Şimdi Ara

J7 Prime G610F (Ana Konu) Android 8 Oreo Türkiyede Yayınlandı (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.770
Cevap
53
Favori
300.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefon çöktü. Ve su anda da kasilmalar mevcut klavyede bile. Sarjda iken bir yandan da decompressing yapıyordum. Ilginç. Ardından da depolama bittu dedi ve boşalttım biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben bu telefonun 16GB versiyonunu elime almıştım. Malzeme kalitesi bayağı iyi geldi nedense. Samsung'un A ve J serisinden olmayacak derecede iyi bir kaliteydi kasası. Hoşuma gitmişti. Şimdi yakınım telefon bakıyor 1200 liraya kadar max. Ben de yardımcı olmak amacıyla araştırdım. Depolama kapasitesinin büyük olması ne büyük avantaj diye bu ve C5 cihazları arasında kaldım. C5 in malum pil konusunda sıkıntısı var.

Normalde bu tür işlerden iyi anlarım ve Xiaomi ce Huawei gibi markaları daha çok göz önünde bulundururum ama kullanan kişinin bu saatten sonra Samsung tabusunu yıkmanın doğru olmayacağını, sıkıntı yaşayacağını düşündüğüm için bu iki cihaz arasında kaldım. Ve soracak olanlara hayır internetten değil İstanbul Bilişim'den almayı planlıyorum. Normalde 16 GB versiyonun yaygın olduğunu biliyorum.

Size şu konuda sorum olacak:

1. C5 mi J7 prime mi? Neden neden değil?

2. Kamerasını J serisinde ve C serisinde hangi kısma daha yakın size göre. C7 güzel bir odaklama ile iyi ışıkta iyi performans veriyor. Bu cihaz da böyle ise sıkıntı yok.

3. Amoled ekran olmaması sizin için bir sıkıntı mı? Tavsiye edeceğim kişinin kullandığı telefon da (S7580) TFT ekran 480p idi. Samsung'un PLS TFT'si ace 2 deneyimimden hatırladığım kadarıyla yeterliydi. Peki sizin gözünüzde bu telefon nasıl bir ekran deneyimi yaşatıyor? Memnun musunuz?

4. Cam koruyucu ve şeffaf arka kılıf ikilisi ile rahat bir deneyim sunar mı sizce? Yoksa cihaz düşmelere toleranssız mi? Note5'i alırken en çok korktuğum şey buydu. Hafif bir burukluk dışında hiç böyle bir sorun yaşamadım. Eğer bu telefonda da hassaslık yoksa bu şekilde kullanılması planlanıyor. Umarım metal kasası aşırı hassas değildir.

5. Hızlı şarjın olmaması sizi çok kötü etkiliyor mu? Yoksa ortalama sürede şarj doluyor mu? Pil performansından memnun musunuz. Cihaz C7'den küçük ama amoled ekran olmaması pilin tüketimini nasıl etkiliyor? C5'e göre aşırı büyük pil kapasitesi var. Ara sıra telefon ile uğraşan birine kaç gün pil süresi verir sizce?

6. Telefondan genel anlamda memnun musunuz? Oyun uygulama içi performans nasıl? En azından sosyal medya ve küçük çaplı oyunlarda bu cihaz yeterli performansı gösterebiliyor mu?

7. Pembe ve Gold renkleri arasında kalacak olan bayan bir kullanıcı için pembe nasıl bir tercihtir? Alıcı kişiyi yanlış yönlendirmek istemiyorum ama pembe rengi oldukça beğendi. C5'in pembesini beğenmiştim ama aynısını J7 prime için de söyleyebilir miyiz sizce?

8. Bir de Blue light mıydı Note7 Grace UX arayüzlü tema vardı onu kullananınız var mı (Package disable ile tema mağazasını devre dışı bırakıp kuruluyor), kullanan varsa genel itibariyle nasıl, memnun musunuz? Bir de Galaxy Labs kullanabiliyor musunuz bu telefonda. Eğer desteği varsa çok güzel olurdu. Yanlış değilsem 6.0 sürümlü cihazlarda çalışıyor ama merak ettim yine emin olmak maksadıyla.

Sorularım biraz uzadı ama kullanıcısı olduğunuz için en yetkin bilgiyi sizden alacağımı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler hepinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 27 Temmuz 2017; 22:49:41 >

• Bilgisayara geçer geçmez yanıtlayacağım.

DaMaGe#21380
    PaMiRaZ#2242
  • quote:

Orijinalden alıntı: baymirza

J7 Pro satışta. Hah şimdi tamam bu sefer oldu derken bildirim ışığı koyamamış uyuz herifler

Pro cok ustunmukı ama bıldırm ısıgı koymamaları mahftms telı bence :)

Orijinalden alıntı: incendia

Arkadaşlar size bir sorum olacak. Yakınım şu zamana kadar Samsung kullandığından yine tercihini bu yönde yapmayı yeğliyor. O yüzden Xiaomi'ye bu konuda karıştırmasak iyi olur gibi.

