Şimdi Ara

J.R.R Tolkien The Hobbit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • j.r tolkien in HOBBİT kitabını okumanızı şiddetle tavsiye ederim...Kitab isminden anlaşıldığı gibi hobbitlerle ilgili pek deil...Kitapta lotr serisinden tanıdığımız Bilbo baggins Gandalf ve Gimlinin akrabaları olan 12 dwarfın bi zamanlar dwarf diyarındaki yaşayanları öldüren ve bütün hazinelerine el koyan Smug adında kötü kalpli bi ejderhadan hazinelerini kurtarmak için verdikleri mücadeleyi ve ejderhaya ulaşmadan önceki tehlikeli macera dolu yolculuklarını anlatılıyor...Gayet akıcı ve okuyanı kendisine bağlayan fantastik bir kitap...Şahsen ben 3 günde bitirdim...

J.R.R Tolkien The Hobbit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdass -- 26 Nisan 2007; 10:47:32 >

• e-booku yokmu yaw.
  • Hocam bende butun serileri var e- kitap halinde fakat ingilzce.. turke kaynaklarini bulamadim ozellile silmarillionun turkce kaynagini ariyorum bilginiz varsa pm atarsaniz sevinirim
  • lotr serisinin kronolojik sırasını yapabilir misinizi?

veya okunması gereken sıraya göre,ben asıl 3 kitap ı okudum ama güç yüüzklkerine dair,smillarion ve hobbit gibi kitaplar dışarıda kaldı
    bi zahmet yardım edin
  • Hocam takas yapalım böyle kitapları.Tanesine 20 ytl vermektense paylaşalım bende Ejderha mızrağının ilk 3 kitabı.Belgariad serisinin 1 ve 5. kitabı var bir iki bişeyler daha varda bakmam lsm.İsteyenle takas yaparım
  • aslında takas güzel bir fikir,bendede servet değerinde kitap oldu
    ama bu kitapları vermek istemem,kitaplıkta durması bile benim için önemli
  • quote:

Orjinalden alıntı: KırıkKılıç

lotr serisinin kronolojik sırasını yapabilir misinizi?

veya okunması gereken sıraya göre,ben asıl 3 kitap ı okudum ama güç yüüzklkerine dair,smillarion ve hobbit gibi kitaplar dışarıda kaldı
    bi zahmet yardım edin

Benim bildigim kronolojik siralama
    1-Silmarillion
    2-The hobbit
    3-Guc yuzuklerine dair(bu tam olarak bi kitap degil daha cok olaylari acikliyor zaten bu kitabi yazarken oldu tolkien ve oglu tamamladi kitabi )
    4-yuzukler uclemesi

Siralama boyle bende hepsi var ama english silmarillion icin diyorlarki turkce okusan bile zor anlarsin ingilizce okuyupta heder etme kendini...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • saol melankoli
  • okurken kronoojik sırayla okuma.

- üçleme
    - hobbit
    - silmarillion
    - güç yüzüklerine dair

bu sırada okursan alacağın zevk daha yüksek olur.
  • bu daha iyi olacaktır;
    herkes üçlemeyi izlemiştir bişeyler bilir..
    anlamak için bu sıralama olmalı:

-hobbit
    -üçleme
    -silmarillion
    -güç yüzüklerine dair

ama kronolojik sıralama mrmelancholy'nin dediği gibidir..
    silmarilliona ilk başlamak işkence olur kafayı yersiniz ama dediğim gibi yaparsanız zevk alırsınız,hobbit çıtır çerez zaten 2 günde bitirilir..bu şekilde yaptıktan hobbit animesini ve ardından üçleme filmini okursan mükemmel ötesi bir haz alırsın kronolojik gibi olmuş olur filmlere gelirken de ilk ikiyi biraz unutmuş olursun zaten.
  • hobbit
    üçleme
    silmarillion
    güç yüzüklerine dair.

kesinlikle bu sırada okunmalı.

silmarili üçlemeden önce okursan üçlemedeki o esrar o koklatalık tarih havası kayboluyor. tadı azalır.
  • Arkadaşlar Krolonojik sıralama:
    1)silmarillion(çünkü Alflarin Dünyaya gelişini anlatmaktadır
    2)güç yüzüklerine dair(Güç yüzüklerini anlatmaktadır. Hobbit ile silmarillion arasında geçiş niteliği taşıyor)
    3)hobbit(Güç yüzüğü taşıyıcısı Frodo Bağıns in akradası olan ve Güç yüzüğünü Gollum dan alan kişiliğin macerasını anlatıyor)
    4)Üçleme(En son okunması Olan kitap güç yüzüğünün yok edilişini anlatmaktadır.)
    Kessinlikle Böyle okunmalıdır diğer şekilde okumak hikayeyi böler.

• quote:

Orjinalden alıntı: liero

okurken kronoojik sırayla okuma.

- üçleme
    - hobbit
    - silmarillion
    - güç yüzüklerine dair

Ben de aynen bu sırada okudum. Üçlemeden sonra en sevdiğim silmarillion
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glyph

quote:

Orjinalden alıntı: liero

okurken kronoojik sırayla okuma.

- üçleme
    - hobbit
    - silmarillion
    - güç yüzüklerine dair

Ben de aynen bu sırada okudum. Üçlemeden sonra en sevdiğim silmarillion

silmarillon bir arkadaşın dediği gibi ilk okunmalı. çünkü ortadünya'nın yaratılışı, elf'lerin ve insanların dünya'ya gelişi ve olaylar anlatılıyor. yine bir arkadaşın dediği gibi türkçesi bile biraz ağır. ingilizce okumaya çalışmayın bence. fevkalade güzel bir kitap. kesinlikle tavsiye ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.