Şimdi Ara

James Donkey JD27GM144 27'' 1ms 144Hz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
2
Favori
19.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TARİHLERİNE GÖRE GÜNCELLEMELERE AŞAĞIDAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

[simage][/simage] Evet arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,

Dün İncehesap.com'dan 1199Tl'ye yeni çıkar 27 inc 144hz monitorü aldım ve yakın zamanda elime ulaşır diye ümit ediyorum ve elime ulaştığı gibi bilgileri görüntü kalitesi, renk kalitesi vs sizinle sözel olarak paylaşacağım. Belli başlı fotoğrafları da ekleyeceğim. Ben XL2411 BenQ kullanıyordum bakalım arasındaki farklar ve kalite açısından nasıl bir izlenim bırakacak kendileri.

LÜTFEN TARTIŞMA ORTAMI YARATMADAN "MARKA FAN BOY"'luğu yapmadan GÜZEL bir tartışma ve paylaşım ortamı olsun.

Bu paylaşımı almak isteyip kafasında soru işareti olan, bir çözüm arayan arkadaşlarım için başlatmak istedim çünkü bende alırken inanılmaz bir soru işareti ile satın aldım umarım ben de memnun olurum ve sizlere mahçup olmam. Umarım monitörü seçmek isteyen arkadaşlara faydamız olur.

(KESİNLİKLE NORMAL BİR TÜKETİCİYİM; HİÇ BİR ŞEKİLDE HERHANGİ BİR MARKANIN FAN BOYU VS. DEĞİLİM.)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Liste üzerindeki değerleri)
    James Donkey JD27GM144 Gaming Monitör Teknik Özellikler
    Panel TipiTN LED Panel
    Panel Oranı16:9
    Ekran Boyutu27'' TFT (596.74*335.66 mm)
    Çözünürlük1920x1080
    Konstrat Oranı1000:1 Tipik
    Parlaklık250 cd/m² (tipik)
    Renk Desteği16.7 Milyon
    Görüş Açısı170°(H) /160°(V) (tipik)
    Tepki Süresi1ms
    Piksel Aralığı0.31125(H)*0.31125(W)
    Giriş BirimleriDP@1.2, 3*HDMI (HDMI1@2.0, HDMI2@1.4, HDMI3@1.4) AUDIO (Jack)
    Giriş VoltajıDC12V Adaptör / AC 100-240V, 50/60Hz
    Güç<15W (Max) Standby power <1W
    RenkSiyah
    Ölçüler618*390*110 mm
    Monitör StandıYukarı-Aşağı Ayarlanabilir Pivot
    DilÇoklu dil seçimi
    Kutu İçeriğiHDMI Kablosu (2.0 mış) + Güç Adaptörü, Güç Kablosu + Kullanım Kılavuzu

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 Kasım 2018

27" lik olanı 1200 Tl den aldım:

27 Kasım 2018 akşam ürün elime ulaştı ancak; PC'ye DP port ve HDMI portlar ile görüntü sağlamayı denedim,

ancak ekranda DP (DIGITUS DP 1.2 2metre) kabloyu takınca anlık yeşil çizgili pixeller görünüp görünüp gidiyor; HDMI'ı (2.0 kutu içeriğindeki kablo) takınca böyle bir sorun olmuyor. 2.0 HDMI maksimum 120 Hz, 1.2 DP ise 144 Hz veriyor.

Ekranın her yerinde değil sağ üst sağ alt bazen sol yan vs. bu durumun neyden kaynaklandığını anlamak için kabloyu başka monitör ve aynı pc ile denedim bir sıkıntı çıkmadı ancak sonradan monitörde display port takılı iken ekran özelliklerinde monitörün yenileme hızını 120'ye düşürdüğüm zaman yine bu sorun OLMADI. 144hz'e alınca bu sorun oluyor, aynı kablo ile aynı pc ve monitörde 144hz de sorun yaşamadım. bir diğer sorun ise monitör nvidia ekran kartında freesync kapalı olsa dahi arada sırada kapanıp açılıyor.

İlgili durumu anlatan videoyu da telefonum aracılığı ile çektim 480p de izlerseniz o çizgilerin arada sırada çıktığını çok net göreceksiniz da linktedir http://dhbr.co/bryf

Bu defter de burada kapatıldı.

28 Kasım 2018

Sorunumuz giderek büyüyor. Neredeyse tüm kullanıcılar 24 de olsun 27 de sorunlar yaşamakta.