Ben bu telefonun 16GB versiyonunu elime almıştım. Malzeme kalitesi bayağı iyi geldi nedense. Samsung'un A ve J serisinden olmayacak derecede iyi bir kaliteydi kasası. Hoşuma gitmişti. Şimdi yakınım telefon bakıyor 1200 liraya kadar max. Ben de yardımcı olmak amacıyla araştırdım. Depolama kapasitesinin büyük olması ne büyük avantaj diye bu ve C5 cihazları arasında kaldım. C5 in malum pil konusunda sıkıntısı var.

Normalde bu tür işlerden iyi anlarım ve Xiaomi ce Huawei gibi markaları daha çok göz önünde bulundururum ama kullanan kişinin bu saatten sonra Samsung tabusunu yıkmanın doğru olmayacağını, sıkıntı yaşayacağını düşündüğüm için bu iki cihaz arasında kaldım. Ve soracak olanlara hayır internetten değil İstanbul Bilişim'den almayı planlıyorum. Normalde 16 GB versiyonun yaygın olduğunu biliyorum.

Size şu konuda sorum olacak:

1. C5 mi J7 prime mi? Neden neden değil?

2. Kamerasını J serisinde ve C serisinde hangi kısma daha yakın size göre. C7 güzel bir odaklama ile iyi ışıkta iyi performans veriyor. Bu cihaz da böyle ise sıkıntı yok.

3. Amoled ekran olmaması sizin için bir sıkıntı mı? Tavsiye edeceğim kişinin kullandığı telefon da (S7580) TFT ekran 480p idi. Samsung'un PLS TFT'si ace 2 deneyimimden hatırladığım kadarıyla yeterliydi. Peki sizin gözünüzde bu telefon nasıl bir ekran deneyimi yaşatıyor? Memnun musunuz?

4. Cam koruyucu ve şeffaf arka kılıf ikilisi ile rahat bir deneyim sunar mı sizce? Yoksa cihaz düşmelere toleranssız mi? Note5'i alırken en çok korktuğum şey buydu. Hafif bir burukluk dışında hiç böyle bir sorun yaşamadım. Eğer bu telefonda da hassaslık yoksa bu şekilde kullanılması planlanıyor. Umarım metal kasası aşırı hassas değildir.

5. Hızlı şarjın olmaması sizi çok kötü etkiliyor mu? Yoksa ortalama sürede şarj doluyor mu? Pil performansından memnun musunuz. Cihaz C7'den küçük ama amoled ekran olmaması pilin tüketimini nasıl etkiliyor? C5'e göre aşırı büyük pil kapasitesi var. Ara sıra telefon ile uğraşan birine kaç gün pil süresi verir sizce?

6. Telefondan genel anlamda memnun musunuz? Oyun uygulama içi performans nasıl? En azından sosyal medya ve küçük çaplı oyunlarda bu cihaz yeterli performansı gösterebiliyor mu?

7. Pembe ve Gold renkleri arasında kalacak olan bayan bir kullanıcı için pembe nasıl bir tercihtir? Alıcı kişiyi yanlış yönlendirmek istemiyorum ama pembe rengi oldukça beğendi. C5'in pembesini beğenmiştim ama aynısını J7 prime için de söyleyebilir miyiz sizce?

8. Bir de Blue light mıydı Note7 Grace UX arayüzlü tema vardı onu kullananınız var mı (Package disable ile tema mağazasını devre dışı bırakıp kuruluyor), kullanan varsa genel itibariyle nasıl, memnun musunuz? Bir de Galaxy Labs kullanabiliyor musunuz bu telefonda. Eğer desteği varsa çok güzel olurdu. Yanlış değilsem 6.0 sürümlü cihazlarda çalışıyor ama merak ettim yine emin olmak maksadıyla.

Sorularım biraz uzadı ama kullanıcısı olduğunuz için en yetkin bilgiyi sizden alacağımı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler hepinize.

1.C5 alma derim nedeni ise bir günü zor çıkarması. c7 64gb modeli daha iyi, hem batarya olarak, hemde donanım ve ekran olarak j7 primde dan daha üstün, ekranını kafaya takma rahat kullanım sunuyor merak etme, note 4 ve note 5 ile aynı.
    j7 prime da pusula yok, jiroskop yok, aklında bulunsun

2.Şahsen kamera ilk zamanlar sounlu idi, sürekli odaklamaya uğraşırdı, sonra yeni güncelleme ile o sorun kökten gitti şu anlık hem gece hemde gündüz çekimleri bence iyi, ön kamerayı j7 prime seviyorum, nedeni ise 8mp olması diğer j7 serilerine göre daha iyi bir görüntü sunuyor. Tabi şu an bu j7 prime tavsiye etmem, git c7 64gb al, o fiyata başka bir tel yok şu anda.

3. Tft ekranın sorunu gündüz net gözükmemesi, parlaklığı sonra bile alsak tam net bakmadan ekran gözükmüyor güneş altında, gece ise tam tersi ekran parlaklığı kısmak gerek, gece gözümü alıyor şahsen :)

4.Telefon yan ve arka komple metal, kılıfsız kullanmadım hiç ama birtek çizik bile yok şu anda, metal kasanın artısı yere düşse bile kırılma ezilme gibi şeylerin olmaması, benim oğlum kaç sefer betonun üzerine fırlattı, gerçi o zaman 360 kılıf vardı telefonda gram bişey olmadı. J7 prime telin arkası kaygan, dikkat edilmesze elden sürekli düşebilir, o yüzden kılıfsız kullanmanı hiç önermiyorum, hangi telefon olursa olsun. Elektronik alet sonuçta, sürekli darbe ile bir müddet sonra çalışamaz hale gelir.

5.J7 prime şarj süresi 2 saat ve 2 buçuk saat süreleri var, bundan daha azı ve daha fazlası bataryaya zarar verir. Samsung 2 amper şarj kullanıyorum, 2 saatte doluyor.
    Birde ekran tft olduğu için, oyunlarda sapıtıyor maalesef, örnek vermem gerekirse, pes 2012 yada 2017 gibi oyunlarda soldaki joystik oynarken algılamıyor, kesinti yapıyor , bu bir zaman sonra can sıkıntısına kadar gidiyor maalesef :(
    Ekranın şarja etkisi çok maalesef, süper amoled gibi pixcel kapanmıyor bu telde, ya ekran komple açık olur yada kapalı, o yüzden bu telde AOD yok (Always on display), mesela siyah rengi göstermek için bile şarj harcar ama amoledde öyle değil, pixcelleri kapatıyor tamamdır, bunda öyle bişey yok maalesef, o yüzden normal kullanan biri için 2 gün ve 3 gün şarj süresi sunar, bu süre j7 2016 da 5 günü geçiyor nedeni ise hem ekran süper amoled hemde 720p . eğer j7 prime ekranı 720p olsaydı hem performas iyi olurdu hemde şarjı ama gel görki samsung bu.

6.Bu telefon oyun telefonu değil açık ve net söylüyorum, ben oyun için alacağım diyorsa başka cihaz alın, gerçi onuda söyledim ama gerisi size kalmış, sadece sosyal medya için alacağım diyorsan işte o zaman al kullan derim, ufak tefek oyun diyorsun ama benim oynadığım clash royalde bile menüde sağa sola giderken az kasma oluyor :( bunun nedeni ekran 1080p olması başka bir nedeni yok, ekran 720p olsaydı hiçbir oyunda ne kasma nede donma olurdu.

7.Pembe c7 64gb almanı öneririm, hem hafıza sorunu yaşamazsın hemde daha fazla donanıma sahip

8. Bu soruya ben bilemediğim için cevap veremiyorum.

Özet c7 64gb öneririm :)

• Hayalci kullanıcısına yanıt
    Ellerinize sağlık çok güzel anlatmışsınız, zahmet etmişsiniz. Ama internetten alamayacağım için çoğu yerde C7 64 GB stokları erimiş durumda.

Ya 32 GB versiyonunu bulup alırız artık ya da bunu. İki telefon da kaaa olarak çok güzel ve C7'nin 64 GB versiyonunu uzun süre inceleme fırsatı da bulmuştum.

Kameradan fail vermeyişi de iyi olmuş bu yanını da sevdim açıkçası

Cidden çok teşekkür ederim zahmet ettiniz uzun uzun anlattınız telefonu.

Orijinalden alıntı: incendia

Ellerinize sağlık çok güzel anlatmışsınız, zahmet etmişsiniz. Ama internetten alamayacağım için çoğu yerde C7 64 GB stokları erimiş durumda.

Ya 32 GB versiyonunu bulup alırız artık ya da bunu. İki telefon da kaaa olarak çok güzel ve C7'nin 64 GB versiyonunu uzun süre inceleme fırsatı da bulmuştum.

Kameradan fail vermeyişi de iyi olmuş bu yanını da sevdim açıkçası

Cidden çok teşekkür ederim zahmet ettiniz uzun uzun anlattınız telefonu.

Her zaman kardesim ne demek.

Hearthstone Battletags
    DaMaGe#21380
    PaMiRaZ#2242
  • Selam arkadaşlar bir haftalik j7 prime sahibiyim. S3ten sonra çok iyi geldi ama birtakim eksiklikleri var en önemlisi otomatik parlaklık ayarının olmaması aslında otomatik olmayan tellerde bildirimlerde açık hava kutucuğu oluyor bu telefonda niye koymamışlar anlamadım. Diğer sorunum ise pusula yokmuş bildiğim kadarıyla ama haritalarda yön tarifi alabilir miyim yine de gideceğim yönü gösterir mi bilemedim Sesi de biraz az gibi geldi ama performans olarak son derece iyi geldi oyun oynamayan biri olarak. Ekranını beğenmiyorum ve görüş açısı iyi değil. Klavyede tuşlara basarken ve geri,son uygulamalar tuşlarinda titreşimle geri bildirim isterdim o da yok. Kapaklı kılıf aldım malesef kapağı kapatsam da ekran kapanmıyor. Onun dışında bu fiyata bence iyi. :)

Orijinalden alıntı: ibrahimuzum1

Selam arkadaşlar bir haftalik j7 prime sahibiyim. S3ten sonra çok iyi geldi ama birtakim eksiklikleri var en önemlisi otomatik parlaklık ayarının olmaması aslında otomatik olmayan tellerde bildirimlerde açık hava kutucuğu oluyor bu telefonda niye koymamışlar anlamadım. Diğer sorunum ise pusula yokmuş bildiğim kadarıyla ama haritalarda yön tarifi alabilir miyim yine de gideceğim yönü gösterir mi bilemedim Sesi de biraz az gibi geldi ama performans olarak son derece iyi geldi oyun oynamayan biri olarak. Ekranını beğenmiyorum ve görüş açısı iyi değil. Klavyede tuşlara basarken ve geri,son uygulamalar tuşlarinda titreşimle geri bildirim isterdim o da yok. Kapaklı kılıf aldım malesef kapağı kapatsam da ekran kapanmıyor. Onun dışında bu fiyata bence iyi. :)

Bildirim çubuğunda açık hava modu vardı gelen güncellemeyle kaybettiler.Navigasyonda yol tarifi tabiki alabilirsiniz ama pusula olmadığı için doğru yönü anlamakta zorlanıyorsunuz.

• Dzuth D kullanıcısına yanıt
    Ekran yer paylaşımı tespit edildi şeklinde bir uyarı alıyorum konuma erişim veremiyorum mesela google için benzer sorunla karşılaşan oldu mu acaba

Neden derseniz, bu yıl 2015 cihazlarına Nuga'yı vermiyor 2016'ya veriyor; gelecek sene 2016 cihazlarına Android 8'i vermeyecek, 2017 cihazlarına verecek.

S veya Note serilerinden değilse tüm cihazları için olay bu. Bu nedenle J7 Prime'ın (hatta dediğim gibi tüm 2016 cihazlarına) Android 8 gerçekten "Hayal"den ibaret.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Smaug

@Hayalci Hocam, konuyu güzel düzenlemişsiniz de konu başlığındaki "Android 8 kesinleşmek üzere" ibaresi ne? Samsung, S serisi dışındaki hiçbir 2016 cihazına Android 8'i vermeyecek.

Neden derseniz, bu yıl 2015 cihazlarına Nuga'yı vermiyor 2016'ya veriyor; gelecek sene 2016 cihazlarına Android 8'i vermeyecek, 2017 cihazlarına verecek.

S veya Note serilerinden değilse tüm cihazları için olay bu. Bu nedenle J7 Prime'ın (hatta dediğim gibi tüm 2016 cihazlarına) Android 8 gerçekten "Hayal"den ibaret.

umalımda hayal olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalci

quote:

Orijinalden alıntı: Smaug

@Hayalci Hocam, konuyu güzel düzenlemişsiniz de konu başlığındaki "Android 8 kesinleşmek üzere" ibaresi ne? Samsung, S serisi dışındaki hiçbir 2016 cihazına Android 8'i vermeyecek.

umalımda hayal olmasın

Hayalci olan sizsiniz, neyin hayal olduğunu neyin olmadığını sizin bilmeniz gerek.

Keşke hayal olmasa 2016 cihazlar için ancak Samsung bu, nereden güncelleme desteğini kessek diye uğraşan firma.

• Android 7 tarihi hakkında bilgilendirme
    http://www.samsung.com/tr/support/newsalert/100061

Orijinalden alıntı: mert1907

Yeni güncelleme geldi 67mb kadar. Açık hava kısmı eski yerine alınmış üst bara.

alisamadiydim zaten cok sevindim :))

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.