Şimdi Ara

James Donkey JD27GM144 27'' 1ms 144Hz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
2
Favori
19.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cnr_2010

Arkadaşlar elimdeki kaliteli hdmi kablosu ile adaptif freesynci monitör ayarlarından kapatıp radeon ayarlarından freesynci açarak sabit 144hz alıyorum şu anda 15 dakika oldu görüntüde gelme gitme yok. oyuna girip de deneme yapacağım.
    Demek ki 144 hz bu şekilde alınıyor hocam bu bilgi için teşekkürler.
  • Hocam ekran çok nadir gidiyor o yüzden hz düşüp düşmediğine bakmayı akıl etmedim ancak fark olacağını sanmıyorum.

Pubg oynuyorum oyunda zaten 90-100fps aldığım için hz de 90-100 oluyor devamlı adaptif olmasından dolayı yukarıda da yazmıştım fps ne kadarsa hz o kadar oluyor.

CS:GO ya girdiğimde 144hz sabit veriyor fps 144'ten yüksek olduğu için.

Sabit 144 almak için adaptivesync yi off yaparsın sabit 144 alırsın ancak yırtılmalar ve görüntü bozulmaları olur fps dalgalanırsa.

Ekran kartım Gigabyte Aorus Rx 580 8GB, 24" olan monitör var bende. 18.11.2 radeon yazılım sürücüm.

Masaüstünde iken monitörün en üst tuşuna bastığımda 72hz gösteriyor ancak sağ tık görüntü ayarları yaptığımda 144hz olduğunu görmekteyim.
    https://www.testufo.com/framerates#count=6&background=stars&pps=960

bu site üzerinden baktığımda yine 144hz ve fps görüntülüyorum

Ayrıca input source auto modda değil HDMI1(2.0) seçili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omaTR -- 28 Kasım 2018; 22:52:31 >

• Evet arkadaşlar radeon ayarlarında freesync açık monitör ayarlarında adaptif freesync kapalı şekilde kutu içinden çıkan ve elimde olan başka kaliteli hdmi kablo ile 144hz görüntü aldım sabit ancak;

30 dakika içerisinde oyundayken anlık görüntü gitti geldi. yani siyah ekran gelme olayı yaşandı.
    masa üstündeyken bir arkadaşın bahsettiği gibi ekranın belirli bölgelerinde çizgilenmeler oluşup gitti.

tekrardan 120hz döndüm kutudan çıkan kablo takılı şuanda bir problem yok.

ya bizim kartlarda 144hz çıkışı problemli. ya display port ile bu sorun aşılacak. ya da monitörün 144hz modunda bir problem var.

yarın arkadaş display port ile denedğinde tam olarak anlayacağız durumu.
  • quote:

Evet arkadaşlar radeon ayarlarında freesync açık monitör ayarlarında adaptif freesync kapalı şekilde kutu içinden çıkan ve elimde olan başka kaliteli hdmi kablo ile 144hz görüntü aldım sabit ancak;

30 dakika içerisinde oyundayken anlık görüntü gitti geldi. yani siyah ekran gelme olayı yaşandı.
    masa üstündeyken bir arkadaşın bahsettiği gibi ekranın belirli bölgelerinde çizgilenmeler oluşup gitti.

tekrardan 120hz döndüm kutudan çıkan kablo takılı şuanda bir problem yok.

ya bizim kartlarda 144hz çıkışı problemli. ya display port ile bu sorun aşılacak. ya da monitörün 144hz modunda bir problem var.

yarın arkadaş display port ile denedğinde tam olarak anlayacağız durumu.
    Acaba radeon ayarlarından da freesync yi kapatsak sorun çözülür mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ezio Da Firenze

Acaba radeon ayarlarından da freesync yi kapatsak sorun çözülür mü?

Alıntıları Göster
    Valla şimdi şunu öğrendim.

AMD Freesync ile adaptive freesync aynı şeye yarıyor ama aynı şey değilmiş.

Yani bu monitörün hiç bir yerinde amd freesync yazmıyor sadece freesync yazıyor.

Bu nedenle amd freesynci açınca bu problem yaratıyor olabilir şimdi dediğiniz gibi yapacağım.
  • quote:

Valla şimdi şunu öğrendim.

AMD Freesync ile adaptive freesync aynı şeye yarıyor ama aynı şey değilmiş.

Yani bu monitörün hiç bir yerinde amd freesync yazmıyor sadece freesync yazıyor.

Bu nedenle amd freesynci açınca bu problem yaratıyor olabilir şimdi dediğiniz gibi yapacağım.

Alıntıları Göster
    İnceHesap da amd freesync diyor fakat gene de denemekte yarar var belki uyumsuz vs geliyor olabilir bu da çözüm olmazsa forumda ki arkadaşın satın aldığı kaliteli dp kablo ile denemesini bekleyeceğiz.

• Ezio Da Firenze kullanıcısına yanıt
    Kutuda ve içinden çıkan herhangi bir dokümanda amd freesync yazmıyor. sadece freesync yazıyor.

monitör menüsünde adaptif freesync diye yazıyor netten araştırırsanız ikisinin farklı şeyler olduğunu görebiliyoruz.

şimdi adaptifi kapadım ve radeon ayarlarında freesync desteklenmiyor diye göstermeye başladı. 144hze aldım sabir veriyor ama ekranda çizgilenmeler oluşuyor yine.

ayrıa ufo testinde 144hz gösterip 72hz alan arkadaşım ben de deneim dikkatli bakarsan 144 gösterse de 72 hz ile aynı şekilde kayıyor dediğim şekilde kapatınca adaptifi o zaman 144 hz ile 72 farkını görebiliyorsun o testte.

yani toparlıyorum arkadaşlar display port ile sıkıntısız 144hz alabilirsek demek ki hdmi 144hz veremiyor diyeceğiz ekran kartımızda veremiyor olabilir bu monitörün portu da.

ha display portta da aynı sorun yaşanırsa o zaman monitörde bir sıkıntı kesin var daha ne yapalım biz?

Şu an 120hzde çalıştırıyorum sıkıntı yok. dell monitörde amd freesync var ve freesync radeon üzerinden açılıyor ve 75hz sabit vermeye başlıyor bu monitördeki gibi değil.

yarın ola hayrola artık

• quote:

Kutuda ve içinden çıkan herhangi bir dokümanda amd freesync yazmıyor. sadece freesync yazıyor.

monitör menüsünde adaptif freesync diye yazıyor netten araştırırsanız ikisinin farklı şeyler olduğunu görebiliyoruz.

şimdi adaptifi kapadım ve radeon ayarlarında freesync desteklenmiyor diye göstermeye başladı. 144hze aldım sabir veriyor ama ekranda çizgilenmeler oluşuyor yine.

ayrıa ufo testinde 144hz gösterip 72hz alan arkadaşım ben de deneim dikkatli bakarsan 144 gösterse de 72 hz ile aynı şekilde kayıyor dediğim şekilde kapatınca adaptifi o zaman 144 hz ile 72 farkını görebiliyorsun o testte.

yani toparlıyorum arkadaşlar display port ile sıkıntısız 144hz alabilirsek demek ki hdmi 144hz veremiyor diyeceğiz ekran kartımızda veremiyor olabilir bu monitörün portu da.

ha display portta da aynı sorun yaşanırsa o zaman monitörde bir sıkıntı kesin var daha ne yapalım biz?

Şu an 120hzde çalıştırıyorum sıkıntı yok. dell monitörde amd freesync var ve freesync radeon üzerinden açılıyor ve 75hz sabit vermeye başlıyor bu monitördeki gibi değil.

yarın ola hayrola artık
    Nedense iade yolu gözükecekmiş gibi geliyor bana Son şansımız forumda ki arkadaşın satın aldığı kaliteli dp kablo.

• Ezio Da Firenze kullanıcısına yanıt
    Ya işte diyorum ya internette hepsiburada ın sitesinde technopatta vs hep digitus 1.2 dp modeli önerilmiş ya bize denk geldi yada hakikaten bir iş var bunda inşallah kata kulliye düşmedik. Güvenmekten başka çaremiz yok. İnce hesap benim videodan sonra bile sorun yok derse hakikaten çok yazık olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIG vision B kullanıcısına yanıt
    Dostum kusuruma bakma özel mesaj atamıyorum cep onayı yapmadığım için telefon numaram yeni her yerde paylaşmak istemedim. Sen ne yaptın geri gönderdin mi

• quote:

Orijinalden alıntı: osmandama

Ya işte diyorum ya internette hepsiburada ın sitesinde technopatta vs hep digitus 1.2 dp modeli önerilmiş ya bize denk geldi yada hakikaten bir iş var bunda inşallah kata kulliye düşmedik. Güvenmekten başka çaremiz yok. İnce hesap benim videodan sonra bile sorun yok derse hakikaten çok yazık olur.
    Valla anlamadım hocam, çok saçma. Neredeyse bütün forumda ki arkadaşların şikayeti bu konu.

Yarın akşam sorunun neyden kaynaklandığını tamamen öğrenmiş olacağımızı umuyorum.
  • Ben ince hesap olsam tüm ürünleri toplar tamamen sorunu öözene kadar sabır isterdim ama bunu yapacak güçleri varmıdır bilmiyorum. Ben satsam yapardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmandama

Ben ince hesap olsam tüm ürünleri toplar tamamen sorunu öözene kadar sabır isterdim ama bunu yapacak güçleri varmıdır bilmiyorum. Ben satsam yapardım.
    Benim tek düşüncem şu tabi bilmiyorum ama yabancı forumlarda bu problemlerin hepsi farklı markalarda da özellikle 144hz'de yaşanmış ve herkes 120 hzde sorunun geçtiğin söylemiş hatta biri custom çözünürlük ile 143 hz yapmış onda bile sorun çözülmüş. ben de denedim ama desteklemiyo dedi nedense.

