Şimdi Ara

Jailbreak ile Sim Kilit Kalkarmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Forum bu konuda baya kalabalık olmuş pek aradığım cevabı bulamağım için konu açmak istedim..
    Öncelikle iphone kullanıcısı değilim, komşuma ingiltereden iphone4 geldi gitmiş bir telefoncuya 220 lira para vererek kayıt yaptırmış ve sim kilit içinde gevey denilen zımbırtıdan takmışlar, artık kaydı ne ile yapıp 220 lira almışlarsa.. Cihaz bu şekilde 3G modunda kullanılmıyor sanırım.
    İtunes ile ios5 güncellemesi yapılabilir diyince komşumda güncelleme yapmış ve şu an cihazı açtığımızda kayıt sayfasına geliyor ve sim kartı görmüyor. Gevey denilen parça işlev yapmıyor sanırım.

Sormak istediğim; Cihazı 4.3.3 versiyonuydu sanırım, bu versiyona downgrade yapıp jailbreak denilen şeyide yaptıktan sonra sim kartı normal bir şekilde kullanabilirmiyiz arada aparat olmadan?? Jailbreak tam olarak nedir, ne işe yarıyordur bilemiyorum bile Cihaz hacklenmiş oluyor ama neleri?? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

• Baseband güncellenmiş gibi görünüyor. Geçmiş olsun. Baseband downgrade olmuyor bir süredir. Update ederken dikkat edeceklerdi.
    Ama iyi tarafından bakın ipod touch 4. nesiliniz hayırlı olsun.

Orijinalden alıntı: ozdek

Baseband güncellenmiş gibi görünüyor. Geçmiş olsun. Baseband downgrade olmuyor bir süredir. Update ederken dikkat edeceklerdi.

buyuk ihtimalle itouch 4 u bile yok aktive edilmeyi istiyor sanırım tek sansıhttp://allgsmunlock.com/services den eger varsa unlock yaptırmak jb ile sadece aktivasyon sayfasını gecebilirsiniz unlock olmaz cihaz

Orijinalden alıntı: Rhodes

quote:

Baseband güncellenmiş gibi görünüyor. Geçmiş olsun. Baseband downgrade olmuyor bir süredir. Update ederken dikkat edeceklerdi.

buyuk ihtimalle itouch 4 u bile yok aktive edilmeyi istiyor sanırım tek sansıhttp://allgsmunlock.com/services den eger varsa unlock yaptırmak jb ile sadece aktivasyon sayfasını gecebilirsiniz unlock olmaz cihaz

Son redsn0w hactivation destekliyor olmasi lazim dolayisiyla ilk yorumum dogrudur ;)
    ipod touch olarak ve jb li olarak kullanilir yani dertlenmeyin.

• quote:

Açıkçası baseband nedir bilmiyorum Cihazı itunes üzerinden güncelleme uyarısı ile güncellemişler.. Manuel olarak 4.3.3 yazılımı ile indirgeyemiyormuyuz yani şimdi. Cihaz aktivasyon yerinde kalıyor menüye falan girip ipod olarak bile kullanamıyoruz Hiçmi bir yolu yok bunun bildiğiniz çöpmü oldu şimdi iphone?

• quote:

Orijinalden alıntı: firozat

quote:

Açıkçası baseband nedir bilmiyorum Cihazı itunes üzerinden güncelleme uyarısı ile güncellemişler.. Manuel olarak 4.3.3 yazılımı ile indirgeyemiyormuyuz yani şimdi. Cihaz aktivasyon yerinde kalıyor menüye falan girip ipod olarak bile kullanamıyoruz Hiçmi bir yolu yok bunun bildiğiniz çöpmü oldu şimdi iphone?

Bakın zaten hep araştırmadan yapıldığından bunlar geliyor insanın başına ;)
    Şu an için yeni baseband lara bir kırma metodu yok. İlerleyen günlerde çıkmayacak demek değil bu ama iphone 4s sim free de satılacağı için artık unlock gibi bir sektör kalmayacağını öngören arkadaşlar var.
    JB yapılmamış bir cihazı zaten 4.3.3 e indiremezsiniz. İndirseniz de baseband dediğimiz telefonun iletişim kuran kısmının yazılımı güncellendiği için o kısmı downgrade edilememektedir.
    Redsn0w'u araştırın cihazı hactivate yaparak en azından ipod olarak kullanabilirsiniz. 700 mb civarı olan ios 5.0 dosyasına ve bu yazılıma ihtiyacınız var sadece. jb yapacaksınız kısaca. Nettede tonla tutorial var bunun için.
    Hiç yapamıyorum derseniz bir telefoncuya götürün yaparlar. Yine hiç yardım alamazsanız kargoyla bana gönderin ben bedavaya hallederim ama kargo paralarına karışmam.

Bu arada şu an yok demek 2 gün sonra ya da 2 ay sonra ya da 2 yıl sonra yeni bir gewey / ultrasn0w vs çıkmayacak anlamına gelmez. Çıkabilir ama çok umut bağlamayın. Sürekli takip edin.

• Avrupadaki tüm cihazlar gsm şirketiyle konuşulduktan sonra simfree yapılamıyormuydu. Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle ingiltereden hangi operatöre kilitli olduğunu öğrenin sonra allgsmunlock dan o operatörün açılıp açılamadığına bakın mühtemelen açılıyordun ordan işlemleri yaptırdıktan sonra kullanabilirsiniz ama o operatörün sim kartı yoksa elinizde sıkıntı tanıdık falan varsa postalasın size unlock işlemi sırasında ihtiyaç oluo galba

bu işlemleri yapmazsanız ipod olarak kullanırsınız en fazla çünkü koruma yapılmadan ios5 e yükseltilen cihaz 30.10.2011 tarihine kadar kimse açmayı başaramadı ne geveyle ne başka bir yolla he yarın ne olur bilinmez ben 6 ay beklemiştim siz beklemeyin bence
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.