1. Konuştuğumuz iletişime geçtiğimiz kullanıcıların neredeyse %99'unda ekran kapanıp açılma

2. Amd ekran kartı kullananlarda freesync ile ilgili sorunlar.

3. Bazı kullanıcılarda benimki gibi dp 1.2 kullanan arkadaşlarda 144 hz de yeşil pixellerin gelip gelip gitmesi

4. Bazı kullanıcılarda HDMI 120hz verirken ( Şahsen bende HDMI 2.0 120hz veriyor gtx 1080 aorus 11gbps )

Umarız ileriki güncellemelerde bu sorunlar ortadan kalkmış olur.

29 Kasım 2018 (SON GÜNCELLEME ÜRÜN İADESİ KABUL EDİLDİ 2 GÜN İÇİNDE GERİ ÖDENECEKMİŞ)

Kargo ince hesap.com tarafından teslim alınmış. (kargo firmasının belirttiği üzere detaylar 7 iş günü içerisinde sanırım bana paylaşılacak.)

* Sorunlarda bir değişim yok AMD ile HDMI da 144 alan arkadaşlar var ancak Nvidia kullanıp HDMI ile 144hz kullanabilen duymadım henüz.
    * Bazı Kullanıcılar çok kaliteli Dp sorunu çözdüğünü söylemiş (eğer çok kaliteli DP kablo alacaksak neden ucuz diye ürünü aldık. Diğer digitus kullanan arkadaşlar başka monitörlerde şıp diye 144hz alırken burada alamamak büyük bir sorun bence.)

- @cnr_2010 nick li kullanıcımızın ayarlarına göre renk kalitesinin iyi olduğu söylenmekte.

Monitör görüntü ayarları

Color setting

Gamma 2.4 ya da 2.6 yapın ben 2.4 yaptım

Picture mod eco

Color temp Cool

Picture quality

Sharpness 50

Response time high

Kalanlar off

Amd radeon ayarlarında

Renk sıcaklığı 4500 kelvin

Kontrast 80

Kalanlara dokunma

30 Kasım 2018

James Donkey monitörlerin sorunun yazılımsal olduğunu açıklamış ve yeni yazılımları koyabilmek amacı ile ürünlerin incehesaba geri gönderilmesi isteniyor. İnce hesap tarafından yapılan gerekli açıklamayı linktesi fotoğraftan görebili Umarım dönüşler güzel olacak.
    https://i.hizliresim.com/alyaLd.jpg

James Donkey JD27GM144 27'' 1ms 144Hz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandama -- 30 Kasım 2018; 16:57:17 >

• Konu hayırlı olsun,
    bende 24" olanını aldım bugün elime geçti kullanmaya başladım
    HDMI 2.0 kullanarak 144hz freesync açık olarak ve rx 580 8gb ile kullanıyorum monitörü.
    Daha önce 144hz kullanmadığım için karşılaştırma yapamacağım ancak gerçekten çok güzel bir deneyim 60 hz'den sonra çağ atladım resmen.

Yalnız pubg oynarken arada bir ekran kapanıyor 2-3 saniye sonra geri geliyor.
    Bağlantılarda bir sıkıntı yok, eski 60hz monitörümde de böyle bir problem yoktu.

İşlem ve ekran kartı Isı değerlerim normal. 6 saat kadar oynadım 3 kere yaptı.

Buna çözüm arıyorum fikri olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omaTR -- 25 Kasım 2018; 2:54:10 >
  • Hocam aynı şeyleri yapmışız hemen hemen. Benq XL2411Z kullanıyordum. Bu ürünü bu fiyata gördüm. Kendi monitörümün internetteki ikinci el fiyatlarına baktım 1000 TL civarıydı. Hemen bizim bilgisayarcıyı aradım. Monitörümü kaçtan alırsın dedim 950 dedi. Hemen sattım 27 inch olanın siparişini verdim.

Monitörü değişmemin temel sebeplerinde display port desteklemesi ve hdmi 2.0 kabloyla beraber gelmeside var. Daha yeni teknoloji olması yani.
    27 inch olması.

Diğerinin garantisi,faturası,kutusu vs yoktu. Bozulsa direk çöpe gidecek durumdaydı zaten.
  • omaTR kullanıcısına yanıt
    Vallaha benim daha elime geçmedi 27" inch olanı aldım 1200 tl den bakalım gelsin aynı şeyleri yaşayacakmıyız eğer yaşarsam bir de Displayport aldım o da gelsin eğer yine yaşarsam geri göndermeyi düşünüyorum. Bir kaç kişi daha aynı problemi yaşamış başka forumlarda okudum. Onlara da DP almalarını önermişler ancak denemeden kesin bir şey söylemek istemiyorum. DP olarakta
    www.webdenal.com
    Digitus AK-340100-020-S Ses ve Görüntü Kabloları
    https://www.webdenal.com/digitus-ak-340100-020-s_358908.html
    aldım umarım bir sıkıntı çıkmaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: osmandama

Vallaha benim daha elime geçmedi 27" inch olanı aldım 1200 tl den bakalım gelsin aynı şeyleri yaşayacakmıyız eğer yaşarsam bir de Displayport aldım o da gelsin eğer yine yaşarsam geri göndermeyi düşünüyorum. Bir kaç kişi daha aynı problemi yaşamış başka forumlarda okudum. Onlara da DP almalarını önermişler ancak denemeden kesin bir şey söylemek istemiyorum. DP olarakta
    www.webdenal.com
    Digitus AK-340100-020-S Ses ve Görüntü Kabloları
    https://www.webdenal.com/digitus-ak-340100-020-s_358908.html
    aldım umarım bir sıkıntı çıkmaz :)
    Hocam sorunun freesync kaynaklı olduğunu çözdüm. Freesync kapalı iken sıkıntı yok. Çözüm ise şöyle

Changing the display color depth to 6 bpc (from 8) in Radeon Additional Settings has resolved the issue completely with Display Port 1.2/Freesync enabled.

AMD ayarlarına girince 8bpc harici bir seçenek yok.

Bende bir display port kablo alıp deneyeceğim bakalım ondan mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

hahaha Umarım patlamayız paramız çöp olmaz olursa çine bilet alır gider basarız hem toplu gezmiş oluruz hem de monitörü geri veririz. :D

Freesync nasıl kapatıyoruz. onu kapatınca geçtimi olay yoksa freesync'yi kapatmadın da orada yazanı mı söylüyorsun. Dediğim gibi digitus DP aldım ama daha ne dp ne de monitör geldiği için yorum yapamıyorum. Sinirim bozuldu :D
  • quote:

hahaha Umarım patlamayız paramız çöp olmaz olursa çine bilet alır gider basarız hem toplu gezmiş oluruz hem de monitörü geri veririz. :D

Freesync nasıl kapatıyoruz. onu kapatınca geçtimi olay yoksa freesync'yi kapatmadın da orada yazanı mı söylüyorsun. Dediğim gibi digitus DP aldım ama daha ne dp ne de monitör geldiği için yorum yapamıyorum. Sinirim bozuldu :D
    Kapatınca sorun geçti hocam. Ancak kartım rx580 o yüzden freesync kullanmam gerek.

Kapatmayı monitör ayarlarından yapabiliyorsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    bende 1080 var aorus 11gbps modeli geçenlerde 3000 tl ye 0 asus vega 64 buldum alsammı almasammı çok kararsız kaldım. bunu 3.5 a satıp onu alma şansım vardı ama açıkçası biraz korktum.
  • Ürünler ne oldu elinize geçti mi monitör.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    -Dostum bu gün geldi monitör DP port takmama rağmen o ekran kapanması düzelmedi. gtx 1080 de söylediklerini yaptığımda dahi düzelmedi ayrıca daha da kötüsü :

-PC'ye DP port ve HDMI portlar ile görüntü sağlamayı denedim, ancak ekranda DP (DIGITUS DP 1.2 2metre) kabloyu takınca anlık yeşil çizgili pixeller görünüp görünüp gidiyor; HDMI'ı (2.0 kutu içeriğindeki kablo) takınca böyle bir sorun olmuyor. 2.0 HDMI maksimum 120 Hz, 1.2 DP ise 144 Hz veriyor.

-Ekranın her yerinde değil sağ üst sağ alt bazen sol yan vs. bu durumun neyden kaynaklandığını anlamak için kabloyu başka monitör ve aynı pc ile denedim bir sıkıntı çıkmadı ancak sonradan monitörde display port takılı iken ekran özelliklerinde monitörün yenileme hızını 120'ye düşürdüğüm zaman yine bu sorun OLMADI. 144hz'e alınca bu sorun oluyor, aynı kablo ile aynı pc ve monitörde 144hz de sorun yaşamadım. bir diğer sorun ise monitör nvidia ekran kartında freesync kapalı olsa dahi arada sırada kapanıp açılıyor. İlk olarak bir seferliğine değişim isteyeceğim bir daha olursa kesin olarak iade talebinde bulunacağım. İlgili durumu anlatan videoyu da telefonum aracılığı ile çektim 480p de izlerseniz o çizgilerin arada sırada çıktığını çok net göreceksiniz. da linktedir lütfen incelerseniz çok sevinirim.
    Atilla -youtube
    Monitördeki bir sorun
    https://www.youtube.com/watch?v=p3GPAl5tK8Y

İlk olarak bir seferliğine değişim isteyeceğim bir daha olursa kesin olarak iade talebinde bulunacağım.

Ancak şunu belirtmeliyim görüntü kalitesi ve renkler gerçekten çok iyi arayüz baya kolay keşke bu sorun olmasaydı da ayakta alkışlasaydım James Donkey'ı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandama -- 27 Kasım 2018; 21:59:42 >

• 27" james donkey monitör aldım. Büyük ekranda oynamak keyifli ancak oyuncular için olmazsa olmaz denilen 1ms ve 144 hz bende hayal kırıklığı yarattı. Profesyonel bir oyuncu değilim ama önceki 60 hz 5 ms monitörüme göre pek bir farkını göremedim. Sadece büyük ve ayarlanabilir ekran olması avantaj. Bu kadar para verdikten sonra ve bu farkları hissetmeyince tn panel kullanmanın bir anlamı kalmıyor bence. Diğer kullanıcılar ne düşünüyor acaba?
  • Sam Fisher 6600 S kullanıcısına yanıt
    Hocam monitörde sorun yoksa 60hz ile 144hz arasındaki farkı görmemek mümkün değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

-Dostum bu gün geldi monitör DP port takmama rağmen o ekran kapanması düzelmedi. gtx 1080 de söylediklerini yaptığımda dahi düzelmedi ayrıca daha da kötüsü :

-PC'ye DP port ve HDMI portlar ile görüntü sağlamayı denedim, ancak ekranda DP (DIGITUS DP 1.2 2metre) kabloyu takınca anlık yeşil çizgili pixeller görünüp görünüp gidiyor; HDMI'ı (2.0 kutu içeriğindeki kablo) takınca böyle bir sorun olmuyor. 2.0 HDMI maksimum 120 Hz, 1.2 DP ise 144 Hz veriyor.

-Ekranın her yerinde değil sağ üst sağ alt bazen sol yan vs. bu durumun neyden kaynaklandığını anlamak için kabloyu başka monitör ve aynı pc ile denedim bir sıkıntı çıkmadı ancak sonradan monitörde display port takılı iken ekran özelliklerinde monitörün yenileme hızını 120'ye düşürdüğüm zaman yine bu sorun OLMADI. 144hz'e alınca bu sorun oluyor, aynı kablo ile aynı pc ve monitörde 144hz de sorun yaşamadım. bir diğer sorun ise monitör nvidia ekran kartında freesync kapalı olsa dahi arada sırada kapanıp açılıyor. İlk olarak bir seferliğine değişim isteyeceğim bir daha olursa kesin olarak iade talebinde bulunacağım. İlgili durumu anlatan videoyu da telefonum aracılığı ile çektim 480p de izlerseniz o çizgilerin arada sırada çıktığını çok net göreceksiniz. da linktedir lütfen incelerseniz çok sevinirim.
    Atilla -youtube
    Monitördeki bir sorun

İlk olarak bir seferliğine değişim isteyeceğim bir daha olursa kesin olarak iade talebinde bulunacağım.

Ancak şunu belirtmeliyim görüntü kalitesi ve renkler gerçekten çok iyi arayüz baya kolay keşke bu sorun olmasaydı da ayakta alkışlasaydım James Donkey'ı.
    dostum,
    benq xl2411 aldım bende, aralarında çok fark var mı? varsa nedir?

• Lucifer kullanıcısına yanıt
    Elime eğer düzgünü geçerse yoreum yapıcam
    hocam sorun monitörün girişinde. Çok hafif derecede ileri ya da sağ sola oynatırsan görüntü gidecektir. Genelde ucuz markaları ürünlerde bu tarz sorunları çok gördüm. ilerde bunu yapma süresi kısalıyor.20 dk ya düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sam Fisher 6600

27" james donkey monitör aldım. Büyük ekranda oynamak keyifli ancak oyuncular için olmazsa olmaz denilen 1ms ve 144 hz bende hayal kırıklığı yarattı. Profesyonel bir oyuncu değilim ama önceki 60 hz 5 ms monitörüme göre pek bir farkını göremedim. Sadece büyük ve ayarlanabilir ekran olması avantaj. Bu kadar para verdikten sonra ve bu farkları hissetmeyince tn panel kullanmanın bir anlamı kalmıyor bence. Diğer kullanıcılar ne düşünüyor acaba?
    Hocam bilgisayar özelliklerinden ve monitörün en üst tuşuna bastığında karşına çıkan monitör penceresine baktığında 144hz olduğunu görüyor musun? Çünkü gerçekten mümkün değil farkı hissetmemek.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtax

hocam sorun monitörün girişinde. Çok hafif derecede ileri ya da sağ sola oynatırsan görüntü gidecektir. Genelde ucuz markaları ürünlerde bu tarz sorunları çok gördüm. ilerde bunu yapma süresi kısalıyor.20 dk ya düşüyor.
    Hocam denedim alakası yok, benzer problemi yaşayan insanlar var ve sorun yazılımsal veya kablo kaynaklı.

Ancak hem amd hem nvidia tabanlı kartlarda yapması beni işkillendirdi açıkçası çünkü freesync kapattığım zaman bende sorun ortadan kalkıyor veya sıklığı azalıyordur çünkü çok uzun süre denemedi o şekilde. Birde freesync kapalı şekilde deneyeyim eğer sorun varsa o zaman başka çözümler ararız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omaTR -- 28 Kasım 2018; 9:44:43 >
  • quote:

Atilla -youtube
    Monitördeki bir sorun

Hocam merhaba,

Freesync kapattığım zaman kapanma sorunu bende düzeliyor ancak çok uzun süre denemedim. Freesync açık iken 1 saatte 1 kere belki oluyordur. Bugün freesync kapalı şekilde uzunca denerim.

Monitörü ben HDMI 2.0 ile 144hz de kullanıyorum, gerek bilgisayar özelliklerine baktığımda gerekse monitörün en üst tuşuna bastığımda karşıma çıkan monitör ekranında 144hz olduğunu görüyorum. 120 hz düşürmeyi denemedim anlamı da yok 120 de düzelse ne olur monitör 144 verebilirken 120 de kullanacak değilim ama denerim bunu da.

Sende meydana gelen çizgileri hdmi'da yaşamadım. Bende dp siparişi vereceğim bugün DP geldiğinde kontrol edebilirim sonrasında bilgilendiririm.

Düzeltme 1;

İnternette araştırdığım kadarıyla kaliteli bir dp kablo bu işi çözüyormuş. Digitus'u senin denemen sebebiyle ben digitus almayacağım başka sağlam marka bakıyorum şu anda.

Düzeltme 2;
    gomerk5youtube
    Radeon RX580 8GB Black Edition black screen issues
    https://www.youtube.com/watch?v=z9gTB4304Xw

Benzer problemi yaşayan biri daha var çoğu yorum freesync kapandığında sorunun geçtiğinden bahsediyor ancak senide bu problemi yaşaman bunun freesync problemi olmadığını kanıtlıyor. Burada ortak tek şey kablo...
    Biride ekranın kapanma sebebinin çözünürlüğün değişmesinden demiş CRU diye bir programı indirip çözünürlüğü sabitlemekten bahsetmiş sanırım ona da pc başına geçince bakacağım.

Bu arada şu kabloyu aldım;

Displayport 1.4
    www.amazon.com.tr
    Paugge V1.4 Vesa DisplayPort Sertifikalı 32.40 Gbps Bandwith HBR3 8K 60Hz, 4K 120Hz, 4K 60Hz, 2K 165Hz, 1080p 240Hz Destekli HDR, FreeSync, G-Sync Displayport Kablo: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07FLC3BRT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omaTR -- 28 Kasım 2018; 16:28:59 >

vallaha ben sorunun sebebini anlamadım ancak ne olursa olsun ben iade telebinde bulundum bakalım neler olacak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.