sonuç olarak şöyle bir şey var ben kendi adıma konuşayım ya elimdeki dell'den bir tane daha alacaktım ancak onun duvar aparatı mevcut değil o yüzden farklı bir şey istiyordum yükseklik ayarı tasarımı 4 tane girişi 1ms olması 144hz olması ve fiyatı nedeniyle bunu seçtim. Ha 120 hz olsaydı da alırdım özellikle 144hz merakım yok yani bu halde kullanabilirim sorun etmem. ancak benim sorun etmemem eğer bir problem varsa çözülmesi gerektiği gerçeğini değiştirmez öyle ya da böyle bana 144hz olarak satıldı bu monitör.

display portla çözülürse ki dediğim gibi yabancı forumlarda çözülmüş çoğu kişinin, o zaman da display port almam 120 ile devam ederim.

bu arada monitöre ince ayar yaptıkça görüntü ve renkler toparladı fabrika ayarlarına göre ama uğraştım baya gözüme göre ayarı tutturmak.

• Birde amd forumun da şöyle bir şey buldum deneyebilirsiniz arkadaşlar ;

AMD RADEON setting -> Display -> "create" Custom Resolutions ->

change "Timing Standard" from manual to "CVT-Reduced Blanking" or "CVT"

(both works in my RX470 & LG LCD) -> save .. (all suddenly black gone)

Kaynak :
    community.amd.com
    Freesync causes monitor to black out few seconds | Community
    https://community.amd.com/thread/223160

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Da Firenze -- 29 Kasım 2018; 0:32:9 >

• quote:

Benim tek düşüncem şu tabi bilmiyorum ama yabancı forumlarda bu problemlerin hepsi farklı markalarda da özellikle 144hz'de yaşanmış ve herkes 120 hzde sorunun geçtiğin söylemiş hatta biri custom çözünürlük ile 143 hz yapmış onda bile sorun çözülmüş. ben de denedim ama desteklemiyo dedi nedense.

sonuç olarak şöyle bir şey var ben kendi adıma konuşayım ya elimdeki dell'den bir tane daha alacaktım ancak onun duvar aparatı mevcut değil o yüzden farklı bir şey istiyordum yükseklik ayarı tasarımı 4 tane girişi 1ms olması 144hz olması ve fiyatı nedeniyle bunu seçtim. Ha 120 hz olsaydı da alırdım özellikle 144hz merakım yok yani bu halde kullanabilirim sorun etmem. ancak benim sorun etmemem eğer bir problem varsa çözülmesi gerektiği gerçeğini değiştirmez öyle ya da böyle bana 144hz olarak satıldı bu monitör.

display portla çözülürse ki dediğim gibi yabancı forumlarda çözülmüş çoğu kişinin, o zaman da display port almam 120 ile devam ederim.

bu arada monitöre ince ayar yaptıkça görüntü ve renkler toparladı fabrika ayarlarına göre ama uğraştım baya gözüme göre ayarı tutturmak.

Alıntıları Göster
    Hocam o ayarları bizimle paylaşta bizde yapalım senin göz şimdi ips e alışmış iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omaTR -- 29 Kasım 2018; 1:6:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Telefonla aramama rağmen geri dönüş alamadım.7iş gün içersinde sorunsuz iade alabiliyorlar.Ama sanki yavaştan alıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ezio Da Firenze

Birde amd forumun da şöyle bir şey buldum deneyebilirsiniz arkadaşlar ;

AMD RADEON setting -> Display -> "create" Custom Resolutions ->

change "Timing Standard" from manual to "CVT-Reduced Blanking" or "CVT"

(both works in my RX470 & LG LCD) -> save .. (all suddenly black gone)

Kaynak :https://community.amd.com/thread/223160
    Deniyorum şimdi hocam

CVT blacking ayarı işe yaramadı siyah ekran verdi yine.

CVT deniyorum. 30 dk kadar denedim siyah ekrana atmadı. Yarın iş var uğraştığım şeylere bak :)

Yarın CVT yi sonuna kadar dener yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omaTR -- 29 Kasım 2018; 2:10:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ps4 kullanimi icin hz ayarini nasil yapariz?

• ekran bir anlık flash gibi kararıp geri mi geliyor benim uyguladığım bir çözüm vardı hp monitörümde onu deneyebilirler
    çözünürlüğü en yükseğe ayarlayıp 3840*2160 daha sonra yakışlaştırmayı önerilen ayar yani yüzde 200 yapın ekran açılıp kapanma sorunu oradan kalkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omaTR

Deniyorum şimdi hocam

CVT blacking ayarı işe yaramadı siyah ekran verdi yine.

CVT deniyorum. 30 dk kadar denedim siyah ekrana atmadı. Yarın iş var uğraştığım şeylere bak :)

Yarın CVT yi sonuna kadar dener yazarım.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler hocam
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.