Şimdi Ara

J-RPG ve RPG Dünyasına Yeni Adım Atacaklar için Tavsiye Niteliğinde Bir Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
197
Cevap
2
Favori
7.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RPG ve J-RPG Dünyasının O Mistik Dünyasına Yeni Adım Atacaklar için Tavsiye Niteliğinde Bir Konu

Ben Final Fantasy 7'yi hiç bir RPG'ye değişmem nedeni ise ;

Hikaye olarak çok kapsamlı diyebilirim yani her unsurdan bahsediliyor ve her karakterin hikayesi ayrı ayrı işleniyor.

Özellik olarak bir RPG'den beklediğiniz yada görmek istediğiniz her türlü serbestliği bu oyunda bulabiliyorsunuz.Örnek olarak : aldığınız levellerle birlikte yükselen Str-Hp yada magic'inizi kendinizde özel itemlerden toplayarak yükseltebilirsiniz yada skill olsun summon olsun yada herhangi bir özellik olsun manuel ayarlama şansına sahipsiniz.

RPG'lerin en temel yapısı olan gizlilikler ve puzzlelar'dır , eğer bir rpg'de puzzle yoksa o oyunun eksikliğini gösterir ve tek düze stabil bir oyun olduğununda habercisidir.Final Fantasy 7'de her nekadar aşırı derecede puzzle olmasada gizlilik olarak gerçekten oyuncuyu doyurmasını biliyor.(tabiki puzzle'da varda çok değil ama var sonuçta uğraştırıcı puzzle'lar)

Final Fantasy 7 olsun yada diğer FF'ler olsun oynanış süreleri standart olarak 30 ile 50 saat arasında direk bitirilse dahi diğer rpg'lere nazaran nerden bakarsanız bakın 100 saat ve üzeri bir oynanış vaad ediyor.Bugüne kadar en uzun süre olarak FF7'yi oynadım.Toplamda 300 saat oynayarak oyunun %99'unu yapmayı başardım..Eğer FF7'yi oynarken tek düze giderek bitirmek isterseniz 28 yada 30 saatte bitirebilirsiniz.

Bir RPG'de öncelikle oynarken sizi sıkmayacak yada kendisini uzun süreli tekrarlamayacak. Son dönemlerde çıkan RPG'lerde genellikle bunu görüyorum ve insanı sıkan bir havası olduğu için sıkılarak yarıda bırakma oluyor işte bu ne FF7'de var nede diğer FF serilerinde var (13 hariç)

Diyeceğim şu ki yazdıklarımı azda olsa yaşamak yada anlamak için kesinlikle FF7 oynamanız gerektiğini düşünüyorum ve o yüzden FF7 Forever diyorum.

Not : Lütfen RPG ve J-RPG'leri karıştırmayalım. Bazı Batı Rpglerinin konsol Rpg'lerinden üztün olduğunu savunanlar ve şunu belirtmeliyim ki Batı Rpg'si yapan firmalar PC tabanlı oyun yaptığından kesinlikle konsol'a çıktı diye konsol Rpg'si olamazlar ve Eğer zamanında Pc'de Rpg olmasaydı Konsol Rpg'si diye birşey olmazdı...

Not : Oyun hakkındaki görüşler tamamen orjinal hali ile aktarılmıştır . Diğer yandan PlayForFun nickli arkadaşımızın açmış olduğu "Playstation 3'te Hangi Oyunları Bitirdiniz?" konusunda göstermiş olduğu fikir ile yola çıkarak kendimizce biraz farklılık yaparak sizlere sunalım.

Hiçbir zaman kendi görüşünüzün dışına çıkarak A kişisi yada B kişisi oyuna kötü not verdi diye oynamamazlık yapmayın. Belki siz seveceksiniz bunu nereden bilebilecekler ki.. .

Sıralama karışık olabilir , 2. mesajdan itibaren yazılanları ekleyeceğim. Bazı oyunlar hakkındaki tanıtım yazıları eğer varsa wikipedi'den eklenecektir..

Final Fantasy VII ( Playstation 1 ve PC )

Yorumlar ,

@Zack06

Hikaye olarak çok kapsamlı diyebilirim yani her unsurdan bahsediliyor ve her karakterin hikayesi ayrı ayrı işleniyor.Özellik olarak bir RPG'den beklediğiniz yada görmek istediğiniz her türlü serbestliği bu oyunda bulabiliyorsunuz.Örnek olarak : aldığınız levellerle birlikte yükselen Str-Hp yada magic'inizi kendinizde özel itemlerden toplayarak yükseltebilirsiniz yada skill olsun summon olsun yada herhangi bir özellik olsun manuel ayarlama şansına sahipsiniz.

RPG'lerin en temel yapısı olan gizlilikler ve puzzlelar'dır , eğre bir rpg'de puzzle yoksa o oyunun eksikliğini gösterir ve tek düze stabil bir oyun olduğununda habercisidir.Final Fantasy 7'de her nekadar aşırı derecede puzzle olmasada gizlilik olarak gerçekten oyuncuyu doyurmasını biliyor.(tabiki puzzle'da varda çok değil ama var sonuçta uğraştırıcı puzzle'lar)

Final Fantasy 7 olsun yada diğer FF'ler olsun oynanış süreleri standart olarak 30 ile 50 saat arasında direk bitirilse dahi diğer rpg'lere nazaran nerden bakarsanız bakın 100 saat ve üzeri bir oynanış vaad ediyor.Bugüne kadar en uzun süre olarak FF7'yi oynadım.Toplamda 300 saat oynayarak oyunun %99'unu yapmayı başardım..Eğer FF7'yi oynarken tek düze giderek bitirmek isterseniz 28 yada 30 saatte bitirebilirsiniz.

The Elder Scrolls IV: Oblivion ( PC , XBOX 360 ve PC )

The Elder Scrolls IV: Oblivion aynı zamanda Oblivion olarak da adlandırılır, tek kişilik bir rol yapma oyunudur. Bethesda Game Studios tarafından geliştirilmiş ve Bethesda Software tarafından satışa sunulmuştur. The Elder Scrolls serisinin dördüncü oyunudur. Windows ve Xbox 360 için 21 Mart 2006 tarihinde satışa sunulmuştur. Playstation 3 içinse Kuzey Amerika'da 20 Mart 2007'de, Avrupa'da ise 27 Nisan 2007'de satışa sunulmuştur. Bir tane ek paketi ve çok sayıda küçük eklentiler satışa sunulmuştur.Oblivion 10 Nisan 2006 tarihinde 1,7 milyon adet, 18 Şubat 2007 tarihinde ise 3 milyon adetten fazla satmıştır. Çıktığı yıl 5 tane ödül almıştır.

Yorumlar ,

@nsbduman

Oyunda tamamiyle bağımsız olmamız ,günlük hayatta gibi olmamız yani şehir yaşantısı köy yaşantısı ve diğer insanların yaşantısı sosyal külüpler ( hırsızlar külübü gibi :) )
    Diğer insanlarla olan ilişkilerimiz,karakterimizin level'ii olması,çeşitli ırkların olması,çeşitli sınıfların olması. ( warrior , asasin , archer vb. vb.)
    Bu sınıfları beğenmezsek ki yaklaşık 15 sınıf var kendi sınıfımımızı kendimizin yapabilmesi, burçların olması ve onların verdiği özellikler.ve de hiç fena olmayan ana hikayesinin olması

@ULYSES ( The Elder Scrolls III : Morrowind )

Openworld olan tüm rpg leri severim aslında. Online olduğu halde, quest, class sistemi ve lore alt yapısı ile wow offline bile oynanabilecek bir oyun bence. O oyundaki sınırsız dünyayı, renk paletini, mekan tasarımlarını müzikleri verebilen tek bir rpg oyun daha yok. Ps3 de en çok eksikliğini hissettiğim şey bu.

@Drizzt_tr

Sunduğu serbestlik, özgür kararların verilebilmesi, aklınıza gelecek neredeyse herşeyi yapma imkanı sunan nadir oyunlardan. Morrowind harikulade idi ama Oblivion ona göre çok sönük kalmıştır

@BiyikliJedi

Oblivion'a 100+ saat harcamışım. Ama kesinlikle Daggerfall o kadar bug'ına rağmen çok çok daha iyi bir oyundu. Bethesda ne oyun çıkarsa alır oynarım ama Daggerfall ilk uyandığımız mağara itibari ile bizi alıp götürdüğü dünya ile başkadır, bambaşkadır

The Lord of the Rings: The Third Age ( Playstation 2 ve Xbox )

Yorumlar ,

@Karpuzcu.

Turn base, olmaları benim için en büyük çekicilik. Görselleri ikisininde çok güzeldi. LOTR hikaye olarak biraz yavan kalsada, seriye başka bir açıdan bakması beni çok etkilemişti. Seride olan olayların yanından devam etmek çok keyifliydi. Sevdiğim bir tarafıda, lvl sistemi ve equipmentlerin kullanılmasıydı.

Crimson Gem Saga ( PSP )

Yorumlar ,

@Karpuzcu.

Psp de oynadığım ve keyif aldığım en güzel oyunlardan birisi. Tabiki görsellik yine beni benden aldı, anime tarzı çizimler çok hoşuma gitmişti.

Baldurs Gate ( Orjinali PC olan bu RPG oyunun daha sonraki yıllarda konsool versiyonları çıkarılmıştır. Playstation 2 ve Xbox olmak üzere )

Baldur's Gate, BioWare isimli firma tarafından yapılmış bir bilgisayar rol yapma oyunudur (RYO/RPG). 1998 yılında Interplay Entertainment tarafından yayınlanmıştır. Baldur's Gate oyunu, üç oyunluk bir Baldur's Gate serisinin ilk oyunudur.

Hikaye oyunucunun karakterinin Time of Troubles'tan sonra gelişmesini takip eder. Karakter gelişiminde oyun savaş ve diyaloğa önem veriliyor. Karakter oyunucun yaptığı ahlaki seçimlere göre ödüllendiriliyor. Oyunun başlangıcında gösterilen Nietzsche sözü oyunun felsefesini özetliyor.
    “ Canavarlar ile savaşanlar, kendilerinin canavara dönüşmemesi konusunda dikkat etmelidir... cehennem'e uzun bir süre bakarsanız cehennem size geri bakar... ”

—Friedrich Nietzsche, İyinin ve Kötünün Ötesinde

Baldur's Gate PC Oynanış Videosu

Baldur's Gate Konsol Oynanış Videosu

Yorumlar ,

@ravenlyx

Baldurs Gate en sevdiğim rpg idi.O tarzı en çok yakalayan yeni nesil oyunsa Dragon Age'dir.Hikayesi ,karakterleri ,dialogları ,yüksek rpg öğeleri ile Baldur's Gate kraldır...

@Drizzt_tr

Şahane dünyası, karakterleri, arkada zar atma şeklinde olup, oyuncuya dinamik kombatı sunan , serbestliği, kararların oyunu etkilemesi, derin hikayesi, dolu görevleri ile mihenk taşıdır RPG Lerin

Grandia II ( Dreamcast , Playstation 2 )

Yorumlar ,

@OrKo1984

Ana karakter Ryudo'nun abisi ile yaşadığı hüzünlü geçmişi, Elena'nın Pollyanna'dan bile beter olan iyimserliği ve önyargıları, Millenia'nın çocuk saflığı, Mareg'in olgunluğu ve bilge kişiliği ve ağır abi halleri, hikaye devam ederken tüm ekibin keriz yerine konarak ihanete uğraması gibi şeylerle birlikte konuyu çok sevmemin dışında oyunun savaş sistemi beni kendine hayran bırakmıştı. (Limitli hareket üzerine kurulu bir savaş sistemi ve düşmanın hareketlerini kesmeler üzerine kuruluydu.
    Birçok RPG oyunu oynadığım ve çok sevdiğim oyunlar var ama bu oyunun yeri bende ayrı

Vagrant Story ( Playstation 1 )

Yorumlar ,

@Solidrock

Vagrant Story, ölümsüzlükten bıkan Sydney, karanlık mahzenler, mükemmel hikayesi, kendi silahlarını yapabilme, süper bir arayüz, defalarca oynayabilme, dragonlar daha neler neler... Devamının gelmediğine üzüldüğüm en sevdiğim oyun budur.

@shadow44

SquareSoft'un (Şimdiki Square-Enix) en hit oyunları arasındadır.Oyunun atmosferi büyüleyicidir. Müzikler ve flashbackler sizi Ashley Riotun karanlık geçmişine sürükleyecek oyunun sonu sizi dumura uğratacaktır.
    Ayrıca oyunun battle modu o zamanın çok güzel bir uygulamasıdır ve gerçekçidir. Örneğin yanınıza gelen bir büyücünün kafasına doğru yeterince hamle yaparsanız doğal bir ''silence'' oluşturursunuz.

Oyun ciddi anlamda sizi alıp götürür her oynayışınızda size yeni zindanlar ve farklı itemler sunar.

Final Fantasy X ( Playstation 2 )

Yorumlar ,

@AnotherDay

Gelmiş geçmiş en iyi oyundur bana göre.Hiç bir konuda eksisini gösteremem.İnanın fanboylukla ilgisi yok olayın,öyle yani.Senaryo,oynanış,müzik her şey kusursuz..

@shadow44

Bütün FF serilerini %90-95 seviyesinde bitirmiş biri olarak söylüyorum Beni Final Fantasy VIII'den sonra konusuyla çoşturan yegane rpg örneğidir. Oyundaki bütünlük battlemod, görüntü yeniliği,ünlü ff bestecisinin en mükemmel melodileri bu oyunda mevcuttur. Captain Tsubasa'yı seven arkadaşlara bu oyununiçindeki ara oyun olan su futbolunu öneririm.

Final Fantasy IX ( Playstation 1 )

Yorumlar ,

@AnotherDay

Büyüleyici bir Dünya..Ps1'de oynadığım en iyi oyun.Zaten bu oyunla birlikte final fantasy sevgim tutkuya dönüşmüştü ve koleksiyon olayına girmeye karar vermiştim.

Neverwinter Nights ( PC )

Yorumlar ,

@AnotherDay

Karakter yaratma sistemine kurban olduğumun oyunu.Kafanızdaki her türlü multiclass karakteri size uygulama şansını veren yegane oyundur.Bizim memlekette pek bileni yoktur,daha çok frp hastaları falan bilir.
    Online oynamaya başlarsanız resmen kendinizden geçirir..Pc'deki rpg'ler arasında favorimdir.Aslında planescape torment,baldur's gate,icewind dale,divine divinity,vs. bir çok batı rpg var pc'de hayran olduğum ama ff aşkı başka..

Final Fantasy VIII ( Playstation 1 ve PC )

Yorumlar ,

@AnotherDay

Çıktığı dönemde Amerikada'ki bir final fantasy fanının Squall kıyafeti giyip Spiderman misali apartman binasına tırmanması dün gibi aklımdadır.Mekaniklik ile doğayı bence mükemmel bir biçimde harmanlamıştır.Kalbimdeki Rinoa aşkı asla bitmez.Çıktığı dönemde Amerikada'ki bir final fantasy fanının Squall kıyafeti giyip Spiderman misali apartman binasına tırmanması dün gibi aklımdadır.Mekaniklik ile doğayı bence mükemmel bir biçimde harmanlamıştır.Kalbimdeki Rinoa aşkı asla bitmez.

@shadow44

Oyunun sizi en etkileyecek yanı RİNOA adlı karakterin sizi kendisine aşık etmesidir. Oyunun hikayesi içinizi ısıtacak çok güzel bir aşk hikayesidir.Ayrıca o zamanın en iyi CG cutsceneleri bu oyuna aittir.

Mass Effect 2 ( Plyastation 3 , Xbox 360 ve PC )

Yorumlar ,

@efflake

Normalde rpg türünü sevmediğim halde sırf grafiklerinden dolayı başladım fakat oyunun sadece grafikten ibaret olmadığını gördüm,kurgu,senaryo bildiğin film gibi,oynanış da turn based değil normal tps türünde olduğu için daha da çok sevdim,insan ve uzaylıların aynı anda etkileşim içinde olması kısaca konunun uzayda geçmesi de beni oyuna karşı sevdiren etken oldu.

Chrono Cross ( Playstation 1 )

Yorumlar ,

@YodaTheMaster

Renkli dünyası ve o deniz kenarındaki Arni köyü beni büyüleyen ilk etkenlerdendir. 40+ karakter seçeneği ve hepsinin ayrı ayrı silahları, saldırıları da işin tuzu biberidir. Bilmem kaç tane bitiş şeklini saymıyorum bile. Şimdi müzikleri, senaryosu vs bunlar yazılır da çok uzar mevzu. Rüyalarıma giren şaheserdir kendileri. Ek olarak ilk ciddi RPG'm olduğu için "ulen ne diyorlar acaba? dur şu redhouse sözlüğü alayım da bakayım" diye diye ingilizceyi bana söktüren(ciddi anlamda kelime hafızası yaptım bu oyun sayesinde) bir başyapıttır. Serge'i saygıyla anıyoruz...

@shadow44

Tadı damağınızda kalacak en güzel rpglerden biridir. Oyunun hikayesi ve oynanabirliği harikadır.

Demon's Souls ( Playstation 3 )

Yorumlar ,

@Aldueren

Mükemmel dövüş sistemi ve muazzam mekan tasarımları bile bu oyunu oynamak için en büyük nedenlerden sayılır bana göre. Bir RPG oyununa göre diyalog çok çok azdır evet ama oyun kendini buna rağmen oynatabilmektedir. Hikaye olarakta derinliğe sahip değildir ama yine de oyuncuyu içine çeker. Türlü dövüş taktikleri geliştirebileceğiniz, çok sayıda zırh ve silaha sahip olabileceğiniz, karaktere iyi veya kötü yönde etki edebileceğiniz, oynadığınız dünyaya etki edebileceğiniz, sıradışı altyapısıyla diğer oyuncular ile etkileşimde bulunabileceğiniz, bana göre epik zırh ve silah tasarımları ile diğer sınıfı oyunlarına fark atan ve oyuncuya o dünyada gerçekten yalnız olduğunu hissettiren bir başyapıt. RPG ya da hack n slash oyunlarında sıradan olarak adlandırabileceğimiz mobların bile dikkate alınması gerektiğini, her an tetikte gezmenin bu dünya için en büyük kural olduğunu ve savaşmanın basit ama ölümcül olduğu bir başyapıt. Başka hiçbir oyunda bu kadar güzel bir dövüş sistemi görmemiştim. Demons Soul's gerçekten son yıllarda oynadığım en güzel oyun.

@GoreHowl

Devrim niteliğinde combat ve multiplayer özellikleri, çok geniş içerik, mükemmel mekan tasarımları,zor olması ( bu neden güzel? çünkü bir bosa pata küte dalarak kestiğimiz oynlardan bir zevk almayız.Ds de ise bir bosu kesmek için saatlerinizi harcayp taktikler geliştirmeniz ve kestiğinizde sevinç çığlıkları atmanızdan dolayı

@Siberarmi

Demon Souls sıradan sadece ekstra zor diye aldığım bir oyun bu kadar mı güzel çıkar kardeşim.Gerek combat sistemi gerek multiplayerı gerek atmosferi 4 4lük.

Dragon Age Origins ( Playstation 3 , Xbox 360 ve PC )

Dragon Age: Origins (Türkçe: Ejderha Çağı: Başlangıçlar), Bioware'in Edmonton stüdyosu tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından dağıtılan tek oyunculu rol yapma video oyunu dur. Dragon Age başlığını taşıyan ilk oyundur. Oyun Kasım 2009'da Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360, 21 Aralık 2009'da da Mac OS X için satışa sunulmuştur. Sivil sürtüşmelerin yaşandığı bir dönemde kurgusal Ferelden krallığında, oyuncular bir savaşçı, büyücü veya bir haydut rolünde yaklaşmakta olan zebani isyanına karşı krallığı bir araya getirmekle görevlidirler.

Yorumlar ,

@Aldueren

Bir RPG oyunundan ne istediysem bu oyun bana hepsini vermeye çalıştı. Dövüş sistemini yavaş ve akıcı bulmasamda karakterler ve dünyayla etkileşim konusunda bu oyun çok önde. Yolculuğa yalnız başladığınız bu oyunda olaylara etki edebilmek, verdiğiniz kararlar neticesinde oyunun şekillendiğini görebilmek, yolculuğunuzda karşınıza o veya bu şekilde çıkan insanları davanıza ortak edip bu uğurda savaşmalarını sağlamak, o karakterlerle etkileşime geçip iyi veya kötü yönde etkileşim kurmak, gittiğiniz her bir mekanda arkanızda izler bırakmak ve büyük bir olayın başlamasına ön ayak olmak. Bütün saydığım etkenler bu oyunun oyuncuya verdiği hazlardan sadece bir kaç tanesi. O kadar detaylı bir senaryoya sahip ki; ana senaryo aynı çizgide ilerlese de dışarıdan etki edip senaryo akışını çeşitlendirmek çok güzel bir duygu. Hatırlıyorum, oyunu bitirmek yaklaşık 90 saatimi almıştı. Ki bu sadece onlarca farklı sondan bir tanesiydi.

@GoreHowl

Mükemmel hikayesi, geniş skill ağacı ve sınıf seçenekleri,her ırkın kendine has senaryosu, oyun süresi, yeterli zorluğu, birden fazla karakteri takımınıza katarak ve yöneterek kendinize özel taktikleri oluşturabilmeniz ve bu taktikleri oluştururken combatı durdurabiliyoruz.Aslında tarzım olmayan bu özelliği dragon age te çok sevmiştim.

@BiyikliJedi

Dragon Age: Origins. Never Winter Nights olmadı niye Fallout değil derseniz: DA:O sana o kadar çok seçim hakkı veriyordu. Bir de bunların hiç birisi "Aha bu iyidir, ahanda bu da kötüdür" diyemiyordun. DA:O kesinlikle bir "Role-Playing" oyunudur

@shadoww44

Benim rpg heycanımı tekrardan tutuşturan oyun. Kesinlikle her rpg'cinin oynamasını şiddetle tavsiye ettiğim bir oyundur. Oyunun konusu zaten başlı başına bir tarihtir. Video oyunlarına laf atan sonra baskılar üzerine özür dileyen yazarın zoraki özüründen önce bu oyunu oynamasını isterdim.

@Sephiroth

Oynanış

Bir RPG oyunu olarak oynanış mükemmel diyebiliriz özellikle konsollara çok iyi ayarlanmış kontroller. Bu tür RPG oyunlarda birçok makro kurmanız ve karakterler arası geçiş yapmanız gerekir ama Bioware bunları çok iyi ayarlamış. Klavye+ mouse kombinasyonu kadar rahat olmasada hiç zorlanmadan oynuyorsunuz oyunu yani kontroller sizin için engelleyici yada tat kaçırıcı bir durum içermiyor. Oyunda herzaman taktiksel hareket etmeniz lazım eğer bu oyunu bir TPS yada hack'n slash gibi oynarsanız hiçbirşey yapamazsınız çünkü bu oyun detaylı ve takım oyununa dayanan bir RPG oyunu. Oyunda takım arkadaşlarınıza taktik veriyorsunuz mesela yanınızdaki birini kesinlikle Heal'ler yapmanız lazım. Taktik kısmından bu karakteri gelip " Herkesin enerjisini %50'ye düştümü heal'le yada %25'de heal'le" diyebilirsiniz sonrada düşman uzaktaysa şu saldırıyı yap ve benzeri taktikler. Her takım arkadaşınıza onun için düşündüğünüz şekilde taktikler vermelisiniz bu çok önemli özellikle ciddi saldırılarda bu taktikler oyunu ciddi anlamda kolaylaştırabilir. Oyunda mesela normal saldırılar yaparken ile diğer özel vuruşlari, saldırı ve korunma büyüleri yapabiliyoruz. karakter değiştiriyoruz, ile ayarlarımız ile ilgili kısayalo giriyoruz. Select tuşu ile hem ayarlarımızın yapıldığını hemde item'ları görüp taktığımız yada çıkardığımız menüye giriyoruz tabi bütün yönettiğimiz karakterleri seçip ayarlıyabiliyoruz. Takım arkadaşlarımızın zırh, silah ve kullandıkları item'lardan tutunda level atlayınca skill'lerinin dağıtılması ve güçlerinin ayarlanmasına kadar siz ayarlıyabiliyorsunuz. Konsol versiyonlarında ayrıca izometrik kamera açısı yok sadece TPS modundan oynayabiliyorsunuz. Oyunda dikkat etmeniz gereken bir başka şeyde mesela Mage karakterseniz sizin Mage ve Willpower'a ağırlık vermeniz lazım eğer Warrior iseniz Strenght, Dexterity ve Constitution'a ağırlık vermeniz lazım.

Atmosfer

Atmosfer için diyebilecek birşey yok bir film olmuş. Ara videolar, müzikler, diyaloglar herşeyi sizi resmen alıp ortaçağ'ın o karanlık döneminin ortasına bırakıyor. Oyunda bir sonraki adım sizde hep merak ve telaş uyandırıyor. Oyunda elf'lerden tutunda cücelerin şehrine kadar gidiyoruz ve darkspawn'lara karşı Ferelden'i biraraya getirmeye çalışıyoruz.

Grafikler

Grafikler çok çok iyi değil ama kötüde değil. Kesinlikle yeterli düzeyde zaten RPG seven biri grafiklere dikkat bile etmeyecektir.

Son Söz

Yılın değil son yılların en iyi oyunu diyebilirim. Yalnız dediğim gibi eğer RPG seven biriyseniz bu oyunu oynayın. Oyun aşırı derecede detaylı ve taktiksel hareketler gerektiyor yani her yönüyle tam bir Rol Yapma Oyunu. Bu oyunu klasik bir TPS atıyorum Gow atıyorum Uncharted atıyorum Gears of War gibi düşünürseniz oyunda maalesef hiçbirşey yapamazsınız. Oyunda her hamlenin bir bedeli var. RPG severim diyorsanız ne duruyorsun Dragon Age Origins oynasanaaaaa

Star Wars: Knights of the Old Republic ( PC )

Yorumlar ,

@Obsidian

Turn based bir oyun olmasına rağmen real time gibi görünmesi ve bunu başarılı biçimde yapması, bizi gerçekten SW dünyasına çekerek o alemde kaybolmamızı sağlaması, Bastila adlı muhteşem hatunla romance yapabilmemiz, çeşitli farklı dünyalarda geçmesi ve mekanların birbirinden farklı ve detaylı olması, lightsaber kullanmanın çok zevkli olması ve lightsaber'ımızda değişiklikler yapabilmemiz, çok güzel hazırlanmış karakterlere sahip olması ve bu karakterlerle aramızda bağ oluşması ve bu nedenle karakterlere karşı duygusal hislerimizin gelişmesi dolayısıyla light veya dark side'a yönelirken onları da düşünmemiz ve daha aklıma gelmeyen birçok nedenden dolayı,

@Drizzt_tr

Baldurs Gate'in Star Wars evreninde geçen hali desek çok yanlış olmaz. Aynı kalitede, güzellikte bomba bir RPG.

Final Fantasy XIII ( Playstation 3 ve Xbox 360 )

Yorumlar ,

@Gabriel Van Helsing

FFXIII,bunu söylediğim için beni dövebilirler,ama ben FFXIII'Ü çok seviyorum,her karakterine ayrı ayrı bağlandım ve bir insan niye böyle güzel bir oyunu yarıda bırakıp takas eder,satar anlamıyorum.

Planescape Torment ( PC )

Planescape: Torment Microsoft Windows için, Black Isle Studios tarafından tasarlanmış bir Rol Yapma Oyunudur. 12 Aralık 1999'da satışa çıkarılan oyun, Advanced Dungeons & Dragons kurallarıyla oynanan Planescape evreninde geçer. Torment, çoğu rol yapma oyununun aksine dövüşü değil, diyalogları ve mükemmel hikâye örgüsünü öne çıkarır. Oyun Sigil'de, vücudunun her bölgesinde yüzeysel yaralar bulunan baş kahraman Nameless One'ın Mortuary diye bilinen yerde geçmişi ve kendisiyle ilgili hiçbir bilgisi olmadan uyanmasıyla başlar. Oyuncu Nameless One'ın etrafındaki gizem bulutunu çözmeye çalışır.

Yorumlar ,

@Drizzt_tr

Felsefik derecede derin hikayesi, sayfalarca okunacak hikaye ve dialoglar.

The Witcher ( PC )

Yorumlar ,

@Drizzt_tr

PC de son zamanlarda oynadıgım en kalite rpg idi. Buda karizma karakteri ve sunduğu özelliklerle, ben RPG yim arkadaş diye bagıran şahane bir oyundu.

Fallout 2 ( PC )

Fallout 2 yapımcılığı ilk oyundaki gibi Interplay tarafından üstlenilen ve yine Black Isle tarafından geliştirilen rol yapma oyunu. 30 Kasım 1998 tarihinde piyasaya sürülen bilgisayar oyunu takipçisi olduğu Fallout'tan daha çok satmayı başarmış, birçok oyun eleştirmeni tarafından tarihin en iyi rol yapma oyunu seçilmiştir.

Yorumlar ,

@siberarmi

İnaılmaz bir çeşitlilik,ister porno yıldızı ol,ister salak bir bodyguard ister karizmatik "tuttuğunu koparan" bir hatun.Fallout 3 geniş ama boş arazisiyle hayal kırıklığı olmuştu benim içim. Ama New Vegas ile eskiye döndük bir nebze ve o da favorilerim arasına girdi.

Breath of Fire ( Snes ve Playstation 1 )

Not : Breath Of Fire 5 seri olduğundan ilk 2 serisi Snes'e çıkmış 3 ve 4 Ps One'a çıkmış olup son seri ise Playstation 2'ye çıkmıştır.

Breath Of Fire ( Playstation 1 Videosu )

Breath of Fire - Dragon Quarter ( Playstation 2 Videosu )

Yorumlar ,

@VII_outLaw

Breath of Fire serilerinden 1-2 yi oynamıştım. Oyun döğüş sistemi çok farklı olan bu oyunda da konu iyi sarmıştı Black Dragon'un geçen dünyaya hakim olması ve ejderhaya dönen bir tek kişinin kahramanlığı anlatılıyordu.Bulmacalı yerleride yok değildi.

7th saga ( Snes )

Yorumlar ,

@VII_outLaw

Garsia denen , 7 elemente sahip olmaya çalışan bu kötüye ders vermesi ayrıca 7 farklı karakter kullanmak çok zevkliydi.

Suikoden II ( Playstation 1 ve Psp )

Yorumlar ,

@shadow44

Bu oyun benim hayatımdaki en çok sevdiğim en çok oynadığım ve her bitirişimde farklı diyaloglar farklı sonlar,mekanlar,itemler vs bulduğum nadide oyundur.

Oyunun hikayesi,müziği harikadır.Oyunu diğer suikoden oyunlarından farklı kılan en önemli özelliği ünlü bir manga yapımcısının çizimleridir. Suikoden oyunlarının dünyaları farklı değildir aynı hikaye üzerinden farklı zaman dilimlerinde anlatılmasıdır.Hatta her oyunda bir önceki oyunun karakterlerini görmemiz mümkündür.

Persona 2 ve Persona 3 ( Persona 2 Ps 1 için Persona 3 Psp ve Ps2 için çıktı )

J-RPG ve RPG Dünyasına Yeni Adım Atacaklar için Tavsiye Niteliğinde Bir Konu J-RPG ve RPG Dünyasına Yeni Adım Atacaklar için Tavsiye Niteliğinde Bir Konu

Persona 2 Video

Persona 3 Video

Yorumlar ,

Persona 2 için

@shadow44

J-rpg severlerin hayranı olduğu bir oyundur.Oyunun pek çok türevi ve serisi vardır.Oyunun çizimleri müzikleri ve oyunun oyuncuyu ciddi anlamda zorlaması pek çok oyuncyu başta ben olmak üzere tatmin etmiştir.

Persona 3 için

@shadow44

Tamamen Rpg kimliğine bürünmüş bir oyundur.Diyaloglar sizi lise yıllarınıza götürücek özellikle anime severlerin çok seveceği battle system ve oynanabirliği müthiş olan bir rpgdir.

Lost Odyssey ( Xbox 360 )

Yorumlar ,

@shadow44

Oyun Final Fantasy'nin yaratıcısı Hironobu Sakaguchi abimizin yönetmenliğine piyasaya sürülmüştür.Xbox 360'ın exculisve oyunları arasında yer almaktadır.

Savaş Sistemi

Oyun turn-based sistemi içermektedir. Oyunda karakterimizin skilleri bunlardan farklı olarak magic ve itemleri aktif olarak savaş sisteminde kullanabiliyoruz. Bu oyunun savaş sistemindeki en önemli özelliği sıralanma ve bu sıralanmayla oluşan seviye duvarıdır. Bu duvar nedir? Bu duvar karakterlerin fiziki güçleri ile oluşturdukları bir nevi kalkandır.Size gelen saldırılar bu kalkan sayesinde bloklanır yada çok az zarar görürsünüz tabi karşıdakinin saldırı seviyesinede bağlı birazda bu durum. Fiziki güçleri daha fazla olan karakterlerin ön tarafta olması kalkan seviyenizin yükselmesi demektir.

