulağın gelişsin

peh kime laf anlatıyoruz ki en beğendiği vokal efekt dolu rammstein şlsdgjklşgjs. bi de çok bilmiş gibi gelmiş millete akıl veriyor ya

ergenmiş zaten, forumda düzgün adam kalmadı ki çocuk yuvası oldu iyice
    ayrıca ergenlere metal 101 anlatılmadan metal dinletilmesi yasaklanmalı sonra 2 mainstream grup dinleyip gaza gelen kendini müzik uzmanı sanıyor
    ne bileyim git paramore, avril falan dinle bari

O değilde sen kendini ne sanıyorsun?Ciddi ciddi çok şey bildiğini falanmı sanıyorsun.Çünkü dikkat ettim ne zaman müzikle ilgili bir konu açılsa(sadece metal konusundada değil) senin dinlediğin müziği dinlemeyenleri aşağılama peşindesin.'x grubu dinlenir mi liseli ergen' , 'x i dinleyinde kulağınız gelişsin' Sen kimsin ya?

• metalde james hetfielden daha iyi vokaller olduğunu bilecek kadar bilgim var yetiyor şu an, orda burda kanka metallica yaaaa adamlar allah diye dolaşmadım hiç. MASTER OF PUPPETS DÜNYANIN EN ZOR SOLOSU KANKA CVÜVÜCVÜCVÜCÜVCÜVÜCÜVÜÜ

diğer türler konusunda da zaten bi pop var onda da HAYDİ BU APAÇİ MÜZİĞİ OYNAYALIM KENKS seviyesine düşüp tek amaçları arabada daha çok bass vurdurmak olan bir guru ile tartışmam bile zaten

Orijinalden alıntı: MMX 166

quote:

quote:

lınkınpark dınleyen bır adamın metallıca elestırısı kale bıle alınmaz

Hadi ordan. James Hetfield'in sesi Chester Bennington'un yanına bile yaklaşamaz. (Şakaaaa xd)

Vokal dinlemek isteyen varsa John Bush, Nick Holmes, Mikael Akerfeldt ve dee Michael Kiske öneririm

• Adam istediğini dinler.Bu,senin onları yargılayabileceğin anlamına gelmez.
    Ayrıca sana göre iyi değildir james in sesi bana göre iyidir.Ne bu yani evrensel bir sıralama falanmı var da daha iyi olanları biliyorum diyorsun.Adamın sesinin beğenmemen,adamın sesinin kötü olduğu anlamına gelmez.Aynı şekilde metallica dinlememen metallica yı kötü bir grup yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dişi Dökülen Nijeryalı -- 31 Temmuz 2011; 19:42:01 >
    bu grubun solisti eric adams ın metallica gurubuna solist olarak metallica parçalarını seslendirdiğini hep hayal etmişimdir.
    merak edenler için vikipedia dan bir anektod.
    ( Manowar grubunun birçok şarkısında soprano vokali vardır (Nessun Dorma gibi).. Adams konserlerinde 30 saniyeden uzun süren screamleri ile tanınır ki bu screamler Manowar grubunun en önemli soundu kabul edilir. Genelde clean vocal yapsa da, sesini istediği forma rahatlıkla sokabilmektedir. Sahip olduğu 4 oktavlık ses aralığı(b1-b5), Manowar şarkılarına müthiş bir enerji ve ruh kazandırmaktadır. (Gitar 3.5 oktavdır. Piyano 5 oktavdır. )
    aynı zamanda oyun dünyasında final fantasy oyunlarının büyük bölümünün müziklerinide yapmışlardır.

örnek video lütfen baştan sona dinleyin.
    canlı konser performans:http://www.youtube.com/watch?v=CjhNWAo6DN8
    stüdyo kayıt:http://www.youtube.com/watch?v=7YD8pfnqeP4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I.C.O -- 31 Temmuz 2011; 22:29:29 >

• Ses konusunda Mikael Akerfeldt ve Michael Kiske dışında "Hansi Kürsch" de gayet iyidir. Ve şahsi fikrim olarak Bruce Dickinson'ın vokali de gayet güzeldir. Tabi metal müziğin dışına çıkarsak Freddie Mercury kesinlikle -bana göre- en ilerideki şarkıcıdır bu konuda.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.