Şimdi Ara

Jako mu Sultan mı + Sorularım Var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Jako veya Sultan alacağım 2 side yavru .
    öncelikle Jakonun cinsiyeti belli olmadığını biliyorum
    Sultanın cinsiyeti belli olur mu olursa hangi cinsiyeti alayım hangi renk daha iyi olur

Bu kuşları almaya niyetlendim.
    Özellikle Jako parmağı ısırdımı kemik kırılma sesini duymadan bırakmadığını söylüyorlar ele nasıl alıştıracaz elimizi ısırır mı ?
    Çok hastalanır mı ? Hastalanırsa veteriner ne kadara bakıyor ben öğrenciyim
    Geceleri biz uyurken ses çıkarır milleti uyutmazlarsa olur mu böyle birşey
    Yıkama işi zor mu
    Felç felan olur diyorlar ne yapmamız gerekiyor felç olmaması için
    Ve daha çok sorum var aklıma gelmiyor siz lütfen böyle kronik sorunları paylaşın çözümünüde paylaşırsanız sevinirim.
    İyi forumlar

• Merhaba dostum.Şimdi bahsettiğin jako ve sultan papağanı apayrı türlerdir sorularına göre ayrı ayrı yardımcı olmayı deniyeyim.
    Şimdi sultan papağanın cinsiyeti de dış görünüşten anlaşılmaz.Anlaşılanlar var fakat onlarda bile net tahmin yapılamıyor.Kuşun tüy döküp yeni tüylerine geçmesiyle anlaşılabiliyor ama tüy dökümüde yanlış hatırlamıyorsam 1 yaş civarlarında tamamlanıyor.Yani anlıyacağın cinsiyetlerini bilmek kolay değil.Net olarak ötüşlerinden anlaşılır sultanlar.Konuşmasını istersen erkek sultan papağanı almalısın. Sultanların sesleri yüksektir özellikleri sabah saatlerinde keyifli olduklarında çok güzel ötüşler yaparlar.Sizi ne kadar rahatsız eder bilemem ama beni uykumdan uyandırıyordu.Ama kötü değildir sesleri öğrettiğiniz ıslıkları felan çok güzel taklit ederler.Bakımına gelirsek çok zor değildir.Ama ilgi isterler ve temizliklerini yapman gerekir.Fiyatları jako ya göre daha uygundur.Aldığın yere göre değişir tabi ama ortalama olarak kendisi,kafesi,yemi,aksesuarları derken 150-200 lirayı bulur.
    Jako konusunda çok bilgim yok ama gürültücü olduklarını biliyorum.Ayrıca ortalama ömrü baya yüksektir ve kelime hazneleri yani konuşma yetenekleri sultanlara göre kat kat fazladır. Isırması eğitimle alakalı bir şey. Sürekli olarak ilgi alakayla kendine alıştımı ısırma huyu geçicektir.
    Her iki tür içinde hasta olmaları bakımlarına bağlıdır.Bu konuda kesin bir şey söyleyemem sonuçta ne tip bir hastalığa yakalanacağını bilemem. Bakımını düzenli olarak yaparsan yemini suyunu yani ihtiyaçlarını eksik etmezsen kolay kolay hasta olmazlar. İnşallahta hiç hasta olmazlar :)
    Yıkamaya gelince zor değildir zaten sürekli kendilerini temizlerler ortam ısısı uygun olduğunda bir fısfısla bile temizlenmelerine yardımcı olabilirsiniz.
    Yazıcaklarım bu kadar şimdiden hayırlı olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bekçi Olan Var Mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Bu ne böceği? Bilen var mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.