Hintli minik Tata devleri satın aldı! Tata Motors yaptığı açıklamada, İngiltere'nin lüks markaları Jaguar ve Land Rover'ı, ABD otomotiv şirketi Ford'dan 2,3 milyar dolara satın aldığını bildirdi.
Açıklamada, Jaguar ve Land Rover'daki iş gücünde herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği, Ford'un Jaguar ve Land Rover'daki emeklilik planlarına 600 milyon dolar katkıda bulunacağı belirtildi. Tarafların, bu iki lüks markanın İngiltere'deki iş gücünü 15 bin 300 civarında tutma konusunda anlaşmaya varması bekleniyor.
Ford, Jaguar'ı 1989'da 2,5 milyar dolara ve Land Rover'ı ise 2000'de 2,7 milyar dolara satın almıştı. Önceki yıl 12,6 milyar dolar ve geçen yıl da 2,7 milyar zarar eden Ford'un, bu iki markayı satarak, Kuzey Amerika'da zarar ettiği faaliyetlerine yoğunlaşması bekleniyor.
Hindistan'ın en büyük otobüs ve kamyon, üçüncü büyük otomotiv üreticisi Tata Motors, bu yılın sonunda 2 bin 500 dolardan satılmaya başlanılması planlanan dünyanın en ucuz arabası Nano'yu üretmişti.
Tata Motors'un, Ford'dan aldığı bu iki markayla ilgili anlaşma maliyetini karşılama konusunda bazı kaygılar bulunmasına rağmen, sektör kaynakları, anlaşmayla şirketin sadece iç pazara yoğunlaşmak yerine küresel piyasalara açılacağı yorumunu yapıyorlar.
Çelik, enerji, bilgisayar yazılımı, iletişim, araç üretimi ve kimyasal ürünler gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 98 şirketten oluşan Tata Group bünyesindeki Tata Motors'un piyasa değerinin 6,5 milyar dolar olduğu belirtiliyor.
şu 10 yıllık dönemde hangi firma hangi firmayı aldı ve sattı veya ortalıklar kuruldu bitti ? onuda bir çıkartabilsek mercedes bir firmayı alıp satmıştı bmw bir firmayı alıp satmıştı şu 10 yılın bilançocunu bulabilirmiyiz bir yerden
geçne günde buna benzer bir haber vardı ama onda tata satın alacak diyordu sanırım kesin birşey yoktu
onada aynı yotumu yazmıştım bunada yazıyorum.
Jaguar XF ve Land Rover LRX Concept en sonra olmadı bu
Bence tam kaymağı yiyecekken sattı Ford
Baslıkta minik tata diyor ama pekte minik degilmiş.Jaguar da tam kar saglıcakken satıldı(XF modeline bakarsak.) TATA nın ingilizlerin çok övdüğü jaguar ı ve land rover ı almasıda cok hosuma gitti dogrusu bir aralar ingilizler hintlileri sömürmüo muydu galiba olaylar tam tersine dönmeye başladı.
Bu arada Land rover BMW nin degil miydi ya acıklıyacak birisi varsa iyi olur.
İŞTE BU BE..YAVAŞ YAVAŞ HERŞEYLERİNİ KAYBEDECEKLER.ESKİDEN SÖMÜRGE OLARAK GÖRDÜKLERİ YAKINDA PATRONLARI OLACAK.ALLAH BİZEDE NASİP ETSİN İNŞALLAH.
Elin Hint'lisine bak gitmiş Jaguar ve land Rover'i satın almış. O kadar milyar doları başka markaları alarak harcayacağına kendi arabalarının kalitesini arttırmak için yatırım yapsaydı ya.
quote:
Orjinalden alıntı: ekirik
Elin Hint'lisine bak gitmiş Jaguar ve land Rover'i satın almış. O kadar milyar doları başka markaları alarak harcayacağına kendi arabalarının kalitesini arttırmak için yatırım yapsaydı ya.
her arabanın bi alıcısı war
hindistan deyip geçme bence amerikada neden yok yere el kaideyi büyütüp sonra teror örgütü ilan edip afganistanda cephe açmaya çalışıyor dolar milyarderi olan ülkeler sıralamasında dünyada sıralamasında üstlerdedir hindistan yazılım programcılığıda bayagı gelişmiştir düşündüğümüzden daha büyük bir ülke fakat sorun onlardada gelir adaletsizliği ve tezek
Kardes kaynak versene bi nerden alinti yaptin bence dogru bir haber degil bu jaguar en son iflastan kurtuldu karda aciklamalari vardi ayrica land roverda fordun degil bmw nin diye hatirliyorum ya benim yanlisim var yada bu haber yanlis
quote:
Orjinalden alıntı: mromer911
Hintli minik Tata devleri satın aldı! Tata Motors yaptığı açıklamada, İngiltere'nin lüks markaları Jaguar ve Land Rover'ı, ABD otomotiv şirketi Ford'dan 2,3 milyar dolara satın aldığını bildirdi.
Açıklamada, Jaguar ve Land Rover'daki iş gücünde herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği, Ford'un Jaguar ve Land Rover'daki emeklilik planlarına 600 milyon dolar katkıda bulunacağı belirtildi. Tarafların, bu iki lüks markanın İngiltere'deki iş gücünü 15 bin 300 civarında tutma konusunda anlaşmaya varması bekleniyor.
Ford, Jaguar'ı 1989'da 2,5 milyar dolara ve Land Rover'ı ise 2000'de 2,7 milyar dolara satın almıştı. Önceki yıl 12,6 milyar dolar ve geçen yıl da 2,7 milyar zarar eden Ford'un, bu iki markayı satarak, Kuzey Amerika'da zarar ettiği faaliyetlerine yoğunlaşması bekleniyor.
Hindistan'ın en büyük otobüs ve kamyon, üçüncü büyük otomotiv üreticisi Tata Motors, bu yılın sonunda 2 bin 500 dolardan satılmaya başlanılması planlanan dünyanın en ucuz arabası Nano'yu üretmişti.
Tata Motors'un, Ford'dan aldığı bu iki markayla ilgili anlaşma maliyetini karşılama konusunda bazı kaygılar bulunmasına rağmen, sektör kaynakları, anlaşmayla şirketin sadece iç pazara yoğunlaşmak yerine küresel piyasalara açılacağı yorumunu yapıyorlar.
Çelik, enerji, bilgisayar yazılımı, iletişim, araç üretimi ve kimyasal ürünler gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 98 şirketten oluşan Tata Group bünyesindeki Tata Motors'un piyasa değerinin 6,5 milyar dolar olduğu belirtiliyor.
www.haber7.com kardeş
bu haber yılın haberidir bence otomotiv açısından http://www.ntvmsnbc.com/news/440580.asp DETROIT - Tata Motors yaptığı açıklamada, İngiltere’nin lüks markaları Jaguar ve Land Rover’ı, ABD otomotiv şirketi Ford’dan 2.3 milyar dolara satın aldığını bildirdi. Açıklamada, Jaguar ve Land Rover’daki iş gücünde herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği, Ford’un Jaguar ve Land Rover’daki emeklilik planlarına 600 milyon dolar katkıda bulunacağı belirtildi. Tarafların, bu iki lüks markanın İngiltere’deki iş gücünü 15 bin 300 civarında tutma konusunda anlaşmaya varması bekleniyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Mellkor
Kardes kaynak versene bi nerden alinti yaptin bence dogru bir haber degil bu jaguar en son iflastan kurtuldu karda aciklamalari vardi ayrica land roverda fordun degil bmw nin diye hatirliyorum ya benim yanlisim var yada bu haber yanlis
Tr'de, Borusan Land rover'in distribütörü ama Ford'a aitti.Bundan sonrada ülkemizde Bmw bayilerimi satacak ben onu merak merak ediyorum.Bu birazda kaç senelik distribütörlük anlaşması yaptıklarına bağlıdır herhalde.Tata,Borusan'a şart koşarmış benim arabalarıda satacaksın diye
Ne zamandır söyleniyodu. Nihayet gerçekleşmiş mi?
Dünya globalleşiyor. Mesela bugatti vw'nin elinde. Roveri bir zamanlar bmw almıştı. Zarar etti ve sattı. Onun için roverin geleceği karanlık. Ama jaguar dünyada belli bir yere sahip marka. Hele yeni Jaguar XF çok hoş bir araba. Bakalım Tatanın elinde nolacak bu firmalar.
(5000 euroluk jaguarmı gliyor, ne )
Hayırlısı olsun. Çinlilerdense, Hintlilerin söz sahibi olmasını isterim diyeceğim de, onlar da ingiliz mandası. Neyse alayına isyan VW'e devam