Şimdi Ara

Jahrein Elite Sistem Yorumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun zamandır sistem toplamayı düşünen biri olarak son zamanlarda iyice üzerine düştüm. Bütçem doğrultusunda optimum olduğunu düşündüğüm aşağıdaki bilgisayara göz attım.

Burada aklımda kalan sorular konusunda yardımlarınıza ihtiyacım bulunuyor.
    https://www.itopya.com/shark-tg4-anm-amd-ryzen-5-2600-msi-rtx-2060-ventus-6g-oc-8gb-ddr4-480gb-ssd-gaming-bilgisayar/

Bu şekilde fiyat 5.130 TL

- AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci (fan dahildir) - Tray
    - MSI B450M PRO-M2 V2 AMD B450 Soket AM4 DDR4 3466MHz VGA DVI HDMI Anakart
    - CORSAIR 8GB DDR4 3000MHz CL16 Siyah Vengeance LPX Single Kit Ram
    - MSI Geforce RTX 2060 VENTUS 6G OC 6GB 192Bit GDDR6 DX12 Ekran Kartı
    - Sharkoon TG4 RGB USB3.0 4xRGB Fan Temperli Cam ATX Gaming Kasa
    - ADATA 480GB SU630 3D NAND Sata3 2.5'' SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma)
    - Cooler Master Elite V3 600W Aktif PFC 120mm Fanlı PSU

Bu parçalardan işlemciyi 2600X'e çıkarmayı ve RAM'i ikilemeyi düşünüyorum. Bu şekilde 6.130 TL

Beni en çok düşündüren anakart burada. İstiyorum ki aldığım anakart uzun süre beni idare etsin yarın bir gün işlemci ekran kartı gibi parçaları üst sınıflara çıkartırken destekleme problemi yaşamayayım.

Toplama amacı tabi ki yüksek grafik oyun olacaktır. Beklentim ise uzun vade yüksek performans kullanmak (ufak tefek parça güncellemeleriyle)

Özellikle sistem ve anakart hakkında görüşleriniz nelerdir? Bunun yerine önerebileceğiniz sistemler varsa pek tabii önerilerinize açığım.

26.03.2019 tarih itibariyle yapılan paylaşımlarla sistem aşağıdaki halini almıştır. Değişikliği olduğu takdirde güncelleme yapacağım.
    - AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci (fan dahildir) - Tray
    - MSI B450 TOMAHAWK AMD B450 Soket AM4 DDR4 3466MHz (A-XMPOC MODE) HDMI DVI Anakart
    - CORSAIR 8GB DDR4 3000MHz CL16 Siyah Vengeance LPX Single Kit Ram
    - MSI Geforce RTX 2060 VENTUS 6G OC 6GB 192Bit GDDR6 DX12 Ekran Kartı
    - Sharkoon TG4 RGB USB3.0 4xRGB Fan Temperli Cam ATX Gaming Kasa
    - CORSAIR 480GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma / 2000MB Yazma)
    - Cooler Master MasterWatt 650W 80 Plus Bronze Aktif PFC 120mm Fanlı PSU

Bu haliyle Fiyat: Fiyat: 6.766,31 KDV Dahil

Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JohnNashhh -- 26 Mart 2019; 19:18:3 >

• anakart çok düsük anakart yükseltmen şart ee oyun oynican 8 gb ram yetersiz 16 şart artık

gerisi iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

anakart çok düsük anakart yükseltmen şart ee oyun oynican 8 gb ram yetersiz 16 şart artık

gerisi iyi
    Anakart önerilerinizi rica edebilir miyim?
  • JohnNashhh kullanıcısına yanıt
    uzun vedeli kullanım ve ilerde ufak işlemci yükselttiginde elinde patlamaması için msı b450 tomahavk şart
  • Anakart ve ram tamam. Ancak 2600x asla o fiyat farkı kadar performans vermez bence. Hatta 684 liraya çok güzel bir soğutucu alır 2600x hızında daha serin çalıştırırdım. 2600 stok soğutucu ile 4.0 ghz olarak sistemimde sorunsuz çalışıyor. Benchmark programlarıyla suyunu çıkarmıyorum. Her türlü oyunda gayet güzel çalışıyor. Zaten kendi de 3.9 ghz boost oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    bu vrm soğutmasız anakartın iyi reklamı dönüyor technopatda bir haftadır bu anakartla video çekmekde alanlara geçmiş olsun soğuk bir su hediye edeceğim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

bu vrm soğutmasız anakartın iyi reklamı dönüyor technopatda bir haftadır bu anakartla video çekmekde alanlara geçmiş olsun soğuk bir su hediye edeceğim .
    Merhaba,

