Şimdi Ara

J.R.R Tolkien Okuma sırası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 gündür orta dünya üzerine olan kitapların okuma sırasını araştırıyorum, ve bir sonuca varamadım. Sözlüklere ve diğer forumlara baktım buraya baktım defalarca sorulmuş ancak genelde 2 tip cevap var, birisi silmarillion ile başlanıp hurin'in çocukları, bitmemiş öyküler, güç yüzüklerine dair, hobbit ve yüzüklerin efendisi şeklinde diğer sıralama ise hobbit, yüzüklerin efendisi, silmarillion, hurinin çocukları ve bitmemiş öyküler şeklinde.

Birileri silmarillion ile başlarsanız bir sürü karakter ve mekan içinde kaybolursunuz onunla başlamayın diyor, birileri hobbit ile olayları az çok kavrayıp sonra devam edin diyor daha birde okumanıza gerek yok diye söylenen kitaplar var, 12 ciltlik tamam Türkçeye çevrilmemiş kitaplar varmış.

Sonuç olarak ben işin içinden çıkamadım, kitap okumayı seven birisi değilim hatta doğru düzgün kitap okumuşluğum bile yoktur (ne yazık ki), ancak böyle efsanevi bir dünyanın tarihini ve hikayelerini okumak istiyorum. Kitapları hangi sırayla alayım? Birde farklı basımlarla ilgili bir durum söz konusu sanırım çünkü bazı kitapları önerirken şu basım ise bu kitabı almayın gibi önerilerde var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaym1n -- 29 Ekim 2014; 23:30:29 >

• İmzamdaki konuda ilk mesaja bakınız.Detaylı olarak yazdım.İlk şıktan gitmenizi öneririm.Silmarillion'dan başlamak sıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 30 Ekim 2014; 2:41:15 >
  • Oromë kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ettim tüm sorularımın hatta fazlasının cevabı varmış yalnız ararken bu konuyu neden görmedim, benim hatam. Konudaki seçeneklere göre silmarillion'dan başlamam gerekiyormuş gibi hissettim ama kitap okuma alışkanlığım olmadığı için ters tepebilir, en iyisi Hobbit'ten başlamak.
  • Kitap okuma alışkanlıgınız pek yoksa bile betimlemelerden sıkılmayın kitaplar müthiştir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tisuanzii kullanıcısına yanıt
    Aynen bende öyledir diye düşünüyorum, umarım okuyacağım tüm seriyi.
  • yakında istanbulda tüyap kitap fuarı açılacak. eğer istanbuldaysanız bekleyin derim oradan toplu şekilde hepsini alırsınız. hem ucuz oluyor.
    orome adlı arkadaşın konusunu da okuyun bitirin. insanın okudukça okuyası geliyor orta dünya hakkında bilgileri. bende fuarı bekliyorum başlayacağım kitaplara.
  • Silmarillion'u bitirdim, hobbit'e başladım şimdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    B E Y L E R :d [S
    8 yıl önce açıldı
    J.R.R Tolkien The Hobbit
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aelthalyste
    Ne yazık ki Ankara'dayım ancak fiyat pek sorun değil açıkçası, misal Hobbit kitabı 15-20 lira bir şey, saçma sapan şeylere harcadığım paranın haddi hesabı yok kitaba mı para vermeyeceğim :D

samsunggalaxys

bende hobbit ile başlamayı düşünüyorum
  • Aelthalyste kullanıcısına yanıt
    Hocam fuarın ne zaman açılacagı tam olarak bellimi ve satılan kitaplar sıfır mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tisuanzii kullanıcısına yanıt
    kasımın ortası gibi açılacak
    oradaki kitapların hepsi sıfır. yayınevi getiriyor oraya ve daha ucuz oluyorlar. zaten orada o kitapları okumuş insanlar standlarda duruyor genelde. ben birkaç soru sormuştum ve oradaki abi-yetkili de okumuş kitapları. yönlendirmişti beni okuma sırası olarak filan. gitmenizi tavsiye ederim. çok büyük
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.