Oyunda çok çeşitli büyüler (white,black,status,time ve buff) bulunmaktadır. Ayrıca her karakterin itemlerden kazanacağı ve kendi arkadaşlarından öğreneceği aktif beceriler bulunmaktadır. Tabi bunun belli bir sınırı vardır. FFXI oynayan arkadaşlar ne demek istediğimi daha çabuk anlayacaklardır. Oyundaki silahlarımızı bazı elementlerle birleştirme özelliği bulunuyor bu sayede silahımızı oyun ilerledikçe istediğimiz yönde geliştirebiliyoruz. Oyunda saldırı yapacağınızda açılacak ''ring aim '' sistemi oyundaki sılahlarınızla doğru orantılı olarak gelişecek bu sistemle karşınızdakine karşı daha etkili olabileceksiniz.

Garfikler ve Müzikler

Grafikler sizi gayet memnun edecek niteliktedir. Oyun kendi çıkış tarihine göre çoğu oyunu bu konuda ezmektedir. Cutscene'ler, skill ve büyülerdeki effektler görsel şölen sunmaktadır.Müzik effektleri ve melodiler kısmında yakından tanıdığımız bir üstad Nobuo Uematsu bizlere gerçekten tekrar tekrar dinleyeceğimiz melodiler sunmaktadır.

Extralar

Oyunun ilerlemesi ile birlikte açacağınız her ''forgotten memories'' sizlere oyunun ana sayfasındaki hikayelerden birini açmaktadır ve hikayeler gayet güzeldir hikayeler karakterlerin eski yaşantılarından kesitler sunmaktadır.

Tales Of Vesperia ( Playstation 3 , Xbox 360 )

Yorumlar ,

@shadow44

TALES serisinin dokuzuncu oyunu olan Tales of Vesperia konusunu ''blastia'' adı verilen eski uygarlıkların çok farklı alanlarda kullandıkları bir kaynaktan ve bu kullanılan kaynağın insanlık için çok büyük bir tehdit oluşundan bahseder. Olaylar genellikle Ana karakterimiz Yuri Lowell etrafında gelişir.

Battle System ve Oyun Düzeni

Oyundaki battle system real-time özelliklidir. Diğer serilerdeki gibi kullandığınız karakterinizin belli bir alanda serbestçe yönetebiliyoruz tuş kombolarıyla rakiplerimize hamleler yapıp combolar oluşturuyoruz. Bu kombolar oyun ilerledikçe daha komplex bir hal alıyor ama bunun sonucunda daha çok kombo yapıp rakibi daha çabuk saf dışı bırakabiliyoruz. Oyundaki ''over limit'' sayesinde rakibe çok ciddi hamleler yapabiliyoruz. Ayrıca oyundaki Savaş moduna girmeden hangi karakter ile oynamak istediğimizi seçebiliyoruz. Böylelikle bu oyun bizleri tek karaktere bağlı bırakmıyor çünkü her karakterin özellikleri, oynayış şekli ve büyü ve silahları birbirinden farklı böyleyece oyun daha da zevkli bir hal alıyor.

Fakat savaş modunda sadece bir karakteri biz yönetiyoruz diğer karakterlere sadece komut verip AI komutundaki karakterin o hamleyi yapmasını bekliyozruz. Oyundaki itemler ve equipmentler bizlere yeni skiller ve büyüler öğretmektedir. Oyundaki dünya haritası sistemi güzel tasarlanmış oyundaki savaş moduna giriş randomize olmamış yaratıkların sizi kovalaması ve yakalamsı mantığı izlenmiş. Oyunda birçok yan görev ve gizli mekanlar bulunmakta ayrıca her savaş modu sonrası size puanlama yapılmakta kriterlerinize göre size puan verilmekte bu çok önemli çünkü bu sayade extra tecrübe puanı kazanabilir oyunu bitirdikten sonra daha fazla yenilik ve kolyalığa kavuşabilirsiniz.

Grafikler ve Müzikler

Oyundaki karakterlerimizin çiziminden tutun mekan çizmleri anime severler için çok tatmin edici. Ayrıca oyundaki burning artes'lardaki vuruşlar mükemmel ötesi. Oyun müzikleri ve melodileri gerçekten yerli yerinde oyundan sonra ostlerini satın alıcağınızdan eminim.

Extralar

Oyunun birçok dlcsi bulunmakta yeni başlayanlar için kolaylık sağlamakta bu dlcler. Ayrıca oyunu bitirdikten sonra hiç gidemediğiniz yeni mekanlar açılmakta ve bununla birlikte size extra özellikler verilmekte tabi bu oyunu hangi bitirme puanı ile bitirdiğinize bağlı.

Icewind Dale ( PC )

Yorumlar ,

@shaddar

10 kasaba halkinin birlesip baş kötü belhefiti yok etmemizi isteyen oyunda ister iyı ol ister kötü 6 farklı karakter yaratıp oyuna başlıyor ve müthiş bir maceranın içine giriyoruz. gezdigimiz mekanlarda bin bir türlü fantastik yaratiklar gothic yapılar, ve müthiş müzikler gelde oynama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 20 Şubat 2012; 22:32:34 >

• benim en sevdiğim oblivion idi. cok fazla terim bilmediğim için buradan kendimi ifade edemeyebilirim ancak benim hoşuma giden özellikleri:
    oyunda tamamiyle bağımsız olmamız.
    günlük hayatta gibi olmamız yani şehir yaşantısı köy yaşantısı ve diğer insanların yaşantısı sosyal külüpler ( hırsızlar külübü gibi :) )
    diğer insanlarla olan ilişkilerimiz.
    karakterimizin leveli olması.
    çeşitli ırkların olması.
    çeşitli sınıfların olması. ( warrior , asasin , archer vb. vb.)
    bu sınıfları beğenmezsek ki yaklaşık 15 sınıf var kendi sınıfımımızı kendimizin yapabilmesi.
    burçların olması ve onların verdiği özellikler.
    ve de hiç fena olmayan ana hikayesinin olması

evet bunlar benim nedenlerim
  • Devil May Cry serisi.
    İlk Devil May Cry oyununu Ps2'yi ilk aldığım zamanlar oynamıştım.Zamanına göre süper bir oyundu.
    Gerek hikayesi olsun,gerek müzikleri olsun gerekte ana karakter Dante'nin karizması olsun,oyun beni kendine bağlamıştı ve daha doğrusu fanı yapmıştı.
    2.oyun biraz hayal kırıklığı olmuştu,yine Dante için oynanabilicek bir oyundu ama beklentilerin altındaydı.
    Şimdi geldik hayatımda oynarken en zevk aldığım oyuna.Devil May Cry 3.
    Dante'nin o cool havası beni alıp götürüyor zaten.Koskoca Boss'lara karşı espriler yapması süper ya.
    Birde Vergil vardı,Dante kadar etkileyici ve oynaması keyif veren bir karakter.
    Devil May Cry 4'te harika bir oyundu,benim kanım Dante kadar en az Nero'yada ısındı.
    Oyunun 5.oyunundaki karakteri görünce biraz şaşırsamda sonradan hikayenin bu kadar merak uyandırması güzel oldu bence.Sonuçta herkes onun gerçek Dante'mi yoksa klonu mu olduğunu merak ediyor.
    Şimdi tepki koyanlar eminimki o oyunu alıcaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk_DH
    Devil May Cry serisi.

Dostum başlıkta RPG oyunu yazıyor DMC RPG değil ki
    ama olsun sevdiğin oyunun özelliklerini yazman genede iyi olmuş.
  • Crimson Gem Saga (psp)

LOTR : Thir Age (ps2)

Turn base, olmaları benim için en büyük çekicilik. Görselleri ikisininde çok güzeldi. LOTR hikaye olarak biraz yavan kalsada, seriye başka bir açıdan bakması beni çok etkilemişti. Seride olan olayların yanından devam etmek çok keyifliydi. Sevdiğim bir tarafıda, lvl sistemi ve equipmentlerin kullanılmasıydı. 2. olarak Crimson Gem Saga' psp de oynadığım ve keyif aldığım en güzel oyunlardan birisi. Tabiki görsellik yine beni benden aldı, anime tarzı çizimler çok hoşuma gitmişti. Sonu biraz can sıkıcı o kadar. Spoiler vermeyelim oynamak isteyenler olabilir
  • Dostum Third Age'i bende çok severim gerçekten çok iyiydi
  • Baldurs Gate en sevdiğim rpg idi.O tarzı en çok yakalayan yeni nesil oyunsa Dragon Age'dir.Hikayesi ,karakterleri ,dialogları ,yüksek rpg öğeleri ile Baldur's Gate kraldır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni bir oyun öneriyorum :D
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pek rpg bilgim,çok çeşitli oyun oynamışlığım yok ama diablo 2nin yeri her zaman ayrıdır
  • Tabii ki Knights of the Old Republic. Tartışmasız gelmiş geçmiş en iyi rpg oyunudur.
  • Chrono cCross(ps1),square enix daha paranın köpeği olmamışken yaptığı oyunlardan.enfes güzelllikteki dünyası yeter bu oyunu en iyilerden yapmaya.
    ona keza Vagrant Story(ps1) ,sınırlı görselliğe rağmen hikaye olarak cok iyiydi.
    dragon age ise ayrı bir mevzu,işi gücü bırakıp beni morriganın peşinde az koşturmadım,o derece bütünleştiriyor karakterle insanı:)
    Nickimden gördüğünüz The witcher ise rpg yi geçtim oynadıklarım arasında en iyilerdendi.Geralt abinin karizması,potion hazırlama,savaş sistemi,daha sayamadıklarım.
    Mass Effect serisi tam rpg olmasada hikaye olarak,karakterler olarak gördüğüm en aşmış oyun.(not: spoiler vermek istemiyorum ama oynayanlar bilir mass effect 1'in en sonunda verdiğimiz kararda yaşattığı hissayat ise aman allah dedirtcek kadardı.)
    obliviona geçte olsa başladım şimdide,şimdilik grafiksel olmasada,sistemi ve hikayesi ile baya sardı beni.first person rpg hoş oluyormuş.

edit:nasıl unutmuşum üstte görünce aklıma geldi,knights of old repuclic 1-2..oynadığım en iyi star wars hikayesi+ışın kılıcı(tek başına yeter:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geralt the Witcher -- 6 Ocak 2011; 1:36:40 >

• Sanırım 2004 gibi bir arkadaşın üzerine bastıra bastıra söyleyip kendine doğumgünü hediyesi olarak bana orjinal olarak aldırdığı PC için
    Grandia II (aynı zamanda RPG olarak oynadığım ilk oyun) diyebilirim.

Ana karakter Ryudo'nun abisi ile yaşadığı hüzünlü geçmişi, Elena'nın Pollyanna'dan bile beter olan iyimserliği ve önyargıları, Millenia'nın çocuk saflığı, Mareg'in olgunluğu ve bilge kişiliği ve ağır abi halleri, hikaye devam ederken tüm ekibin keriz yerine konarak ihanete uğraması gibi şeylerle birlikte konuyu çok sevmemin dışında oyunun savaş sistemi beni kendine hayran bırakmıştı. (Limitli hareket üzerine kurulu bir savaş sistemi ve düşmanın hareketlerini kesmeler üzerine kuruluydu. Tam olarak anlamayanlar youtubedan izleyebilir dövüş videolarını)

Birçok RPG oyunu oynadığım ve çok sevdiğim oyunlar var ama bu oyunun yeri bende ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or-Chan -- 6 Ocak 2011; 2:15:07 >

• Hangi birini yazayım?..

Vagrant Story, ölümsüzlükten bıkan Sydney, karanlık mahzenler, mükemmel hikayesi, kendi silahlarını yapabilme, süper bir arayüz, defalarca oynayabilme, dragonlar daha neler neler... Devamının gelmediğine üzüldüğüm en sevdiğim oyun budur.

KoTOR, bilmiyorum ne desem, Revan mı, Bastila mı, Malak mı? Oynarken bir ay boyunca tesirinde kalıp sağa sola el kol hareketi yapıyordum, force grip yeteneğimiz var ya

Final Fantasy 7, Sephiroth desem yeter herhalde...

Chrono Cross, bu da başka bir Square klasiğidir bence...

Daha beğendiğim RPG'ler vardır ama bu dördünün yeri ayrıdır...

• Jrpglere pek ısınamadım rpgde ise mass effect 2 beni benden aldı
  • Arkadaşlar burda hangi oyunun gelmiş geçmiş en iyi rpg olduğunu yada aklınızda olan ve oynadığınız rpg'leri yazmanızı istemiyorum.
    SİZDEN SADECE EN SEVDİĞİNİZ 3 RPG'Yİ VE NEDENLERİNİ YAZMANZI İSTİYORUM O KADAR ZOR BİRŞEY DEĞİL BUNU YAZMAK. Konu başlığına biraz özen ve saygı gösterin lütfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 6 Ocak 2011; 5:15:54 >
  • Final Fantasy X..Gelmiş geçmiş en iyi oyundur bana göre.Hiç bir konuda eksisini gösteremem.İnanın fanboylukla ilgisi yok olayın,öyle yani.Senaryo,oynanış,müzik her şey kusursuz..

Final Fantasy IX..Büyüleyici bir Dünya..Ps1'de oynadığım en iyi oyun.Zaten bu oyunla birlikte final fantasy sevgim tutkuya dönüşmüştü ve koleksiyon olayına girmeye karar vermiştim.

Neverwinter Nights 1..Karakter yaratma sistemine kurban olduğumun oyunu.Kafanızdaki her türlü multiclass karakteri size uygulama şansını veren yegane oyundur.Bizim memlekette pek bileni yoktur,daha çok frp hastaları falan bilir.
    Online oynamaya başlarsanız resmen kendinizden geçirir..Pc'deki rpg'ler arasında favorimdir.Aslında planescape torment,baldur's gate,icewind dale,divine divinity,vs. bir çok batı rpg var pc'de hayran olduğum ama ff aşkı başka...

Final Fantasy VIII..Çıktığı dönemde Amerikada'ki bir final fantasy fanının Squall kıyafeti giyip Spiderman misali apartman binasına tırmanması dün gibi aklımdadır.Mekaniklik ile doğayı bence mükemmel bir biçimde harmanlamıştır.Kalbimdeki Rinoa aşkı asla bitmez.

Mehmet hoca ilk dördünü yazmış bende ondan özenip ilk dördümü yazayım dedim.Ayrıca Vagrant Story hakkında yazdıklarınıza aynen katılıyorum.Şimdiki Enix'e bak,o zaman ki Soft'a bak.Elma ile armut resmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: zack06

Arkadaşlar burda hangi oyunun gelmiş geçmiş en iyi rpg olduğunu yada aklınızda olan ve oynadığınız rpg'leri yazmanızı istemiyorum.
    SİZDEN SADECE EN SEVDİĞİNİZ RPG'Yİ VE NEDENLERİNİ YAZMANZI İSTİYORUM O KADAR ZOR BİRŞEY DEĞİL BUNU YAZMAK. Konu başlığına biraz özen ve saygı gösterin lütfen..

Haklısınız

Mass Effect 2: Normalde rpg türünü sevmediğim halde sırf grafiklerinden dolayı başladım fakat oyunun sadece grafikten ibaret olmadığını gördüm,kurgu,senaryo bildiğin film gibi,oynanış da turn based değil normal tps türünde olduğu için daha da çok sevdim,insan ve uzaylıların aynı anda etkileşim içinde olması kısaca konunun uzayda geçmesi de beni oyuna karşı sevdiren etken oldu + çıkan dlcleri de bir o kadar güzel mutlaka tek tek satın alınması gerek (x360 için söylüyorum),ps3 için de yakın zamanda çıkıyor,napıp edin oynayın bu kadar söylüyorum

Jrpgler konusuna gelirsek kısaca;tales of vesperia,star ocean ve ff13'ü denedim,ff13'ü bayağı bir oynadım beğendiğimi söyleyebilirim,hatta bir ara devam edip bitirmeyi de düşünüyorum + son olarak ff13versusu deliler gibi bekliyorum nedense

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efflake -- 6 Ocak 2011; 4:38:17 >

• quote:

Arkadaşlar burda hangi oyunun gelmiş geçmiş en iyi rpg olduğunu yada aklınızda olan ve oynadığınız rpg'leri yazmanızı istemiyorum.
    SİZDEN SADECE EN SEVDİĞİNİZ RPG'Yİ VE NEDENLERİNİ YAZMANZI İSTİYORUM O KADAR ZOR BİRŞEY DEĞİL BUNU YAZMAK. Konu başlığına biraz özen ve saygı gösterin lütfen..

hocam rpgler farklı oyunlar adı üstünde rol yapma oyunu,o karaktere bürünüyor insan,bundan dolayıda, sahipleniyor seviyor hepsini insan,kalkıp mass effect en iyi desem,dragonage e ayıp olur,onu desem the witcher a ayıp olur.bu yüzden rpg oyuncusunun 1 tane rpg secmesi imkansız bu yüzden.saygısızlıkla alakası yok bunun pek anlıyacağın,saygı mevzunu abartma istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geralt the Witcher -- 6 Ocak 2011; 4:38:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geralt the Witcher

quote:

hocam rpgler farklı oyunlar adı üstünde rol yapma oyunu,o karaktere bürünüyor insan,bundan dolayıda, sahipleniyor seviyor hepsini insan,kalkıp mass effect en iyi desem,dragonage e ayıp olur,onu desem the witcher a ayıp olur.bu yüzden rpg oyuncusunun 1 tane rpg secmesi imkansız bu yüzden.saygısızlıkla alakası yok bunun pek anlıyacağın,saygı mevzunu abartma istersen.

Laf sana değilki dostum ben zack06'nın demek istediğini anladım,ayrıca şuna iyi desek şuna ayıp olur ne alaka ?,sen rpg oynayıp karakteri sahiplenirsin ben misal god of war oynayıp kendimi kratos gibi hissederim,street fighter oynarım onca karakter arasında tek bir adamla misal ken ile oynarım ve kendimi onun gibi hissederim,konu farklı yerlere gitmesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efflake -- 6 Ocak 2011; 4:42:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: efflake

quote:

Orijinalden alıntı: Geralt the Witcher

quote:

Laf sana değilki dostum ben zack06'nın demek istediğini anladım,ayrıca şuna iyi desek şuna ayıp olur ne alaka ?,sen rpg oynayıp karakteri sahiplenirsin ben misal god of war oynayıp kendimi kratos gibi hissederim,street fighter oynarım onca karakter arasında tek bir adamla misal ken ile oynarım ve kendimi onun gibi hissederim,konu farklı yerlere gitmesin...

anlamamışsın,anlayınca cevap ver lütfen arkadaş.ben bir rpg oyuncusunun en iyi rpg diye bir şey seçmesinin zor olduğundan bahsettim.sen demişsin god of war,ne alaka.god of warda karakteri sen mi yaratıyorsun?hayır.oyunun gidişatını etkileyecek secim yapıyormusun? hayır.o zaman kratosla ne kadar özdeşleştirebilirsin kendini.yani kratos gibi babamızamı saldıralım.rpgde normalde nasıl biriysen ona göre secimler yapıp,karakteri yaratıyorsun,bu yüzdende özdeş oluyor senle karakter,işte bu yüzden herbir rpg ayrı değerli oluyor,secim yapamıyorsun.anlatabildim mi?
    niyetim kimseye tersleme falan yapmak değil,sadece yazdığım her rpg en iyiydi benim için,yazdım açıkladım.durduk yere saygısızsınız falan denmesi hoş olmadı.

• Chrono Cross... Renkli dünyası ve o deniz kenarındaki Arni köyü beni büyüleyen ilk etkenlerdendir. 40+ karakter seçeneği ve hepsinin ayrı ayrı silahları, saldırıları da işin tuzu biberidir. Bilmem kaç tane bitiş şeklini saymıyorum bile. Şimdi müzikleri, senaryosu vs bunlar yazılır da çok uzar mevzu. Rüyalarıma giren şaheserdir kendileri. Ek olarak ilk ciddi RPG'm olduğu için "ulen ne diyorlar acaba? dur şu redhouse sözlüğü alayım da bakayım" diye diye ingilizceyi bana söktüren(ciddi anlamda kelime hafızası yaptım bu oyun sayesinde) bir başyapıttır. Serge'i saygıyla anıyoruz...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.