Anakart önerinizi rica edebilir miyim? Uzun süre götürecek, dar boğaza sokmayacak bir anakart önerisi olursa hemen ona geçiş yaparım. Conqueror26 üstadın da dediği gibi işlemciyi 2600'da tutup oradan edindiğim kârı anakarta aktarırım hatta f/p olarak uzun vade dar boğaza sokmayacak bir öneri varsa daha da üstüne çıkabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HELLDIVERS (2015) [PC ANA KONU]
    10 yıl önce açıldı
    Titanfall 2 (2016) [PC ANA KONU]
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    giriş seviyesi anakart istiyorsanız bu.

Beni sağlam oturaklı bişey istiyorum diyorsanız bu.
    www.vatanbilgisayar.com
    Asus B450M-Pro Gaming Anakart Fiyatı - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-tuf-b450m-pro-gaming-amd-b450-socket-am4-ryzen-ddr4-3533-o-c-mhz-anakart.html

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    adamın hazır sisteminde olan anaklartlardan seçicen mogol :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

adamın hazır sisteminde olan anaklartlardan seçicen mogol :D
    Uzun vadeli düşünce sebebiyle ben baştan aşağı revize ederim gerekirse :) yeter ki ileriye dönük dar boğaz yapmayacak kart önerileri gelsin :)

herkese teşekkür ederim bu arada
    dedigim gibi uzun süre düsünüldügünde msı tomohavk şartın şartı bu kalitede anakart zaten yok bu kalitenini üstü gaming pro carbon :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 24 Mart 2019; 21:18:33 >
  • Anakartı msi b450 tomahawk ve rami de 2 adet yapın.

Toplamda 5770 tl yapıyor. 2600 yerine 2600X yapmayın çünkü aradaki fiyat farkına değmez.

Ekleme: Toshiba ocz 480gb ssd de +12 tl farkla alınabiliyor. Bunu da değiştirip toshiba ssdyi alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 24 Mart 2019; 21:31:56 >
  • İşlemci 2600 plarak kalsın

B450 yongalı normal bir anakart yeterli
    örnegin
    5 yıl sonra 2024 yılında, 2020 yılında üretilmiş bir işlemciye yükseltme mi yapacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

İşlemci 2600 plarak kalsın

B450 yongalı normal bir anakart yeterli
    örnegin
    5 yıl sonra 2024 yılında, 2020 yılında üretilmiş bir işlemciye yükseltme mi yapacaksın
    Size pm aracılığı ile ulaşmam mümkün müdür?
  • https://www.youtube.com/watch?v=vEgKZSKWh70

8 vs 16 ram konusunda yardımcı olacak bir video
    Sistemi değiştirmeden
    Ssd yi nvme arabirimli yapabiliyorsan yap
    Sdd 250-256gb olabilir + hdd alabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

Sistemi değiştirmeden
    Ssd yi nvme arabirimli yapabiliyorsan yap
    Sdd 250-256gb olabilir + hdd alabilirsin
    Öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.

Postlardan anladığım kadarıyla ana karta dokunmadan bu sisteme x2 ram ve SSD olarak satın almamı öneriyorsunuz doğru mu anlıyorum.

Seneler kısmında da zaten bu pc sana 5 sene yeter 5 sene sonra da anakartı da değiştirmek zorunda kalacaksın gibi bir anlam çıkarmalı mıyım?
    Evet

5 seneyi örnek verdim
    7 sene de olarak ta örnek verebiliriz

• 16 olacak diye zorlama 8 ile arasında 5-10 fps den fazla fark olmaz günümüz oyunlarında. 16 zorunluluk diyen arkadaşlar abartıyor biraz ve bütçenizi sıkıntıya sokacaksa şimdilik pas geçin 2-3 yıl sonraki oyunlarda yetmemeye aşladığında alırsınız.
    işlemciyi söylemişler 2600x gereksiz.
    anakartı yükseltip sistemi alınabilirsiniz gayet güzel.
  • Jahrein derken hocam?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.