Isaac Asimov'un Vakıf serisini okumaya niyetliyim.Serinin Asimov tarafından yazılmış kitapları(sanırım bazı kitaplar başkaları tarafından yazılmış) hangileri ve Vakıf serisinden başka hangi kitapları önerirsiniz?
Tolkien'in de Yüzüklerin Efendisi'ni okumayı düşünüyorum.Seride nasıl bir sıra izleyeyim?(Hobbit hikayenin girizgahı filan diyorlar)
Silmarillion LotR evrenini anlatır, Hobbit de Yüzüklerin Efendisine giriş şeklindedir. Silmarillion'ı başa veya sona koyabilirsin ama mantıklısı ilk okumak tabi.
quote:
Orijinalden alıntı: GencayA
Silmarillion LotR evrenini anlatır, Hobbit de Yüzüklerin Efendisine giriş şeklindedir. Silmarillion'ı başa veya sona koyabilirsin ama mantıklısı ilk okumak tabi.
ek olarak silmarillion başlangıç için sıkıcı gelebilir. diğer kitaplar hakkında olumsuz düşünceler oluşturabilir. ilk olarak hobbit ile başlayıp, seriyi bitirmen daha mantıklı olacaktır. eğer sende olumlu bir etki bırakırsa silmarillion'u okuma ihtiyacı hissedeceksin.
silmarillion' u okuduktan sonra anlatılan hikayeleri ayrıntılı bir biçimde anlatan kitap için, hurin'in çocukları adlı kitabı öneririm. tolkien elinden çıkma kitaplar güzeldir
quote:
Orijinalden alıntı: brkmm
quote:
ek olarak silmarillion başlangıç için sıkıcı gelebilir. diğer kitaplar hakkında olumsuz düşünceler oluşturabilir. ilk olarak hobbit ile başlayıp, seriyi bitirmen daha mantıklı olacaktır. eğer sende olumlu bir etki bırakırsa silmarillion'u okuma ihtiyacı hissedeceksin.
silmarillion' u okuduktan sonra anlatılan hikayeleri ayrıntılı bir biçimde anlatan kitap için, hurin'in çocukları adlı kitabı öneririm. tolkien elinden çıkma kitaplar güzeldir
Hurin'in Çocukları sadece 1 bölümün ayrıntılı halidir dikkat et.
quote:
Orijinalden alıntı: Buroc.k
quote:
Orijinalden alıntı: brkmm
quote:
Hurin'in Çocukları sadece 1 bölümün ayrıntılı halidir dikkat et.
haklısın dikkkat edelim. @Fakaz sen benim yazdığıma değil, bu arkadaşın söylediğine kulak ver.
tolkien'in elinden çıkma kitaplar güzeldir diyip, sıyrılıyorum. iyi eğlenceler
quote:
Orijinalden alıntı: Fakaz
Tolkien'in de Yüzüklerin Efendisi'ni okumayı düşünüyorum.Seride nasıl bir sıra izleyeyim?(Hobbit hikayenin girizgahı filan diyorlar)
Robot serisi Ben Robot / I, Robot Ölü Gezegen / Caves of Steel Güneşin Tanrıları / Naked Sun Şafağın Robotları / Robots of Dawn Kurtarıcı / Robots and Empire
İmparatorluk serisi Tanrılar ve İmparatorlar / The Currents of Space Asi Gezegen Tyrran, Sonsuzun Tohumları / The Stars Like Dust, The Rebellious Stars Zamandan Kaçış, Uğursuz Gezegen Galactika / Pebble in the Sky
Vakıf serisi Vakıf Kurulurken, İmparatorluk Kurulurken / Prelude to Foundation Vakıf İleri, Erişilmez İmparatorluk / Forward the Foundation Vakıf, İmparatorluk / Foundation Vakıf ve İmparatorluk, Altın Galaksi / Foundation and Empire İkinci Vakıf, Gizli Tanrılar / Second Foundation Vakıf'ın Sınırı, Galaksi Çöküyor / Foundation's Edge Vakıf ve Dünya / Foundation and Earth
Bu sırayla okumanı tavsiye ederim. İmparatorluk kitaplarını atlasan da olur, konuyla doğrudan bağlantılı sayılmazlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme