İyi forumlar hocalarım. Bu iki cihaz arasında kaldım. Monster'ı sıfır olarak düşünüyorum, Lenovo'nun +256 gb depolama eklenmiş olanını 20K'ya ikinci elde buldum (3-4 aylık). Epey üzerinden karşılaştırma
Lenovo'da Ryzen 7 5800H + RTX 3060 + 512 üstüne 256 GB M2 SSD var. Monster'da i5 12450H + RTX 4050 + 1 TB M2 SSD var. Lenovo, AMD sayesinde çift kanal bellek ve 3060'ın saf gücüyle daha performanslı olacak gibi görünüyor ama Monster'da, RTX 4050 ile daha güncel DLSS teknolojisi ve boşta ekstra PCIe 4.0 girişiyle ileride daha iyi olabilir diye düşündüm. Aldığım bilgisayarı uzun zaman kullanmayı düşünüyorum çünkü.
Lenovo IdeaPad Gaming 3 82K20256TX
Amacım basit video işleme işi, eşimle iki kişilik oyunlar oynamak (Fifa ve Mortal Kombat mesela) ve bazen bir şeyler izlemek. Sizce hangi cihaza yönelmeliyim? Alternatif var mı önereceğiniz? Bütçem 26K üstüne çıkmaz maalesef.
Düzenleme: Acer Nitro AN515-58 aldım.
ZTE Nubia Z50/sPro kullanan var mı?
İyi forumlar hocalarım.
Nubia Z50 modeli çok ilgimi çekti gerek donanımı gerek fiyatı dolayısıyla. Yd alıp kayıt yapan var mı? Cihazın günlük hayatta kullanımı rahat mı? Bilgisi olan var mı?
Almamı tavsiye etmiyorsanız da 15K civarında ne önerebilirsiniz?
Gaziantep'te Şehitkamil ilçesi, Selimiye Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Şu an yerleşim hâlinde olduğum semtte internet altyapısı yok maalesef. Telefon operatörüm de Turkcell ancak hem cihazımdan hen de evimden dolayı şebeke çekim sorunu yaşıyorum. Bu nedenle internet arayışlarımı altyapısız sistemlere çevirdim.
Superbox ve Redbox'ı hem fiyatları hem de kotaları dolayısıyla direkt eledim. Airfiber düşünüyorum şu an. Evim yüksek bir konumda olduğu için anten ile ilgili de sorunum olmayacağını düşünüyorum ancak doğru düzgün bir airfiber yorumu veya bölgemde bir kullanıcısını göremedim.
Gaziantep'te ikamet eden ve airfiber kullananlar yorumunu, tavsiyelerini esirgemezse çok memnun olurum.
Dual Boottan Linux Mint Kaldırma
Herkese iyi forumlar. Bundan birkaç gün önce Linux Mint kurdum Win10'un yanına dual boot olarak. Ancak şimdi kaldırmak istiyorum. Belki ileride daha hafif bir dağıtım kurabilirim.
İnternette araştırıp öğrendiğim kadarıyla OS-Uninstaller ile (Boot-Repair live usb oluşturarak) Mint'i sildim ancak hem grub ekranında görünmeye devam ediyordu hem de depolama alanı olduğu gibi duruyordu (sadece format atılmış şekilde). Bootice ile de grub ekranından sildim ancak önceden Mint kurulu diskler konusunda kararsız kaldım.
Win10 üzerinden Disk Yönetiminden birimi silmek istiyorum ama hangilerini silersem sorun olmaz anlamadım. Ekran görüntüleri atacağım, yardımcı olursanız mutlu olurum.
Aşağıda Disk Yönetimi'nden görüntü var. Burada kırmızı ile kutucuk içine aldığım tüm diskleri mi sileceğim? Disk 0 Bölüm 1 için EFI Sistem Bölümü yazıyor, emin olamadım.
Bir de bilgisayarı aldım alalı içinde olan (abimden aldım, daha önceden var mı bilmiyorum) RECOVERY D bölümü var. Aşağıya onun da içeriğini atıyorum, silmemi önerir misiniz?
VoWifi üzerinden SMS kullanamama
Herkese iyi günler. 1 senedir Redmi Note 8 kullanıyorum. İlk aldığımdan beri VoLTE kullanabiliyorum, sonrasında da VoWifi desteği gelince onu da açtım. Uçak modunda arama yapabiliyorum, alabiliyorum; ancak sms gönderimi ve alımı yapamıyorum. Sitede mesajlaşma da yapabileceğimiz yazıyor. Sadece SMS alsam benim için yeterlidir ancak herhangi bir şekilde SMSgelmiyor (uçak modunda). Müşteri temsilcisi herhangi bir şey yapamıyor. SMS alabilen veya gönderebilen var mı VoWifi etkin iken uçak modunda? Nasıl SMS alımını açabilirim?
|
VoWifi, SMS sorunu. Düzenleme: Sorun değilmiş.
|
Sinirlenince oluşan baş dönmesi
|
Kulaklık ses sorunu (vokal boğuk geliyor)
|
Silinebilir.
|
Meslek: Ofis Personeli
İlgi Alanları: Teknoloji
“I am fire. I am... DEATH!”
|
Son Giriş: 13 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.855
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 27.954 (Bu ay: 379)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.212 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar